@MY HANDMADES@

25.01.2006., srijeda

Još malo mojih radova...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
E ova mi je najdraža...zapravo ni sam ane znam kako sam došla na tu ideju da uzmem deco gel i novine...pa odrežem slova ili riječi vezane za moj život kao npr.:Lana,Maja(bila naj frendica...)...zatim sam uzela špagicu od kože i to je bilo o...ma baš mi je zakon!!


Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Nju baš i ne nosim,ali sviđa mi se...komentirajte!!!

- 14:17 - Reci umjetniče.. (15) - Stavi to u svoju mapu... - Mo blogich

15.01.2006., nedjelja

Neke moje rukotvorine:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
N početku bijaše...Dakle bavim se apsolutno..tj.skoro svime!Pa evo došlo je i vrijeme da neke od svojih unikata pokažem vama dragi moji blogeri,a vi mi recite sviđaju li vam se??!!!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Ovo samdanas napravila Millefiori tehnikom od fimo mase...jako mi se sviđa,a za izradu mi je trebalo nekih..dobrih 3 sata!Kliknite za povećanje na sliku!


Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Ovo sam izrdila ovo ljeto...na moru sam nakupila šupljih kamenčića,osušila ih i sa hlinamolom priljepila za akvari...na kraju posušila i prelakirala...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Zapravo kada sam napravila ovu ogrlicu..onda sam se zaljubila u fimo,ma ovo mi je jedan od većih uspijeha!!!Izradila sam ju ovog ljeta...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Ovo sam napravila prošli tjedan jednoj frendici,meni se sviđa iako nije tako 'složena' za izraditi!

Toliko od mene za danas....komentirajte malo!Još da malo sebe predstavim....Ja sam Lana,imam 14/15 godina,fimo masom izrađujem 2/3 godine,i sama sam se naučila ove stvari...Vjerujem da sam kreativna samo zato što sam vodenjak po horoskopu...Uvijek imem neke čudne zamisli i čudna viđenja,a kada izrađujem nikada nemam određeni cilj već sa vremenom osmišljavam!
- 16:51 - Reci umjetniče.. (9) - Stavi to u svoju mapu... - Mo blogich

09.01.2006., ponedjeljak

za one koji zanima:ŠTO JE TO FIMO MASA?

Image Hosted by ImageShack.us
Fimo masa je didaktička masa koja se koristi za razne namjene,a svoje mjesto nalazi u školama diljem Europe već preko 50 godina.
Zbog visokog stupnja kvalitete rado je koriste i hobisti i umjetnici.Zbog terapijskih mogućnosti lako ulazi u sve specijalne ustanove.Od skromnih'prizemnih' početaka(koristila se i kao đon za cipele),poboljšanjem kvalitete i uvođenjem sve većeg izbora boja popela se do vrhunskog kreativnog materijala.
Fimo je prilagođen radu sa djecom u školi. Treba nam tvrda podloga(školska klupa,keramička ili staklena pločica,čak je i glatka naslovna strana nekog časopisa dobra...),mala staklena ili metalna bočica,glatka čaša za valjanje,igla za pletenje,igle za šivanje,čačkalice,nožić ili skalpel i sve ono što nam je na dohvat ruke,a čini nam se korisnim. Nemojte se previše pomagati drvenim i plastičnim predmetima jer se Fimo uz njih lijepi.
Kada ste gotovi sa modeliranjme sve ložite na lim za pečenje obložen aluminijskom folijom (ali to i nije potrebno) i stavite u pećnicu zagrijanu na 120-130'C i pecite 20-30 minuta.Nakon toga izvadite i pustite da se ohladi.
Ispečeni Fimo možete prati,rezbariti,pisti po njemu,i...
Jedna od najatraktivnijih tehnika mase je millefiori-crtenje unutar valjka.Tom se tehnikom najčešće koristim,a i meni je najzanimljivija...svaki puta nešto novo napravio od cvjetića do složenijih mozaika...Način na koji slažemo valjčiće i plašteve odrediti će sliku u presjeku.Jedini obavezan alat za tehniku millefiori je skalpel.
Millefiori je poznata stara tehnika slaganja Murano stakla,no prvi su je koristili stari Egipćani.Može se izvesti jedino ručno,dakle ne postoje kalupi.Uči se od jednostavnijih do složenijih crteža,a majstorskim radom se smatra sposobnost prenošenja bilo kojeg motiva u presjek valjka(što je vrlo teško...).
No,nemojte se obeshrabriti.Fimoi masa je lagana i čista za rukovanje,postupak jednostavan,a rezultati će nadmašiti vaša očekivanja!Fimom se bavim 3 godine i početci su bili teškii i što sam više izrađivala to je bilo bolje..a neke od svojih radova ću vam pokazati upravo na ovom blogu!Fimo kupite u knjižarama,mislim skoro svaka knjižara prodaje fimo i perlice...fimo vam košta od 13-15 kn.Ako odlučite na millefiori tehniku onda vam je bolje kupiti Fimo Classic jer je tvrđa i pogodnija za rad!Have fun!!
- 16:41 - Reci umjetniče.. (7) - Stavi to u svoju mapu... - Mo blogich

Komentari On/Off

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Coldplay-Speed Of Sound



Music by "Everything..."