Anti - Corruption Program Croatia

srijeda, 18.05.2011.

Ministarstvo pravosuđa, Pravo na pristup informaciji

MINISTARSTVO PRAVOSUĐA

PRAVO NA PRISTUP INFORMACIJI


Pollitika.com by Papar



Korisnik prava na informaciju:
Mislav Šutalo, dipl. inž. elektrotehnike
10000 Zagreb

Tijelo javne vlasti:
Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske
Sektor za informiranje i odnose s javnošću
Dežmanova 10
10000 Zagreb

U Zagrebu, 18. svibnja 2011. godine.

Zahtjev radi ostvarivanja prava na pristup informacijama

Potaknut i ohrabren izjavom predsjednika Ive Josipovića nakon 8. sjednice Savjeta za gospodarstvo, od 16.svibnja 2011. godine u kojoj je između ostaloga naveo:

Vrlo važan instrument pravedne i dobre porezne politike i definicije njene politike pa i provedbe jest transparentnost trošenja proračuna. S tim u vezi je i pojam otvorenosti proračuna gdje se ističe kako Hrvatska ima prema pokazateljima koje su učinile međunarodne organizacije otvorenost proračuna 58% dok recimo Sjedinjene Američke Države imaju 95%. Otvorenost proračuna znači jasnoću namjena za koju se novac koristi, mogućnost da svi porezni obveznici vide u svakom trenutku gdje i zašto koja kuna ide i koje su namjene. Drugim riječima, trebalo bi u proračunu biti manje tih generalnih opisa, a što više detalja, a, time, naravno i kontrole.

zahtjevam od tijela javne vlasti mi dostavi slijedeće informacije:

• Koliko je novca od 1990. godine do danas plaćeno Pravnom fakultetu u Zagrebu za usluge izrade zakonskih prijedloga, podzakonskih akata, tužbi, pravnih savjeta, mišljenja, stučnih studija, deklaracija i ostalih intelektualnih usluga.

• Koliko je novca od 1990. godine do danas plaćeno kao honorar pojedinim profesorima s Pravnog fakulteta u Zagrebu za usluge izrade zakonskih prijedloga, podzakonskih akata, tužbi, pravnih savjeta, mišljenja, stučnih studija, deklaracija i ostalih intelektualnih usluga.

Zahtjevam da se informacije dostave u obliku u kojem će biti razvidno: naziv konkretne usluge, uplaćeni iznos, vrijeme uplate i pojedini pružatelj usluge.

Ako tijelo javne vlasti ne posjeduje, ne raspolaže ili ne nadzire informaciju, a ima saznanja o nadležnom tijelu, zahtjevam da bez odgode, a najkasnije u roku od 8 dana od zaprimanja zahtjeva obvezno ustupiti zahtjev tijelu javne vlasti koji posjeduje, raspolaže ili nadzire informaciju.

Iznenađen sam navodima Predsjednika da je otvorenost proračuna samo 58% te kao građanin smatram da mi je dužnost uključiti se i dati svoj doprinos izgradnji otvorenog društva.

Još važnije od postignuća na izgradnji otvrenog društva biti će raspolaganje informacijom koliko je u izgradnji pravne države i vladavini prava izvršna vlast od osamostaljenja do danas koristila usluge struke.


- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 11.05.2011.

Ivo Josipović, Ivica Mudrinić, Ninoslav Pavić, Vladimir Smolec

IVO JOSIPOVIĆ, IVICA MUDRINIĆ,

NINOSLAV PAVIĆ, VLADIMIR SMOLEC


Pollitika.com by Papar



1. U seriji blogova na ovom portalu objašnjavao sam spregu Balkanske Telekom Mafije i visoke politike.

2. Iznio sam svoja uvjerenja da je Balkanska Telekom Mafija nezakonito izvukla i oprala oko pet milijardi kuna kroz telekom sektor.

3. Svoja uvjerenja artikulirao sam kroz kaznene prijave ukupne vrijednosti dvije milijarde tri stotine i osamdeset devet milijuna kuna.

4. U više navrata izrazio sam uvjerenje da sada Balkansku Telekom Mafiju od kaznenog progona štiti trenutni Predsjednik Republike Ivo Josipović.

5. Jedan mali broj komentatora mojih blogova, iznosili su svoja mišljenja kako je imenovanje Ivice Mudrinića u gospodarski savjet logična posljedica funkcije koju Mudrinić obnaša te da Predsjednik nema nikakav interes štititi Balkansku Telekom Mafiju od kaznenog progona.

6. U ovom blogu korištenjem samo javno dostupnih izvora pokušati ću rekonstruirati sadržaje koji povezuju Ivicu Mudrinića i Ivu Josipovića. Postoje jasne indicije da je već ranije najkasnije 2007. godine formirana interesna grupacija koju predvodi kvartet Ivo Josipović, Ivica Mudrinić (T-HT), Ninoslav Pavić (EPH) i Vladimir Smolec (Digitel).

A1.

Štefan Fuele, 06.05.2011.

Uplitanje politike, ekonomski pritisak i nasilje prema novinarima tri su najveća problema koja prijete slobodi medija na zapadnom Balkanu i u Turskoj, smatra Štefan Fuele, europski povjerenik za proširenje.

"Ta tri problema predstavljaju napad na samu srž demokratskog sustava", izjavio je Fuele u Bruxellesu, na Konferenciji o slobodi medija u potencijalnim članicama Europske unije na kojoj se okupilo više od 400 sudionika, među kojima i predstavnici iz Hrvatske.


A2.

Peratović.blog, 16.2.2007.

16.2.2007. godine tri godine prije nego li će Ivo Josipović postati Predsjednik, Romano Bolković ostavio je komentar na blogu nezavisnog novinara Željka Peratovića u kojem se po prvi put spominje povezanost Josipovića, Mudrinića, Smoleca i Pavića koji su se prema njegovim navodima udružili radi kontrole tiskovina, marketinga, elektronskih medija i telekomunikacija.

Dakle: PAVIĆ, MUDRINIĆ, SMOLEC, JOSIPOVIĆ , to je škvadra koja posve drži taj INFOTAINMENT-BUSINESS: ne samo tiskovine, nego i marteting kao i elektronske medije i telekomunikacije.“ ( Infotainment )


Vaseljena.blog, 4.3.2007.

Dva tjedna kasnije sadržaj gore navedenog komentara sa peratovic.blog-a se pojavljuje u tekstu Romana Bolkovića na njegovom blogu vaseljena.blog.

Dakle van svake sumnje je činjenica da je tri godine prije nego li će Ivo Josipović početi obnašati dužnost Predsjednika, Romano Boloković javno objavio da postoji poslovna povezanost Ive Josipovića, Ivice Mudrinića, Ninoslava Pavića i Vladimira Smoleca.

U to doba uvjerljiva većina građana RH nije uopće znala da Ivo Josipović uopće postoji, a kamoli da bi on jednog dana uopće mogao biti kandidat za Predsjednika.


A3.

Ivica Đikić, 19.08.2001.

Afera Grupo

U tekstu Medijski stan tuđmanizma , Ivica Đikić iznosi svoja saznanja da je upravo Romano Bolković sudjelovao u distribuciji dokumenata o tajnome ortakluku moćne četvorke: njega je, naime, godinu dana prije izbijanja afere "Grupo" Miroslav Kutle opunomoćio za zastupanje svih svojih financijskih, ortačkih i poslovnih interesa, pa mu je zbog toga bila dostupna sva njegova poslovna dokumentacija.


A4.

Nacional, 29.12.2009.

O bliskosti Digitela i predsjedničkog kandidata Ive Josipovića posao je Nacional u tekstu: “ Zakulisne igre predsjedničkih izbora, Mračne tajne i spletke prvog kruga izbora

"Nakon što je izabran na stranačkim predizborima, Josipović se odlučio distancirati od SDP-a i posve samostalno formirati svoju ekipu. Spor je izbio kada je umjesto Ivana Račana i njegove PR-agencije pokušao angažirati snažnu marketinšku tvrtku Digitel. Josipović je smatrao da Račanova agencija nije sposobna "pokriti" cjelokupnu kampanju i pokušao je angažirati Digitel, ali Milanović na to nije pristao. Razlog je to što je Digitel u nekoliko navrata sudjelovao u HDZ-ovim kampanjama i Zoran Milanović je smatrao da nisu podobni, a ni pouzdani, voditi izbornu kampanju SDP-ova predsjedničkog kandidata. Budući da je SDP financirao glavninu Josipovićeve kampanje, oni su odlučili ignorirati stavove svog kandidata i odbaciti Digitel. Iako su javno tvrdili kako među njima nema nesporazuma, Josipović i Milanović su se zbog Digitela našli na suprotnim stranama."

O povezanosti Digitela i Josipovića piše se na više mjesta .


B1.

Radio 101. 17.06.2000.

17.06.2000. kao slušatelj javio sam se u emisiju Radia 101 u kojoj je gost bio tadašnje ministar gospodarstva Goranko Fižulić. Pustili su me da pričam barem deset minuta, a između ostaloga izjavio sam slijedeće: „Ivica Mudrinić s 25 milijuna kuna preko svoje tvrtke Digitel financira medije u Hrvatskoj, mediji su u vrlo lošoj situaciji, a to je vrlo veliki novac koji se daje medijima da bi mediji o Mudriniću i toj kliki pisali na jedan jako drugačiji način. 25 milijuna kuna je bez javnog natječaja preko tvrtke Digitel, otišlo medijima za potplaćivanje medija u Hrvatskoj.“

B2.

Ta izjava bila je povod da me Digitel tuži zbog klevete. Ja sam iznio obranu predložio izođenje dokaza i nakon toga Vladimir Smolec se više nikada nije pojavio na Sudu. Postupak je obustavljen.
Ovu anegdotu možete pročitati na mom blogu .

B3.

Kao dokaz da je u zakupu oglasnog prostora bilo najobičnijeg pranja novca obrana je dostavila dokaze da je nakon što je jedna od usluga HT-a ukinuta rješenjem državnog inspektora za telekomunikacije u medijima započela promidžba te usluge u trajanju od 7 tjedana.

Dokaze možete podići u PDF dokumentu ovdje .

Izvjesno je da je Romano Bolković napisao istinu kad je napisao da su se Josipović, Mudrinić, Pavić i Smolec još 2007.godine družili. Romano je definitivno insajder koji iz njemu znanih razloga svako malo pušta informacije van. Postavlja se pitanje što je tom skupu trebao Josipović?

Consigliere ?


Blogovi u kojima se objavljuju činjenice o povezanosti visoke politike i Balkanske Telekom Mafije:

Mladen Bajić, Pritužba, Ivo Josipović, pet milijardi kuna
734 milijuna kuna, Ivo Josipović, Ivica Mudrinić, Gašper Gaćina
Demonstracija moći Mudrinićeve mafije
Kaznena prijava Ivica Mudrinić – 417 milijuna kuna
Pošteno suđenje za Ivu Josipovića (drugi dio)
DORH mi želi oduzeti računalo zbog bloga o Josipoviću
Hrvatski Telekom, kaznena prijava, član uprave
Pošteno suđenje za Ivu Josipovića
Karamarko na platnom spisku Balkanske Telekom Mafije (drugi dio)
Karamarko na platnom spisku Balkanske Telekom Mafije
Balkanska Telekom Mafija pred istragom
Josipović i udar na ustavno-pravni poredak
Ivo Josipović, Mudrinić, HUP, Varšavska, spletkaroši i prevaranti
Ivo Josipović poslijednji Šuškov prijatelj
Veliki majstori prevara
Utjecaj korupcije na konkurentnost gospodarstva (Internet-turizam)
- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 04.05.2011.

Mladen Bajić, Pritužba, Ivo Josipović, pet milijardi kuna.

MLADEN BAJIĆ, PRITUŽBA,

IVO JOSIPOVIĆ, PET MILIJARDI KUNA


Pollitika.com by Papar


„U katastrofalnoj smo situaciji!

Kako bi se pobjeglo od tog pritisaka ljudi traže utoćište kod sile koja im sama nanosi patnje koje oni trpe. Ta identifikacija s napadačem mora biti prekinuta.

Ljude se mora ohrabriti na razmišljanje kako bi im se omogućilo da spoznaju koliko je loša situacija uz uvjerenje da su ljudi sposobni za takvo nešto. Trun u oku je najbolje povećalo“. (Theodor Adorno)

„Kad ti nešto upadne u oko to te tjera da se pitaš odakle je to došlo, dakle iz nelagode počnije spoznaja“ (prof.dr.Žarko Puhovski)
...
...
...
Podnositelj:
Mislav Šutalo, dipl. inž. elektrotehnike


Tijelo javne vlasti:
Državno odvjetništvo Republike Hrvatske
Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić
Gajeva 30a
10 000 Zagreb

U Zagrebu, 2. svibnja 2011. godine.

PRITUŽBA
TEMELJEM ČLANKA 46. USTAVA REPUBLIKE HRVATSKE

jer je Državno odvjetništvo suprotno članku 125. Ustava Republike Hrvatske podleglo utjecaju i političkoj poruci trenutnog obnašatelja dužnosti Predsjednika Republike gospodina Ive Josipovića da se ne postupa protiv gospodarskog kriminala u telekomunikacijskom sektoru te se ne donose rješenja po kaznenim prijavama protiv pripadnika Balkanske Telekom Mafije .

Prema mojoj procjeni kroz telekomunikacijski sektor hrvatskog gospodarstva u proteklih 10 godina nezakonito je izvučeno i oprano oko pet milijardi kuna .

Kaznenim prijavama koje sam predao i potkrijepio dokazima obuhvaćeno je dvije milijarde tri stotine i osamdeset devet milijuna kuna.

Uvjeren sam da zbog odlaganja obračuna s Balkanskom Telekom Mafijom država ide u bankrot i potencijalno se tako mogu stvoriti nepotrebni troškovi zemljama članicama EU.

Za pet milijardi kuna Republika Hrvatska mogla je kupiti eskadrilu najmodernijih borbenih zrakoplova četvrte generacije.

Osim što ovakvo postupanje Državnog odvjetništva ima lako izračunljivu direktnu štetu, indirektne štete za hrvatsko gospodarstvo, proces obrazovanja, razvoj znanosti i ostalih segmentata društva neusporedivo su veće od navedenog iznosa.


Zahtjevam:

1. da se hitno donese rješenje u predmetu ODO Zagreb pod brojem KDO-2524/10.

2. da mi se dostavi rješenje predmeta ODO Osijek temeljem kojega je 25. siječnja 2011.godine VIII. Policijska postaja na Krugama vršila izvide, uzela od mene iskaz povodom mog teksta objavljenog 21. srpnja 2010. godine na portalu Pollitika.com pod naslovom „Ivo Josipović, Mudrinić, HUP, spletkaroši i prevaranti“ te zahtjevala da im predam računalo uz obrazloženje da na računalu imam još takvih sadržaja .


Obrazloženje:

A1.

Kao očiti indikator kako je Državno odvjetništvo podleglo protuustavnom utjecaju trenutnog obnašatelja dužnosti Predsjednika RH javnost sam upoznao s kaznenim predmetom koji se vodi kod ODO Zagreb pod brojem KDO-2524/10.

Pod brojem KDO-2524/10 formiran je predmet protiv člana uprave HT-a Božidara Poldrugača zbog sumnje da je počinio kazneno djelo utaje poreza i drugih davanja članak 286. stavak 1 i 2. Kaznenog zakona .

Član uprave HT-a Božidar Poldrugač zajedno sa suprugom suvlasnik je četverosobnog stana s garažom u Zagrebu na adresi Dobri dol 40, a prebivalište je prijavio u Zelini, mjestu s manjim prirezom.

29.III.2011. u spis je dostavljeno Posebno policijsko izvješće nakon okončane policijske obrade. Po predmetu je postupala PU Zagrebačka Odjel gospodarskog kriminaliteta.

11.III.2011. u spis su dostavljeni podaci iz Ministarstva financija, dakle predistražni postupak je time okončan i preostalo je još donijeti rješenje. Kao podnositelju kaznene prijave omogućeno mi je da pratim način na koji se postupa po predmetu te sam se s dežurnom zamjenicom ODO Zagreb dogovorio da ću doći za dva tjedna kada bi rješenje trebalo biti donijeto.

27.III.2011. obaviješten sam da je zamjenica Općinske državne odvjetnice povućena s predmeta i da se po predmetu neće postupati dok se predmet ne rasporedi.


A2.

Predmet KDO-2524/10 koristim kao indikator upravo zbog činjenice da se zbog istovrsnog kaznenog djela vodi kazneni postupak protiv Tomislava Dragičevića .

Javnosti je poznato da se protiv gospodina Dragičevića nisu pokretali kazneni postupci dok je obnašatelj dužnosti predsjednika RH bio Stjepan Mesić.

Gotovo svi analitičari suglasni su da je gospodin Dragičević, kao i gospodarski kriminal vezan uz Inu uživao zaštitu od kaznenog progona dok je dužnost predsjednika RH obnašao Stjepan Mesić.

U gotovo istovrsnom predmetu protiv Tomislava Dragičevića, po kojem se počelo postupati tek nakon što je nestala politička zaštita od strane bivšeg predsjednika Stipe Mesića, kao jedan od dokaza koji se izvodio na sudu bilo je telekomunikacijsko vještačenje. Vještačilo se kretanje Dragičevićevog mobitela .

Općinskom državnom odvjetništvu je nakon kaznene prijave protiv Božidara Poldrugača predan podnesak slijedećeg sadržaja:

Podnesak KDO-2524/10:

U kaznenom predmetu protiv Božidara Poldrugača (OIB: 45389940467, Dobri Dol 40, Zagreb), člana uprave Hrvatskog Telekoma d.d. (MB:1414887, OIB:81793146560, Savska cesta 32, Zagreb) radi počinjenja kaznenog djela utaje poreza i drugih davanja članak 286. stavak 1 i 2. Kaznenog zakona.

Predlažem da se pribavi slijedeći dokaz:

telekomunikacijski podaci vezani uz službeni pokretni telefon osumnjičenika iz kojih će se utvrdi kretanje osumnjičenika.

Predlažem da se za potrebe pribavljanja gore navedenog dokaza odredi mjera opreza koja će onemogućiti da osumnjičenik utjeće na dokazni materijal ili da potiće druge osobe da utjeću na dokazni materijal na način da ga izmjene ili unište.

Naime osumnjičenik je član uprave trgovačkog društva kod kojeg se čuva taj dokaz. Osumnjičenik je glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije te se navedeni dokaz nalazi pod njegovom nadležnošću unutar Društva kojem je član uprave. Osumnjičenik je po stuci diplomirani inženjer elektrotehnike ima znanja i vještine potrebne da može samostalno ili u suradnji s drugima utjecati na dokaze.

A3.

Uvjeren sam da se povlačenjem općinske državne odvjetnice s predmeta utjeće na mogući ishod kaznenog postupka odnosno da se osumnjičeniku omogućava da utjeće na dokaze stoga je moj zatjev da se hitno donese rješenje opravdan.

B1.

U blogu na portalu Pollitika.com objavio sam sažetak pritužbe od 22.veljače 2010. koju sam temeljem članka 46. Ustava RH uručio Predsjedniku RH Ivi Josipoviću povodom imenovanja Ivice Mudrinića u gospodarski savjet.

Osim što je taj postupak suprotan obećanju Ive Josipovića dok je još bio kandidat za predsjednika, a koje je poslao na stotine tisuća domaćinstava, povod pritužbi je bilo moje uvjerenje da će to ukazivanje časti Ivici Mudriniću biti jasan znak pravosuđu da nema političke volje da se obračuna s Balkanskom Telekom Mafijom.

Kao nedvojbeni dokaz ispravnosti mog uvjerenja bio je upravo postupak Državnog odvjetništva koje je zatražilo od policije da mi se oduzme računalo zbog objavljivanja tog teksta .

B2.

Nevladina organizacija Transparency International objavila je 19. travnja 2011. u Bruxellesu priopćenje u kojem od Hrvatske traži jačanje borbe protiv korupcije te da treba osigurati da provedba protukorupcijskih mjera postane nepovratan proces.

Transparency International ističe da unatoč rastućem broju slučajeva korupcije na visokoj razini koji se istražuju, još uvijek postoji zabrinutost oko selektivnosti istražiteljskih i tužiteljskih postupaka te zbog kroničnog nedostatka pravomoćnih presuda i oduzimanje nezakonito stečene imovine, što dovodi do pitanja oko "političke nepristranosti policije i ureda tužitelja".

Transparency International upozorava i na "nedovoljnu socijalnu i institucionalnu zaštitu svjedoka, zviždača, istraživačkih novinara i branitelja ljudskih prava te akvista transparentnosti i borbe protiv korupcije".

B3.

Budući da niti meni, a niti mojim odvjetnicima nije jasno što bi u tekstu objavljenom 21. srpnja 2010. godine na portalu Pollitika.com pod naslovom „Ivo Josipović, Mudrinić, HUP, spletkaroši i prevaranti“ moglo biti povod za postupanje Državnog odvjetništva, te da se taj postupak DORH-a može tumačiti kao dokaz da DORH ne djeluje u skladu s člankom 125. Ustava Republike Hrvatske moj zahtjev da mi se dostavi rješenje je opravdan.

S poštovanjem,

Mislav Šutalo, dipl. inž. elektrotehnike

...
...
...

Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka: Po definiciji, takvih ljudi već ima dovoljno. - Godfrey Harold Hardy


Download sažetka kaznene prijave: 734 milijuna kuna_Velika pljacka proracuna.pdf



Ostali blogovi u kojima se objavljuju činjenice o povezanosti visoke politike i Balkanske Telekom Mafije:

734 milijuna kuna, Ivo Josipović, Ivica Mudrinić, Gašper Gaćina
Demonstracija moći Mudrinićeve mafije
Kaznena prijava Ivica Mudrinić – 417 milijuna kuna
Pošteno suđenje za Ivu Josipovića (drugi dio)
DORH mi želi oduzeti računalo zbog bloga o Josipoviću
Hrvatski Telekom, kaznena prijava, član uprave
Pošteno suđenje za Ivu Josipovića
Karamarko na platnom spisku Balkanske Telekom Mafije (drugi dio)
Karamarko na platnom spisku Balkanske Telekom Mafije
Balkanska Telekom Mafija pred istragom
Josipović i udar na ustavno-pravni poredak
Ivo Josipović, Mudrinić, HUP, Varšavska, spletkaroši i prevaranti
Ivo Josipović poslijednji Šuškov prijatelj
Veliki majstori prevara
Utjecaj korupcije na konkurentnost gospodarstva (Internet-turizam)

- 10:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 01.05.2011.

734 milijuna kuna, Ivo Josipović, Ivica Mudrinić, Gašper Gaćina

734 MILIJUNA KUNA, IVO JOSIPOVIĆ,

IVICA MUDRINIĆ, GAŠPER GAĆINA


Pollitika.com by Papar


U utorak 26. travnja 2011. godine dao sam iskaz policiji, Policijska uprava zagrebačka, Odjel gospodarskog kriminaliteta, Heinzelova 98, radi davanja obavijesti o kaznenom djelu iz članka 337. Kaznenog zakona (Poziv broj: 511-19-34/8-12-148/11).

Dao sam iskaz temeljem dijela koja sam prijavio USKOK-u 29.lipnja 2009. prije skoro dvije godine. U kaznenoj prijavi opisao sam djela kojima je prema mojem uvjerenju proračun RH oštećen za 734 milijuna kuna.

Kao počinitelja kaznenog djela osumnjičio sam Gašpera Gaćinu te sam iznio uvjerenje da sve činjenice dokazuju da se radi o izričitoj namjeri počinjena kaznenog djela zloupotrebe službenog položaja i prekoračenja ovlasti i da se ova pljačka proračuna nije mogla izvesti samostalno samo postupanjima Gašpera Gaćine već da je rezultat udruživanja u zločinačkom poduhvatu.

Po kaznenoj prijavi nije bilo nikakvog postupanja gotovo dvije godine. USKOK ju je držao u ladici godinu dana te ju je na daljni postupak dostavio Županijskom državnom odvjetništvu 13. svibnja 2010. godine.

2. lipnja 2010. godine ŽDO mi je omogućio uvid u spis kojeg sam obavio više puta te ustanovio da nema postupanja po navedenoj kaznenoj prijavi ali da ima prikupljanja nekih obavijesti o čemu sam redovito izvještavao na ovom poratlu.

Moram ponoviti slijedeće:

1. Prema mojim kaznenim prijavama prijavljeno je kaznenih djela ukupne vrijednosti dvije milijarde tri stotine i osamdeset devet milijuna kuna.

2. Uvjeren sam da je u proteklih deset godina iz telekom sektora nezakonito izvučeno i kroz isti sektor oprano oko pet milijardi kuna.

3. Ovakve manevre je nemoguće provesti bez znanja i pokroviteljstva vrha izvršne politike.

4. Predsjednik RH Ivo Josipović je pozivom na članak 46. Ustava RH upozoren da se njegov postupak imenovanja Ivice Mudrinća u gospodarski savjet tumači kao jasan znak da nema političke volje da se obračuna sa gospodarskim kriminalom u telekom sektoru.

5. Prvog radnog dana nakon što je Ivo Josipović ukazao čast Ivici Mudriniću imenovanjem u gospodarski savjet dobio sam rješenje u kojem piše da se jedan od postupaka protiv Ivice Mudrinića obustavlja jer su moji navodi nerazumljivi.

6. Ivo Josipović se suprotno Ustavu nije očitovao na navode iz pritužbe prema članku 46. Ustva RH od 22.veljače 2010.godine.

Kaznena prijava radi koje sam pozvan na obavjesni razgovor se može vidjeti na stranici 734 milijuna kuna, Velika pljačka proračuna .

Možete procijeniti kako nerazumljivim riječnikom se služim prilikom pisanja kaznenih prijava.

Ne pišem nerazumljivo, a pogotovo ne pišem nerazumljivo u smislu Zakona o kaznenom postupku.


Ostali blogovi u kojima se objavljuju činjenice o povezanosti visoke politike i Balkanske Telekom Mafije:

Demonstracija moći Mudrinićeve mafije
Kaznena prijava Ivica Mudrinić – 417 milijuna kuna
Pošteno suđenje za Ivu Josipovića (drugi dio)
DORH mi želi oduzeti računalo zbog bloga o Josipoviću
Hrvatski Telekom, kaznena prijava, član uprave
Pošteno suđenje za Ivu Josipovića
Karamarko na platnom spisku Balkanske Telekom Mafije (drugi dio)
Karamarko na platnom spisku Balkanske Telekom Mafije
Balkanska Telekom Mafija pred istragom
Josipović i udar na ustavno-pravni poredak
Ivo Josipović, Mudrinić, HUP, Varšavska, spletkaroši i prevaranti
Ivo Josipović poslijednji Šuškov prijatelj
Veliki majstori prevara
Utjecaj korupcije na konkurentnost gospodarstva (Internet-turizam)

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>