ATLANTIDA - PODACI IZ KNJGA NARODA MAYA

31 listopad 2005

Nedavna otkrica dokaza o zivotu ljudi u sicusnom Belizeu na istocnoj obali Yukatana iz 9.000 godina prije nove ere jedan su od primjera spone izmedju velikih civilizacija Lemurije i Atlantide sa njihovim potomcima u centralnoj Americi. (Shirley Andrews, “Lemuria and Atlantis”, 2004)

Potomci Maja, Lacandon indijanci u Chiapasu, su otkriveni polovinom XX stoljeca. Ova izolirana zajednica pokazala je zacudjujucu slicnost sa Baskima: izrazito prisustvo RH-negativnog krvnog faktora, orlovski nosevi, tamnija put… Lacandon indijanci su konstantno igrali igru s loptom vrlo slicnu “pelote Basque”, nacionalnoj igri Baska, njihovih dalekih rodjaka. Rijec je, naravno, o probacivanju lopte kroz kameni prsten postavljen visoko na zidu, pri cemu se ruke ne smiju upotrebljavati.

Jezik Baska, “usher”, je unikatan i nema zajednicko porijeklo sa evropskim jezicima. Kada su misionari Baska iz spanjolskih planina posjecivali indijance centralne Amerike prije 450 godina, obracali su im se na svom maternjem jeziku. Indijanci Guatemale su ih jasno razumjeli. (Braghine, “The Shadow of Atlantis”)

Znanje Maja je naslijedjeno od predaka sa Atlantisa i Lemurije (Mu). Gradovi su planirani i podizani oko glavnog trga prema kojemu su se orijentirale piramide i hramovi. One su komunicirale sa kretanjem Sunca i putanjama drugih nebeskih tijela.

Maje su objasnjavale da su gradove tako aranzirali “po uzoru na bogove koji su zapoceli sa svijetom”. (Van Auken and Little, “Lost Hall of Record”)

Niz kultura diljem Planete, od Indije, Sumera, Egipa, Perua, indijanaca Sjeverne i Srednje Amerike, Inka i Maja, sebe zovu “Djecom Sunca” ili “Djecom Svijetla”. Njihovi daleki predaci, civilizacije Atlantisa i Lemurije, podigli su prve hramove na energetski potentnim tockama Planete. Njihova najvaznija funkcija je bila da sluze kao kapije prema drugim svjetovima i dimenzijama.

Piramide podignute na ovim energetski mocnim lokacijama su omogucavale Majama da budu blize nebesima… i drugim nivoima svijesti.

Kako se priblizavamo 21.12. 2012. i kraju znacajnog 5.200-godisnjeg ciklusa u kalendaru Maja te zavrsetku jos duzeg ciklusa od 26.000 godina, pitamo se o nadolazecim promjenama koje su Maje najavile.
Danasnje doba tranzicije i kaosa o kome govori mudrost Maja ce se zamijeniti “Svijetom Petog sunca”.

Dolazak naseg Suncevog sistema u pocetni polozaj prema centru galaksije Mlijecni put, kada cemo ponovo biti obasjani energetskim snopom… sto su napokon prije petnaestak godina potvrdili i moderni stronomi… moze donijeti pozitivni svemirski zamah nasoj civilizaciji. Unaprijedjena DNK nas moze dici na visi nivo.

Znanje Maja ne govori o apokalipticnom kraju svijeta vec o transformiranom svijetu.

Kada se “nebo otvori” i kada potece kosmicka energija prema nasoj sicusnoj Planeti… da li ce nas dici na visi nivo vibracije… i prevladati doba mracnjastva koje nas pritisce?

OPET ZNANJE MAYA

30 listopad 2005

Maje, svemirski putnici i svemirski urari, bi povremeno dolazili na Planetu i uskladjivali nase vrijeme sa svemirskim informacijama, pripremajuci nas za veliki energetski skok 2012. godine. Prilikom svakog dolaska iza sebe bi ostavljali riznice znanja.
Razlicito doba dolaska na Zemlju je rezultiralo gradovima podignutim u razlicitim vremenima: Teotihuacan (Meksiko), Monte Alban (Meksiko), Tikal (Guatemala), Copan (Honduras), Kaminal Juyu (Guatemala), Palenque (Meksiko), Uxmal i Chichen Itza (Meksiko).

Maje, “cuvare znanja”, koji su i danas ostali na Planeti. U knjizi “Tha Mayan Factor” (dr Jose Arguelles, 1987.) citam: “Pocetkom 1985. kontaktirao me je Maja, pod imenom Humbatz Men. Tokom nasih razgovora sam naucio da on koristi 17 “kalendara” Maja. Arheolozi znaju za postojanje samo sest. Humbatz je izjavio da je nas Suncev sistem sedmi takav sistem ciju su svemirsku mapu Maje dosada obradile!”
U vremenskom rasponu duzem od tri tisuće godina Maje su biljezile astronomska znanja, zemaljske i svemirske legende, vlastitu historiju i umjetnost.

Omiljeni medij su im bile slikovne knjige, koje bi visestruko presavijali. Zvali su ih kodeksi. Danas se zna za postojanje samo tri takve knjige koje nose nazive po muzejima gdje se nalaze: Drezdenski, Madridski i Pariski.

Pismo Maja je vrlo slozeno i pored intenzivnog istrazivanja epigrafa ostaje vecim dijelom nerazjasnjeno. Rijec je o kombinaciji sistema znakova (glifa) koji predstavljaju citave rijeci, procese ili manje zvukovne kombinacije (slogovi). Dosada je identificirano oko 800 glifa od kojih se za cetvrtinu pretpostavlja da im se zna znacenje. Ova vrsta slikovnih znakova se naziva logografi i najcesce se javlja u obliku slike. Na primjer, rijec “jaguar” je predstavljen crtezom glave jaguara.

Neke rijeci koje nije lako predstaviti slikom, Maje su predstavljali glifom koji se izgovarao kao zeljena rijec. Na primjer, glagol “brojati” (“shok” na jeziku Maja) se predstavljao glavom mitske ribe koja se takodje zvala shok.

Kombinacija rijeci i slogova najcesce je nalikovala rebusu. Svaki znak je imao vise znacenja; svaka slika se mogla tumaciti takodje na vise nacina (bukvalnim prijevodom onog sto predstavlja ili izgovorom koji onda oznacava nesto drugo). Da li je “shok” znacio “brojanje” ili “ribu”?

Glif sa stiliziranim osmjehom (“crtica osmijeha)” i dva mala kvadratica (“dva prednja zuba”) ima, barem, slijedeca znacenja: duh, dah, vjetar, kosmicka energija, inspiracija, zivotni princip, sistem disanja, sjever (strana svijeta)!

Zamislimo moguce kombinacije 800 ovakvih slikovnih znakova. Koje spiritualno znanje je potrebno za njihovo desifriranje ili pisanje.

Ali, ne samo da svaka rijec ima vise znacenja, nego se i jedna rijec moze napisati na razne nacine. Vec pominjani jaguar, recimo, se moze prikazati stiliziranom glavom jaguara. Ali, jaguar (“balam”) se moze pokazati i putem slogova ba-la-ma koje nalikuju trima rebusnim slicicama.
Maje su svojim hijeroglifskim znakovima mogli perfektno prikazati svoj govorni jezik: zvuk, gramatiku i sintaksu.
U poredjenju sa njihovim pisanim jezikom nasa je abeceda pojednostavljena, povrsana i nepotpuna.

Prije cetristo pedeset godina spanjolski biskup Landa je pokusavao koncept pisanog jezika Maja prebaciti na zapadni alfabet. U razgovorima sa lokalnim svecenikom Maja on je dobijao pojedina znacenja koja konceptualno nije mogao shvatiti (na primjer, slike su ponekad predstavljale slova; pojedine rijeci su se izgovarale isto, recimo “nebo”, “cetiri”, “zmija” i “zarobljenik”, ali je kontekst odredjivao njihovo znacenje). Vidjevsi da spanjolski crkveni visokodostojanstvenik ne moze da izadje iz svoje limitirane mozdane kutije, Maja je jednostavno, jedno jutro, napisao u Landovu knjigu: ” Ne mogu vise”. I, otisao.

URANTIJA

Pročitao sam cijelu Knigu Urantije.
Knjiga Urantije-prave povjesti Zemlje prezentiram iz poglavlja u poglavlje. Nastala od 1928 g. do 1935 g. a javno objavljena 1950-tih, do sada je prodana u 500 000 primjeraka širom svijeta. Sa obimnim materijalom od 2000 stranica prevedena je na mnoge jezike a i danas je djelom dostupna na hrvatskom jeziku. Dostupni tekstovi su na web adresi http://urantija.blog.hr
Tko želi saznati nešto više o sadržaju UB, neka ima strpljenja i tekst složi prema poglavljima u wordu.

LINK

26 listopad 2005

Prije godinu dana naišao sam na web stranice jednog češkog inžinjera koji si je dao velikog truda da napiše gomilu teksta vezanog za komunikaciju sa izvanzemaljskim civilizacijama u orbiti naše Zemlje. Adresa je na http://uni.galactic2.net/, a ima i dio preveden na hrvatski. Ako ništa drugo tekst je zanimljiv

Sličan i također zanimljiv tekst našao sam na web adresi http://www.ummo-sciences.org/en/index.htm
pročitao sam ga i mogu reći da je jako zanimljivo.

Interesantni su podaci koji se iz ovih tekstova napisanih ranijih godina mogu uporediti sa podacima sa seizmoloških postaja na web adresi http://www.iris.edu/seismon/, i na kraju upućujem na jedan servis googl koji mi se osobno jako dopada na web adresi http://maps.google.com/

ISTINA

23 listopad 2005

Koliko je istina teška, u mnogim slučajevima nevjerovatna, ako je nije moguće spremiti u već ukalupljeni stav i vjerovanje masa, pokazati će u jednoj Isusovoj rečenici:

Isus reče svojim učenicima: "Usporedite me i recite kome sam nalik". Šimun Petar mu reče "Anđelu pravedniku". Matej mu reče "nalik si mudrom filozofu". Toma mu reče:"Učitelju, moja usta uopće ne mogu iskazati kome si nalik. Isus reče: "Nisam ja tvoj učitelj, jer si ti otpio sa vrutka koji sam ja otvorio." I on ga uze k sebi, povuče se nasamo sa njime i reče mu tri riječi. A kada se Toma vrati drugovima oni ga upitaše "Što ti je Isus rekao ?" Toma im reče: "Kad bih vam kazao samo jednu riječ koju mi reče, uzeli biste kamenje i bacili ga na me, iz kamenja bi buknula vatra i spalila vas."



Eto jednog od uzroka današnjem stanju na našoj prelijepoj Planeti. Sve što je dobro a istinito sve vlade i religije zatiru, a istinu, pravu istinu, teško puštaju ali ipak ona uvijek pronađe svoj put do onih koji je zaista traže.

HOPI

22 listopad 2005

Hopi indijanci, e koje veze oni imaju sa tematikom opstanka planeta, a imaju znanje,koje govori o tome.
"Hopi, Pueblo indijansko pleme u sjevernoistocnoj Arizoni. Zemljoradnici, imaju kompleksno organizirano drustvo zasnovano na klanovima. Miroljubivi su i duboko religiozni. Duh "Kacina" je centar njihovog nacina zivota. Ima ih oko 6,000."

Bljedunjavo predstavljanje drevne predkolumbove civilizacije sjeverno od Meksika. Mozda usteda u enciklopedijskim redovima. Ono "Pueblo" ("stalno naselje") zvuci korak dalje u odnosu na Apaci Indijance, recimo.

Frank Waters je bio prvi bijelac kojemu je dozvoljeno da malo ozbiljnije zaviri u tradicije i filozofiju Hopija. Njegova knjiga "The Book of the Hopi" je sa nizom svojih izdanja bila najbolji uvod u prorocanstva Hopija.

"Treci svjetski rat ce zapoceti oni koji su prvi otkrili svijetlo (bozansku mudrost i/ili inteligenciju) u starom svijetu (Indija, Kina, Islamske nacije, Afrika). Amerika ce biti unistena, zemlja i ljudi, atomskom bombom i radioaktivnoscu. Samo ce Hopiji i njihova zemlja biti sacuvani kao oaza u koju ce se sliti izbjeglice... Atomska sklonista su materijalisticka iluzija... Oni koji su u miru sa svojim srcem su u velikom zivotnom sklonistu..."

"To vrijeme nije daleko... Ono se najavljuje u Wuwuchim ceremonijama. O tome je pjevano 1914. neposredno pred pocetak Prvog svjetskog rata... I ponovo 1940. uoci (sic!) Drugog svjetskog rata... opisujuci nejedinstvo, korupciju i mrznju sirom svijeta. Ista pjesma pjevana je 1961... ("Kubanska nuklearna kriza?")

Hopiji govore o devet Svijetova; mi trenutno zivimo u Cetvrtom. Uz kraj Cetvrtog i pocetak Petog Svijeta vezano je devet najvaznijih prorocanstva Hopija:

1. Ovo je prvi znak: Receno nam je da ce doci covjek bijele boje koze, izgledom kao Pahana, ali koji ne zivi kao Pahana  covjek koji ce oteti zemlju koja mu ne pripada i koji ce likvidirati svoje neprijatelje gromom (ocito, puskom);

2. Ovo je drugi znak: Nase zemlje ce vidjeti dolazak tockova koji se okrecu ispunjenih glasovima (Kocije?);

3. Treci znak: Cudna zivotinja nalik bufalu sa dugackim rogovima ce preplaviti prerije (longhorn, vrst volova);

4. Cetvrti: Zeljezne zmije ce prekriti zemlju (pruga);

5. Djinovska paukova mreza ce ispresijecati povrsinu (elektro i telefonska mreza);

6. Kamene rijeke ce biti posvuda (autoputevi);

7. Cuces da more postaje crno i da mnoga ziva bica umiru zbog toga (naftne ekoloske katastrofe);

8. Vidjeces mnogo mladih, koji nose duge kose kao mi, i dolaze da se pridruze nasim plemenskim nacijama, i da nauce nas nacin zivota i nasu mudrost;

9. Deveti i poslednji znak: Cuces o prebivalistu u Raju, iznad Zemlje, koje ce pasti sa velikim treskom. Izgledace kao Plava Zvijezda. Neposredno nakon toga, ceremonije Hopija ce prestati.

"Ovo je devet znakova velike destrukcije koja dolazi. Bijeli covjek ce se boriti na drugim zemljama... Uskoro, Pahana ce se vratiti. I donijeti sa sobom rodjenje novog, Petog svijeta. Posadice sjemenke mudrosti u nasim srcima.."

Sedmog kolovoza 1970. spektakularna UFO svjedocanstva su zabiljezena u lokalnim novinama "Prescott Courier". Neposredno prije ovog dogadjaja Hopi Indijanci su tokom svojih ceremonija najavljivali da ce "istinski Hopi biti odvedeni na druge planete u brodovima bez krila".

Medjutim, najava ovog dogadjaja seze duboko u proslost.

Prezivjeli nakon Velikih Poplava prije 11,000 godina, u stijenama kanjona u kojima Hopi i danas zive, uklesali su slike i petroglife, koje prikazuju "Dan Ciscenja". Pravi Hopiji lete u svemirskim brodovima sa kupolom, bez krila. "Na druge planete..."

DELFINI

21 listopad 2005

Živim 50 m od obale mora i neki dan sam imao priliku sa svojeg balkona gledati duže vrijeme par delfina.
Jako me interesiraju, i pročitam puno materijala o tim vrlo inteligentnim bićima. Čudim se koliko malo pažnje domaći ljudi posvećuju delfinima.

Knjiga Dianne Robins:"The Call Goes Out From the Earth's Cetaceans", o delfinima objavljena 1995. Dianne zivi u Rochesteru, New York. Znatniju paznju privukla je nesto kasnije, nakon "primanja telepatskih poruka od kita Willyja", junaka dva filma iz 1997 i 1998.

Evo jedne od tih telepatskih poruka zabilježenih u knjizi:

Željno isčekujemo dan kada ce sav život na Zemlji ponovo živjeti u miru. Tad ćemo slobodno komunicirati s vama na obali...

Pozdravljamo vas na početku novog doba... doba u kome će harmonija i radost postati stalne u našim životima. Upravo to vam je bilo i namijenjeno kada ste stvarani. Nažalost, upravo čovjecanstvo je želilo da eksperimentira sa drugim stanjima koji su vam izazvali gorčinu i žaljenje...

Dobrodošlicom ćemo pozdraviti vaš povratak u Federaciju Planeta, u kome će vam vaše članstvo omogućiti da služite Zemlji u harmoniji i radosti.

Nestrpljivo predvidjamo ceremoniju dobrodošlice, gdje ćemo vas pozdraviti zbog vaše odluke da krenete putem Svijetla... Jer, svako ce se, jednog dana, vratiti Svjetlosti, bez obzira koliko bio udaljen od nje. Ovo je jedan od Zakona Stvaranja. Svako biće će, s vremenom, naći svoj put nazad IZVORU cjelokupne kreacije.

...Točno je da smo bili i u oceanima u Unutrašnjosti Zemlje. I osjetili njihovu čistocu, mirnoću i sigurnost. Voljeli bi da tamo putujemo česće. Ipak, naša odgovornost leži u vanjskim oceanima Zemlje, gdje smo u obavezi da se koncentriramo na Ljubav i Svijetlo... da bi jednog dana i vanjski oceani postali ogledalo onih unutrašnjih. Isčekujemo taj dan, kada ce svi Zemaljski oceani reflektirati čistocu i ljepotu Unutrašnje Zemlje, i kada ce sva bića moći plivati u miru.

...Mi čuvamo sve vitalne informacije u našoj banci memorija ... i šaljemo ih Galaktičkom Zapovjedništvu kada ih zatraže. Možemo spremiti ogromne količine informacija istovremeno. Spremni smo da ih koristimo na dobrobit Zemlje. MI SMO ČUVARI ZNANJA NA ZEMLJI. Memorirali smo i sačuvali kompletnu Zemaljsku historiju... i spremni smo da je koristimo kada dodje vrijeme za to.

...Svijest je Jedna, bez obzira na veličinu i oblik. Ovdje smo svi da istražujemo našu egzistenciju u materijalnom obliku, i u različitim formama...Razlike u tijelima nam daju samo mogućnost različitih iskustava, koja su nam potrebna na našem putu kroz Svijetlo... Jer, što je više iskustava, brzi i obuhvatniji je rast, a time i ekspanzija duše u Svijetlo.

... Mi smo doneseni na Zemlju iz drugog sunčevog sistema, isto kao i vi...

... Pozivamo vas, Zemaljski Humanoidi, da nas tretirate kao sebi jednake, i da prestanete sa bezumnim ubijanjem naše vrste... Jer time uništavate one koji su ovdje da vam pomognu... u vašem penjanju na evolutivnoj ljestvici. Nasi životi su stalno u opasnosti, a ipak mi plešemo i igramo i uživamo u našem stilu življenja uprkos svim opasnostima. Naši izvidjaci su konstantno na oprezu zbog ljudi u kitolovcima i ribarskim brodovima... i kada ih spaze, poziv na uzbunu krene sonarom u svim oceanima... Ako neko zatreba pomoc, nasa braća i sestre su svjesni toga i tu su da nam priskoce...

Mnogi od nas stradaju od ribolovaca. Mnogi od nas postaju izvorom hrane. Većinu vremena, mi se krecemo zajedno da bi se zaštitili od istrebljivača kao što su ljudi. Nije nam lako stalno izbjegavati mreže i destruktivne tehnike koje se koriste da bi nas ulovili. Ali smo odrasli uvježbani da preživljavamo u oceanima.

... Jedino sto želimo je miran suživot sa ljudima i božje stečeno pravo da sigurno navigavamo kroz oceane bez opasnosti po nas...

(Spojite vaše Svijetlo sa našim u oceanima, i sa našom braćom i sestrama u Podzemnim Gradovima... Počnite sada, fokusiranjem na nas, i mi cemo vas spojiti sa naseg kraja u Jedinstveno Veličanstveno Svijetlo.)

Posmatrajte sva bića kao duhovnu braću i sestre, i nikada ne odustajte od ljubavi za sve njih. Jer, Ljubav veze i spaja ovaj Svmir, bez obzira da li smo inkarnirani ili "slobodne duše"."

"Norveska i Japan, države sa najviše ulova na kitove, otvoreno krše medjunarodnu zabranu lova na kitove. Ove godine ce čak i povećati broj ubijenih kitova na otvorenim morima. Medjunarodna zajednica mora poduzeti akciju protiv ovog bezakonja. Veliki Kitovi, dovedeni na ivicu istrebljenja, suočti će se sa jos jednom rundom surovih masakra ukoliko javnost ne prisili Norvešku i Japan da se povinuju zakonu..."

VELIKA PIRAMIDA

18 listopad 2005

Za promjenu ali u vezi sa prethodnim postovima pisati ću o velikoj piramidi u Egiptu, malo drukčiji pogled na nju od uobičajenog mišljenja.

Crni granitni ležaj u Kraljevoj komori Keopsove piramide je jedini komad “namještaja”.
Tu se koncentrirala energija piramide što bi posebno stimuliralo buđenje spiritualne svijesti kandidata
za ulazak u povlašteni krog “prosvjećenih”.

Kandidati za ulazak u povlašteni krug "prosvjećenih" prolazili su put dugačak 22 godine. Vrijeme ispunjeno treningom, iskušenjima, učenjima. Kandidati, odnosno inicirani, su morali dokazati svoju vrijednost. Objašnjeni su im astronomski principi i univerzalni zakoni, čovjekova pozicija i svrha u svemiru.

Ove istine nisu objašnjavane prostom puku, ignorantima, "onima koji nisu mogli da se uzdignu iznad fizičke stvarnosti i koji svijet shvaćaju samo onako kako ga vide". (Peter Tompkins, "Secret of the Great Pyramids", 1971).

Na kraju svog dvadesetdvogodišnjeg perioda metafizičkog učenja, meditacija i priprema, inicirani bi došli do svog poslednjeg testa. Bili bi ostavljeni u granitni kovčeg tri dana i tri noći.

Polozaj kovčega i same Kraljeve komore je pažljivo izabran. Tu bi se koncentrirala energija Piramide i posebno bi se pojačavala prilikom različitih Zemljinih konstelacija sa Suncem, Mjesecom, planetarnim i zvjezdanim objektima. To bi posebno stimuliralo budjenje spiritualne svijesti.

Duše kandidata bi tokom tri dana lutale vratima vječnosti, oslobođene svog fizičkog tijela. Pri tome bi otkrivali da je čitav Univerzum život, da je svemir progres, da je svemir vječni rast. Shvatali bi da je tijelo dom iz kojeg duša može izaći i u koga moze da se vrati i bez fizičke smrti. S tim saznanjem kandidat bi postajao besmrtan.

Nakon tri dana, i fizičkog budjenja, i individualnog iskustva velike misterije, kandidat bi postajao prosvijetljenim. Bivao bi obasjan božjom, univerzalnom svjetlošću.

P R O G L A S

16 listopad 2005

PROGLAS

Tuzna je i permanentna vjest da Zemlja umire. To je, nazalost, činjenica.
Istina je da Svemirska fantazija, Čudo univerzuma, divna, čarobna, jedinstvena, neponovljiva Živa Zemlja umire, da je na samrti. Istina je da je krivac čovek.
Čovek? Društvo? Zajednica? Demokracija? Vjera?

Pljujem na sve to!

Živjela Sveta Devetorica koja jedina razumiju Dušu Zemlje!
Živio njihov aktivni dio, koji je revolucija, koji je razarač inertnih vjera i dosadašnjih ''civilizacijskih vrijednosti'', vrijednosti koje u stvarnosti znače smrt Zemlje.

Pljujem

na današnju nauku, politiku, kulturu, umjetnost, na sve njihovo prošlo, sadašnje i buduće.
Ljudi su u prosjeku glupa, autistična, umišljena, pohlepna i razbojnička horda što destruktivno gazi planetom ganjajuci lažne slike o sopstvenoj vrijednosti. Njihovo važno ''ja''! Bilo bi smješno da se zapravo ne radi o tragediji.

Pljujem na ljude

koji se silno namnožise po raznim religioznim grupama, iz kojih se u sve masivnijim oblacima prelivaju na živa područja zemlje pretvarajuci ih u pustinje.

Pljujem na svakoga

koji mirno posmatra ranjavanje i uništavanje Zemlje i ubijanje njenih stanovnika.

Pljujem na bogobojazne

dok šapucu lokalnom svećeniku o svojim navodnim grijesima, zaboravljajući prave.

Alaj

Velika je moc Devetorice, jer ko će od svijesnih bez stvarne potrebe poseći živo drvo svjestan zapletenih pulsiranja stanovništva i njihove uloge? Njihova smrt je i smrt čoveka.
Kako je moguće biti istrebljivač, mesar zivotinja? Zar je moguće ubiti i jednog veličanstvenog stvora, ukoliko nije zaista nužno i to bez izvinjenja i zahvalnosti duhu svjeta?
Njihova smrt je i tvoja smrt.
Ko od vas namjerno zagadjuje vlastitu krv sipajuci u nju prljavstinu i bolestine? Istini u vasim venama je ime Voda! Pretačemo se kroz krv Zemlje i zavisimo o zdravoj energiji njenih živih sokova.
Njena smrt je i naša smrt.

Pljujem na lažove i lopove, politicare!
Pljujem na lažove i lopove, svećenike!
Pljujem na dvolične intelektualce!
Pljujem na takvu civilizaciju i kulturu!


Ia Joh Sotot

ti koji jesi i koji ceš biti veliki istrebljivač i higijeničar ovakvog svjeta.

Ia Joh Sotot

ti koji ces razotkriti prevaru i laž bogobojaznih uništitelja Zemlje.

Ia Joh Sotot

ti veličanstvena Zmijo iz kojeg se pravi protivotrov za otrovani svjet.

Ia Joh Sotot

ti koji oslobadjaš okovane želje duše i tjela. Ti koji oslobadjaš muške i ženske robove njihove službe.

Ia Joh Sotot

ti koji ćes pobjediti lažni moral i osloboditi dušu čoveka pretvarajuci Zemlju u Raj ljudi.

Ia Joh Sotot

ti koji ćes spasiti živa bića od noža ljudskih mesara koji iskeženi zatiru njene raznolike stanovnike.

UPOZNAVANJE SA ČINJENICAMA

U prethodnim postovima nastojao sam pisati o južnoameričkim Mayama, cijeneći da su njihove poruke i znanja ključni za ovo naše doba pogotovo za kraj ovakve civilizacije na Zemlji krajem 2012 godine. Ono što nam je ped nosom a većina ne vidi su aktivnosti izvanzemaljskih civilizacija na Mjesecu. Dokaza koliko hoćeš. cilj mi je potaknuti razmišljanja i istraživanja u tom pravcu.

KNJIGA "Somebody Else Is On The Moon"

Naizgled niotkuda, zvijezda se pojavi, propara nebom i  onda nestane. Sudbinu ovakvog trenutacnog bljeska imao je George Leonard, koji je 1975 objavio knjigu "Somebody Else Is On The Moon" (New York, Pocket Books).

Leonard je došao u posjed NASAinih fotografija Mjeseca i nakon pomne analize ustvrdio:"Službene fotografije NASAe i kasete astronauta iz projekta Apollo dokazuju da je vrlo napredna civilizacija aktivna na površini Mjeseca. Oni se bave proizvodnjom, kopanjem, izgradnjom objekata i komunikacija."

Njegova knjiga je prepuna provjerljivih podataka, zvaničnih fotografija, crteža struktura i sl. Na primjer, jedna od fotografija koja je napravljena prilikom misije Apollo 12, prikazuje "Super Rig 1971" (fotografija NASAe 71H781)  točnije, toranj visok preko jedne milje. Posada Apolloa 14 očekivajuci da vidi beživotni "toranj" prilikom preleta, komentira: "Toranj je visok preko milju. Hej, jesi li vidio TO? Svjetla dolaze iz tamnog podnožja kratera, točno ispod tornja. O, nadam se da nas kamere neće sad iznevjeriti!"

(Svijetla? Tornjevi preko milju visoki?)

NASA je, nakon leta Lunar Orbiter III, pustila u javnost fotografije dva objekta koja se dizu iz regiona Sinus Medii. Prvi je nazvan "The Shard", visine milju i po. Druga struktura je visoka pet milja i poznata je kao "The Tower". Nekoliko kockastih oblika se nalazi pri vrhu tornja tako da formiraju oblik gljive sa radijusom od preko jedne milje. Nezavisni geolozi su, proucavajuci ove fotografije, ustvrdili da ne postoji prirodan proces koji moze objasniti nastanak ovakvih struktura.

Americki casopis "Fate", koji objavljuje tekstove o neuobicajenim pojavama, objavio je u broju od januara 1991 clanak Felix Bacha pod naslovom "Can Moon Illusions Move?"
Bach objašnjava kako je, posmatrajuci Mjesec sa svojim teleskopom, uočio da dolazi do aktivnosti na površini. Tvrdi da relativno pristupačan teleskop (rezolucija od 500x, proizvodjač Celestron) može omogućiti svakome da vidi detalje velicine nogometnog stadiona na Mjesecu. Bach ima nešto jači teleskop (600x, SPC8 inca) koji mu omogućava da vidi: "... mnoge tornjeve, mreze koje se pojavljuju i nestaju, rudarsku opremu, kablove i svodove." Bach tvrdi da se "...strukture pojave pa nestaju iz neobjasnjivih razloga".

Dvadeset godina poslije objavljivanja ovih fotografija one se još uvijek mogu dobiti od NASAe. Samo, tornjevi se ne vide. Retuširani su.

Naravno, svjedočenja čovjeka (Leonard) sa bliskim vezama u NASA i jednog astronoma entuzijaste ne bi trebala biti dovoljna da izricanje dalekosežnih zaključaka. Medjutim, oni su interesantni jer daju provjerljive informacije. Ali, da se ne bi izlagali trosku nabavke teleskopa kako bi sami provjerili gornje tvrdnje, možda će nam slijedeća lista pomoći i skratiti put.

Na web adresi: http://www.mufor.org/tlp/lunar.html nalazi se kronološki katalog zabilježenih dogadjaja na Mjesecu. "Dogadjaji" su zapravo neočekivani fenomeni, anomalije, koje su bilježene proteklih 450 godina! Stariji izvjestaji sezu u 1540 godinu. Postoje prilicno duge tabele za svaki deseogodišnji period. Svaki dogadjaj nosi točan datum, kratak opis, ime posmatrača, lokaciju i referencu.
Ređaju se opisi: crvene točke na južnom obodu kratera, Aristarchus jako svijetao da se svijetlost moze vidjeti golim okom, osvijetljena oblast se kreće brzinom od 80 km/h prema jugoistoku, crvenkasta boja na jugozapadnom i sjeverozapadnom obodu kratera Gassendi, blijedo plavo ljubicasto zračenje sa istočnog zida Aristarchusa, itd itd.

Samo u petogodišnjem periodu 19651969 preko 80 zabilježenih anomalija. Poslednjih 500 godina: tisuće i tisuće.

Ovo je sad nešto drugo. Nije riječ da dokaza nema. Riječ je da ih nema pred očima javnosti.

U pozadini, astronaut je uokviren sa kupolom koja je pravilnog geometrijskog oblika. Materijal bi, prema tvrdnjama Hoaglanda, mogao da bude od neke vrste stakla. Fotografija je vidljiva na:
http://www.mufor.org/moon/astrola.jpg

NASA kataloski vodi kao AS10324822. U verziji za javnost ovaj niz fotografija je retusiran. Originali, naime, pokazuju "refleksiju sunceve svjetlosti od milje sirokog staklenog svoda"!
http://www.mufor.org/moon3.htm
Sovjetska letjelica Zond 3 (20.07.1965.) je snimila staklenu (?) strukturu koja se dize 10 milja iznad povrsine Mjeseca na njegovoj mracnoj strani
http://mufor.org/moon2.htm

SVEMIRSKE MAYE

Maye su došli iz dubokog svemira (Zvjezda Plejada) da se razvijaju duhovno zajedno sa planetom na koju su došli i sa bicima koja su tu zatekli. Tokom njihovog boravka na Zemlji (na prostoru današnje Južne-srednje Amerike) oni su morali podnijeti teret vremena jer su bili vezani ciklusima vremena kojih su bili astronomski svjesni a ne linearno, kao mi, koji ne pojmimo kako ni vrijeme i prostor tako ni dublje duhovne sfere budući da smo snažno vezani za materijalni svijet. Oni su svjesni da su bića zemlje izgubila prirodnu sposobnost da se prepuste ciklusima vremena, koje je za njih ustvari i svjetlost i energija. Svemirske Maje takodjer znaju i upozoravaju da ovo linearno kretanje mora preći u multidimenzionalno i da oni više neće biti ograničeni 'zemaljskim' poimanjem vremena. Oni nas podsećaju, nesebično, da smo svi mi ustvari Maje i da se lako možemo 'sjetiti' naše istinske prirode ako odbacimo nametnuta ograničenja koja nas sputavaju i u materiji i u Duhu.

U učenju Maja dobijamo naznake o postojanju nekoiko Svemirskih rasa koje su se prizemljile i koje se ogledaju kroz karakteristike 20 kinova. Tih 20 kinova je podjeljeno u četiri 'zamka' koji se definiraju sa četiri boje, plavom, žutom, bjelom i crvenom. Po njima postoji i peti, 'zeleni' zamak, a on predstavlja više duhovno utočiste u koje četiri rase stupaju. Očito je da su se ove četiri rase prizemljile na različitim kontinentima ove planete i zatim mješale sa drugim narodima. Ipak ne treba zaboraviti da su Maje poznavaoci vremena i prostora te da oni 'kalendar' nisu donjeli odnekud nego su astronomske, univerzalne principe jasno prepoznali kako dijeluju čak i na ovoj trunčici prašine u zabitom dijelu galaksije kakav je ovaj.

MAJANSKA SLAGALICA

KALENDARSKE SPIRALE

Da bi nam bilo jasno koliko su Maye bili precizni u svojim računanjima možemo pokazati slijedecu analizu. Sekvencje i ciklusi su opisani kao spirale u svetoj geometriji. Fibonicijeva spirala je fundamentalna za sve životne forme. Fibonicijeva jednostavna matrica počinje sa 1, njoj se dodaje 1, zatim tome 2, zatim zbroj prethodnih brojeva pa dobijamo njegov poznati niz od 13 brojeva: 1, 1, 2, 3, 5 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233.


Ono sto je sačuvano od Majanskih zaostavština, zapisi na sačuvanim piramidama i gradjevinama ukazuje da su bili izuzetno svjesni Zemlje i njenih ciklusa, Sunca i njegovih moći, pa čak i makrokosmičkih kretanja solarnog sistema oko Plejada. Oni nisu bili ograničeni svojim ovozemaljskim 'nosačima dusa' vec su bili duboko zagledani u Duh. Oni ne samo da su jasno znali svoju sudbinu precizno predvidjajući Kortezov dolazak i nemilosrdno osvajanje i uništenje vec kroz njihov kalendar mi jasno možemo sagledati našu sudbinu, koja se po njihovom računanju vremena završava 2012. godine.

Solarni sistemi su dizajnirani po Fibonicijevim spiralama kao i ljudske ruke, suncokreti i školjke. Ove sekvencje su osnovno dizajnersko orudje Kreacije i izuzetno je i očito da se Majanska računanja podudaraju sa Fibonicijevim proračunima i osnovnim brojevima 20, 13 i 18. Sveti kalendar Colkin koristi brojeve 20 i 13, dok 'civilni' kalendar (Haab) koristi 20 i 18.

Ako primjenimo Fibonicijeve sekvencje na broj 20 i nastavimo sekvencju do broja 26 mjesta, zatim pomnožimo svaku sekvencju sa 13 i podjelimo sa 18 otkrićemo da se rezultati ovih faktora uklapaju i da tvore novu unutarnju sekvencju na svakom trinaestom mjestu svake sekvencje. Dvanaesto mjesto završava sekvencju i na trinaestom započinje novu unutarnju sekvencju. Dvanaesti glif 'Začaranog sna' (kako se naziva ustvari Majanski 'kalendar') je 'čovjek' a trinaesti glif je 'nebeski setac'.

Sveti kalendar je sačinjen od 260 dana a narodni od 360 (sa 'nesredjnih' 5 koji se 'ne broje') Maye su bili svjesni ciklusa od 365 dana, a opet njihovo svjesno korišćenje dva isprepletana kalendara te vrste u kombinaciji sa astrološki nastrojenim razmišljanjem i sagledavanjem sekvencija vremena je strano 'europskom' umu ali oni su očito odavno djelili nebesku sferu na 360 stupnjeva. Paradoksalno ali iz ovih naizgled neslaganja proizilazi da se ti kalendari sinhroniziraju svake 52 godine tako da broj 52 predstavlja centralni fraktal kalendara. Uz pomoc ovih 'kalendara' oni su savršeno znali predviđati i ponašanje prirode i događaje u njihovom okruženju, kao i kretanje planeta i njihov uticaj što je sve bilo usklađeno čak i sa pojedinačnom sudbinom svakog Maje.

Colkin se sastoji od 13 djelova - vinala od kojih je svaki dugačak 20 dana (20 dana jednako je jednom vinalu ili uvinalu), a Haab od 18 'mjeseci' po 20 dana, sa ostatkom od 5 dana do 365. Arheolozi tvrde da su Maje započele računanje vremena 3114 godine pre Krista, i to nazivaju 'nultom' godinom, a ovaj period se završava kada se ispuni 13 ciklusa od 400 godina kada započinje novi ciklus. Ustvari tada se završava veliki ciklus od 26000 godina. Znamo da su dan zvali 'kin' sto čine i danas, mesec od 20 dana 'uinal', jednu solarnu godinu - 'tun', a dvadeset 'tunova' je 'katun', zatim 20 katuna je 'baktun', a uz to su imali i pojam nule koju su zapisivali simbolom školjke, itd. Naizgled jednostavan sistem računanja vremena, ali sa njim je recimo predvidjeno uzdizanje na tron velikog vladara-Kralja u Palenkeu - Pakala, 19.jula 615 godine.

Majanski matematičari su znali projektirati ovakav kalendar milione godina u prošlost i budućnost jasno znajuci kakav događaj sagledavaju - i to zapisujući brojeve samo jednostavnim sistemom crtica i točaka koje moderni istrazivači povezuju sa 'istočnjackim' sistemom zvanim Ji Djing. I ne samo da su predviđali naizgled apstraktne datume u dalekoj prošlosti i budućnosti vec ima dokaza da su znali za datume koji su izuzetno uticali na nasu historiju, datume koji predstavljaju pojavljivanje Isusa i Muhameda, pa cak i kobne datume ratova pa i skorih dogadjaja kao što je "11.rujan" - koji je veoma bitan u njihovom sagledavanju približavanja 'kraja vremena'.

Maye-napredna civilizacija Južne Amerike

10 listopad 2005

Nauka im priznaje domete u matematici, astronomiji ili pismu koje jos, vecim dijelom, nije uspjela desifrirati. Ali ih, zbog nepoznavanja točka, metalurgije ili poganskih obreda zrtvovanja, ne smatra ozbiljnim partnerom danasnjem "visoko tehnoloskom" svijetu, što je izmišljotina arheologa jer oni nisu nikad prinosili ljudske žrtve.
Dvije i po tisuće godina unatrag, na poluotoku Yukatan (Mayab) i dzunglama Guatemale, nije bilo konja da vuku prikolice niti volova da se upregne plug. Za obrede vadjenja srca iz jos zivih tijela, kojima je svjedocio Cortez u tadasnjem Azteckom carstvu, smatra se da vuku porijeklo iz kraljevstva Maja. Objasnjenje treba traziti jos malo ranije. Prvi, klasicni period Maja (do 830 g.n.e.) nije poznavao ovakav vid zrtvovanja. Umjesto srca bozanstvima su se darivale emocije; srce, kao njihov simbol, se pocelo bukvalno prinositi na odar u postklasicnom periodu Maja kada su oni nestali sa planeta. Sa duhovnog i naucnog stanovista ovaj period se smatra inferiornim.

Nase skolstvo je zasnivano na mitu o progresivnom tehnoloskom razvoju i superiornosti "nase" civilizacije. Stoga se pojave "neobjasnjivog", kao na primjer UFO, paranormalna iskustva, fenomeni na Marsu, Malteski podzemni hramovi, izjave astronauta itd, skrivaju od javnosti. Oni drugi fenomeni koji strse, egipatske piramide, krugovi u žitu, kamene gradjevine na Uskrsnjim Otocima i sl. se miniriziraju i obavijaju plastom dezinformacija.

Vracajuci se samo u blizu historiju, pitanje je: da li su, uporedo, zivjele inteligentnije civilizacije u odnosu na nasu? Da li je postojala superiornija naucna istina ?

Briljantna civilizacija Maja je jedan takav primjer
Spanjolski konkvistadori su u svom bezumnom osvajackom pohodu na Centralnu i Juznu Ameriku primjenjivali isti obrazac: ubijanje, pljacka, paljenje bibilioteka, pokrstavanje i slanje dragocjenosti kralju Filipu. Azteci su imali vrlo bogatu ostavstinu iz perioda Maja koja je uglavnom unistena. Tek poneka knjiga je zavrsila na spanjolskom dvoru, a odatle, kroz vrijeme, i u nekoliko evropskih bibilioteka. Koncem 19. stoljeca u Drezdenskoj bibilioteci je jedan od knjizara uspio da pronikne u kod hijeroglifa i piktoglifa Maja. Napokon su se tajne pocele otkljucavati.

Poslednjih dvadeset godina, istrazivanje Majanskih dokumenata i gradjevina dovelo je do fascinirajucih otkrica:

 Ljudska historija je, vecim dijelom, odredjena galaktickim snopom kroz koji Sunce i Zemlja prolaze svakih pet hiljada i dvjesto godina. Momenat ulaska u slijedeci snop je 21.12.2012. Astronomija je nedavno i potvrdila ovu tvrdnju. Tog datuma, naime, Suncev sistem ulazi u rijedak polozaj prema Mlijecnom Putu, koji se javlja tek svakih 5,200 godina.

 Aktivnosti te ljudska kultura na Planeti je odredjena "galaktickim sezonama". Njihov kod su Maje odredile matematicki i simbolicki. ("Pojava homo sapiensa predstavlja poseban stadij u evolucionarnom ciklusu Suncevog sistema; nivo na kom se integriraju cetiri prethodna perioda svjesnosti.

Ovaj nivo traje 26.000 godina i sastoji se od pet perioda od 5,200 godina", (“The Mayan Factor”, Jose Arguelles, 1987). Drugim rijecima, zivimo u klimaksu, tocnije receno, u poslednjih 13 godina ciklusa koji traje 26.000 godina!

 Svaka osoba ima moc da se direktno spoji, senzualno, culima i elektromagnetno sa energijom/informacijama galaktickog snopa koji, opet, dolazi iz galaktickog sredista i to dovodi do "budjenja" istinskog, viseg misaonog sklopa.

 Istaknuto mjesto u simbolici Maja zauzima zvjezdani sistem Plejada (zovu je svojom "domovinom”, misterijozni “Valum Chivim”). Skrta moderna astronomska znanja su potvrdile da Maje znaju raspored zvijezda (Mayan Prophecies, A. Gilbert/M. Cotterell) u zvjezdanoj konstelaciji Plejada; nasa astronomija jos uvijek nije u mogucnosti da potvrdi postojanje i raspored planeta u tom sistemu. Neizbjezna je asocijacija na drevni Egipat i njihovo idolopoklonstvu zvjezdanom sistemu Orion, kojega su Egipcani (?) tocno opisali (uostalom piramide su napravljene po rasporedu tri zvijezde koje sacinjavaju ovaj sistem).

 Kroz numerologiju/"harmonicni modul" Tzolkin (jednostavan sistem koji izrazava vrlo kompleksne procese), Maje predstavljaju galakticki kod, koji opet upravlja svim informacijama koje uticu na "svjetlosni ciklus." Ovaj ciklus definira rezonantnu frekvenciju radijantne energije: elektricitet, toplotu, svjetlo, radio valove. Drugim rijecima, zive i anorganske fenomene u cjelosti.

 Tzolkinov simbolicni partner, kineski Ji Djing, je sinhroniziran sa genetskim kodom. DNA takodje ima vibracijsku infrastrukturu "svjetlosno tijelo" koje korespondira gorepomenutom spektrumu radijantne energije kojim upravlja Tzolkin. Drugim rijecima, Tzolkin se odnosi prema Ji Djingu kao svjetlo prema zivotu.

 Maje su, naravno, sva kosmicka tijela smatrali zivim. Tako su za Sunce tvrdili da ima 23o godisnji ciklus disanja. Jedanaest i po godina za udisaj i isto toliko za izdisaj. Dvije hiljade godina kasnije nasa nauka “pronalazi” da ove solarne inhalacije tacno odgovaraju kretanju binarnih suncevih pjega.

One, opet, izazivaju poremecaje u bioelektromagnetnom polju Zemlje. (Krupne poremecaje, dodajmo. Od TV i drugih komunikacijskih signala, do zenskih menstrualnih ciklusa i nataliteta.)

Slijedeci dalje tu logiku Maje prepostavljaju da Sunce posjeduje inteligenciju veliku i neshvatljivu u uobicajenoj terminologiji. Sa ovim natuknicama postaje malo jasnije zasto su oni slavili "bozansko" Sunce. I ne samo oni. Drevne civilizacije Egipta, Meksika, Perua i Mezopotamije su ocito poznavale suncev sistem bolje nego sto mi mislimo i na tome zasnivali tzv. idolopoklonstvo Suncu kao inteligentnom solarnom organizmu.

Jos jednom o zimskom solsticiju koji pocinje 2012. godine. Prema Majama, kada se ovaj ciklus napokon zavrsi, ne predstoji kataklizmicki kraj Planete i civilizacije. Na Zemlji ce, prolazeci kroz galakticki snop, doci do akceleracije naprednih DNA zivotnih formi (recimo da i mi tu spadamo).
Drugim rijecima do sustinskog unapredjenja koji ce se ogledati u "prelasku iz trece, materijalisticke dimenzije u cetvrtu, spiritualnu dimenziju".(ja mislim veću frekvenciju titraja materije i manju gustoću)

Mozda najspektakularniji dogadjaj koji se veze za Maje je njihov "nestanak" 830 g.n.e. Na vrhuncu razvoja, sa vec izgradjenim piramidama, hramovima i gradovima, bez straha od vanjske opasnosti, velika vecina Maja netragom nestaje. Njihove gradjevine su poruka onima koji dolaze iza njih. Naravno, nama je trebalo dugo da pocnemo da razumijevamo o cemu su to oni pisali. Kako smo sirili vlastite spoznaje tako smo mogli vise da shvatimo dosege ove bizarne civilizacije koja je za sebe tvrdila da je "posjet Planeti Zemlji njihova cetvrta misija" i "po kompletiranju ce otici na slijedeci zadatak"!?

Put ka Istini o Univerzumu jeste dug. Ali, ako se ne starta iz pozicije antropocentrizma (sjetimo se Crkve i Galilea) vec skromno prizna da smo tek na pocetku, mozda imamo sansu. Maje su interesantan putokaz koji razbija nase iluzije.

Arheolozi objekat Maja nazivaju “palacom”. Briljantna civilizacija Maja je grad Palenke podigla u sredistu meksicke djungle, bez metalnih alata, tocka ili nama znane tehnologije. Svoju pradomovinu, zvjezdani sistem Plejada, Maje su detaljno opisale i pri tome su tvrdile da je “posjet planeti Zemlji njihova cetvrta misija”. Astronomija je vec potvrdila njihove tvrdnje da Sunce i Zemlja prolaze kroz galakticki snop svakih 5.200 godina i da se svake 23 godine kreiraju binarne sunceve pjege (“Sunce ima dvadesettrogodisnji ciklus disanja”)

SKRIVENI SVIJET - PODZEMNE BAZE

09 listopad 2005

Ovaj post je nastavak prethodna dva.

A. 1898. godine se osniva Bechtel, danas najveca gradjevinska i inzenjerijska firma u SAD i svijetu

Bechtel je u svom dijelu, koji nije otvoren ocima javnosti, supertajni medjunarodni korporacijski oktopus. Tvrdi se da je on "Vlada u sjeni" unutar CIA*e. Najvazniji polozaji u americkoj vladi rezervirani su za ex-Bechtel "duznosnike".

B. Pocetkom 1947. godine izgradjen je put pored danasnje vojne Dulce baze, New Mexico. Kao pokrice se pominjala pilana i prerada drveta. Medjutim, preradjeno drvo nikada nije izaslo odavde. Put je kasnije unisten.

C. Americka avijacija je sponzorirala istrazivanja u izgradnji podzemnih konstrukcija tokom pedesetih putem RAND korporacije. Medju prvim javnim fotografijama masine za izgradnju podzemnih tunela je ona iz 1959. Rand Report je objasnjavao kako se se odvijali zamasni vojnokonstrukcijski projekti upotrebom ovih masina.

Desetine patenata je prijavljeno Americkom Patentnom Zavodu sezdesetih i sedamdesetih iz Los Alamos (New Mexico) National Laboratory. Medju njima i oni za "Termo-nuklearne podzemne masine za tunele" koji, po principu podzemnog crva, buse kamen i zemlju ostavljajuci betonirane tunele i prostorije iza sebe.

Cini mi se da su A., B. i C. dovoljan okvir za pricu o podzemnim bazama ispod americkog tla: tu su korporacijski giganti i vlada (dakle, pare i "nacionalni interesi"), americka avijacija (konkretni vojni projekti i tajnovitost), Los Alamos (nauka i orudja)...

Teze su slijedece:

 Americko tlo je, na desetinama i stotinama metara dubine, ispresijecano mrezom podzemnih baza, tunela, laboratorija i prolaza;

 Ovaj proces intenzivno traje preko pedeset godina u novije vrijeme. Prilikom gradnje (busenja) nailazilo se na prirodne tunele, pecine, prolaze... Ali, prema nekim tvrdnjama, i na one koji su napravljeni u proslosti, od strane drugih bica, iz daleke planetarne historije;

 Procesi koji se odvijaju u pojedinim bazama predstavljaju supertajnu za nas koji hodamo po povrsini; xfiles i naucna fantastika postaju naucnim faktima;

US News and World Report je u broju od 7.8.89. objavio tajni plan za djelovanje americke vlade u slucaju katastrofe. Prema Planu (COG  Continuity of Government), vladina Agencija (Defense Mobilization Planning Systems Agency) koja odgovara samo predsjedniku, se brine da, u slucaju nuklearnog napada ili Armagedona, americki komandni sistem prezivi i funkcionira. Cetrdeset sest vodecih funkcionera zajedno sa predsjednikom bi bili evakuirani u 50ak podzemnih bunkera u 10 razlicitih regiona SAD medjusobno povezanih satelitskim i zemaljskim vezama.

I, tu nema nista neobicno. (Kinezi imaju svoju podzemnu mrezu ispod Pekinga koja veze kuce lidera, vladu, centralnu banku i generalstab. Rusi jos i vise.)

Pitanja se pocinju pojavljivati kada se pretpostavi kolika je mreza iskopanih baza i tunela. Pedeset godina su masine neprestano busile ispod povrsine. Posada od 35 ljudi na jednoj masini teskoj 95 tona sa borerom od preko 100 metara! Iza nje ostaje betonirani prolaz ili odaja promjera od 15 ili vise metara.

Slijede dva svjedocanstva:

1. Radio stanica KVEG u Las Vegasu imala je za gosta Bob Lazara, atomskog fizicara koji je radio u cuvenoj vojnoj bazi Area 51. Emisija je isla uzivo, Bob Lazar je objasnjavao projekte u kojima su dijelovi americkog vojnog establismenta saradjivali sa vanzemaljcima (!). Na telefon se javlja slusalac sa slijedecom pricom:

"Mi smo gradjevinski radnici...od nas sedmorice u grupi, dvojica smo voljni da damo zvanicne izjave. Postoji mnogo vise od tunela dole. Sve sto mozete zamisliti je ispod zemlje... Znam, jer sam sam ucestvovao u gradnji... instaliranju...

Pored te baze (Area 51), postoje slijedeci podzemni objekti: Dulce, Sunspot, Datil, Corona, Taos Pueblo i Albuquerque (svi New Mexico); u Koloradu su Delta, Grand Mesa, i Colorado Springs; u Kaliforniji su Needles, Edwards AFB, Tehachapi Mountains, Ft. Irwin, Norton AFB i Morongo Valley; sest ih je u Nevadi - Blue Diamond, Nellis AFB, Groom Lake, Papoose, Quartzite i Tonopah."

2. Tihi gradic Dulce sa samo 900 stanovnika i jednim hotelom smjesten je na sjeveru New Mexicoa. Nema turista, ali, prema sve ucestalijim izjavama (vidi: Cosmic Top Secret, William Hamilton III) Dulce nosi skrovitu tajnu. Navodno, pod zemljom je zajednicka biogenetska laboratorija vlade i vanzemaljaca u kojoj se odvijaju bizarni eksperimenti na ljudima i zivotinjama.

Slijede svjedocanstava ljudi sa povrsine. Po meni, najinteresantnije je ono koje dolazi od sluzbenika osiguranja Thomas C. koji je bio visoko rangiran u zajednickoj hijerarhiji. Nakon godina provedenih u Dulce i drugim bazama, odlucio je da dezertira i ponese niz dokaza (fotografije, projekti, predmeti i sl.) sa sobom. Njegove video kasete se mogu naruciti na americkom trzistu.

Koristeci malu kameru, Thomas je napravio preko 30 fotografija u okviru visekatnog podzemnog kompleksa. Prikupio je dokumente i video traku iz sigurnosne kamere iz Kontrolnog Centra koja je snimala hodnike, laboratorije, vanzemaljce (!), i zaposlene. Napustio je objekt, napravio pet kopija i sakrio originale. Kada je otisao kuci po zenu i djecu tamo je vec bio kombi sa vladinim agentima. Shvatio je da ga je izdao K. Lomas (jedan od kolega kojem se ispovjedio). S obzirom da je znao da ce se sigurno provesti bioloski eksperimenti na njima, odlucio je da se skriva. Ovo se desavalo prije desetak godina.

Thomas je danas u pedesetim godinama. Karijeru je zapoceo tajnim treningom u fotografiji u podzemnoj bazi u drzavi West Virginia. Sedam godina je radio za Americku avijaciju. 1971. odlazi da radi za Rand Corp. u Santa Monica, California, da bi 1977. bio prebacen u Dulce bazu.

U to vrijeme, kolega istrazivac, takodje zaposlen kao sluzbenik osiguranja u Sante Feu, privatno je istrazivao UFO fenomene i djelovanje Masonskih i Wicca grupa u regionu. Oni su zajedno odgledali Thomasove fotografije, videa i dokumente iz Dulce baze. Crtezi koji su kasnije napravljeni po tome kasnije su cirkulirani u UFO zajednici pod nazivom "Dulce Papers".

Dulce baza je napravljena na nekoliko podzemnih nivoa. Sto se spusta nize potrebne su posebne dozvole za kretanje; smanjuje se broj ljudi koji se mogu kretati na dubljim nivoima. Thomas je posjedovao ULTRA7 dozvolu sto znaci da je mogao da ide do sedmog nivoa ispod zemlje.

"Ja sam znao za sedam subnivoa, ali ih je mozda bilo jos... Vecina vanzemaljaca su na nivoima 5, 6 i 7... Njihove prostorije za smjestaj su na petom nivou. Jedini znak na engleskom jeziku nalazi se u satlstanici na kojem pise: "Za Los Alamos" (Od Dulce baze do baze u Los Alamosu je oko 150 km.)

Veza ide od Dulce baze do baze Page (Arizona), zatim do slijedece podzemne baze ispod Area 51 (Nevada). Drugi pravci su prema bazama: Taos, Datil i Carlsbad (New Mexico), Colorado Springs i Creed (Colorado).

Postoji bogata mreza u kojoj operira podzemni satl koji se siri u globalni sistem tunela i podzemnih gradova.

U Dulce bazi vecina znakova na vratima i hodnicima su na jeziku vanzemaljaca ili na univerzalnom slikovnom jeziku koji je razumljiv i ljudima i vanzemaljcima.

Nakon drugog nivoa svi bi bili izmjereni goli, a onda bi dobili uniformu. Posjetioci su imali krem uniforme sa rajferslusom. Tezina osobe bi bila stavljena na kompjutersku osobnu kartu svaki dan. Ako bi se primjetila promjena u tezini vecoj od tri paunda (oko 1,5 kg), fizicki pregled i xzracenje bi slijedilo.

Vage za tezinu su postavljene ispred svih delikatnih oblasti te su ugradjene u pod ispred prolaza i kontrolnih panela. Osoba bi postavila svoju kompjutersku kartu u slot, ukucala brojcanu sifru. Tezina i kod se moraju poklopiti da se vrata otvore. Neslaganje daje znak za uzbunu.

Nikome nije dozvoljeno da nesto nosi u osjetljivim dijelovima baze. Sve sto ulazi se pregleda na traci putem xzraka. Isti metod je i kod napustanja baze.

Liftovi se kontroliraju magnetno; nema kablova. Magnetni sistem je unutar zidova. Ne postoje normalne elektricne kontrole. Sve je kontrolirano naprednom magnetnom tehnikom, ukljucujuci osvjetljenje. Nema regularnih sijalica. Tuneli su osvjetljeni fosfornim jedinicama.

Nivo jedan sadrzi garazu za odrzavanje prolaza i podzemnih ulica. Nivo 2 ima garaze za vlakove, satlove, masine za kopanje tunela i za odrzavanje diskova.

Na nivou 4 su u toku proucavanja na ljudskoj auri, kao i aspekti telepatije, hipnoze i snova. Saznalo se, izmedju ostalog, kako odvojiti bioplazmicko tijelo od fizickog tijela (!?) ljudi i kako postaviti matricu "vanzemaljskog identiteta" u ljudsko tijelo nakon odvajanja ljudske duse!

Nivo 6 je privatno nazvan "Hol nocne more". Sadrzi geneticke laboratorije gdje se odvijaju pokusi na ribama, pticama i misevima. Zivotinje ne slice svojoj originalnoj formi. U nekoliko kaveza su ljudi sa vise ruku i nogu te humanoidi koji nalice na slijepe miseve visoki do 2 m.

Vanzemaljci su naucili ljude mnogo o genetici; stvari koje su korisne i one koje se opasne.

Greys (vrsta vanzemaljaca) i reptiloidi (drugi tip vanzemaljaca) su visokoanaliticki i tehnoloski orijentirani. Imali su drevne konflikte sa Nordijcima (treca vrsta humanoidnih vanzemaljaca) i mozda se ovdje pripremaju za neki buduci konflikt. Intenzivno rade na kompjuterskim i bioinzinjerskim naukama; sa naseg stanovista cine nehumane eksperimente prema drugim vrstama.

Osnovne vladine institucije koje su ukljucene u genetska istrazivanja (tzv. genom projekti) su pripadnici: Ministarstva za Energiju (osobito Nevada test lokacija), Nacionalni Zdravstveni Institut, Nacionalna Naucna Fondacija, Medicinski Institut Howard Huges i Dulce Podzemna Laboratorija kojom upravlja DOE. Vodja genetskih projekata za Los Alamos i Dulce je Larry Deaven.

Uobicajeni oblik reprodukcije je poliembrionij. Svaki embrij se dijeli na 6 do 9 individualnih jedinica uz pomoc "formule" kombinacije plazme, deoksihemoglobin, albumin, lisozim, cation, amniotski fluidi i dr.

Cesto sam, (prica Thomas), krecuci se sedmim nivoom, nailazio na kaveze sa ljudima. Red za redom, hiljade ljudi sa tragovima genetskih manipulacija, ukljucujuci i humanoidne embrije, su drzani u hladnjacama. Najcesce su bili nepokretni, ali povremeno su plakali i molili za pomoc.

Nama je bilo receno da su nepovratno poludjeli te da su bili ukljuceni i visokorizicne projekte testiranja droga za lijecenje ludila. Receno nam je da nikada ne razgovaramo s njima. U pocetku smo vjerovali u pricu. Napokon je 1978. mala grupa zaposlenih otkrila istinu. Tako su zapoceli Dulce ratovi.

Vanzemaljci ne zele nasu zemlju, zlato, minerale ili vodu. Cak ni ljudski ili zivotinjski zivot. Ono sto oni zele je magnetna (zivotna?) sila koja struji oko i kroz planetu Zemlju! Vanzemaljci koriste ovu magicnu moc na nacin nepoznat nama.
Ovu silu oni smatraju vaznijom nego bilo sta na nasem globusu."

(Navodnici, kraj Thomasove price.)

SKRIVENI DOGAĐAJI

U prethodnom postu sam obećao da ću pisati o skrivenim događajima u bližoj i daljnjoj historiji da bi se mogle vidjeti uzročno-poslijedične veze i kontinuet današnjeg stanja na našoj planeti Zemlji.

Kad su u Ameriku poceli stizati izvjestaji o strašnim, genocidnim akcijama nacističke Njemačke to je zvučalo nevjerovatno da bi bilo istinito. Drugi Svjetski rat bio je napokon završen, istina je isplivala na povrsinu, a "nevjernici" su napokon povjerovali...

"Istina" je sila za sebe. Moze biti zataskana, sklonjena, sahranjena ...ali, prije ili kasnije, nadje svoj put, kao sjeme, potentnija nego ikad.

Jasno je vidljivo nastojanje 2-3% obrazovanih i bogatih da u neznanju drze preostalih 97% populacije u poslednjih nekoliko tisuća godina.

Prica koja slijedi se ne nalazi u historijskim knjigama. Ali je dovoljno svjedocanstava da je uzmemo kao vrlo ozbiljnu mogucnost.

Drugi Svjetski rat se blizio kraju dok su general Paton i marsal Zukov lomili nacisticku ratnu masineriju u srcu Evrope. Topio se san o "hiljadugodisnjem Trecem Rajhu". (Uostalom, Njemci su bili svjesni da ce izgubiti rat 1942. kad se Amerika pridruzila Saveznicima u operacijama oko i na evropskom tlu.) Bilo je ocigledno da se nacisticko jezgro gasi. Ali, ne i da nestaje. Najveci vojni i politicki poduhvat modernog doba imao je "rezervni" plan:

prvo, infiltrirati se u vojno-industrijski i obavjestajni establisment Amerike, kao vodece svjetske sile, i, drugo, osigurati mjesto na Planeti naseljeno cistom "arijevskom" rasom koje ce predstavljati centar "Cetvrtog Rajha".

Sa sadasnjeg stanovista se cini da su oba ova cilja ostala neostvarena. No, da li je to tako?

1. Nacisticki S.S. je pravilno zakljucio da je od americke vlade mocniji jedino multi-milijarderski korporacijski imperij koji je vukao glavne konce iza americke politicke scene. Vodeca dinastija medju njima, Rockefeller Fondacija, postavila je, izmedju ostalih, Dwight Eisenhower-a za predsjednika i ostvarivala je znacajni uticaj u medijima manipulirajuci javno mnenje u korist svojih ciljeva.

Rockfelleri ne samo da su financijski pomagali nacisticku Njemacku, vec je i njihova Standard Oil (danasnji Exxon - najveca naftna korporacija na svijetu) bukvalno snabdjevala gorivom nacisticka osvajanja Evrope. Nelson Rockfeller je (sedamdesetih ujedno i podpredsjednik SAD) ubacio inicijalni broj od 3,000 njemackih agenata u Ameriku dajuci im novi identitet i pozicije u okviru vojno-industrijskog kompleksa. Ova super-tajna operacija nosila je ime PROJECT PAPERCLIP. Nekoliko je vodecih naucnika, iz cuvenog Peenemunde Aerodynamics Institute (koji je napravio rakete V-1 i V-2 koje su sijale teror nad Engleskom), naslo svoje mjesto u americkim kompanijama.

1793. godine je Johann Rockefeller dosao iz Njemacke u SAD kao imigrant i zaceo paklenu dinastiju. Ne zato sto je bio Njemac vec njemacki rasist koji je imao vrlo opasne medjunarodne bankarske okultne veze. 1919. godine Adolf Hitler je pristupio Drustvu THULE ("Crno Sunce" igra prominentnu ulogu kao sakralni arijevski simbol). Unutrasnje jezgro Drustva sacinjavaju "satanisti". 1934. razgranato Rockfeller-ovo carstvo financijski pomaze novu njemacku politiku rasne superiornosti u kolaboraciji sa teksaskim bogatasem Prescott Bushem (ocem ex-predsjednika George Busha i djeda današnjeg predsjednika USA).

Hitlerova druga knjiga (pored poznate "Mein Kampf") zvala se "Novi svjetski poredak". Nacisti jesu začetnici ideje o specificnoj korporacijsko-politickoj kontroli nad svijetom. Otto Skorzeny i Njemacka familija Krupp pripadaju ovom elitnom krugu. ("Krupp" korporacija je, izmedju ostalog, proizvodila municiju tokom Drugog Svjetskog rata; ali, nakon rata, kao vecinski vlasnik americkog giganta I.T.T. Corp., financiraju tajne projekte kontrole svijesti putem mikrovalova u Brookhaven National Laboratories u podzemnim bazama ispod Montauk Point, Long Island).

Prema nekim tvrdnjama, spisak korporacija pod "Naci" utjecajem je izuzetan:

BROWN BROTHER'S HARRIMAN, I.G. FARBEN CHEMICAL CORP., GENERAL ELECTRIC, GENERAL MOTORS (J.P. MORGAN CO.), I.T.T. INTERNATIONAL, STANDARD (EXXON) OIL, BANK OF INTERNATIONAL SETTLEMENTS, ALASKA OIL, DU PONT CHEMICAL CORP!

Nakon inicijalnih 3.000 nacista dovedenih u Ameriku slijedili su drugi. Umjesto javnog djelovanja išli su "underground" i cekali svoj trenutak. Dok je nacisticka ideologija govorila o superiornosti jedne rase, dotle se filozofija americkog drustva zasnivala na ustavnoj tezi da su "svi ljudi rodjeni jednaki". Zbog toga je americko tle stotinama godina sluzilo kao skloniste od represije iz maticnih zemalja. (Nema sumnje da se ovdje, iza scene, vodi sukob za buducnost covjecanstva. Atentat na Kennedy-ja je primjer jedne od izgubljenih bitaka americkih ideala.)

Od Mornaricke Obavjestajne Agencije, koju je vodio Nelson Rockfeller-ov rodjak, Allen Dulles, formira se 1947. Centralna Obavjestajna Agencija - CIA. (Allen je, inace, i rukovodio ovom Agencijom od 1953-61 ostvarujuci presudan utjecaj u vanjskoj politici.) Gotovo polovica pocetnog kadra (300 agenata, uglavnom Bavarski masoni) regrutirana je iz kontigenta nacistickog SS generala Reinhard Gehlena. Ratni zlocinac Gehlen je, opet, tokom rata rukovodio obavjestajnim operacijama na Istocnom frontu. Tokom "hladnog rata", umjesto u Nurnbergu, zavrsio je kao sef kontra-spijunaze u vladi Zapadne Njemacke (pod kontrolom CIA-e).

U zvanicnoj biografiji Buša starijeg (ex-predsjednika USA) mnogo se pažnje polaže na činjenicu da se 1944. prijavio kao pilot u američku vojsku. Zagrebe li se po povrsini moze se naći podatak da je upravo te godine americka vlada zamrzla sve funkcije i sredstva njegovog oca koji je otvoreno saradjivao sa neprijateljskim nacistickim rezimom. Drugim riječima, jedini način da se ublazi izdajnička djelatnost bio je poslati sina da se bori pod američkom zastavom (ali ne u Evropu nego na Daleki Istok). 1976. godine George Bush postaje direktor CIA-a (uzgred, on je i clan okultnog drustva Skull & Bones osnovanog u Njemackoj). 1988, tokom svoje predsjednicke kampanje, Bush je znacajno poguran od Gehlenove organizacije, Svjetske Anti-Komunisticke Lige i P-2 Loze (gotovo zaboravljene masonske loze koju su prije dvadesetak godina "razvlacile" sve svjetske novine zbog pokusaja puca u Italiji).

Otkud to stalno pominjanje Bavarskih okultnih drustava i masona?

Vec dvije tisuće godina na tlu Bavarske se javljaju okultna i sotonska udruženja: Bavarian Illuminati, Bavarian Thule Society, Rosicrucian Order of Bavaria, Bavarian Vrill Society, Bavarian Skull & Bones Society, Bavarian Nazi Party... Jos od Rimske okupacije drevnog Egipta, Bavarija je sluzila kao vojni centar imperija. Duboko okultni Bavarci su usvojili sotonisticke rituale od svojih starijih "egipatskih kolega" prenoseci ih u Rim i Njemacku.

Nakon Rimskog carstva Evropa tone u sredovjekovni mrak u cijem je sredistu "Trojna Alijansa": Italija, Austro-Ugarska i Njemacka.

Idu dva svjetska rata (sa poznatim ulogama).

Period hladnog rata i devedesete su obilježene grandioznim podzemnim projektima u Americi. O njima sam više pisao u prethodnim prilozima a sada ih samo pominjem: Montauk (Long Island), Area 51 (Nevada), Dulce (New Mexico) i Medjunarodni aerodrom u Denveru ( o njemu je bilo riječi kao o kontrolnom centru za Novi Svjetski Poredak - "New World Order").
2. Drugi Rockfellerov rodjak, John Foster Dulles (Allenov stariji brat), bio je ministar vanjskih poslova SAD-a pod Eisenhower-om (1953-59), prije toga savjetnik američke vlade na mirovnoj konferenciji poslije Prvog Svjetskog rata, pripremao Osnivacku Povelju OUN, te clan americkih delegacija na konferencijama poslije Drugog Svjetskog rata.

Prosinac 1945!
Ako je neko bio kvalificiran da odgovori što se desilo sa drugim Antikristom, Adolfom Hitlerom, to je bio vodja sovjetskih komunista (koji, opet, nije puno zaostajao po "renomeu"). Staljin je dnevno bio u kontaktu sa Žukovom koji je prije Amerikanaca usao u Berlin i upao u Hitlerov podzemni bunker. Kao Što je poznato filmski zapis o očekivanom trofeju, mrtvom Hitleru, Evi i užoj sviti, nije nikad ugledao svijetlo dana. Jednostavno zato jer Hitlerovog tijela tamo nije ni bilo.

Pretpostavimo da je autentican ovaj razgovor Dullesa i Staljina. Koji je moguci drugi scenarij i sta se stvarno odigralo?

Hitler ostavlja tijelo svog daljeg rodjaka u bunkeru; Rusi na nalaze očekivani trofej te zataškavaju stvar. Amerikanci u prvo vrijeme nemaju podatke, a poslije ih ne objavljuju. Hitler, zadnjih godina rata, vec uveliko bolestan i tronuo, ne predstavlja opasnost kao individua. Biva prebačen sa užim krugom političara, generala i naučnika na "jug", na sigurno. Njemačka vojna mašina je raspršena. Rat je okončan. Historija je napisana. Svijet se raduje završetku rata u Evropi (a četiri mjeseca kasnije i na Dalekom Istoku). Dokumenti se zatvaraju i prašina počinje da pada po njima. U školama se uči ono što se smatra odgovarajucim.

"J u g"!

Na mirovnoj konferenciji u decembru 1945 (prema njegovom memoarskom tekstu), John Dulles je postavio direktno pitanje Josifu Staljinu: "Gdje se nalazi Hitler?" Staljin je, odmahnuvsi rukom, odgovorio: "Vjerovatno u Spaniji ili Argentini"?!

Historijske činjenice

Početkom 1838. Njemci počinju slati svoje prve misije na Antarktik, u region Queen Maud. 1873. parni brod "Gronland", financiran od strane German Society of Polar Research, sa kapetanom Eduard Dallmanom, otkriva novu rutu za Antarktik. Slijedi ih 1910. Wilhelm Filchner sa brodom "Deutschland" i 1925. dr Albert Merz u brodu "Meteor". Sa dolaskom Hitlera na vlast Antarktik se pocinje tretirati kao jedan od teritorija na kojima nacisti pokazuju svoju agresivnost i demonstraciju Njemacke kao "supersile".
Alfred Ritscher predvodi najznačajniju polarnu ekspediciju 1938. u nosaču aviona "MS Schwabenland". Po dolasku na Antarktik, avioni "Passat" i "Boreas" su precizno skenirali 600.000 kvadratnih kilometara (11.000 slika) i teritorij proglasili njemačkim. Tisuće njemačkih zastavica sa svastikom je baceno na ledena prostranstva Antarktika. Čitava teritorija dobila je novo ime: "Neu Schwabenland" (asocirajuci na region na jugu Njemačke).
Ono sto posebno intrigira je da je ekspedicija otkrila velike teritorije bez leda sa jezerima i znacima vegetacije u središtu Antarktika. Geolozi kazu da je ovaj fenomen nastaje zahvaljujuci toplim podzemnim izvorima. Takvi teritoriji su posebno obilježeni kao naseljivi.

(Većina teritorija "Neu Schwabenland" je promijenila ime sporazumom iz 1957. Na primjer, Queen Maud Land, Princess Martha Coast, Princess Astrid Coast... Medjutim, starije mape jos uvijek nose njemačka imena, a nove mape su zadržale suženi teritorij "nove svabije" kao i neke planinske vijence.)

Od ove tocke u historiji informacije poćinju ponovo da se kriju i na površinu isplivavaju individualna svjedočanstva i nagadjanja. Medjutim, većina upucuje na slijedece:

Uoci samog pocetka rata, te prvih godina rata, bilježi se visoka frekvencija njemačkih konvoja, zaštićenih podmornicama, prema Antarktiku. Brodovi prevoze gradjevinsku mašineriju, opremu i materijal. Navodno, sa prvim godinama rata, zarobljenici se odvode na Antarktik da rade na podzemnim bazama.

Nacisticki inžinjeri su, naravno, imali iskustva sa podzemnim bazama: Nordhausen kompleks u Harz-u kao i Kahla kompleks u Thuumlringen-u.

Srediste projekta na Antarktiku je, pak, "Baza-211" ili Neu Berlin.

Zadnji dani aprila 1945. Hitler, Martin Boorman, Eva Braun i jezgro "Naci" vodjstva bjeze na Antarktiku.

Navodno je objavljena knjiga njemačkog pilota iz zadnjih dana rata. Devetnaestogodišnjak sa kopilotom slijece na berlinski aerodrom da napuni gorivo u predahu izmedju dvije borbe. Berlinu se približavaju Rusi sa istoka i Amerikanci sa zapada. Artiljerija tuče po Gradu. Iznenada, pilot ugleda skupinu ljudi koji se kreću prema parkiranom avionu na poletnoj pisti. Jasno raspoznaje firera, Evu i neke od visokih nacističkih funkcionera. Njihov avion ima prioritet. Ubrzo odlijecu u pravcu Danske. Tih dana Danska je još bila pod nacistima. Pretpostavke kažu da su se odatle Hitler i svita ukrcali u jednu od podmornica i uputili ka Bazi-211.

Da se opet vratimo dostupnim i provjerljivim podacima.
Završna kalkulacija o njemačkoj podmorničkoj floti je pokazala misteriozni "manjak" od vise od 100 podmornica. Medju njima je bio veliki broj visokotehnoloških podmornica klase XXII koje su mogle izdržati pod vodom tisuće milja. (Da li su i one završile na Antarktiku?)

Drugo, 26. aprila 1945. poslednji konvoj nacističkih brodova napušta njemačke teritorijalne vode i upućuje se ka Antarktiku. Medju njima su i podmornice U530 sa kapetanom Otte Wehrmutom i U977 sa kapetanom Heinz Schaumlfferom. Poslednji vizualni kontakt sa konvojem je istog dana kod Christiansunda. Saveznici pokušavaju da zaustave konvoj na Juznom Atlantiku, ali bivaju poraženi.

Trece, 17. avgusta 1945. gorepomenute njemačke podmornice dolaze prazne u Argentinu i predaju se sa nekoliko članova posade (mozda im nije bio odobren pristup u Novom Berlinu ili nisu željeli ostati?). Američki obavještajci lete u Argentinu, ispituju ih i, navodno, Njemci nisu voljni da govore.

Zvanična je verzija da nisu znali da je Njemačka kapitulirala u maju (sto je malo vjerovatno, jer su imali radio)

Stvari se kompliciraju. Obavještajci saznaju stvari koje, očito, nisu za širu javnost. Da li je rat završen za Ameriku?

Vise od godinu dana nakon afere sa podmornicama Amerika lansira golemu vojnu operaciju prema antarktičkom ledu. Zapovjedništvo je u rukama legendarnog admirala Richarda Byrda. Operacija "Highjump" ukljucuje 13 brodova, jedan nosač aviona, transportere, vojnu opremu, 4.000 vojnika. Jedina zvanična izjava o svrsi operacije je da žele da se "...testiraju novi materijali pod ekstremnim Antarktičkim uslovima"...

Ocekivano vrijeme trajanja: 6-8 mjeseci.

27. januara 1947. vojska se iskrcava u postojecoj misiji "Ross Sea", krece se zapadnom antarktičkom obalom prema sjevernom dijelu i Neu Schwabenland-u. Nakon manje od tri sedmice boravka na ledenom tlu, Byrd se vraca (povlaci?) u SAD. U javnosti se ekspedicija proglasava uspjehom, admiral dobija odlikovanje...

(Pretpostavlja se da je nakon nekoliko uzastopnih bitaka u zraku i na ledu, admiral uzmaknuo.)

Jedini intervju koji je Byrd dao samo dan nakon povlačenja argentinskom novinaru sadrzavao je izjavu da: "...je bilo neophodno da Amerika poduzme akciju protiv neprijateljskih vojnih aviona koji su dolazili iz polarnog regiona..." i da će u "...slucaju novog rata, Amerika biti napadnuta sa avionima koji ce letjeti izmedju polova nevjerovatnom brzinom..."

Već slijedeci dan cenzura je obavila sve izjave admirala. Podvrgnut je uobicajenom vojnom postupku i do kraja života se nije javno izjašnjavao o ovim dogadjajima.

Navodno je po povratku u Washington imao susret sa Predsjednikom i šefom Generalštaba od kojih je ultimativno trazio da Antarktik bude u dometu termonuklearnih projektila...

Antarktik je poslednjih decenija zasticen Sporazumom u kome su se svi potpisnici slozili da izbjegavaju vojne operacije. Do godine 2000.

George Bush u Božjoj misiji

“Ja sam u Božjoj misiji. Bog mi je rekao: 'George, idi i bori se protiv terorista u Afganistanu.’ Nakon što sam to napravio, Bog mi je rekao: 'George, idi i bori se protiv tiranije u Iraku.’ ” I jesam.” Tim je riječima američki predsjednik George Bush obrazložio borbu protiv terorizma palestinskim dužnosnicima kada se susreo s njima 2003. godine.

E koje žalosti, kakvi su nam likovi na čelu najačih država na svijetu. Na našu žalost oni su samo lutke na koncu a konce vuku neki drugi, vrhunski maheri. Ali imaš onu narodnu što veća budala to lakše upravljati sa njim- lakše se dresira. To važi za pojedinca i za narodne mase. Jadnici.

Pokušavam dokučiti likove koji su iza pozornice, opisati ih i iznjeti njihove trenutne i dugoročne ciljeve na cijeloj planeti Zemlji.

Vrlo je teško tu biti vjerodojstojan jer je publika ( većina ljudi na Zemlji) uvjerena da su likovi na pozornici (planeti) stvarni autori komedije (politike) koja se sprovodi na cijeloj Zemlji. Većina i ne sluti, nezna tko je režiser a kamoli autor te komedije, a nije ih ni briga. Većina ljudi se ponaša kao stoka sitnog zuba, kojoj samo daj da pase-jede i pije, daj im neku zabavu i lako ćeš ih utjerati u ograđeni tor, gdje će se opet bez problema izvesti šišanje i klanje po potrebi.

Zar nam se to svakodnevno ne događa po cijelom planetu.

U narednim postovima pokušati ću iznijeti činjenice i dokaze za moje tvrdnje.

Hypogeum

08 listopad 2005

Hypogeum je malo poznata mreza podzemnih hramova i tunela na Malti koje su Englezi, a potom Maltezani, stotinama godina brizljivo cuvali od ociju javnosti. Povremeno je otvoren samo ulazni hram koji dokazuje da nijedna anticka kultura nije bila u stanju da pod zemljom isklese i ugradi kamene blokove teske desetinama tona. Rjesenje zagonetke vodi superiornijoj zemaljskoj (Atlantida) ili vanzemaljskoj civilizaciji.

Wilhelm Reich

Jedan od najoklevetanijih naučnika 20-tog vijeka bio je psihijatar Dr. Wilhelm Reich. On se rodio 24 svibnja, 1897.g. u Austro-ugarskoj gdje je odrastao na jednoj seoskoj farmi a onda se upisao na medicinski fakultet. Dvadesetih godina prošlog vijeka, Dr. Reich je već bio smatran nasljednikom Sigmunda Freuda zbog svojih doprinosa na području psihoanalize.

Tridesetih godina, Reichove studije na području biogeneze – porijekla života – prema mnogima, bile su vrijedne Nobelove nagrade. Četrdesetih godina u Sjedinjenim Američkim Državama, Dr. Reich je objavio da je pronašao jedan novi vid energije za koju je tvrdio da prožima sav prostor i život, uključujući i vakum. On je počeo da piše o jednoj novoj paradigmi u fizici u kojoj je energija – a ne materija – primarna. Tada je Dr. Reich počeo i sa eksperimrntiranjem na polju modifikacije klime, odnosno, vremenskih prilika. Činilo se da su ti eksperimenti privlačili pažnju određenih svjetlosnih objekata nepoznatog porijekla za koje je Reich tvrdio da se radi o veoma naprednim mašinama koje su pokretane od strane ne-ljudske (“vanzemljske”) inteligencije. Sve ovo je očigledno ugrozilo američke moćnike koji su imali veliki finansijski uticaj na području ne samo Amerike nego i cijelog svijeta.

Tako se američka vlada obrušila na njega jednom serijom istraga koje su završile njegovim hapšenjem i zatvaranjem. Dr. Wilhelm Reich je umro 3. novembra 1957.g. u jednom američkom državnom zatvoru gdje je bio zatvoren na osnovu optužbe da je prekršio neke međudržavne trgovinske zakone u vezi sa transportom jednog njegovog naučnog otkrića koje je on nazvao Akumlator Orgonske Energije. Godinu prije njegove smrti, službenici Državnog Zavoda za Hranu i Lijekove (the Federal Food and Drug Administration – FDA) uništili su sve Reichove akumlatore u njegovoj laboratoriji koja je bila stacionirana u mjestu Rangeley, u državi Maine. FDA je takođe zapalila sve Reichove knjige i istraživačke radove.

[Američki Zavod za Zaštitu Zdravlja (“Zavod za Hranu i Lijekove”) u suštini nema nikakve veze sa zaštitom zdravlja ljudi. On u stvarnosti služi za zaštitu farmaceutskih kompanija i statusa quo, kako u medicini, tako i u društvu, uopće.]

Oni koji misle da je inkvizicija djelovala samo u srednjem vijeku, nalaze se u velikoj zabludi. Đordano Bruno je svojevremeno bio spaljen na lomači zbog tvrdnje da je zemlja okrugla a Wilchelm Reich je relativno nedavno eliminiran i njegove knjige su spaljene zbog njegove tvrdnje o postojanju orgonske energije. Danas je ova inkvizicija aktivnija više nego ikada prije, samo što se ona sada služi drugačijim metodama, kako bi regulirala stanje naše svijesti te tako određivala i realnost u kojoj ćemo živivjrti.

02 listopad 2005

"Mudrost je moc, moc je mudrost, jedno s drugim kompletiraju cjelinu."

Thothovi tableti

Neobicna prica pronadjena u knjizi "The Emerald Tablets of Thoth The Atlantean". Historija smaragdnih tableta cije se autorstvo pripisuje Thothu.

Tableti su stari 38.000 godina. Thoth je, nakon potonuca Atlantide, osnovao koloniju u Egiptu. Izgradio je Veliku Piramidu u Gizi (koja se pogresno pripisuje Keopsu). U njoj je ostavio zapisanu drevnu mudrost i tajne Atlantide.

Odredjena grupa svećenika otisla je u Juznu Ameriku i tamo pronasla naprednu rasu, Maje. Oni su se sjecali drevnog znanja. Egipatski svećenici su ostali zivjeti s njima. Kasnije, u desetom stoljecu, Maje su kolonizirale Yukatan. Smaragdni tableti su smjesteni ispod oltara jednog od velikih hramova posvecenih Bogu Suncu. Nakon pohoda konkvistadora (ili, jos tocnije, prije njih) gradovi su napusteni i (duhovna) blaga hramova zaboravljena.

Svećenstvo Velike Piramide je, kroz Veliku Bijelu Lozu, zatrazilo od jednog od svojih clanova da tablete vrati natrag. To je i ucinjeno 1925. Prije nego sto ih je vratio, bilo mu je dozvoljeno da napravi prijevod i zadrzi njegovu kopiju.

UVOD
(Doreal): "Covjekova zelja za razumijevanjem zakona koji reguliraju njegov zivot je beskrajna... U tisini metrijalnih cula lezi kljuc otkrivanja mudrosti. Onaj koji govori, ne zna. Onaj koji zna, ne govori. Najvise znanje ne moze se prenijeti, jer ono egzistira kao entitet koji prevazilazi materijalne rijeci i simbole...
Sve stvari u svim svemirima se krecu u skladu sa zakonom... a zakon koji regulira kretanje planeta je stalan kao i zakon koji regulira materijalni izraz covjekov.

Jedan od najznacajnijih svemirskih zakona je onaj koji je odgovoran za stvaranje covjekovo kao materijalnog bica. Skole svih vremena i civilizacija nastojale su odgonetnuti zakon koji povezuje covjeka kao materijalno i duhovno bice. Veza koja ih spaja je covjek intelektualac buduci da um sadrzi materijalne i nematerijalne kvalitete.

Put ka svjetlosti, zivotu i ljubavi samo pocinje na materijalnom nivou.

Duhovnim se, pak, nastavlja kretati ka najuzvisenijem cilju  stapanjem sa univerzalnom svijescu."

Sedamdesetak godina kasnije, t.j. danas, dobijena je dozvola da se dijelovi objave.

Rijec o materijalnom aspektu. Dvanaest smaragdno zelenih tableta su formirani kroz proces alkemijskih transmutacija. Celijska i atomska struktura su fiksne, bez mogucnosti promjene. (Na ovaj nacin oni negiraju meterijalne zakone jonizacije.) Na njima su ugravirani karakteri na drevnom jeziku Atlantidjana koji odgovaraju frekvenciji misaonih valova.

Karakteri oslobadjajuformiraju mentalne vibracije/slike u umu citaoca!

I, kao sto Doreal, predstavnik Bratstva, u uvodu knjige kaze: "Citaj. Vjeruj ili ne, ali citaj. Vibracije koje tamo pronadjes ce probuditi odgovor u tvojoj dusi."



DOKAZI

ZBOG MOG STALNOG ČITATELJA A I OSTALIH EVO SAMO NEKIH DOKAZA TVRDNJI IZ PRETHODNA DVA POSTA.

Primjer prvi:
Godine 1993, tadašnji predstavnik za štampu britanske Laburističke partije, stanoviti Tony Blair, pozvan je na sastanak Bilderberg Grupe u grčkom ljetovalištu Vouliagmentu. Godinu dana kasnije slijedi iznenadna smrt dotadašnjeg lidera stranke John Smitha. Serija skandala i konflikata uništava kredibilitet "konkurentne" Konzervativne partije i njenog lidera John Mayora. Blair postaje novim britanskim premijerom u ubjedljivoj pobjedi 1997.

Blairov Bilderberg savjetnik bio je Gordon Brown. Njihova prva ekonomska odluka bila je da predaju upravljanje kamatnim stopama iz ruku Vlade u ruke Bank of England (koliko se sjećam onih jutarnjih vijesti BBC-a, to se desilo samo dva dana nakon što je Blair preuzeo upravljanje Kabinetom). Brown je zamijenio dotadašnjeg konzervativca Kenneth Clarka. Koji je, gle slučajnosti, takođe jedan od Bilderbergera. Isto kao i Mayor.

I šta se dešava? Prividna demokracija je na djelu. Jedna partija zamjenjuje drugu na vlasti. Narod je sretan, jer misli da ima izbor. A u stvari jednopartijske države su na djelu.
Uzgred, Brown i Blair su bili ponovo na sastanku Bilderberg Grupe 1998. u Škotskoj.

Primjer drugi:
David Rockefeller je 1991. godine pozvao dotad relativno nepoznatog guvernera države Arkansas na sastanak Bilderberga u Baden-Badenu, u Njemačkoj. Slijede e godine, guverner Clinton je postao predsjednik Clinton.

Primjer treći:
Mreža centralnih banaka je pod neposrednim utjecajem grupa kao Bilderberg. Glava američke Banke federalnih rezervi, Alan Greenspan je Bilderberg (ujedno i član TC i CFR). Njegov prethodnik Paul Walker takođe (TC, CFR I Bil). Njihov britanski kolega Sir Gordon Richardson isto tako... Njemačka centralna Banka, Svjetska Banka... i lista ide dalje.

Američko i svjetsko tržište akcija se trese prije nego što se Greenspan obrati sa odlukom o visini kamatnih stopa. I njegove izjave, svaki put, određuju tok kojim će se ekonomije kretati. Akcije skaču ili padaju. Istog dana.

Međutim, glavni igrači, ne samo da unaprijed znaju šta će se odlučiti... oni donose odluke. Treba pratiti investicione korake glavnih korporacija, banaka i osiguravajućih kompanija prije nego što se Greenspan obrati javnosti. Jer one, svaki put, masovno prodaju ili kupuju akcije. (Doduše, tu postoji mala zvrčka: financijska carstva Rothschildsa i Rockfellera su tako razgranata, da im mali igrači teško mogu ući u trag.)

Primjer četvrti:
Navodni financijski "odmetnik", George Soros (takođe Bilderberg), svojevremeno je napao švedsku valutu. Uzaludno ju je tadašnji švedski premijer Carl Bildt (Bilderberg) pokušao "braniti". Rezultat? Kod većine građana se javio strah da zemlja ostaje van integracija, na financijskoj vjetrometini. I, Švedska se ubrzo našla u Evropskoj Uniji. Pod zajedničkom kapom.

Primjer peti:
NATO-ov napad na Jugoslaviju radi zaustavljanja masakra nad Albancima na Kosovu bio je dio mnogo šireg plana, prema izjavama službenika američkog Ministarstva vanjskih poslova. "Bilo je važno za Bilderbergov cilj, stvaranje novog svjetskog poretka, da NATO izađe iz svojih vlastitih limita... Od odbrambenog karaktera... sa bombardiranjem Kosova i Srbije... stvoren je presedan. NATO sada može ići bilo gdje... I tako postati svjetskom armijom." (James Tucker, "Spotlight")

Primjer šesti:
Prema izjavi jednog od učesnika sastanka u Baden-Badenu, 1991. iz zdravice Rockfellera:

"...Zahvalni smo Washington Postu, New York Timesu, Timeu i ostalim velikim publikacijama i medijima čiji su vlasnici učestvovali na našim sastancima tokom proteklih 40 godina... i očuvali obećanja o diskreciji. Bez toga bi nam bilo gotovo nemoguće raditi na našem Planu za Svijet..."

Primjer sedmi:
Bilderberg ništa ne prepušta slučaju. Od doba Nixonovog predsjednikovanja, svi američki budući predsjednici i njihovi suparnici u izbornoj utrci, bili su članovi Bilderberga i/ili Trilateralne Komisije. Rezultati utrka sa samo dva grla u završnici, uvijek su bili kontrolirani. Ako si vlasnik oba konja, ne možeš izgubiti.

Bilderberg Grupa

O korijenima Bilderberg Grupe govorio je američki senator Jacob Javits 1964. godine. Njegov izvještaj se može naći u Kongresnoj biblioteci. U njemu, ovaj povremeni član Bilderberga kaže: "Zemlje Zapadnog Svijeta su, tokom perioda hladnog rata, osjećale potrebu za usku suradnju da bi se zaštitili od komunističke opasnosti." Ova "suradnja" sa fokusirala na ključni cilj: osigurati da SAD, Kanada i Zapadna Evropa zadrže globalnu kontrolu nad preostalim dijelom svijeta.
U svibnju 1954. održan je prvi zvanični sastanak Bilderberg Grupe koja je svoje ime dobila po hotelu Bilderberg u Holandiji. Ime ipak nije slučajno izabrano. Bil ili Bel je drevno feničansko boanstvo - Sunce (primarni simbol svih elitističkih grupa).

Prvim sastankom je rukovodio holandski princ Bernhardt, bivši nacistički SS oficir, koji se udomio u holandskoj kraljevskoj familiji. Princ je predsjedavao Bilderberg sastancima sve do 1976. godine.

Za tu ulogu ga je pripremio kolosalni evropski manipulator, financijski mastermind, lord Victor Rothschild. I kao što je David Rockefeller vukao poteze iz sjene u Americi, tako je i Rotschild rukovodio evropskim poslovima. (David Icke, "The Biggest Secret".)

Bilderberg Grupa ima Stalni Komitet od 39 osoba koje se ne biraju već postavljaju. To je uže jezgro, donosioci odluka. Njihova uloga je da prenose ideje osobama koje pozivaju na godišnjoj bazi. Pozvanih osamdesetak osoba se mijenjaju svake godine, kao i lokacija sastanaka.

Među 39-oricom su i lord Carrington, Giovanni Agnelli (FIAT), Rockefeller (Chase Manhattan Bank), Peter Jankovič (bivski austrijski ministar), Vernon Jordan (Klintonov pajdaš), Kissinger... Uz njih su i vodeći ljudi korporacija kao ABB, United Steel (SAD), Deutsche Bank, World Bank, ministri, ambasadori, profesori...

Ova Grupa se često naziva i "Nevidljiva svjetska Vlada". S razlogom.

Izmedju 15-18 svibnja 2003. Bilderbergi su se sastali u historijskoj Trianon Palači u Versaju (Francuska), ponovo bez ikakve pompe. Brojne snage osiguranja i značajan broj francuskih vojnika su uveli vrlo restriktivni režim u široj okolini Palače ne dozvoljavajući slobodno kretanje niti stanovnicima tog dijela grada. Na ponovljene upite o razlozima restrikcija zadovoljavajući odgovor im nikada nije dat. U štampi nije bilo riječi ni o kakvom sastanku na vrhu.

Sastankom je rukovodio Etienne Davignon koji je palicu preuzeo iz ruku lorda Petera Carringtona koji je, opet, na tom mjestu zamijenio bivšeg nacističkog oficira, holandskog princa Bernarda (nakon što se ovaj povukao zbog učešća u skandalu Lockheed).
Carrington, bivši britanski ministar, je rodbinski vezan za najmoćniju evropsku familiju Rothschild putem braka. Bio je i na čelu NATO-a. I još uvijek je na čelu britanskog Kraljevskog instituta za vanjsku politiku. I jedan je od onih koji je sprovodio u plan smjenu britanskog premijera (i svog ranijeg “šefa”) Margaret Tacher, jer se, svojevremeno, odupirala stvaranju ujedinjene Evrope

Iz Carringtonovih ruku, predsjedanje sastancima Bilderberg Grupe, prešlo je, dakle, (od Sintre, Portugal) u ruke Belgijanca Viscount Etienne Davignona. Ime zvuči nepoznato. Ipak, riječ je o vrlo utjecajnoj figuri u evropskim krugovima. Davignon je bio potpredsjednik Evropske komisije (Vlade) tokom 1980-ih. Na čelu je ogromnog bankovnog i energetskog belgijskog kompleksa Societe Generale de Belgique. Predsjedava tajnim "Okruglim Stolom Industrijalaca Evrope", koji formulira politiku koju provodi Evropska Unija. Davignon je jedan od osnivača Monetarne Unije Evrope (AMUE). Član je Rockfellerove Trilateralne Komisije.

Rezultati njegovog djelovanja: monopoli, veliki biznis, moć elite.

Bivši britanski obavještajni oficir dr. John Coleman tvrdi ((Michael Bradley, The Secret Societies Handbook, Barnes & Noble Books, New York, 2004) da su konferencije Bilderberga na evropskom tlu organizirane pod paskom Britanske obavještajne službe MI6 i kontrolom Kraljevskog Instituta za medjunarodne odnose.

Na američkom tlu, osiguranje je pod kišobranom CIA-e. Ovo ne čudi s obzirom da je u jezgru ove Agencije – OSS Office of Strategic Services (Ured strateških usluga). Ovaj Ured i njegovu strukturu je projektovao John J. McCloy, nekadašnji lider američkog Savjeta za vanjske poslove i čelnik Rockefellerove Chase Manhattan banke.

Baroni Bilderberga, Trilateralne Komisije i Savjeta za Međunarodne odnosa sjede u konferencijskoj dvorani. Oni isti koji se vole nazivati "gospodarima univerzuma". Godina 2001. Govornik je dr Roger Kubarych, ekonomist, koji simulira scenarije za financijsku apokalipsu.

Redaju se pretpostavke o utjecaju loših vijesti na tržište: padaju prodaje i profiti kompjuterskih i softverskih kompanija, raste broj neotplaćenih kredita, inflacija se budi, tržište akcija gubi vrijednost, dolazi do generalne panike.

Pređimo iz simulacione teorije igara u stvarnost.

Prvih pet godina XXI stoljeća banke prijavljuju rastući trend u neotplaćenim kreditima. Njujorška berza bilježi pad od 25%. Nezaposlenost raste. Potrošnja stanovništva opada. A s njom i proizvodnja. Nesigurnost se uvlači pod kožu prosječnog Amerikanca.
Amerika se nakašljava. Svijet dobiva upalu pluća.



<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.