Ratnik paorskog srca

utorak, 22.02.2011.

uje!

pa ovo još radi!

- 13:29 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 19.06.2007.

Prva dva je najteže...

Moja kći danas puni dva mjeseca. Eto koliko sma u međuvremenu stigao do bloga. Nije da nisam želio pisati i o njoj, i komentirati stvari koje su me privukle/naljutile/zaintrigirale, ali jednostavno se ne stigne.

Dakle, vedrana je rođena 19.04.07 u 9:06 ujutro, teška 3150 i dugačka 52 cm. Prvih tjedana se nismo naspavali ni mi ni ona, ali sad ima sjajan ritam ejdenja i spavanja-spava praktično cijele noći i dobar dio jutra nakon hranjenja. Sisa, i u prvih mjesec dana dobila je 1200 g.

Sada se počela i smijati, brbljati i gledati okolo, osobito voli ljubičaste stvari.

Petar je oduševljen sestrom, obavezno joj se javlja kad stigne iz vrtića, svremena na vrijeme traži da ju nosi i drži na krilu, već joj je poklonio neke svoje igrače. Puno znači dobra priprema.

Mama se fantastično oporavila od carskog, kojeg na žalost nismo uspjeli izbjeći, već je drugi dan hodala. A usprkos osoblju uspjeli smo započeti dojenje već prvog dana (pa nemojte, pustite ju da se odmori, itd, itd). Eh, o tome bi se moglo pisati...

N, u svakom slučaju, bucka je već dobila i podvoljak, i okrugle obraze, ja sam se vratio na posao i već mi se smiješi prvi dio godišnjeg. jedva čekam. napokon će auto na servis, a ja ću srediti terasu, pokosti travu i oplijeviti cvjetnjak (nadam se).

upravo mi ej javljeno da moram ići raditi tuđi posao (damumajkudamujamajku). Čitamo se.

- 10:12 - Komentari (5) - Isprintaj - #

utorak, 27.02.2007.

Update

Ravnateljica Vrtića se duboko ispričala danas, priznajući da je ono što je učinjeno pogrešno, i obećala da će se ubuduće u sličnim slučajevima najprije slati obavijesti. U zatvorenim kovertama.

Živi bili pa vidjeli.

Naravno, izgovor je bio sezona gripe, veliki broj bolovanja i problemi sa zamjenskim kadrom.

ne želim navoditi o kojem se vrtiću radi, jer svi vrtići u brodu imaju zajedničku upravu, a tete svoj posao obavljaju više nego izvrsno, i ne pada mi na pamet njih dovoditi u bilo kakvu neugodnu situaciju. I sam ravnateljica snosi prvenstveno 'zapovjednu' odgovornost, a nadam se da će barem na neki način dati do znanja onoj [cenzura] iz računovodstva kolika je [cenzura].

Nije baš ujeo vuk magare, no nije ni jako daleko. Nadam se samo da će se ravnateljica držati svojih obećanja. Izgledala je iskreno, no vidjet ćemo. Gorak okus ostaje, a izgubljeno povjerenje ne vraća se tako lako.

- 22:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 16.02.2007.

Za ne povjerovat

Ima tome već tjedan dana, i bole da pišem sada nego tada, jer bi samo pičkarao.

Došli smo u prošli petak pokupiti juniora u vrtić, i teta nam, i sama zbunjena, uruči- ispisnicu! Kaže 'rekli su da je zbog duga, ja ne znam ništa'. Vidjelo se da je ženi stvarno neugodno, pa nju nismo forsirali. o bili smo totalno zbunjeni, znajući da sve redovito uplaćujemo, a da ne kažem bijesni. Došlo mi je da odjurim u upravu (koja nije na istom mjestu) i nekog zadavim. jebote, sve i da jesam dužan, ne mogu mi tek tako ispisat dijete iz vrtića.

Otišli smo kući i prekopavanjem papira ustanovili da nam se zagubila uplatnica za studeni, te nije plaćena. Odmah sam otišao na net i uplatio ju, no vikend nam je bio pokvaren i gotovo. Pa je u ponedjeljak Najdraža, ostavivši dijete baki-jer je ispisan iz vrtića, zar ne?-otišla u upravu. tamo joj se službenica slatko nasmiješila jer je vidjela da je sve uplaćeno, pa je kao 'sve u redu'.

Sreća da nisam ja bio tamo. Jer bih joj taj osmjeh stukao ravno u grlo. nakon što se Jedina žalila da to nije način, da nam nisu poslali nikakvu opomenu, odgovorila je 'pa to je bila opomena.'

Molim?!?!

na papiru je nasno pisalo 'ispisnica'.
odgovor kurve u uredu je bio da 'koliko nas ima, gdje bi ona dospjela da svima šalje opomene'

Ono, pizda ti materina glupa!
Koliko tek klijenata ima elektra i telekom, pa ipak ljude upozore prije nego im krenu isključivati struju i telefon. A ona ne može izaći na kraj s pet-šest opomena roditeljima. Ako si nesposobna, nemoj radit taj posao. A tko će meni nadokanditi stres, činjenicu da i dijete jedan dan nije išlo u-uredno plaćen-vrtić, jedan prilično pokvaren obiteljski vikend? Zbog lijenosti jedne smrdljive birokratkinje? Dabogda dobila žučne i bubrežne kamence, i migrenu sve zajedno, dabogda joj pukle četri gume i ostala bez gorva navrh brda usred noći, kravetina kretenska.

Da se Petar nije tako lijepo prilgodio na taj vrtić, isti bi ga tren ispisali. No nama je, za razliku od nje ipak dijete na prvom mjestu.

Htjeli smos e žaliti ravnateljici, no pljuštala je kiša dva dana, pa nisam htio ženicu trudnu do zuba slati po takvom vremenu, a ja baš za takvu pizdariju ne mogu izlazit s posla. I završilo kako to biva u hrvatskoj-ujeo vuk magare. (No offense, wolf)

nego, šta ima kod vas?

- 19:58 - Komentari (26) - Isprintaj - #

nedjelja, 11.02.2007.

Neprijatelj

Upravo sam shvatio, ma u stvari još prije nekog vremena, da sam ja-kao takav- neprijatelj obitelji, društva, crkve, svega i svačega. budući sam naime individualac. a kao što nas je naš presvijetli nadbiskup za božić prosvijetlio, individualizam je protivnik svega navedenog. hm, pitasm se što moja voljena obitelj misli o tome. ja, rame uz rame s fimovima i televizijom. Ma bravo, jozo bozo, vrati nas sve u srednji vijek, nek nam župnik bude jedini izvor misli u selu, a ostali nek se klanjaju.

šta bi hitler bio dao za nekoliko ovakvih nadbiskupa. i ovakvog papu. Hvala vam lijepa, za mene ne postojite više.

- 23:05 - Komentari (4) - Isprintaj - #

srijeda, 17.01.2007.

zimske radosti

Da li mi fali snijeg? bogme ne! ja sam toploljubna vrsta i moram priznati da mi ovakvo vrijeme savršeno odgovara. U biti, ne baš savršeno, savršeno bi bilo da živim negdje gdje je prosječna godišnja temperatura 24 stupnja gospodina celzija. Jest, falit će sva ona voda koju daje topljenje snijega, u panici smo jer je žito izniklo i mraz će ga pobit, ali s obzirom da je uvozna pšenica i tako jueftinija od domaće, ni to me ne brine previše. jaglaci mi cvjetaju u dvorištu, maćuhica posađena prošlog proljeća cvjetala je do prije 10 dana, trava se zeleni i morat ću kositi uskoro. Jednom rječju-kalifornija. fali nam samo švarci za guvernera.

200 000 hrvata otišlo na skijanje? neka im ga. što se mene tiče,. evo im sav snijeg tamo u planine, da ga nikad više ne vidim, ne bi mi falio. A na skije mi ne pada na pamet stati ikada u životu. Nakon prijeloma lakta na rolama, fali mi samo spiralni prijelom potkoljenice.

zahvaljujući ovom divnom vremenu, stižem sad na godišnjem nadoknaditi sve jesenje radove u vrtu, plijevljenje, kopanje, sadnju lukovica, koje zbog posla nisam stigao na vrijeme. A da ne spominje da je Petar naučio voziti bicikl. još s kotačićima doduše, i malo ima problema s držanjem smjera, ali s obnzirom da mu je još jesenas bilo mrsko okretati pedale, to je ogroman napredak.

i ušao je u 'zašto?' fazu. 'Petre hoćeš čokolade?'

'A zašto?', onda se brzo ispravi 'hoću!'

sjedni za stol-a zašto? i tako dalje.

Bebica će se po svemu sudeći roditi s boksačkim rukavicama, koliko lupa, i dalje ne znamo što je, jer je tvrdoglavo prekrižila noge na UZV pregledu, ali nije uopće bitno. mada se nadamo curici. Al imam osjećaj da je dečko. No, još 3 mjeseca pa ćemo saznati.

U svakom slučaju, petar je svoj krevetić spontano prepustio bebi, uključujući i komplet 9igračaka za uspavljivanje. naime, veliki braco je pred božić prešao u svoju sobu. Putovali smo u Emezettu u osijek da bi našli blok-sobu koja će stati u prostor 235x280, i još našli samo u roza boji pa je dida morao kist u ruke i roza djelove prefarbat u narančasto. No, Petar je jedva dočekao preseljenje, i svi smo nekako mirniji. Mada mi je falio prvih dana u sobi, moram priznat.

nabavio sam civilization IV. orginal, jer mi piratska kopija nije radila. I nakon početnog oduševljenja, malo mi je dosadila. Nakon trojke, previše mi je lagana. previše stvari su ispravili da idu na ruku igračima, i mada je grafika za takvu igru jednostavno wow! nije me uspjela zadržati koliko trojka. koju još igram na starom kompu, koji sam premjestio na posao, pa kad se dežurstvo otegne...

nova godina? dočekao sam ju u krevetu s temperaturom, razboljevši se dan ranije u dežurstvu. baš sam bio jadan te noći, al šta ću, nikog da me zamijeni, a ja 39.7, tresem se i pregledavam pacijente zdravije od sebe. podsjetilo me na vojsku, kad sam držao stražu na -16 s temperaturom, i stigao kući na staru godinu u pet popodne, ne volim se ni sjećati toga...

no sad sam uhvatio tjedan dana godišnjeg, napokon ću se naspavati i obaviti 2-3 posla koja čekaju i čekaju i čekaju...

uh, sad sam se izdovoljio i opet ne moram pisat tri mjesecasmijeh

e, da, ukinuli su b listu lijekova za bolnice, ipak nećemo morati izdasvati račune na dvije kune i šesnaest lipa zbo par tableta. Hvala bogu na malim blagoslovima.

- 15:30 - Komentari (6) - Isprintaj - #

utorak, 28.11.2006.

Novosti i novice

Nisam dugo pisao, između bijesa i gubitka inspiracije, jednostavno nije mi se dalo.

Naša je beba počela s ritanjem prekjučer yesjoš se to jedva osjeti, kao leptirići, barem izvana, mada najdraža kaže da nju lupa dobrano cerek

Crno bijela maca je jednog utorka otišla i više se nije vratila. noprošlo je već dva tjedna, i nadu sam izgubio. Samo se nadam da ju je netko odnio, a da nije negdje stradala.


A nekoliko me stvari razljutilo dobrano.
najprije, odluke našeg dičnog ministra zdravstva.
Svaka čast za osnovnu i dopunsku listu lijekova. Ali zašto na osnovnoj listi nema niti jednog spazmolitika u tabletama? Da pojasnim, spazmolitici su lijekovi koji opuštaju glatke mišće i tako ublažavaju bolove nastale stezanjem istih, recimo kod bolesti crijeva ili bubrega. No, dok su ampule, dakle injekcije, na osnovnoj listi i na bolničkom se odjelu mogu bez brige davati, tablete su na dopunskoj listi. odnosno, ako imam pacijenta kojem treba dotični lijek, moram mu doći i reći 'znate, možemo vam dati tablete, ali morat ćete platiti dio kad budete odlazili iz bolnice', pa će ispasti da doktori opet žicaju nekakve pare. ili mu dati injekcije, koje možda i ne bi bile neophodne, a koštaju daleko više, da ne spominjemo da je svaka injekcija rizik za sebe.

Drugo, moramo ispravljati tuđe greške. Više nije dovoljno preproučiti pregled drugog specijalista, nego ga JA u bolničkoj ambulanti moram pacijentu dogovarati, a ne, kako bi bilo normalno, njegov liječnik opće prakse. Dakle, radim u abulanti, čeka na red deset ljudi, a ja gubim vrijeme ganjajući telefonom gastroenterologa, dok ostali ljudi čekaju, jer smatram da su tegobe pacijenta preda mnom posljedica gastritisa a ne crijevne infekcije. Umjesto da napišem svoje mišljenje, a pretrage i preglede mu ugovara onaj čiji je to posao-izabrani obiteljski liječnik.
Ako budete dulje čekali u čekaonama, zamislite se zašto taj doktor unutra toliko telefonira. Možda je to zato što mu zakon nalaže, a ne zato što on tako želi.

najlakše je donijeti dekret. tako su ukinuli i antituberkulozne dispanzere, pa izgleda kao da tuberkuloze ima manje. Komesari obični, ništa drugo!namcor

- 16:32 - Komentari (11) - Isprintaj - #

srijeda, 11.10.2006.

obavijest uredništvu

pokušao sam postati na vještičin blog magick.blog.hr sasvim normalan kometar o generičkim lijekovima, i dobio upozorenje da ne smiojem pisat spam i lance sreće, i da je moj blog prijavljen uredništvu. kako sam na poslu i nemam pristup mailu, moram pitati uredništvo ovim putem:

KOJA SE PIČKA MATERINA DOGAĐA?????!!?!?!?!? ODAKLE VAM PRAVO DA ME NAZOVETE SPAMEROM IZ ČISTA MIRA?!?!?! NA RUBU SAM DA VAM POČNEM PSOVAT SVE PO SPISKU!!!

- 15:28 - Komentari (19) - Isprintaj - #

utorak, 10.10.2006.

Imamo novu prinovu

Izgleda da će mi se ipak ispuniti želja da imam dvije mačke. Prije desetak dana u dvorištu nam se, naizgled niotkuda, pojavila mlada crnobijela maca, izuzetno umijlata i izuzetno gladna. isprva smo mislili da je netko do susjeda nabavio mačku, ali očito nije. U početku smo ju tjerali, pnukani iskustvom s Luciferom. No, kako smo vidjeli da ju Đuro tolerira, osim kad mu jede iz zdjelice, počeo sam obrađivati Najdražu da ju ostavimo. Na kraju je pristala, pod uvjetom da ne ulčazi u kuću, jer je to, jelte, Đurino kraljevstvo. I tasko sam maci (koju još zovemo maca, ne možemo se odlučiti za ime) napravio smještaj na balkonu, a ona, lopuža, ipak najviše voli ući u spavaću sobu. Ali sada već uči pomalo. i za razliku od Đure garfielda, pojede uvijek i sve što god joj se da. Izuzetno je druželjubiva, i očito je da je bila nečija mačka, jer tolerira i djecu.

ja pretpostavljam da ju je netko istovario tko je se želio riješiti, kad je mače naraslo i više se nije bilo tao jednostavno brinuti za nju.

Ovaj tjedan ću ju odvesti veteroinaru, na podvezivanje jajovoda, dok se nije počela tjerati, jer stvarno, još i mačići bi bili previše. Ne bi ih mogao ubiti, a kud bi s njima?

cerek

- 08:31 - Komentari (5) - Isprintaj - #

petak, 29.09.2006.

Dvoličnjaci

Jučer sam saznao nešto što me , kak bi zagrepčani rekli, raspigalo.

Moja kuma, tojest vjenčana kuma moje najdraže, je fizioterapeut. i radi u jednoj ustanovi za rehabilitaciju djece koju vodi crkva. jdna jedina i presveta, ona katolička.na čelu ustanove nalazi se fratar. Koji nema nikakvog zdravstvenog obrazovanja. Što nije presudan faktor. E, sad, radila je na neodređeno, i jučer, slučajno, saznala da joj ne namjeravaju produžiti ugovor, i da će se od božića naći među nezaposlenima. u županiji koja ima 40% nezaposlenosti i gdje su joj šanse za drugi posao minimalne.

Izgovor je da se nema sredstava, međutim je očita stvar, da njezinom nadređenom ne odgovara što je ona mlada majka dvije predivne djevojčice, i što s vremena na vrijeme ode i na bolovanje, kad su joj djeca bolesna. Jer od svih njezinih kolegica, jedino ona ostaje bez posla, a jedino ona je udana i majka.

Razumijem (recimo) da tako nekako razmišlja novopečeni hrvatski kapitalist koji ima privatnu firmu i koji se boji da će mu se profit umanjiti ako mu djelatnica ode na bolvoanje /porodiljski/održavanje trudnoće. Pa neće moći na skijanje u madonu di kampiljo nego negdje bliže, jadan. Ali da tako razmišlja čovjek od ruha? ladim se u desnu ruku da bi u bilo kojoj situaciji isti dotični brkati fratar zagovarao rađenje što više djece, proklinjao kontracepciju, i obećavao pomoć crkve, brda i doline, nekoj mladici koja je zbog vrele glave ostala u blaženom stanju. Ali ovdje gdje se može iskazati sa svim svojim kršćanskim kavlitetama, on se ponaša kao da je dotična ustanova njegovo privatno leno, i da 'proizvodnja trpi' jer ejdna mlada mama želi biti uz svoju curicu kad je ova bolesna.

kako da im čovjek išta vjeruje? Kažu da je danas funkcija crkve dati društvu moralnu osnovicu, duhovnu snagu i tako to. Da li je itko od njih digao glas protiv prijedloga zakona da se troškovi održavanja trudnoće prebace na poslodavca? ja nisam čuo. Sad tek nitko neće zapošljavati mlade žene. Da ne počnem sad grintati o državi koja ne vrši svoju funkciju socijalne zaštite građana. Ne vjerujem više ni jednima ni drugima. Ako je u meni postojala i trunka vjere u dotičen ustanove, od danas je više nema. Naša je sreća (moja i najdraže) da radimo u ustanovama koje su javne i moraju poštovati zakone, pa takvih problema nemamo. A ovi mladi ljudi, koji su upravo namjeravali riješti stambeno pitanje, morat će ostati podstanari do daljnjeg...

- 08:34 - Komentari (9) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se