Blog po mjeri Branimira Bilica
Samo se dubokoumne misli ovdje mogu procitati. Autor pise iskljucivo standardnim hrvatskim jezikom, ne koristi profani jezik ulice, nikada tesku rijec nije kazao i Stjepan Babic ga u srcu drzi.
Linkovi
Inteligentna stranica s karikaturama naime, mladi Kanadjanin je uređuje s paprenim smislom za politicki humor.

Domaci crtaci majstor.

Vjesnik Sve ostale novine su cisto smece. Vjesnik rulz !
(Bilo nekad sad se spominjalo. I Vjesnik propao.)

Kontakt adresa Pere Panonskoga
Pa ako trebate gazdu ovoga bloga vezano uz bilo kaj, pisete na panonijablog@yahoo.com.

Preporuka za citanje
Vodim vec poprilicno ovaj blog, vise manje uspjesno.
Tekstovi mi nekad nisu bas na razini, ali ovi ispod jesu.

** Serija postova Cenzura na dejstvu
** Malo o Panoniji
** Zvonimir Červenko
** Zagreb nekad
** Pape i Hrvati
** Presuceni kulturocid
** ZETova antilogika
** Raveno Čuvalo
** Enciklopedija u Hrvata
** Seks u Hrvata
** Drago Britvic
** Should I stay or should I go ?
** To be or not to be ?
** HSP+HSS+HSLS ?
** Panonska drzavna pjesmarica
** Tko vlada Hrvatskom ?
** O Srbiji
** Slobo : lik i nedjelo
** Teorija bloga
** Teorija antibloga
** Kako je u paklu
** Kako su prodani Srijem i sjever Backe
** Biti Poncije Pilat
** Tko je vladao Hrvatskom ?
** Spegelj & HOS
** Nisu vjera u Boga i religija nogomet
** Zasto je desnica jedina progresivna u povijesti Hrvatske ???
** Prica o pentekostalcima ...
** Zasto sam desnicar ...
** Izgubljene generacije
** Pismo mrtvim Vukovarcima
** Dalmacija u srcu i dusi ...
** Antifasisticki temelj Europske unije je floskula
** Fanaticni ateisti vs. fanaticni krscani
** Kad odrastem hocu biti Zoran Sprajc
** Kako biti uspjesan hrvatski politicar
** Hej Miki, hej
** Po tisuciti put o regionalnim pitanjima
** O jezicnome jedinstvu Srba i Hrvata
** Foto-esej : Mirogoj
** Pravo na srecu
** Boris Dezulovic; istinski zao tip
** Hrvatska, Zagreb, problem identiteta
** Al' sta bi s gundjalom k'o ja ?
** Jos jedan jezicno-regionalni post ...
** Zasto sam za ulazak u NATO
** Zaustavite Facebook !!!
** Bog – odgovornost – vjera
** Captain je satnik, a ne prokleti natporucnik
** Turke je trebalo pustiti haracit po Europi
** Hitler&Karadzic: u alternativi je spas ...
** Kako je Denis Kuljis markirao zivotni vjeronauk
** Vukovar i Viktor Novak
** Gospel u Hrvata
** Dan Reformacije
** Tezak zivot u Hrvata
** Nista nova, nista nova...
** Dajmo kapitalizmu sansu
** Zasto ce Hrvatska zauvijek biti katolicka zemlja?
** Hoce li ikome faliti Filozofski fakultet?
** Zasto je ovo najgora kriza?
** Jadni mali napaceni Hrvati ...
** Stipica i Savka


Copyright :
Pero Panonski
panonijablog@yahoo.com

Korak od sna

srijeda, 25.11.2015.

U potrazi za dr. Ivom Sanaderom

Veći dio arhive ovoga bloga je obrisan. Jer su se naveliko krali nekada tekstovi, kada sam bio vrlo aktivan bloger. Neki dan mi netko reče, ti si stvoren da pišeš blog. Mislim si ja, ma nemoj.

Veći dio bloga, političkoga je bio proveden u kritiziranju Sanadera. Čovjek je ekipirao HDZ i svoju vladu tako da nitko nije bio prejaka ličnost. Malko se zeznuo s Kosoricom, jer kao fetivi blizanac nije shvatio da kad kinjiš raka, a blizanci pogotovo uživaju mučiti rakove, da onda rak sve pamti, pa onda to rak vrati. Da jedno vrlo stručno političko objašnjenje zašto se Kosor svetila Sanaderu.

Kako je Sanader iz siromašnih krajeva, kako je živio kao stoka, sasvim je jasno od kud mu je onakva taština bila. Nesuđeni svećenik, odličan nogometaš. Iz svećenstva u Rimu je ispao jer ga je jedna lijepa Talijanka uhvatila. Pričao jedan svećenik koji je bio s njim u Rimu. Zapravo, čini mi se da Ivo Sanader nikada i nije htio biti svećenik. Da je ostao unutra, dogurao bi zasigurno do biskupa, uz izvanbračnu ženu, djecu i kakvog prelijepog ljubavnika. Svećenici u Hrvata mogu imati buran seksualni život. Tj. većina odabire obitelji. To je jedno nepismeno pravilo da većina neredovnika ima hrpu klinčadije. Ali onda teško napreduju, zato je lakše postat biskup kao homoseksualac, zato je Vatikan pun pokvarenih gayeva, najmanje 80% vatikanskog kadra je gay. Koju, po dobrom starom hrvatskom crkvenom običaju ne smiju priznati. Ako ne priznaju dijete, svaka biskupija financira tu djecu, do kraja fakulteta. Štoviše, svećenička djeca imaju prednost pri zapošljavanju unutar laičkih crkvenih struktura, ako ostaju vjerni Crkvi.

Kud sam ja to otišao. Natrag na Sanadera. Zapravo, da je postao splitski nadbiskup, mogao je mirno krasti. Nema biskupa u Hrvata koji nije opremio bližu i danju rodbinu s dve, tri, četiri nekretnine. Okej, ruku na srce, Alojzije Stepinac je bio bolesno pošten i nije napravio ničega takvoga. Štoćeš kada je Sanader dijete Crkve. Ali Sanaderu je trebala pozornica. Ipak su tu vidi taj jedan teatrološki moment kod njega.

Ubij me živoga, žao mi je što je krao. Iskreno, boli mene za njega. Ništa mu neće dokazati, unuci su mi osigurani. Ja neću ni djece imati. Ali, kada je bio Ivo Sanader na vlasti, bilo je perspektive, bilo je posla, bilo je dobroplaćenog posla i bilo je bolje. Ne opraštam mu tu bolesnu pohlepu, taj ludi ego koji je prevladao nad razumom. Prokleta taština. Jer da je igrao bolje, da je igrao mudrije, ne bi nikada došao Zoran Milanović na vlast.

A Zoran Milanović je istinska sotona. Nepatvoreno čisto biblijsko zlo. Razarač svjetova. Zafrkni takve grandiozne izjave. Čovjek je psihopat zbog koje je otišlo oko 120 000 mladih i sposobnih iz zemlje. Nije on jedini razlog, ali frajer proizvodi beznađe. Dok umre, otvaram šampanjac. Da šampanjac, karton šampanjaca. Sotonin sin se vraća u pakao. Ali znajući Hrvatsku, stotinjak takvih bahatih nesposobnjakovića čeka iza ugla. I hrpu budala koji glasaju za istoga. Oni su još veće zlo.

Dakle, Sanaderu, jebem li te pohlepna, sve bih ti oprostio, ali Milanovića nikad neću.

Pero Panonski- 17:46 - Ako si pametna/an, klikni (1) - Prebaci na papir - #

četvrtak, 12.11.2015.

Kako sam umoran ... Pregorio sam ...

Umoram sam od svojih bedastih procjena. Umoram sam jer sam si prošla tri mjeseca uložio u staru vatru koju sam psihički krpao, pa sam putem izgorio, pa sam sam rekao što mislim pa sad neće razgovarat samnom jer sam kao njezin bivši, jer sam kao njen otac i sve što žene mi uvijek spreme. Te tragikomične izjave kod žena nikad nisam shvaćao, priznajem. Ta opičena pretjerivanja, kao ti si najsuprotnija osoba na svijetu od mene, blah, blah, blah, zatim redovno predbacivanje dijela ženske populacije da sam vjernik i slične stvari, čemu to? Kaži samo odjebi. Ja jesam posesivan, priznajem. Ogavna stvar, ali posljedica moga odrastanja, cijeli život to pokušavam primirit. Ajde, bolje mi jer ne moram fušat kao ispovjedni i psihijatar nekome, ali mi se ja nju redovno navučem. Ali gore mi je, mrzim je, ali je i zapravo ludo obožavam. Kada bi barem dio sebe mogao istrgnuti, pa ubij ga ženo, izmiči. Radi s tim dijelom što te volja. Ali dobro, dovoljno sam star da vidim da se nikada neću ženiti i da nikada neću imati djecu.

Akademski život mi se iskreno gadi. Tu sam iskamčio nekakvo pauziranje toga prokletog doktorata. Kao ja sam neki potencijal. Mrš. Od svakoga studiranja mi padne imunitet. Doslovce, završim na hitnoj na Rebru. Da ne govorimo da su mi već pomrla tri čovjeka koja su mi nudila akademsku karijeru, od toga dva školovanje u inozemstvu. I to relativno mladi, jedan moždani, dva srčana udara. Kako mi fale ti ljudi. Ne samo karijerno, nego primarno intimno. Ova zemlja ubija poštene ljude. Ako mi sadašnji mentor umre (a nažalost čovjek je u godinama kada ga može Bog uzet), mene će srčani. Pa tjedan dana kasnije i mene spičite na prokleti Mirogoj. Uopće neću govoriti što mi rade kada pišem radove i koja je to ideološka borba jer se bavim jednom temom koja nikome ne paše. U jednom recenziji su mi indirektno napisali da sam četnik. To je hrvatska znanost. Ovak nikada neću dobiti katedru, s obzirom na svoju jezičinu.

Posao? Hm ... Honorarčenja nisu posao. U ovim mojim godinama da sam na roditeljskoj grbači me iskreno sramota. Sram, sram, sram. Svi su oko mene uglavnom na roditeljskoj grbači, neki više, neki manje. Samo su zapravo pet osoba koje znam da sebe pokrivaju bez pomoći roditelja. To je sramota države. Svi su već lagano ludi. Mislim da je to glavni razlog kolektivnog bijega u inozemstvo. Ljudi ne žele da im svekrva ili punica upadaju u stan kada se ševe. "Joj deca, evo vam kolača. Joj pa vi ne znate stati, pa kaj ste k'o zečevi. Joj." Ne veselim me ni moje ime više. Kad sam bio klinac, samo sam htio raditi s jednim od trenutnih šefova (pazi množine!). To mi je bio životni san. Čovjek mi je bio uzor. Ali, ne osjećam životno zadovoljstvo, kada smo u financijskoj situaciji kakvoj jesmo. Ali ajde, kapa nešto. Barem kapa. Znam ljude koji su bez prebijene kune.

Politika? MOST. Jebo vas MOST. Samo toliko.

Umoran od svojih gluposti, umoram od hrvatskih gluposti. Crn i melankoničan. Ali još uvijek nisam spreman pobjeći. Nekako sam glupo vezan za ovu zemlju. Kako pisati ljubavnu poeziju na engleskom? Kako nekome objašnjavati ove naše ludosti? Iako sam dojma da više nema života za ikoga mlađega od 45 u ovoj zemlji. Jebo vas MOST još jednom. Jebo vas i HDZ. Jebo vas i SDP. Svi ćemo na kraju van.

Žao mi je što sam ovako crn.

S druge strane, unatoč ovome očitom crnilu, neki ludi optimist živi u meni. Kao da će se sve ipak popraviti. Mora krenuti na bolje. Nešto će se doći dobro dogoditi. Ne znam zašto. Ne znam kako. Ali neki mi govori glas da će sve završiti ipak dobro. Unatoč svemu crnilu, u meni gori želja za životom. Kao rijetko kada. Kao što Neil Young kaže: I want to live, I want to give. Jednostavno, ne znam kako, ali mora biti bolje.

Pero Panonski
- 17:01 - Ako si pametna/an, klikni (6) - Prebaci na papir - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< studeni, 2015 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Ovo je jedan od onih blogova
Faza 4.
Zadnja opaska
(Ponovno) Nezaposleni Hrvat koji deset+++ godina piše svoje misli.
Od 2004. :)

Faza 3.
Jos naknadnija opaska
No dobro, nakon dve godine i mjesec dana almost-cooliranja, konacno sam cool :)

Faza 2.
Naknadna opaska
Preko 850 postova, 145 pojavljivanja na Naslovnici
(2005: 3X,
2006: 12X,
2007: 27X
2008: 25X
2009: 11X
2010: 8X
2011: 8X
2012: 10X
2013: 21X
2014: 8X
2015: 4X
2016: 4X
2017: 1X
2018: 3X),
preko 13 godine egzistencije, pojedine teme iskljucivo postoje na ovome blogu i nigdje drugdje, ta zaista ovaj blog nemre postat cool. :))

Faza 1.
Opaska

Ovaj blog nikada nece postati cool ili nekaj slicno. Pise ga studentsko stvorenje, onaj od 3 milijuna Hrvata sto misli da je svu pamet sveta popil. Ako se pitate kae s ostalih milijun Hrvata, oni su, naime u penziji.

***
Dnevnik.hr pojavljivanja: 47
2009: 7X
2010: 9X
2011: 8X
2012: 4X
2013: 11X
2014: 3X
2015: 3X
2016: 2X

***
Bloger.hr naslovnica pojavljivanja: 17
2006: 4X
2007: 6X
2008: 7X
Faca dana
Trenutna faca dana : zbog uspjeha u karijeri
Faca desetljeca : Janica Kostelic
Ovo tu stoji vec dugo vremena :)

Izvanredna faca dana : Janez Jansa

Blogist je jedno vrijeme odabirao "Face dana"

9. F.D. : Laibach
8. F.D. : Juliet Landau
7. F.D. : Katarina Matanovic-Kulenovic
6. F.D. : Franjo Asiski
5. F.D. : Augustin Ujevic
4. F.D. : Vatroslav Lisinski
3. F.D. : Platon
2. F.D. : Nikola Tesla
1. F.D. : Ante Starcevic-Stari

Bratski nesvrstani blogovi:
ljetopis.blog.hr
tomajuda.blog.hr
jimbo.blog.hr
www.ribafish.com
pravas.blog.hr
crosirmium.blogspot.com
glassanchi.blog.hr
broco.blog.hr
povratakpitomace.blog.hr
auzmish.blog.hr
crniblogkomunizma.b.h
bernard3.blog.hr
modestiblejz.blog.hr
fanfo.org
svetipetardemerje.b.c
strumpf-usklicnik.blog.hr
lido.blog.hr
sempercontra.blog.hr

Povremeno aktivni i neaktivni:
anitazagreb.blog.hr
benedictus.blog.hr
burazfilip.blog.hr
cell.bloger.hr
chantalwilson.blog.hr
deus.bloger.hr
donadini.blog.hr
gajo.blog.hr
gorkiprijekor.bloger.hr
hsp1861.blog.hr
homoludens.blog.hr
idaca.blogger.ba
istartedajoke.blog.hr
istina_ili_ne.bloger.hr
junkyarddawg.bloger.hr
koprivnickabajka.b.hr
lakozapaljivo.blog.hr
laznimesic.blogspot.com
nepismeni.bloger.hr
nome.blog.hr
pnen.bloger.hr
rijeckipravas.blog.hr
rooskie.blog.hr
rukometzenski.bloger.hr
samo.blog.hr
socijalizam.bloger.hr
socrates1.bloger.hr
tragicnamisao.blog.hr
tresssnja.blog.hr
upitnik.bloger.hr
vansvakepameti.blog.hr
zlocestoprase.bloger.hr
zoompolitikon.blog.hr

I jos jedna za kraj :)
Slusaj sve, samo cirilicu ne :)