padaj silo i nepravdo

nedjelja, 03.09.2006.

Pastor silovao ženu „opsjednutu" lezbijskim demonom




Teksaški pastor optužen je za silovanje vjernice nakon što joj je rekao da je opsjednuta lezbijskim demonom. Leonarda Ray Owensa (63), koji je oslobođen uz kauciju od 25 hiljada dolara, očekuje suđenje po optužnici za seksualno nasilje, koje se kažnjava od 2 do 20 godina zatvora. On je uhapšen u studenom 2006.

Policija je započela istragu protiv Owensa prošle godine nakon što je 22. godišnja devojka prijavila silovanje. Djevojka je rekla policiji da je odlazila kod Owensa kući na savjetovanje nakon što je imala pobačaj.

Owens joj je rekao da ju je zaposjeo seksualni duh i lezbijski demon i da je potrebno izvršiti egzorcizam. Pastor je od nje tražio da legne na pod i počeo vikati na nju kao da je ona demon: „Napusti je u ime Isusa".

Djevojka je rekla policiji da joj je Owens skinuo hlače dok je pozivao demona da izađe. Kad se pokušala dići, gurnuo ju je na pod. Pastor se počeo boriti s njom, kao da je ona demon prije nego što je legao preko nje i silovao je.

Owens, samo-proglašeni prorok, naredio joj je da opere lice u ime Isusa i da pročita Pslam 105:15, koji kaže da ne čini zlo proroku, rekla je djevojka policiji.

Owens je porekao da je imao seksualni odnos s njom.
- 22:26 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>