Linkovi


lokva -
Bunar  Pijetnovac
stado -
Pakovo -donji Cigii
Lu~a
Cigia grumile
Cigia grumile
Photobucket
Pakovo- cigii
Photobucket
Pakovo - jakelii
Photobucket
esma - Jakelii
ikola
ikola
Kupaliate
Kupaliate na ikoli
Anine mlinice
Kanjon




Ukoliko imate bilo kakve prijedloge , pohvale , pokude , ideje ....pišite na pakovo1@gmail.com

Pakovo Selo

30.03.2009., ponedjeljak

Učenici iz Pakova Sela će dobiti autobusnu čekaonicu

Do početka slijedeće školske godine učenici iz Pakova Sela dobiti će autobusnu čekaonicu. Dokumentaciju i temelje za čekaonice financirati će Grad Drniš a čekaonica će se financirati iz sredstava UNPD-a i MUP-a -koje su prikupili u akciji 'Izbacite uljeza: Manje oružja - manje tragedija' . Uz Pakovo Selo ,čekaonice će još dobiti i Pokrovnik ,Žitnić ,Siverić , Tepljuh, Drinovci i Kadina Glavica. - Iako su potrebe za stajalištima u 26 drniških naselja daleko veće prioritete smo u suradnji sa Gradom Drnišom odabrali po gustoći prometa, veličini naselja i broju učenika putnika, vodeći se prije svega sigurnošću djece, kazao je na sastanku Vijeća za prevenciju u Drnišu načelnik PP Drniš Darko Belak.

- 10:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.03.2009., ponedjeljak

Zahtjev Grada Drniša Hrvatskim šumama za ustupanje zemljišta za autobusna stajališta i prolaz za stoku ispod državne ceste D 33 u Pakovu Selu

U okviru radova na državnoj cesti D 33 gradonačelnik Drniša Ante Dželalija u ime Grada Drniša od Hrvatskih šuma zatražio je ustupanje zemljišta za dva autobusna stajališta na Pakovu Selu te dvije prilazne rampe prolaza za stoku, dužine po 20 metara.
U dopisu kojeg je gradonačelnik Drniša Ante Dželalija 04.03.2009. uputio predsjedniku uprave Hrvatskih šuma gosp. Darku Vuletiću stoji da Grad Drniš nije bio pravodobno upućen na činjenicu da projekt obnove državne ceste D 33 na dijelu od Drniša do Pakova Sela ne sadrži autobusna stajališta kao niti prolaz za stoku, otvora 3m x 3m, a koje je Grad Drniš naknadno zatražio od Hrvatskih cesta.

3Obzirom da je investitor prihvatio naše zahtjeve te da će Izvođač izvesti doprojektirane sadržaje, nakon riješenih vlasničkih odnosa, za zemljište koje nije cestovno već je u vlasništvu Hrvatskih šuma, molimo Vas na razumijevanje i što je moguće bržu odluku o dopuštenju korištenja zemljišta za dva autobusna stajališta (lijevo i desno) kao i dvije prilazne rampe prolaza za stoku, dužine po 20 m3, stoji u dopisu gradonačelnika Dželalije gospodinu Vuletiću. Tražene lokacije su inače dugogodišnja neuređena autobusna stajališta a lokacija prolaza za stoku nalazi se na mjestu s najmanjim iskopom za prilazne rampe, na površini plitko okršenoj, s tek mjestimičnim niskim raslinjem.

- 18:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Gospodarski skup u Drnišu

Na inicijativu Grada Drniša 12.03.2009. održan je skup kojem su se odazvali gotovo svi drniški gospodarstvenici. Cilj je bio kroz javno -privatni dijalog razmijeniti razmišljanja o postojećoj krizi, kako se ona odražava na lokalno gospodarstvo i što se može zajednički učiniti da se posljedice ublaže. Evo nekih razmatranja pakovačkih gospodarstvenika .
Većina gospodarstvenika složila se da središnji potencijali razvoja drniškog kraja leže u turizmu, Nacionalnom parku Krka i potencijalima Petrovog polja. Joško Lokas vlasnik EtnoLanda Pakovo Selo smatra da ovogodišnja turistička sezona neće biti dobra ,očekuju se uglavnom gosti slabije platežne moći. Izrazio je ujedno i nadu da će otvaranje Turističkog ureda , odnosno funkcioniranje Turističke zajednice Drniš bolje prezentirati naše turističke resurse. U njegovom „Etnolandu" najavio je neće biti podizanja cijena usluga. Nikola Rakić vlasnik pršutane NIRA predložio je da se stvori stručno tijelo koje će pomoći gospodarstvenicima Grada Drniša i pratiti aktualno stanje. Na kraju skupa najavljeno je kako će se zajednički kontinuirano pratiti gospodarsko stanje na drniškom području gdje će grad biti spona između ministarstava i gospodarstvenika, rekao je gradonačelnik Ante Dželalija i na javio na istu temu uskoro će se održati u skupovi sa korisnicima gradskog proračuna ,te nevladinim i drugim udrugama i organizacijama što djeluju u Gradu Drnišu.



- 18:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.03.2009., subota

Pakovački "Bruce Lee" s Drniškom adresom -Ivan Zoričić prvak Hrvatske

Na službenom prvenstvu hrvatske, ujedno i najjačem državnom natjecanju, što je održano na otoku Rabu, Ivan Zoričić osvojio je zlato i još jednom pokazao da je najbolji hrvatski teškaš. Upisao je četiri uzastopne pobjede s konstantnom dominacijom, te tako osvojio naslov prvaka hrvatske u teškoj kategoriji preko 84 kilograma. Uspjeh je još veći ako se uzme u obzir da su njegovi protivnici bili uglavnom hrvatski reprezentativci, koji su dosad osvajali brojna europska i svjetska odličja, osobito u juniorskim selekcijama. Treba istaknuti da je Zoričić nastupio nakon dvogodišnje pauze i ova pobjeda mu je peti osvojeni turnir bez izgubljenog boda.
Ivan Zoričić je osvajanjem titule naslova prvaka hrvatske izborio nastup na Europskom prvenstvu u karateu, što će se od 8. do 10. svibnja održati u Zagrebu.
Image and video hosting by TinyPic

- 19:28 - Komentari (5) - Isprintaj - #

16.03.2009., ponedjeljak

Poticaji za uređenje šuma

Dragi Pakovčani evo par korisnih informacija kako dobiti koju kunu od države ...pa da uredi svako svoj gaj.. da nam ne izgori i ova polovica Midenog brda.


ŠUMARSKA SAVJETODAVNA SLUŽBA
Avenija V. Holjevca 20, 10 020 Zagreb

Na temelju Pravilnika o postupku za ostvarivanje prava na sredstva iz naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma za izvršene radove u šumama šumoposjednika (Narodne novine 66/06 ) objavljujemo

JAVNI POZIV
za dodjelu subvencija za izvršene radove u šumama šumoposjednika

1. PREDMET POZIVA :
Dodjela bespovratnih novčanih sredstava (u daljnjem tekstu: subvencija) u 2008. godini za slijedeće radove u šumama šumoposjednika :
* priprema staništa za prirodno pomlađivanje sastojina predviđenih za prirodnu obnovu,
* popunjavanje, njega i čišćenje u prvom dobnom razredu jednodobnih sastojina i u raznodobnim sastojinama grupimičnog gospodarenja do 20 godina starosti grupe,
* prorjeđivanje sastojina do starosti jedne trećine ophodnje u njegovanim sastojinama, a u starijim ako je to potrebno radi uzgoja,
* sanacija paljevina,
* sanacija i obnova sastojina kao posljedica sušenja, propadanja šuma i ratnog djelovanja,
* resurekcija degradiranih sastojina i prevođenje u viši oblik,
* rekonstrukcija i konverzija šuma panjača, makija, šikara i šibljaka,
* pošumljavanje neobraslog šumskog zemljišta,
* pošumljavanje sječina nakon čistih sječa,
* podizanje plantaža brzorastućih vrsta drveća na novim površinama,
* priprema staništa, njega novopodignutih sastojina i kultura.

2. OPĆI UVJETI I KRITERIJI ZA DODJELU SUBVENCIJA :
Korisnici subvencije su šumoposjednici koji imaju šumske posjede na području Republike Hrvatske.
Šumoposjednici trebaju biti upisani u Upisnik šumoposjednika do dana završetka radova odnosno do isplate subvencije.
Šumoposjednici trebaju predati:
* zahtjev (dobije se u uredima Šumarske savjetodavne službe),
* posjedovni list ne stariji od 6 mjeseci i kopiju iskaznice šumoposjednika ako je posjeduju.

Subvencija se korisnicima isplaćuje nakon izvršenog rada, odnosno nakon kolaudacije.

3. NAZIV TIJELA KOJEM SE ZAHTJEV PODNOSI :
Najbliži ured Šumarske savjetodavne službe u pojedinoj županiji.

4. INFORMACIJE :
Šumarska savjetodavna služba, Av. Većeslava Holjevca 20, 10 020 Zagreb - telefonski broj : 01 / 6526 - 186.
Pakovo Selo Pakovo Selo Pakovo Selo Pakovo Selo Pakovo Selo Pakovo Selo

- 18:36 - Komentari (1) - Isprintaj - #

15.03.2009., nedjelja

Galeriija - Pakovo Selo


- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (3)
Svibanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (1)
Veljača 2010 (1)
Prosinac 2009 (2)
Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (3)
Kolovoz 2009 (2)
Srpanj 2009 (2)
Lipanj 2009 (2)
Svibanj 2009 (1)
Travanj 2009 (2)
Ožujak 2009 (6)
Siječanj 2009 (3)
Prosinac 2008 (8)
Travanj 2006 (1)
Opis bloga
informacije o seoskim događanjima i raznoraznim aktivnostima iz užeg i šireg aspekta pakovčana

Ukoliko imate bilo kakve prijedloge , pohvale , pokude , ideje ....pišite na pakovo1@gmail.com