only

petak, 12.11.2004.

Kiša

Za razliku od 80 odsto drugih ljudi, kišu uopšte ne mrzim, čak bi i rekao da je u pojedinim trenucima baš obožavam... Kiša je nekako smirujuća, ono njeno tiho rominjanje, nekako ti pruža mir potreban da razmišljaš o mnogim bitnim stvarima. I danas na poslu slušam ljude kako se žale na kišu, na vrijeme, na pritisak, na još gomilu stvari na koje nemaju nikakve šanse da ih promjene... Umjesto da vode brigu o stvarima koje mogu mijenjati, radije troše KJ ili kcal energije na probleme koji uopšte to i nisu. Kako ti problem može biti kiša ili oblačno vrijeme, ako ne uzgajaš pšenicu ili nemaš vinograd.

Uvjek sam tvrdio da raspoloženje ne kroji vrijeme, spoljna politika druge zemlje, raspoloženje kroji čovjek sam sebi!! Ako taj dan uspiješ na poslu, zaradiš novce, ako nasmiješ svoju najveću ljubav, ako učiniš sve da se ona osjeća posebnom, ili ako ti neka lijepa cura na tvoje višednevne pozdrave napokon odgovori osmjehom, raspoloženje ti nemože pokvariti nikakvo nevrijeme!!!

A danas je kraj još jedne naporne radne sedmice i pred nama je vikend koji treba provesti sa svojim najdražima uz osmjehe, radost, ljubav, nježnost :)

I treba uživati u svakom trenutku, jer možda će biti životnih razdoblja sa manje ili više problema, ali ovaj vikend se neće više nikad ponoviti zar ne!!??

ZATO NARODE SVI U LIJEPI PROVOD!!

- 19:33 - Komentari (15) - Isprintaj - #