blogbaster

ponedjeljak, 24.04.2006.

Napad bubrežnog kamenca


-Hoooolly cow, shit, fuck, fuck, shit, shit, shit..!....Hurts like a zillion......-sikće i cvili J.T.Walsh, predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, puzeći na koljenima do crvenog dugmeta u ovalnom uredu Bijele kuće.
-Halo, brzo ovamo, mislim da opet imam napad...
Prvo ulete dva agenta, odmah zatim njegovateljica-Što je, što je?-uzjebaše se. -Imam opet napad bubrežnog kamenca, ovaj put najjače..... Upada savjetnik za sigurnost, ministar obrane, vanjskih poslova, doktor, cijeli kabinet. Doktor Boill odmah konstatira, jer je najbolji na svijetu: -Ovaj put operiramo, odmah. Mc Bandara, savjetnik za sigurnost, uza svu ljudskost, mora iz perspektive svog resora: -Je li nužno? Koliko će trajati? Doktore, ovo je najvažniji čovjek na svijetu, ne možemo biti obezglavljeni.... Henry Massinger, ministar obrane je prisebniji-Ok, brzo, brzo, izvršite proceduru, daj kodove za nuklearno, zovi Potpredsjednika - Zovi ga odmah, nek prekida republikansku turneju, brzo.. -sikće T.J. Walsh u vidno sve većim bolovima, štoviše, sve je manje taktičan-Gdje je, dovraga, nesposobnjaković, ionako ništa ne radi....Na nekoj jebenoj stranačkoj turneji, vrlo važno... Odmah da je natrag!!!!
-Idemo, brzo, brzo, moramo hitno hospitalizirati- koordinira dr Boill. -Boill, ovo da obavite što brže i da je za dva dana natrag, jasno? Gutate više novaca nego proračun za obranu, a bog zna da vodima bar desetak pravednih ratova. Ima da je ko rukom odnešeno za dva dana, jasno? -dere se McBandara. -Ovo je najvažniji čovjek na svijetu, neću da ga nema više od dva dana, jasno?!!!
-Fuck, shit, hurts like heell!! -Držite se , gospodine predsjedniče, brzo će proći, vi imate najbolji tim oko sebe, najbolje liječnike, najbolju njegu.....Brzo ćemo vas vratiti, vi ste čovjek koji je nezamjenjiv, svijet ne smije dugo biti bez vašeg vodstva -najviše suosjećaja i ljudskosti pokazuje njegovateljica Brezinsky, vjerojatno najbolja medicinska sestra trenutno u zapadnom svijetu. No, njoj je i posao tako psihološki djelovati na pacijenta.
Nakon što su ga u roku nezamislivo kratkom u zemljama u tranziciji sa javnim zdravstvom polegli na operacijski stol i dali mu bezbolnu neintravenoznu anesteziju djelovanjem struna na moždane vijuge koja je u ovom slučaju iskorištena kao presedan u mirnodobske svrhe, iako ju je C.I.A. već duže vrijeme koristila za izvlačenje informacija iz glava terorista, T.J. Walsh, predsjednik SAD-a podrijetlom iz gradića Paris u državi Texas lagano tone u san i vidi pred očima prvo svoj rodni gradić, a odmah zatim sobu za sastanke za krizne situacije gdje je cijeli kabinet: Mc Bandara:- Napad bubrežnog kamenca? Kad možemo očekivati glavni udar? Dr Weissman iz NASA-e:- Za tri dana..... Henry Massinger:-Gdje točno udara? –Istočna obala.
Koliki je? -Veličine Texasa. –Onda će stradati cijela Istočna obala? Washington, New York? – Sve će stradati.... –Sve? I Zapadna obala? -Sve, gospodine ministre, cijeli svijet. Kraj civilizacije. –Sranje...Ne možemo ga preusmjeriti? Nekom raketom? Na Bliski Istok? - Ne tako precizno na neprijateljske zemlje, možemo pogoditi saveznike, tamo imamo baze, stradat će Amerikanci...Na Kinu? Velika je.... -Pre rizično, možemo pogoditi njihovo nuklearno oružje....
-Ja se isto ne slažem, Kina je pre rizična, trpjeli bismo velike posredne štete, najveći su nam vanjskotrgovinski partner već desetljeće, a progresija koju imaju u gospodarskom rastu i s obzirom koliki je naš investicijski i izvozni zamah tamo, to bi bilo samoubojstvo .... –Ne vjerujem da možemo to spriječiti, treba zaštiti Predsjednika....
-Otkud uopće dolazi taj kamen? Iz kojeg dijela svemira? –S obzirom na kut pod kojim će ući u atmosferu, mislimo da ga je posrala ili popišala ogromna životinja iz sustava Medecinao Malecious , gdje su planete veće nego neke galaksije....Pa otkud to?- To se događa svakih nekoliko stotina milijuna godina....-Onda možemo reći da smo se rodili u krivo vrijeme? -Pojednostavljeno, da....
-Sranje.... –Veliko, gospodine ministre...


- 12:51 - Komentari (48) - Isprintaj - #