GRAVITACIJA DUHA

03 lipanj 2016

Image and video hosting by TinyPic
Krug gravitacije duha doslovno privlači ljudske duše prema Raju.

Krug gravitacije duha predstavlja osnovni kanal kroz koji se iskrene molitve vjerničkog ljudskog srca prenose s razine ljudske svijesti do istinske svijesti Božanstva. Kozmički krug gravitacije duha prima onaj dio vaših molbi koji ima istinsku duhovnu vrijednost te ga smjesta i istodobno odašilja svim božanskim ličnostima kojih se ove molitve tiču. Svaka od ovih ličnosti se zanima za ono što se nalazi u njenoj osobnoj domeni. Stoga pri vašem praktičnom religioznom iskustvu, nije bitno da li upućujete molitve Sinu Stvoritelju našeg lokalnog svemira ili Vječnom Sinu u središtu cijele tvorevine.

Djelovanje kruga gravitacije duha koje je tako osjetljivo da je u stanju razabrati stupanj duhovnosti svake molitve, može biti uspoređeno s djelovanjem nervnih krugova materijalnog ljudskog tijela: Podražaji putuju prema unutra senzornim živčanim stazama; neki podražaji su smjesta blokirani i na njih odgovaraju niži automatski centri kralježnice; drugi osjeti stižu do manje automatskih refleksivnih centara nižeg mozga, dok najznačajnije poruke prolaze mimo ovih podređenih centara i izazivaju reakcije u najvišim centrima ljudske svijesti.

No veličanstveni metodi djelovanja duhovnog svijeta su daleko savršeniji od ovog primjera! Ne postoji ni jedna kozmička sila koja može spriječiti da bilo koja izražena misao začeta u vašoj svijesti koja u sebi nosi visoke duhovne vrijednosti, smjesta stigne neposredno Apsolutnoj Ličnosti Duha cijele tvorevine.

Nasuprot tome, ako su vaše molitve čisto materijalne i posve samožive, takve bezvrijedne i nedostojne molitve ne mogu ni kojim slučajem stići do kruga duha Vječnog Sina. Sadržaj bilo koje molitve koji nije "zapisan duhom" ne može ući u univerzalni duhovni krug; takvi posve sebični i materijalni zahtijevi su beživotni; oni se ne mogu uspeti krugovima istinskih vrijednosti duha. Takve riječi su poput "mjedi što ječi i cimbala što zveči."

Čovjekov motiv, duhovni sadržaj određene smrtničke molitve, je to što opravdava njezinu valjanost. Riječi su bezvrijedne.

Oznake: duh

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.