Poslanice svetog Pantalaimona

27.02.2005., nedjelja

Mit o MUFI pt. 1

Evo, pošto su neki mongoloidi navalili da pišem nešta, odlučih napisati nešta. Ali nakon dužeg razmšljanja, zaključio sam da je moj um iscrpio sve važne teme o kojima bi se moglo pisati. Zato se vračam dobroj staroj "bogtejebo" fazi i predstavljam vam veličanstveni MIT o MUFI koji je nastao prije godinu-dvje... možda i više...
Uživajte ... ;)


PRIČA O MUFI

HINT: ako želite shvatiti srž ove bajke u potpunosti, savjetujem vam da ne propustite ni jedan redak, jer svaka riječ je bitna...


Bilo je to daaaavno, u jednom nepoznatom kraljevstvu koje se nalazilo daleeeko, daleeeko iza 98 šuma i 666 planina i 555 jezera, zaklonjeno od svijeta i vijeka. Tim kraljevstvom vladao je kralj Trevor. Taj kralj Trevor imao je u svom kraljevstvu jedan pozlaćeni glasovir. Taj glasovir nema uopće veze s ovom pripovjetkom, pa ga stoga više neću ni spominjati!
Ali! Zašto ja Vama spominjem ovo j*beno kraljevstvo?!? I tog j*benog kralja?!? Kralj Trevor je imao jednu....MUFU! Ako vas zanima što je MUFA pogledajte u riječnik stranih riječi. Preporučam riječnik Bratoljuba Klaića. Btw Bratoljub Klaić je jedan od najvećih hrvatskih leksikografa. Visok je preko 2 metra. I da, moj tata ima skoro 2 metra. Al' skoro! Di sam stao?..? a da! Ta Trevorova MUFA nije bila kao sve druge MUFE. Bila je to posebna MUFA, vrijednija od svake druge MUFE. Zašto? Zato što je to bila MUFA kralja Trevora. A Trevor također nije bio običan vladar. On je bio Veliki Kralj Trevor. Trevor II.; sin Trevora I. Vodever…
Jednoga dana, dođoše neprijateljski glasnici sa veeeelikim pergamentom kojeg uručiše Trevoru, na kojem piše: «Fuck Me Jesus!»! Trevor se usro od straha jer to je bio znak da su njihovi neprijatelji odlučili napasti Trevorovo kraljevstvo. Nekoliko dana kasnije, rat je zahvatio i sva okolna kraljevstva. Kralj Trevor bijaše primoran i sam otići u rat. Onog dana kad je spremao stvari u svoj barbie-ruksak, upitala ga je njegova žena, kraljica Hemeroida, kad će se vratiti doma. Trevor je obećao da će se vratiti brzo, a kad se vrati rekao je da će prirediti najveći party u povijesti kraljevstva.
Prolazile su stotinke, sekunde, minute, sati, dani, tjedni, mjeseci i godine. No, Trevor se nije vratio svojoj Hemeroidi… Ona više nije mogla čekati Trevora, i počela je piti velike količine red bulla. No Red Bull je loše utjecao na njenu psihu te si je jednog dana umislila da može letjeti. Jednog dana, popela se na najvišu kulu na dvorcu. Puhao je jak vjetar koji je mrsio njenu kosu. Njene oči su se caklile poput dijamanata. Yeah ! ! ! «Spread your wings and Fly away, far away» --- «Oh, -Trevoreee….» - uzdahnula je i poletjela zrakom poput Brunhilde. Nekoliko sekundi letjela je zrakom poput Piđijota, a pred njenim očima vrtio se njen cijeli život… Onda se razbila ko' pi*ka. Lol. Njena krv razlila se po stjenama, a njena kosa sada više NIJE vijorila. Njenim mozgom se možda i dan danas hrane metilji.
Petnaestak minuta kasnije, vratio se Trevor.
Prvo što je Trevor učinio nakon povratka, provjerio je jel njegova MUFA još na svojem mjestu! Potrčao je uz stube do svoje odaje, i otkrio straaaašnu istinu…..! MUFA nije bila na svojem mjestu (?!?!). Nepomično je stajao neko vrijeme u svojoj odaji, ne vjerujući svojim kraljevskim očima. Kada se malčice pribrao izašao je iz svoje odaje i cmizdreći urlao: «Di je moja MUUUFA?!?!!» … smjesta je naredio svim dvoranima i straži da organiziraju potragu za MUFOM. Dvorani su danima pretraživali svaki kutak dvorca; zagledali pod svaki krevet, u svaki ormar, u sve cijevi toaleta, pod sve sagove… no… MUFI ni traga….
Trevor je bio očajan. Bez svoje MUFE, Trevor više nije bio močan i uzorit vladar. Nakon tjedan dana neuspješne potrage, Trevor je odlučio pozvati sve plemiće sa okolnih dvorova, te im obećao ruku svoje predivne, prsate kčerke Jaroslawke, ako nađu njegovu MUFU.
Prva expedicija od 19 članova bogatih plemića uputila se u svijet u potragu za Trevorovom MUFOM…

I tu počinje mit o izgubljenoj MUFI……..

Prvu expediciju je vodio močni Zigizmund od Früštüka. Bili su na dobrom tragu, no odjednom zameo ih vjetar. Mislim na tragove, ne na expediciju. Da stvar bude još gora, iza silne prašine, koja se dizala u pješčanoj oluji, izronio je Veeeeliki, zemljani, sivo-zeleni CRV! Nakon nekoliko trenutaka, od ekspedicije su ostale samo kosti. Preživio je samo Lucca Corten, sin slavnog Rolfa Cortena. Ne bih sad o njegovom podrijetlu… uglavnom… Lucca se uspio izvući iz ralja veeeeelikog crva i došao nazad k Trevoru koji ga je čuvši za neuspijeh dao baciti među krokodile. Btw krokodili su iz porodice gmazova, i jedini su od svoje vrste koji imaju četverodjelno srce, sa 2 pretklijetke i 2 klijetke. Nije li to fascinantno?!?
Druga ekspedicija bila je predvođena slavnim gusarom Susijem Tsirkom. Plovili su lokvama, barama, močvarama, jezerima, rijekama, morima i oceanima. Jedne morske večeri, Susi je imao nesanicu i nije mogao spavati. Tada se ustao i napravio si nesquick. Prvo je otvorio ladicu, a potom i kredenac, te uzeo šalicu, žličicu i posudu sa šečerom. U šalicu je stavio 2 žličice nesquicka i 0,5 žličica šečera. Onda je izvadio tetrapak mlijeka iz frižidera i uzeo škare da odreže vrh pakiranja. Dok je to radio, na umu mu je bila njegova zadaća, pronalazak MUFE i prsa lijepe Jaroslawke. Kako je bio zamišljen, škare su mu ispale i zabile se u nožni palac. Na to je Susi glasno opsovao boga. «Gad dem!» … Nažalost, to je čuo i veliki bog mora, Posejdon. Napravio je strašnu oluju i potopio Susijev brod te tako ugasio i vatru na kojoj se grijalo mlijeko. Brod još dan danas stoji potopljen negdje na dnu nekog oceana, negdje daaaaleko, daaaaleko…preživio je samo Gustav Hüdler, sin slavnog Alfreda Hüdlera. Uspio se domoći obale i dopuzati do Trevorova kraljevstva.
Kada je Trevor čuo za neuspijeh, bacio ga je morskim psima. Btw, morski psi su ribe hrskavičnjače. I imaju tri reda oštrih zubi. Nije li to naprosto fantastično?!?
Treča expediciju vodio je slavni Ville Vlado, pjevač grupe HER. On je imao opremljen cepelin koji je imao pogon na tekući dušik. Ako niste znali, dušik je trovalentan. Vodever… Cepelin je bio opremljenm svim mogućim tada suvremenim pomagalima, od kompasa, barometra, laserskog štita do termometra. Unatoč silnoj tehnici, jednog dana usamljena roda naselila se na balonu cepelina, i svojim kljunom nehotice probušila balon. Nakon toga dogodio se tragičan trenutak. Dušik iz cepelina pogušio je sve životinje u krugu od 300 kilometara, a posada je nesretno završila padom. Jedino se spasio Ludowikk Behemoth koji je prodao dušu Đavlu, a ovaj mu za uzvrat spasio život. Ludowikk je bio sin slavnog Tibora Behemotha. Ludowikk je uspio doći do kralja Trevora, a ovaj ga je, čuvši za neuspjeh, bacio u tamnicu sa zlim, opakim Čarizardima koji su ga raskidali na komadiće. Čarizardi evoluiraju iz Čarmandera. Nije li to nadasve impresivno?!?

Nakon što su svi plemići iz susjednih kraljevstava završili tragično, Trevor je pun bijesa i srdžbe iskalio na svojoj kčerki koju je nehotice probo sa svojim slavnim emeraldnim mačem kojeg je naslijedio od svog oca, Trevora II.. Koji bed.
Zadnja nada u pronalasku MUFE bila su njegova 3 sina, Teofil, Sebastijan i Jozäfat.
Njegov najstariji sin, Teofil, rodio se prije ostale dvojice, Sebastijana i Jozafäta. Kralj Trevor pozvao je svog prvog sina i rekao mu:
-Sine… pred tobom je velika zadaća… Moraš naći moju MUFU!
-Nemaš beda, O, slavni moj oče Trevore, dat ću sve od sebe. … tako je slavni princ Teofil krenuo na svoje putovanje….
Prvo je osedlao svoga slavnoga bijelog konja Alafekuba i dao mu nešto zobi. Zob je inače vrlo hranjiva žitarica. Sadrži sve potrebne minerale i bjelančevine koje su potrebne jednom konju. Hm… nije to bio običan konj. To je bio konj princa Teofila.
Pretražio je sve kule, sve zamke u okolnim kraljevstvima. Ispitivao sve slučajne prolaznike o MUFI te one odsjecao glave svojim kromiranim mačem onima koji mu nisu htjeli ništa reći. Prolazile su stotinke, sekunde, minute, sati, dani, tjedni, mjeseci i godine, no slavni Teofil, sin kralja Trevora II., unuk kralja Trevora I., nije našao očevu MUFU. Napokon, kada je shvatio da više nema koristi od potrage, odlučio je vratiti se svom ocu. Nakon što se vratio, Trevor ga priupita:
-Oj, slavni moj sine Teofile, jel nađoše ti MUFU moju?
-Oče… oprosti mi, ali nisam našao MUFU!
Na te riječi, kralj Trevor dade izbičevati svoga slavnoga sina i razapeti ga na križ. Dan danas, čavli s njegovog križa hrđaju negdje daleeeko, daleeeeko…

Poslije toga, slavni kralj Trevor pozove svoga drugog, srednjeg sina, Sebasijana. Sebastijan biješe rođen poslije Teofila, a prije Jozäfata.
-Sine moj, pred tobom je velika zadaća, moraš moju MUFU pronaći…
-Ma nemaš beda, O, moj slavni oče Trevore, neću te razočarati…
Rekavši to, slavni princ Sebastijan osedla svoga sivoga konja Abbatha i dade mu malo slame. Slama nastaje sušenjem otkošene trave. I sadrži sve vitamine koji su potrebni jednom konju. No, Abbath nije bio običan konj. To je bio konj slavnog princa Sebastijana.
Sebastijan je pregazio sve šume, popeo se na sva brda i iz svog slavnog roga dozivao MUFU… no MUFI ni traga. Prolazile su stotinke, sekunde, minute, sati, dani, tjedni, mjeseci i godine i princ Sebastijan je odlučio vratiti se ocu, pa makar prošao kao i njegov stariji brat:
-Oj, slavni moj sine Teofile, jel nađoše ti MUFU moju?
-Oče… oprosti mi, ali nisam našao MUFU!
Na te riječi, Trevor proglasi svoga sina vještcem. Potom pozove crkvenu Inkviziciju koji ga spališe na lomači. Dan danas, njegovim pepelom gnoji se mnogo cvijeće, drveće i ostali njima slični biljni organizmi.

Posljednja nada velikom, slavnom kralju Trevoru ostao je poslijednji sin Jozäfat. Kralj Trevor poslao je svoju bijelu sovu pismonošu po svoga najmlađeg sina.
Nekoliko dana kasnije, Jozäfat se odazvao i došao pred svoga slavnog oca. Jozäfat je bio Trevorov najmlađi sin, vjerojatno zato jer je bio rođen poslije Sebastijana i Teofila.
-Oh, sine moj slavni, Jozäfate, ti si mi jedina nada. Moraš MUFU moju naći!!!
-Nemaš beda, oče moj Trevore, naći ću MUFU, pa makar mi to bilo zadnje…
Rekavši to, Jozäfat ode u staju i osedla svoga slavnog crnog konja Stribora, te mu dade šačicu fine, sočne, genetski modificirane soje. Soja je inače izvor zdravlja i vitalnosti za svakog konja. No Stribor nije bio bilokakav konj. Bio je on konj slavnog princa Jozäfata.
Preplivao je Jozäfat sve rijeke, sva mora, prepješačio sve doline te svojim čarobnim štitom i njegovim močima pokušao prizvati očevu MUFU k sebi. No… Prolazile su stotinke, sekunde, minute, sati, dani, tjedni, mjeseci i godine, a od MUFE ni traga ni glasa. Iako je znao što ga čeka, vratio se svome slavnom ocu Trevoru.
-Oh, sine moj slavni, Jozäfate, jesi li našao MUFU?!
-Nisam!


- K R A J -

- 23:56 - Komentari (6) - Isprintaj - #

16.02.2005., srijeda

Ja sam true

DAEMON FILA ...kao što rekoh :D
- 13:24 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

  veljača, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            

Travanj 2014 (2)
Rujan 2013 (1)
Studeni 2011 (1)
Kolovoz 2007 (1)
Siječanj 2007 (1)
Listopad 2006 (2)
Rujan 2006 (1)
Srpanj 2006 (1)
Lipanj 2006 (1)
Svibanj 2006 (1)
Prosinac 2005 (1)
Svibanj 2005 (4)
Ožujak 2005 (1)
Veljača 2005 (2)

Komentari On/Off

-I-