Para(ne)normalan blog!

25.02.2010., četvrtak

Hrana za dušu...!?

Malo ću se odmoriti od pisanja, postovi će biti malo kasnije, malo su me pritisle obaveze, problemi i sve ostalo. Izgleda da našoj zemlji treba duhovne hrane da se ne događaju bestijalnosti!
Stoga sam odlučio prikazati da glazba nema granica, osobno veliki sam ljubitelj prave etno glazbe svih naroda svijeta, stoga vam poklanjam makedonski etno, ovaj narod, naši bivši sudržavljani definitivno imaju dušu. Tu dušu izražavaju njihovi odlični glazbenici!



Ako vam ova pjesma nikada ne prežaljne legende ne izmami suzu, onda nemate dušu!


Ovaj post psvećujem ekipi blogera koje nađe vremena da pročita moja razmišljanja i poprati prijenose moga ludog hobija ufologije, neću nikoga posebno nabrajati da ne povrijedim, ako nekoga izostavim. Vi znate tko ste!
Sve vas lijepo i pozdravljam, uživajte u glazbi!
- 18:04 - Komentaraj (9) - Ispiši - Pogledaj zasebno

18.02.2010., četvrtak

Hrvatska MOŽE imati budućnost!

Da ne ispadne da samo pametujemo po blogovima i kritiziramo vlast, blogeri trebaju davati i konkretne ideje u ovom lošem trenutku po našu zemlju, ako nekoga inspirira ovaj post biti će mi drago, pa krenimo redom.
Hrvatska je mala zemlja pretežno orijentirana na poljoprivredu i turizam prvanstveno zbog svog geostrateškog položaja i loše politike vladajućih stranaka tijekom godina koje su demonizirale industriju i gasile proizvodnju pod pritiskom stranih lobija. Ekonomski gledano zbog krize u svijetu zasada loše stanje u navedenim granama, negativan je trend mnoge zemlje drugog reda (nemaju more) imaju veće prihode od turizma nego Hrvatska?!
Dobit i bogatstvo zemlje više ne uvjetuje njen geostrateški položaj kao nekada, nego znanje.
Na čemu temeljim tu tvrdnju?
Hrvatska je mala zemlja sa malim brojem stanovnika i jednostavno ne može konkurirati sa velikom poljoprivrednom proizvodnjom zemljama koje su imaju veće ljudske i prirodne resurse, a mnoge od njih daju i velike poticaje mimo pravila EUa o konkurentnosti, a nikada ne dobiju po prstima zbog nelojalne tržišne utakmice jer su moćne u EU.
Što nama preostaje?
Jedina roba na tržištu kojom mi možemo konkurirati u zemljama regije je znanje, naručito u tehnologiji.
Istina je da nam je tehnologija zastarijela i da ne možemo se uključiti u utakmicu sa Dalekim istokom, ali tu pri tome ne mislim na proizvodnju čipova koja je skupa, pogotovo u pripremi i prenamjeni, nego u softwareu.
Software je čisto znanje i ne zahtjeva velika ulaganja, pa čak ni prejaka računala, a naši učenici osvajaju informatičke olimpijade ispred informatičkih velesila, SADa, Japana, Koreje, Kine...
To je pokazatelj da Hrvatska ima potencijala da prenamjeni svoje ljudske resurse ulaganjem u informatička znanja mladih, centre i udruge za tehničku i informatičku kulturu itd.
Tim smjerom povećati će broj ljudi koji poznaju prvenstveno programske jezike sistemskog progamiranja, internet aplikacija i jezika za automate.
Mnogi koji misle da korporativno programiranje je jedino kvalitetno i standardizirano, nameće skupe licence koje profesionalci moraju kupiti od npr. Microsofta nisu u pravu jer postoji tzv. udruženje otvorenog izvora (koda) (eng. Open Source, dalje OS) kojem sve više korporacija pristupa npr. Nokia, Sun i kojem se zbog kretanja u svijetu, krize itd. sve više orijentira jer povećavaju domenu informatičkog znanja i broj programere kojima navedene korporacije uredno plate njihovo intelektualno vlasništvo.
Mnogi programi su odavno standardizirani i mogu se koristiti bez ikakvih licencnih ograničenja, a tu su i GNU licence, politika otvorenog koda jedino zahtjeva da svoja saznjanja i kod podjelite sa ostalima.
Tako znanje koje su prije korporacije ljubomorno čuvale vojskama odvjetnika postaje dostupno daljnjoj nadogradnji i usavršavanju široj zajednici pogotovo akademskih stručnjaka.

Nedavno su i hrvatski programeri u suradnji sa firmom Nokia razvili OS programe za novi model N900


Dokazano je da BDP zemlje je veći kada je više populacije zemlje u visokim tehnologijama i informatici nego u poljoprivredi, ovdje ne želim omalovažiti poljoprivredu, naprotiv kada bi nam standard porasao, mogli bi okupljivati domaću organski uzgojenu proivodnju nasuprot strane, jeftinije i pretežno kontaminirane genetski modificiranim organizmima.

Poslušajmo koju pametnu iz novog predavanja profesora Pavune na FERu u Zagrebu.


Pozdrav!
- 20:20 - Komentaraj (16) - Ispiši - Pogledaj zasebno

11.02.2010., četvrtak

Znam što sam vidio!

Izašao je novi dokumentarac Jamesa Foxa, koji je napravio po meni jedan od najboljih dokumentaraca o NLO fenomenu, bio je intervjuiran i u emisiji Na rubu znanosti.
Bio je angažiran kao debitantski redatalj od strane legendarnog ufološkog aktivista Stevena Greera da napravi jedan suvisli doks o fenomenu. On je bio veliki skeptik i sve mu je to bilo smiješno, ali kada je vidio količinu dokaza i zdravorazumskih svjedoka, pilota, vojnika, pa čak i astronauta postao je i on aktivist projekta Razotkrivanje!



Izvještaj s projekta Razotkrivanje

- 12:08 - Komentaraj (11) - Ispiši - Pogledaj zasebno

04.02.2010., četvrtak

Uvod u 1984!

Tko je čitao knjigu 1984 od Orwella može iznenaditi činjenica koja piše na prvoj stranici "VELIKI BRAT TE GLEDA", ne zaboravimo vrijeme kada je napisano djelo.
Zanemarimo ideologiju koju je prikazao u djelu jer je ta ideologija i postojala, usredotočimo se na tehnologiju.
Naišao sam na par samoproglašenih skeptika koji tvrde da nije moguće da digitalna televizija može slati sliku ili podatke.
Prije par mjeseci jedan tip je priznao da je lažirao video gdje je u rastavljeni DVB zemaljski prijemnik stavio lažnu kamericu i time dao alibi ljudima koji bi to i željeli napraviti da je to samo šala.
Nedvojbeno je da čak i danas postoji tehnologija koja može realizirati tehnologiju 1984te.

Prof. Pavuna koji je u samom svjetskom vrhu mikro ili danas više nanotehnologije kaže da je izrada tehnologije za neprimjetno praćenje dostupna civilnom sektoru.

Napomena:
Ateisti i agnostici zanemarite prvi dio, drugi dio je bolji!

Malo tzv. "nesmrtonosnih" oružja budućnosti na glavnostrujaškim medijima, vjerojatno za kontrolu mase.



Vratimo se na knjigu, naime ja nisam neki veliki pobornik teorija zavjere, smatram to više sebičnim interesima, ali ovaj patent je naručito zanimljiv! To je uređaj koji vas može video snimati pomoću neke vrste predočnika, još je u fazi patenta, ali tip koji je predstavio video je inženjer i kaže da se to može relativno brzo i realizirati.


Pozdrav!
- 16:09 - Komentaraj (21) - Ispiši - Pogledaj zasebno

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ovo je blog koji se bavi paranenormalnim, a možda i paranormalnim pojavama! Molim vas za lijepo ponašanje! Nisam pobornik cenzure, ali neprikladne komentare brišem, tj. vrijeđanje, ad hominem napade, vulgarno ponašanje, šovinističke i seksističke ispade! Hvala što ste nas posjetili!
Stranica najbolje izgleda u Firefoxu rezolucije 1024x768p.
Svi materijali su skinuti s javno dostupnih stranica i korišteni u informativne svrhe!

Pretinac elektroničke pošte:
paranenormalan@gmail.com

Također pogledajte:
<div style="background-color: none transparent;"><a href="http://www.rsspump.com/?web_widget/rss_widget/twitter_widget" title="web widget">Twitter Widget</a></div>

Komentari Uključeni / Isključeni

Malo ugodne glazbe:

Ravnalcem sa strane možete listati i birati odličnu glazbu!

Vangelis: Metropolis Blade Runner Remix


Definitivna RASTURAČINA


Nigel Kennedy:Vivaldi-Spring I



Jeff Wayne: War of the worlds - Eve of the war



Gheorghe Zamfir: Usamljeni pastir



Edgar Cruz: Bohemian Rhapsody (classical guitar)



Carlos Santana - Europa



Santana - Samba Pa Ti (snimka koncerta u Zagrebu)



Carlos Santana - The River



Bach: Air from Suite No.3 (Air on a G String)



Stairway to Heaven on classical guitar



Elemental: Zašto te imam!


Duo slana banana: Moja mala djevojčica!


ANGELUS Feat. HRAM - ''Nema prevare,Nema predaje''


Brojač:
web counter
free counters

Poveznice:

Akcije!