subota, 19.05.2007.

Nad Kninom jučer viđen NLO?





U PETAK u ranim jutarnjim satima nad Kninom je viđen NLO. Vijest o spektakularnom viđenju objavljena je na engleskom Internet portalu life4tech.com na kojem je čak objavljena i fotografija nepoznatog letećeg objekta.
Na fotografiji se vidi svjetleći objekt koji je jutros oko 3.30 sati desetak minuta lebdio na nebu nad Kninom. Isti je objekt kasnije tijekom dana navodno viđen na području Engleske.
Britanski The Register na svojim Internet stranicama također izvješćuje o viđenju NLO-a koji su vidjeli piloti dvaju putničkih zrakoplova.
Isti izvor nažalost ne daje više podataka o viđenju nad Kninom, ali donosi prilično detaljan opis onoga što se događalo nedaleko obale otoka Alderneya. Najprije je jedan od njih svoje viđenje prijavio kontroli leta govoreći pri tom o ogromnom letećem objektu kakvog još nigdje nije vidio.
50-godišnji kapetan zrakoplova Ray Bowyer, pilot kompanije Aurigny, uočio je u zraku žarku svjetlost žute boje koja je nalazila na nebu 16 kilometara zapadno od Alderneya.
"Bio je to vrlo jasan, uzak žuti objekt koji je na sebi imao zeleno područje. Nalazio se na dvije tisuće stopa na kojoj je nepomično lebdio. Učinilo mi se da je od nas bio udaljen 16 kilometara, ali sam tek kasnije shvatio da je bio udaljen oko 60 kilometara. Najprije mi se učinilo da je velik kako Boeing 737 (oko 35 metara), ali zbog njegove velike udaljenosti siguran sam da je bio puno veći. Moguće je da bio velik oko kilometar i pol." - posvjedočio je Bowyer.
Nastavljajući let prema Guernseyu Bowyer je uočio drugi leteći objekt sličan objektu koji je vidio nekoliko minuta ranije. Objasnio je kako se radilo o objektu izgledom jednakom prvom NLO-u, ali koji se činio manjim jer je bio udaljeniji. Bowyer je pomislio kako se radi o svjetlosnoj refleksiji postrojenja vinarije u Guernseyu, no zaključio je kako bi takva refleksija brzo iščeznula, dočim je taj objekt bio vidljiv čak 9 minuta.
"Što sam mu se više približavao to mi je postajalo jasnije da je objekt opipljiv. Dvoumio sam se da li da letim prema njemu kako bih ga bolje promotrio, ali sam zbog njegove veličine odustao od toga. Prije svega sam morao misliti na sigurnost putnika. Ne tvrdim da se radi o nečemu s drugog svijeta, već samo kažem kako nikada u svim svojim godinama koliko letim nisam vidio nešto slično" - pojasnio je Bowyer.
On je svoje viđenje prijavio kontroloru leta Paulu Kellyju koji na svom radaru nije primijetio nikakvu neobičnu letjelicu, ali je slično izvješće o NLO-u dobio od drugog pilota koji je zrakoplovom kompanije Blue Islands letio prema Jerseyju.
Drugi je pilot dao sličan opis letjelice nevidljive radarima, a isto tako je izvještaj o njenoj poziciji i visini bio vrlo sličan onoj koju je nešto ranije dao pilot Ray Bowyer. Međutim, dvojica pilota su letjela na različitim rutama zbog čega je njihovo izvješće o viđenju NLO-a vjerodostojnije.


| 19:06 | Komentari (1) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.