< siječanj, 2008  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Siječanj 2008 (3)
Prosinac 2007 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off By:SVE FREE ZA BLOG!
Dizajn by:SVE FREE ZA BLOG

Opis bloga

Samo da znate neću pisati samo o Panteri.....

O MENI:
Ime:Luka
Prezime:...
Godine:11
Škola:Braća Seljan
Razred:5.a
Volim:
-prijatelje,prijateljice
-slušat muziku
-MSN
-svoj blog
-svog psa
-svoju macu...
Ne volim:
-školu
-debilne ljude
-profesore,profesorice...

Prijatelji:
Bojićthumbupmahrofl
Mislavnjamiyesdead
Sanizujonutthumbup
Vidanjamimahthumbup
Ženarolleyesbangzujo
Lovroludsmijehnut
Franheadbangroflgreedy...
Prijateljice:
Teathumbupdeadsmijeh
Kristinasmijehmahyes
Dorasmijehzujomah
Anjayesbangparty
Lucijazujowaverofl
Nikolinagreedyeeklud
Anamariazijevludbelj
Marinasmijehroflmah


Kaj slušam?
Pantera
A Perfect Circle
AC/DC
Black Sabbath
Children Of Bodom
Dethklok
Dream Theater
Guns N' Roses
Iron Maiden
Judas Priest
KoRn
Megadeth
Metallica
Motorhead
Ozzy Osbourne
Ramones
SlipKnot
Tenacious D
Velvet Revolver...

Linkovi

Teazuboyesdeadthumbup
Dorazujoludnjami
Bojićnutmahpartythumbup
Mislavnutbangzijev
Linkin Park Vidazujomahyes
Vidasmijehthumbuplud
Suzarolleyeswinkzijev
Marinacoolroflgreedy
Branebeljyessmokin
Lorazijevmahzujo
Anja i Nikolinapartyludmah
Lucija i Nikolinamouthwashroflsmijeh
Ivonacoolbeljrofl
Iriszujosmijehsretan
Kristinaeekdeadfino
Kikanutthumbupbang
Alenkapjevafinomah
Matejaroflnuteek
Ivapjevaeekrofl
Matijazujoroflmah
Gabymahpjevadead
Fundayesnutwave

I još neke slike:

DETHKLOK

dethklok

dethklok

Dethklok

Dethklok - The Band

dethklok

Dethklok

Iron Maiden Rules!

Pantera

Pantera

pantera

PANTERA

Malo slika

...

Pantera

Pantera

pantera

Still fucking hostile

PANTERA

Pantera

pantera

Pantera

pantera

Pantera

pantera

Iron Maiden - The Trooper

CoB

pantera

petak, 04.01.2008.

Pantera

Pantera je popularni heavy metal sastav iz Arlingtona, američke savezne države Teksas. Osnovan je 1981. i često svrstavan u podžanr heavy metal - groove metal. Prvi komercijalni uspjeh bend je ostvario albumom Cowboys From Hell. Tekstovi Panterinih pjesama uglavnom govore o ljubavi, metalu i životnim pitanjima. Bend je završio svoju karijeru 2004. ubojstvom člana Dimeg Darrell Abbotta.

Negdje u bespućima '80-ih godina ideja dva brata - Darrell i Vinnie Paul Abbott, s američkog juga prerasla je u nešto što se, dvadesetak godina kasnije naziva jednim od najboljih i najutjecajnijim metal sastava ikada – Pantera. Ipak, dio karijere u kojem su zajedno s prijateljima Rex Brownom i Terrence Leejem snimili nekoliko nepoznatih albuma s naglaskom na natapirane frizure, pao je u zaborav kada je na mjesto pjevača umjesto Leeja stao Phil Anslemo. Zajedno sa spomenutom trojkom, Phil je činio stalnu i udarnu postavu benda koja se nije mijenjala sve do razilaženja početkom ovog tisućljeća. Prvi album s novim pjevačem Power Metal iz 1988. poslužio je samo kao nadimak njihovom glazbenom izričaju i kao odskočna daska za potpisivanje ugovora i objavljivanje njihovog službenog prvijenca Cowboys From Hell iz 1990. Novi zvuk, eksplozivni koncerti, te dvije udarne himne Cemetery Gates i naslovna Cowboys From Hell pomogli su im da dobiju status velike nadolazeće atrakcije. Odmah nakon obilaženja svijeta i snimanja kućnog videa na kojem pokazuju svoju ljubav prema seksu, drogi, alkoholu i metalu ulaze u studio i snimaju veliki, sirovi i brutalni Vulgar Display Of Power. Više ni na televiziji nisu mogli proći nezapaženo i veliki datumi (jedan od njih je i odsvirani koncertu u Rusiji pred milijun ljudi) ispisani su u njihovim karijerama i samo je bilo pitanje vremena kada će se početi vrtjeti po poznatijim top listama svjetske glazbe.

Nije se čekalo dugo. Ravno s ceste ušli su u studio i za samo 6 tjedana snimili zvukom jedinstven i moćan album. Album se zvao Far Beyond Driven i hitovi kao što su 5 Minutes Alone, I'm Broken, Becoming, te prva obrada u njihovoj karijeri - Planet Caravan (Black Sabbath) uveli su ih na prvo mjesto Billboardove ljestvice. Ne treba ni napominjati da su bili prvi sastav koji je tako ekstremnom glazbom uspio u tome. U njihovim životima, ipak, nije se mijenjalo puno. Duge i zabavne turneje, rasprodane dvorane diljem Amerike i Europe opet su ih 1996. dovele do vrata studija. Ovoga puta, kao i svaki uspješan bend, dopustili su si malo eksperimentiranja, usporili su tempo i pomaknuli se od beskompromisne žestine prethodnog albuma, te dobili The Great Southern Trendkill. No, i uz takve promjene stvorili su jedan od najžešćih i najboljih albuma godine koji je svojom mračnošću, demonskim vokalima i ogorčenom tematikom podijelio kritičare, te smanjio prodaju. Pokraj hitova Drag The Waters i War Nerve pjesme kao što su Suicide Note i Living Through Me pokazale su da droga uzima veliki zamah u životu Pantere te je došlo i do prvih problema. Pričalo se o Anselmovu distanciranju od benda i njegovih članova, te o raznim heroinskim slučajevima. Tenzije među članovima Pantere i međusobna neslaganja stanku su razvukla na dugih i sušnih četiri godine, što je samo na kratko prekinuto izdavanjem live albuma Official Live: 101 Proof (1997.). Tri godine kasnije snimili su pomalo nostalgičan, ali isto tako odličan Reinventing The Steel, koji djelomično zbog eksplozije novovalnog metala, a djelomično i zbog letvice koju je Far Beyond Driven postavio jako visoko, nije postigao očekivani uspjeh. Nova turneja i gostovanje na brojnim festivalima bilo je zadnje što smo od Pantere vidjeli. Phil Anselmo se i dalje posvetio svojim brojnim projektima među kojima su medijsku pozornost ostvarili samo Down (pridružio mu se i Rex Brown) i Superjoint Ritual, dok su se braća Abbott klela na vjernost svojoj Panteri, te novostvorenom grupom Damageplan nastavila gdje su stali.

Iako se uvijek pričalo da će ih nevjerojatna kemija koja je vladala među 'četvero braće' vratiti zajedno na pozornicu i u studio, svaka nada umrla je 08.12.2004. Naime, točno 24 godine nakon ubojstva Johna Lennona, zaluđeni obožavatelj Pantere popeo se na pozornicu za vrijeme prve pjesme na jednom od koncerata Damageplana i priredio krvoproliće u kojem je brojnim hicima usmrtio Dimebag Darrell Abbotta i nekolicinu prisutnih. Smrt gitarističkog gurua još je jednom, zadnji put, bacila svjetlo na Panteru. Tuga u metal svijetu bila je velika, skoro kao i ostavština koju su nam ti dečki priuštili.

Evo napokon neki dugi post.......
I evo moja najdraža pjesma:

I ljudi od nedjelje sam na skijanju i želim da me iznenadite sa komentarima!!Sve ću vam vratiti!!I evo pozdravljam sve moguće koji su ikada bili na ovom blogumah...

|Komentiraj 202| Printaj| #|

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.