Osekovo

ponedjeljak, 04.09.2006.

Susreti na rijeci Lonji

Lonja

OSEKOVO - Na rijeci Lonji kod mjesta kojeg zovemo Prevalovo održani su "Susreti na rijeci Lonji", priredbu je organizirala ribolovna udruga "Štuka" Osekovo uz pokroviteljstvo Općine Popovača, Matice Hrvatske podružnica Popovača i Javne ustanove Park prirode "Lonjsko polje". Na priredbi su se među ostalima predstavili jahači konjaničkog maratona, folklorno društvo "Stjepan Šajnović" Osekovo, vinogradari udruge Škrlet Popovača, predstavljeni su stari ribolovni alati i nošnje, organizirane su vožnje čamcima, ribičko natjecanje te pokazna vježba vatrogasaca. "Većina događanja vezana uz Lonjsko polje odvijala su se dosada na posavskoj strani pa smo predložili Javnoj ustanovi Parka prirode Lonjsko polje da organiziramo priredbu vezanu uz Lonjsko polje i na moslavačkoj strani Parka prirode. Nastojat ćemo da priredba postane tradicionalna svake prve nedjelje u mjesecu rujnu. S obzirom da smo po prvi puta organizirali manifestaciju zadovoljni smo posjetom, a za sljedeću godinu već planiramo u program uključiti sva naselja Općine Popovača koja se nalaze u Parku prirode te privući veći broj posjetioca u suradnji s Turističkim agencijama" - kazao je Vladimir Matas predsjednik ribolovne udruge "Štuka". "Prirodno je da Matica Hrvatska koja organizira manifestaciju "Budućnost na rubu močvare" podrži jednu ovakvu priredbu. Na Svjetski dan vlažnih staništa 2.veljače organizirat ćemo u Strušcu foto izložbu fotografija foto kluba Kutina nastalih na ovim susretima. Prije tridesetak godina organizirali smo u Osekovu "Vikend na seoski način" i ovo je dobar početak za promociju Lonjskog polja u dijelu gdje još nije doživjelo potrebnu afirmaciju" - izjavio je član predsjedništva Matice Hrvatske Dragutin Pasarić. Najbolji u natjecanju ribiča kadeta bio je Tomislav Studen iz ribičkog društva Som Popovača s ulovom 13 kg ribe za tri sata. "Konkurencija je bila jaka jer došli su kadeti iz cijele Županije međutim uz malo sreće došao sam do prvog mjesta, priredba mi se svidjela i doći ću i sljedeće godine" - rekao je Tomislav Studen
Nizvodno Natjecanje Uzvodno Fešta... Folkloraši.... I Pepa je ufatio...

04.09.2006. u 20:44 • 4 Komentara

<< Arhiva >>




Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Uključi komentare da se vide i obratno?

Opis bloga

o mjestu Osekovu i okolici, događanja, tračevi itd.






My

trenutno sam

MSN Messenger







Skype Me™!




GoogleTalk




GoogleTalk, iliti Googlov messenger (za one koji koriste gmail) možete downloadirati (skinuti) sa: http://www.google.com/talk.







My Gtalk



Upute

možemo komentirati o bilo čemu, a ne samo o nogometu, već ono tipa Jože autoprevoznika: "mislim, ne me briga, ali po selu se pripoveda da je ..... i tako dalje"