13.01.2005., četvrtak

Daenerys

''…Njegova duga, teška pletenica savijala se u prašini pokraj njega. On je prebaci preko svog desnog ramena i počne skidati zvončiće iz svoje kose, jednog za drugim. Nakon nekog vremena, Dany se nagne da mu pomogne. Kad su bili gotovi, Drogo pokaže rukama. Ona shvati. Polako, oprezno, stane mu raspletati pletenicu.
Trebalo joj je mnogo vremena. Cijelo to vrijeme on je ondje tiho sjedio promatrajući je. Kada je završila, protresao je glavom, a njegova se kosa raširila za njim poput rijeke mraka, nauljene i sjajne. Nikad nije vidjela kosu tako dugu, tako crnu, tako gustu.
Onda je došao red na njega. Počeo ju je svlačiti.
Njegovi su prsti bili vješti i neobično nježni. Skidao je njezine svilene haljine jednu za drugom, pažljivo, dok je Dany sjedila nepomična, nijema, gledajući ga u oči. Kada je razotkrio njena mala prsa, nije si mogla pomoći. Odvrati oči i pokrije se rukama. ''Ne'', reče Drogo. Povuče joj ruke s prsa, nježno, ali čvrsto, a onda joj ponovno pridigne lice kako bi je natjerao da ga pogleda. ''Ne'' ponovi.
''Ne'', ona mu odvrati poput jeke.
Podigne je na noge i privuče je k sebi kako bi skinuo njezinu posljednju svilenu haljinu. Noćni zrak je bio prohladan na njezinoj goloj koži. Ona zadrhti, a žmarci joj prekriju ruke i noge. Bojala se onoga što je imalo uslijediti, ali neko se vrijeme ništa nije zbivalo. Khal Drogo sjedio je prekriženih nogu, promatrajući je, upijajući njezino tijelo svojim očima.
Nakon nekog vremena stane je dodirivati. Lako u početku, a onda snažnije…''



Igra prijestolja
George R.R. Martin

P.S. Nastavak je još bolji;)



- 21:10 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< siječanj, 2005 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

Design by: Barney