duboka u mom srcu

ponedjeljak, 23.12.2013.

SRETAN BOŽIĆ I NOVA 2014g.Turističko mijesto DUBOKA.blog.hr

Kako bude bit ćeeeeeeee,a mi se pripremimo ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,



Lijepi pozdrav svima.
-Bog nam pamet svima prosvjetlio,,,,,,,,,,,,
29.12.2013.g. poslije dosta jakog potresa u 09,45sati,sve kuće su izdržale...........


-urednik Majčica Vas pozdravlja i sve naj Vama želi,vijerujte,TREBAT ĆE NAM S V I M A.

- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 14.12.2013.

DANI BAKALARA U DUBOKOJ-Duboka.blog.hr

BAKALAR DOBRO POSNO JELO



-Tko nije sinoc pokišao bakalar,sutradan nije ni pojeo!!!
-NAPOMENA ZA BAKALAR.....................


-Čujete liiiiiiiiiiiii,,,,,,,?????????



-Tko je neka pogleda kako smo mi to napravili,


Sastojci za obitelj…5-6-osoba,ako ispadne dobro pojest ce ga 3 osobe.
0,50 kg bakalara
5 dag luka
5 dag češnjaka
zelenog peršuna
1jusna kasika pire od rajcice(konserve)
1 kg krumpira
1.5 dcl maslinova ulja
soli,po potrebi.
mljevenog papra
2 lovorova lista
Bakalar se dobro natuče i preko noći namoči u (bronzinu)ili teći sa dosta hladne (bijelovirske)vode.Dobro je močiti bakalar i 3 do 4 dana a vodu mijenjati i dva puta dnevno).
-Nakon namakanja se izvadi iz vode pa se u drugoj vodi skuha s lovorovim listom ubranim na Gospu Lursku u B.Viru.
-Izvadi se iz vode, ohladi potom meso odvojiti od kostiju i kožice, izrezati na listiće.
-Kapula iz Sankovica se sitno iskoše i na vrelom ulju preprži na svijetložutu boju, još jedan lovorov list prekinuti popola,(po mogućnosti ovaj iz Lovrana grada).doda se jusna kasika konserve od rajčice sa Bijelisevine.
Na to se pristavi bakalar, posoli, pospe paprom,malo ljute bilovirske paprike radi obicaja, dolije se malo bakalarove juhe i pirja 10 do 15 minuta.Potom se u bakalar stavi krumpir koji smo prethodno obarili,na pola skuhali, poklopi i kuha još 10-15 minuta .
Na kraju sitno sjeckani peršin I I česan staviti pred kraj da dobije poseban ukus.
-Ćešće tresti tećon il bronzinom,već u čemu kuhate, kao kada kuhate bijelovirski brujet(ne miješati).



-Uslast,nemoj te se prejesti na Veliki Petak kada budete pripremali bakalar…...
Lijepi pozdrav od urednika Majcice,uslast bijelovirci,slivanjci i svi ostali koji ste skuhali……….

- 16:55 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< prosinac, 2013 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Ožujak 2017 (1)
Studeni 2016 (1)
Listopad 2016 (1)
Lipanj 2016 (3)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (1)
Prosinac 2015 (1)
Srpanj 2015 (2)
Lipanj 2015 (1)
Veljača 2015 (3)
Prosinac 2014 (2)
Lipanj 2014 (6)
Svibanj 2014 (2)
Travanj 2014 (4)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (3)
Siječanj 2014 (2)
Prosinac 2013 (2)
Studeni 2013 (1)
Listopad 2013 (1)
Srpanj 2013 (2)
Lipanj 2013 (2)
Svibanj 2013 (3)
Travanj 2013 (1)
Ožujak 2013 (5)
Veljača 2013 (2)
Siječanj 2013 (1)
Prosinac 2012 (1)
Studeni 2012 (1)
Rujan 2012 (3)
Kolovoz 2012 (5)
Srpanj 2012 (5)
Lipanj 2012 (2)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (3)
Ožujak 2012 (2)
Veljača 2012 (7)
Prosinac 2011 (5)
Studeni 2011 (2)
Rujan 2011 (1)
Kolovoz 2011 (1)
Srpanj 2011 (3)
Lipanj 2011 (3)
Svibanj 2011 (4)
Ožujak 2011 (3)
Veljača 2011 (3)
Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (4)

www.Duboka-turisticko mjesto.hr

  • UREDNIK STRANICE



    tel;00385 99 66 91 401

    MLADEN MAJČICA
    Duboka 112





    opcinaslivno.blog.hr-Google pagerank and Worth

    Rating for opcinaslivno.blog.hr

Linkovi

TURISTICKO MJESTO DUBOKA.hr

  • RAZBRIBRIGA NA GODIŠNJEM ODMORU;


    GLAS NARODA: kiss

    End ShoutMix


    SKRACENI BROJAC;;;
    Free Website Counter