Otok Rab

nedjelja, 29.04.2012.

Križi

29.04. Nedjelja - „Križi“ zavjetni blagdan otočana – Procesija svih otočkih župa uz
završnu misnu svečanost kod stolne crkve Uznesenja Marijina u 10.00 sati

29.04.2012. u 14:12 • 0 KomentaraPrint#

subota, 28.04.2012.

Rapski kaići

28.04. Subota - „Nautic passion“- – boat show male rapske
brodogradnje – luka Rab od 10.00 sati do 18.00 sati
- Ronjenje i ribolov
- Koncert: klapa Sol – Vela riva u 21:30 h

28.04.2012. u 05:09 • 0 KomentaraPrint#

petak, 27.04.2012.

Nautic passion

27.04. Petak „Nautic passion“
- Rapski kaići“ – boat show male rapske brodogradnje - luka Rab od 10.00
sati do 18.00 sati

- Veslanje i jedrenje – akvatorij luke Rab
- Koncert: Tomislav Bralić i klapa Intrade – Vela riva u 21:30h

27.04.2012. u 05:30 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 25.04.2012.

Biciklom po otoku

25.04. Četvrtak - "Biciklom po otoku“ – putevima legende o Kalifrontu i pastirice Drage, povjesno geološka tura isprepletena legendama, uz posjet memorijalnom centru koncentracionog logora iz II svjetskog rata u mjestu Kampor - polazak uz pratnju vodiča u 09.30 sati od parka Boškopini


25.04.2012. u 05:22 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 24.04.2012.

Biking & Trekking - Rab 2012.

Već tradicionalno sportsko-zabavna manifestacija Rab Nautic i ove godine 27. i 28. travnja spojit će red nautike s redom glazbe i zabave.
Tako prvi dan je rezerviran za sajam brodova i regatu i kajake, a za glazbeni dio večeri pobrinut će se Tomislav Bralić i klapa Intrade
Drugi dan manifestacije obilježit će Kup grada Raba u podvodnom ribolovu i konzumiranju ulova, a sve će završiti odličnom zabavom uz klapu Sol.
Neka vam najbolji uvod u ljeto bude Rab Nautic Passion.

24.04.2012. u 13:21 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 17.04.2012.

Jeftinije komunalne usluge

RAB
Rabljani su ovih dana primili račune komunalne tvrtke »Vrelo« za ožujak koji su od 5,5 do 5,9 posto manji za domaćinstva i iznajmljivače, te oko 3,8 posto manji za, primjerice, kategoriju ugostiteljstva. Za domaćinstva koja troše 15 kubika vode, račun će umjesto 336 kuna za ožujak iznositi 317 kuna za cijene u zimskom periodu.



Izvor: Novi List

17.04.2012. u 08:36 • 0 KomentaraPrint#

petak, 13.04.2012.

Sat povijesti u najgorem talijanskom logoru iz Drugog svjetskog rata

RAB Različitim događanjima jučer je obilježen Dan oslobođenja Raba, u znak sjećanja na 12. travnja 1945. godine kada su partizanske jedinice 9. udarne dalmatinske divizije i 2. pomorsko-obalnog sektora oslobodile Rab, kao prvi kvarnerski otok, od četverogodišnje talijanske i njemačke okupacije. U organizaciji Grada i Udruge antifašista ...


Izvor: Novi List

13.04.2012. u 15:33 • 0 KomentaraPrint#

petak, 06.04.2012.

USKORO ČITAJTE NA REKORDNIH 72 STRANICE!

Koliko da vam otkrijemo!? Zavirit ćemo u rapski meni masterchefa Šime Sušića, upoznati se s maketarskim vještinama mladog Lucijana Šajbića, portretirali smo za vas zanimljiv život našeg Frana Vezilića, zapričali se s najboljim rapskim bubnjarom Markom Jurićem, nakon drame u rapskoj luci ostali smo ganuti riječima Sanjina Kurelića i zadivljeni ljudskim činom Marka Pičuljana… Želite li još!? Doznali smo sve što trebamo znati o pauku crnoj udovici, osvrnuli smo se na nedavne dane bure, soli i snijega, potražili odgovor na pitanje je li ova bura zaista napravila najveću štetu u park-šumi Komrčar ili ona pamti i gore dane. Prošetali smo od Pjacete obnovljenim škalama za poć doli na more. Donosimo i osvrt na godinu u kojoj rapska Srednja škola Markantuna de Dominisa slavi 50 godina samostalnog rada. Bili smo s maškarama svih generacija, u šatoru i izvan njega. Hitili smo domaću besedu o nikad prežaljenoj gradskoj pijaci u Varošu, zavirili u povijest i pogledali kako su različite vlasti grabile mozaike stare rapske slave, doznali gdje se to nalazi rapska ulica koja nosi ime čovjeka koji ne postoji i što je Rabu ostavio slikar Baldassare d'Anna. Doznali smo sve o posjetu brojne delegacija Županije Gradu Rabu, kako je prošlo prvih sto dana na novim funkcijama rapske gradonačelnice gospođe Krstinić-Guščić i zamjenika ministra pomorstva, prometa i infrastrukture gospodina Antešića... I još mnogo toga!


Izvor: Rapski List

06.04.2012. u 12:43 • 0 KomentaraPrint#

Napokon: Idući tjedan počinje gradnja ceste prema pristaništu Stinica


RIJEKA Idućeg utorka Hrvatske ceste ući će u posjed zemljišta na kojem se nalazi trasa sporne ceste duge oko 200 metara, koja vodi prema trajektnom pristaništu Stinica. To praktično znači da će GP Krk shodno ugovoru potpisanom sa HC-om, početi izgradnju cestice koja je nekoliko godina predstavljala nerješiv problem, te je zbog nje bila beskorisna investicija vrijedna oko 40 milijuna kuna koliko je uloženo u gradnju pristupne ceste i trajektnog pristaništa.

Ovu informaciju potvrdio je i zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić, koji ističe kako će u utorak svečano biti otvoreno gradilište na kojem se već godinama ništa nije događalo.

– Stvarno sam sretan što se konačno sve razriješilo. Nakon što sam došao u Ministarstvo pokušali smo u kratkom roku snimiti situaciju i pokrenuti stvari s mrtve točke. Ja sam osobno ovih dana dogovarao s pojedinim ministrima ubrzavanje papirologije. Procjena je da bi već do početka svibnja gradnja ceste trebala biti završena.

Ne bih precizirao datum, važno je samo to da će tijekom svibnja, odnosno prije turističke sezone, biti uspostavljena nova trajektna linija prema Rabu na relaciji Mišnjak-Stinica, kazao je Antešić.

Prema procjenama iz Hrvatskih cesta otvorena je opcija da GP Krk već 1. svibnja dovrši radove na cesti, što znači da će datum otvaranja Stinice zatim ovisiti o vremenu potrebnom za izdavanje uporabne dozvole.

Sve to znači da od ove turističke sezone trajekti Rapske plovidbe više neće dolaziti u Jablanac, gdje se prošle godine dogodila havarija trajekta »Barbat«, koji se zaletio među kupače na lokalnoj plaži. Također je važno što će biti i manje kolona pri čakanju na ukrcaj u Stinici, jer se više neće koristiti uska cesta na prilazu Jablancu

Izvor: Novil List

06.04.2012. u 12:41 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 02.04.2012.

Apartmani LA GATTA-Rab, na samom moru

Kuća La Gatta ima 4 apartmana i nalazi se 10 metara od mora i plaže.
Apartmani pružaju veličanstven pogled na Barbatski kanal.
Na 45 kvadratnih metara nastala je jedna oaza gdje možete zaboraviti na sve brige svakodnevnice.
Nakon kupanja na plaži ili večernje šetnje po strarom gradu Rabu, možete se opustiti uz roman ili dobar Film (satelitska TV dostupna). Ako volite kuhati, to je u našoj potpuno opremljenoj kuhinji poseban užitak. Raspolažete sa štednjakom od 4-ploče, pećnicom, aparatom za filter kavu te blagovaonom s dnevnim boravkom u kojoj možete poslužiti šarmantan doručak, ručak ili večeru. Naravno da ni prevelike temperature uz klimu ne predstavljaju prepreku. Kupaona sa tuš kabinom, umivaonikom i WC-om upotpunjuje ukupnu sliku apartmana.


Izvor: Apartmani Rab

02.04.2012. u 15:08 • 0 KomentaraPrint#

HT i Vipnet su predstavili 4G tarifne pakete


Hrvatski telekom i Vipnet predstavili su u ponedjeljak prve LTE tarifne pakete, a oba operatera nude i pogodnosti kojima žele privući korisnike. U HT-u će tako korisnici do listopada imati neograničen promet, dok će Vipnetovi korisnici imati besplatno surfanje do kraja lipnja.

HT je predstavio dvije tarife, Extreme Mobile net L koja uključuje 3 GB za 175 kuna te Extreme Mobile net XL koja za 250 kuna uključuje 20 GB prometa. Studentima i mladima od 18 do 28 godina nude i 50 kuna popusta na mjesečnu naknadu, što će moći koristiti do svoje 29. godine. Korisnici mogu odabrati Huawei LTE USB stick za 8 kuna i uz ugovor od 24 mjeseca.

Kako su nam rekli u HT-u, u ponudu će se uskoro uvoditi novi uređaji, a krajem ljeta trebali bi stići pametni telefoni s 4G podrškom.

Vip mobilni internet LTE M uključuje 20 GB prometa za 300 kuna mjesečno, a Vip mobilni internet LTE L za 600 kuna uključuje 40 GB prometa. Također se nudi i LTE USB stick za 499 kuna uz L tarifu s ugovorom na 24 mjeseca.

Iako je LTE mreža trenutno dostupna u centrima Zagreba, Rijeke, Osijeka i Splita, HT planira njeno širenje, kao i razvoj LTE tehnologije na drugim frekvencijskim područjima. Inicijalno započinje na frekvencijama od 1800 MHz i sa širinom pojasa od 10 MHz. Vipnet u svom priopćenju navodi kako je mreža u radu ili pred samim puštanjem u istim gradovima.

LTE koji predstavlja 4. generaciju mobilnih mreža donosi usluge koje zahtijevaju velike brzine i brzi pristup aplikacijama poput YouTubea s HD videom te usluga u "oblaku", ali i mrežnih igara i aplikacija na Web 2.0 standardima.
Izvor: 24 sata

02.04.2012. u 14:56 • 0 KomentaraPrint#

Uskršnja izložba u crkvi sv. Nikole


Uskršnja izložba radova osoba na liječenju u Psihijatrijskoj bolnici Rab otvorena je u starom gradu Rabu, u crkvici sv. Nikole. Na otvaranju izložbe okupili su se mnogobrojni uzvanici, učinivši otvaranje svečanim. Izloženi su mnogobrojni originalni i maštoviti predmeti uskršnje tematike koje su, uz pomoć radnih terapeuta, izradili bolesnici u okviru radionica radne terapije.

Prisutne je pozdravio voditelj Odsjeka za integrativnu rehabilitaciju Zoran Antunović, istakavši kako je izložen samo jedan dio onoga što pacijenti stvaraju za vrijeme liječenja u Bolnici.
Ravnateljica PB Rab Vesna Šendula Jengić, posebno se zahvalila predstavnicima crkve koji svake godine ustupaju prostor crkve za izložbu, te pacijentima na trudu i kreativnosti.

Provikar velečasni Anton Depikolozvane izrazio je zadovoljstvo što se i ove godine u korizmene dane ostvaruje ova posebna izložba.
- Skloni smo ljude promatrati površno. Ova izložba predstavlja nastojanje da se bogatstvo čovjeka izvuče na vidjelo, pa Vam na tome čestitam i zahvaljujem, rekao je velečasni Depikolozvane, zaželjevši svima sretan Uskrs.

02.04.2012. u 14:49 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



< travanj, 2012 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (2)
Lipanj 2012 (6)
Svibanj 2012 (5)
Travanj 2012 (12)
Ožujak 2012 (11)
Veljača 2012 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Društvene mreže? You tube??

Facebook profil možete koristiti za spajanje sa prijateljima i osobama od interesa, poznanicima, obitelji i sl., ali za vaš business i promociju proizvoda, preporučam Facebook stranicu. Također, ako se bavite prijevozom u RH, nemojte pribavljati Facebook fanove samo da biste impresionirali prolaznike sa brojem ne aktivnih i ne zainteresiranih korisnika koje ste doveli iz Filipina preko Fiverr-a. Za promociju vašeg business-a potrebni su vam ciljani ljudi, a ne samo sličice u Facebok fan box-u.
Twitter
Osim ako niste celebrity koji želi skupiti što više Twitter sljedbenika zbog vlastite promocije, korištenjem Twitter društvene mreže na način da slijedite sve ljude čije sličice ugledate, vam neće donijeti koristi. Slijedite osobe koje vas zanimaju i čije tweet-ove želite čitati, inače ćete se izgubiti u moru kratkih citata koji vam ništa ne znače. Nije važno koliko ljudi slijedite i koliko ljudi vas slijede. Važno je koga slijedite i tko vas slijedi.
Google+
Sve popularnija društvena mreža, ali još uvijek ‘nova’ za mnoge korisnike. Još uvijek se velik broj ljudi nije odlučilo spojiti na Google+ te testirati njegove mogućnosti. Osobno, mislim da se Google+ može izvanredno koristiti kako za poslovne tako i za privatne svrhe i to sve zbog odličnog i jednostavnog korisničkog sučelja za privatnost krugova i dijeljenje informacja. Želite koristiti Google+ za zabavu, obitelj, prijatelje, glazbu, posao i to sve posebno? Zašto ne! Google+ to može bez problema.

News - Novosti

Edukativana radionica "KVARNER FAMILY"

Turistička zajednica grada Raba poziva sve iznajmljivače obiteljskog smještaja otoka Raba na edukativnu radionicu pod nazivom "Kvarner Family".

Dana, 28.03.2012. u srijedu sa početkom u 16:00 sati u prostorijama kongresne dvorane hotela Padova, održati će se edukativna radionica "Kvarner Family" namijenjena svim iznajmljivačima obiteljskog smještaja na otoku Rabu.
Tema radionice biti će ugostiteljske usluge u domaćinstvu uz naglasak na projekt Županijske turističke zajednice "Kvarner Family".
Osim ovih tema u programu radionice bit će obrađene teme prijema i dočeka gostiju, posluživanja doručka, pospremanja i uređenja soba i hortikulturna aktivnost u turističkom odredištu.
Lokalna turistička zajednica predstavit će se svojim projektima koji se odnose na iznajmljivače obiteljskog smještaja i upravljanje destinacijom u tom segmentu.

Na radionici će županijska turistička zajednica i predstavnici lokalne samouprave po prvi puta dodjeliti oznake za kvalitetu "Kvarner family" rapskim iznajmljivačima.

Radionica se organizira u suradnji Turističke zajednice Primorskjavascript:%20void(0);o-goranske županije, Turističke zajednice grada Raba, Turističke zajednice općine Lopar, MUP-a Policijska uprava PGŽ, Ureda državne uprave PGŽ, te hotelskog poduzeća Imperial d.d. Rab.