Anti - Corruption Program Croatia

petak, 04.11.2011.

Vesna Pusić, obiteljski „biznis“ s državnim novcima, pravo na informaciju

VESNA PUSIĆ, OBITELJSKI "BIZNIS" S

DRŽAVNIM NOVCIMA, PRAVO NA INFORMACIJU


Pollitika.com by Papar




Korisnik prava na informaciju:
Mislav Šutalo, dipl. inž. elektrotehnike
Korčulanska 3c
10000 Zagreb

Tijelo javne vlasti:
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa
Dr. sc. Radovan Fuchs
Donje Svetice 38
10000 Zagreb

O ovome
obavijest:
Državno odvjetništvo Republike Hrvatske
Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić
Gajeva 30a

U Zagrebu, 4. studenoga 2011. godine



ZAHTJEV RADI OSTVARIVANJA PRAVA NA PRISTUP INFORMACIJAMA



Zahtjevam od tijela javne vlasti mi dostavi slijedeće informacije:

• Koliko je Republika Hrvatska platila trgovačkom društvu ASCENDANT d.o.o. Ulica Farkaša Vukotinovića 4, 10000 Zagreb, MBS:080474463, za usluge izrade „Studije izvedivosti u biotehničkom sektoru, prosinac 2003.

• Temeljem koje osnove je došlo do suradnje između tadašnjeg Ministarstva znanosti i tehnologije i trgovačkog društva ASCENDANT d.o.o.

Također zahtjevam da mi se omogući uvid u kompletnu dokumentaciju; koja je prethodila suradnji između tadašnjeg Ministarstva znanosti i tehnologije i trgovačkog društva ASCENDANT d.o.o., realizaciji te suradnje i samoj Studiji kako bih mogao točno specificirati dijelove dokumentacije kojih zahtijevam preslike.

Obrazloženje:

Na službenim internetskim stranicama hrvatske političarke Vesne Pusić istaknuta je njezina imovinska kartica u kojoj navodi da je u 100%-tnom vlasništvu njezinog supruga gospodina Jurgisa V. Oniunasa trgovačko društvo ASCENDANT d.o.o.

Uvidom u internetsku stranicu trgovačkog društva ASCENDANT d.o.o. utvrdio sam da je prvi posao navedenog trgovačkog društva bila izrada navedene Studije izvedivosti za tadašnje Ministarstvo znanosti i tehnologije u prosincu 2003. godine.

Uvidom u registar poslovnih subjekata Hrvatske gospodarske komore razvidno je da je navedno trgovačko društvo registrirano 17. prosinca 2003. godine.

Budući da su neposredno prije toga 23. studenoga 2003. godine održani parlamentarni izbori na kojima je poražena koalicija stranaka kojoj je pripadala i hrvatska političarka Vesna Pusić, te da se registracija navedenog društva i navedena suradnja odvijaju u vremenu od izbora do formiranja nove vlade, otvaraju se brojna pitanja oko svrhe i same legalnosti navedene suradnje te iako po Zakonu nisam dužan obrazložiti razloge pristupu informacijma smatram da je moj zahtijev opravdan.

S poštovanjem,


Mislav Šutalo.

....
....


Objektivno mene zanima drugi posao trgovačkog društva ASCENDANT d.o.o. sklopljen s HT-om, ali idemo redom. Treba biti temeljit, nema uspjeha bez napornog i sistematskog rada.

Inaće Vesna ima vrlo svestranog bračnog druga. Nakon biotehnologije odmah se bacio na pisanje studije izvedivosti kabelske televizije i bežičnih telekomunikacija.

A ja DORH-u prijavio kako su iz HT-a na ime izmišljenih intelektualnih usluga izvukli 417 milijun kuna.....

Sad će Bajić, samo dok napiše optužnicu protiv Sulejmana I. Velečanstvenog!


Ostali blogovi u kojima se objavljuju činjenice o povezanosti visoke politike i Balkanske Telekom Mafije:

Demonstracija moći Mudrinićeve mafije
Kaznena prijava Ivica Mudrinić – 417 milijuna kuna
- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>