Kumadori & Blueno

Kumadori

Kumadori je među posljednjima otkriven da je član CP9. Prepoznatljiv je po svojoj velikoj građi, ogromnoj količini ružičaste kose i po desnom oku, koje skoro nikad nije otvoreno. On prati samurajski kodeks, i komično si pokušava oduzeti život, svaki put kad se ponizi. Prihvaća krivnju za skoro sve, čak i za tuđa djela, te prihvaćanjem tuđih krivnji smatra da nije vrijedan živjeti. Prije nego što počini "Seppuku" (tradicionalno ritualno japansko samoubojstvo, koje se počini probadanjem nožem u trbuh), instinktivno aktivira 'Tekkai', svaki put, što mu slučajno spasi život.

Image Hosted by ImageShack.us

Kumadori ima jake osjećaje za svoju pokojnu majku, te počinje jecati i plakati za njom čim na nju pomisli (čak i usred borbe). Svoja neuspjela samoubojstva smatra "božanskom zaštitom" koje mu šalje njegova majka s neba. Kumadori je 'Sennin' (legendarni čovjek japanske mitologije koji ima sposobnost kontrolirati i autonomne funkcije svojeg tijela, te živjeti vječno), što objašnjava iznenadni dobitak/gubitak tjelesne težine, i mogućnost kontroliranja kose.

Image Hosted by ImageShack.us
Kumadori koristi kosu za gušenje Nami, prisjeća se majke i pjeva haiku u isto vrijeme. Svestran čovjek.

Kumadori je vrlo bučan lik. Ima čudnu naviku da često uzvikuje "YOYOI!!". Njegove borilačke sposobnosti se okreću najčešće u korištenju njegove kose za napade, i 'Rokushiki' sposobnosti. Kumadorijev 'Douriki' iznosi 810, što ga čini petim likom po broju 'Dourikija' u CP9. Također u borbi koristi svoj štap (za napade Shishi Kabab i Shigan Q). Kumadori također usred borbe ima sklonost izmišljanju i recitiranju haiku pjesama.Blueno

Blueno je prvo prikazan kao ljubazan barmen u jednom kafiću na otoku Water 7. Doduše, vrlo brzo pokaže svoju pravu prirodu kad se pokaže članom CP9. Dok ostali članovi CP9 samo na prvi dojam imaju izgled bezosjećajnih strojeva za ubijanje, jedino je Blueno odražao taj dojam. Kaku, Lucci-ju, Kalifi i Jyaburi je užitak boriti se i poigravati s protivnicima, dok Blueno ostaje miran i svoj svo vrijeme, vjerojatno zato što je najstariji član. Blueno simbolizira ciničke i zle pothvate "Svjetske Vlade".

Image Hosted by ImageShack.us

Blueno je pojeo Doa Doa No Mi (Door Door Fruit) što mu omogućuje stvaranje vrata na bilo kojoj površini. Čak može i stvarati i vraza u zraku, koja vode u drugu dimenziju. Također može stvarati i vrata na drugim ljudima, kao što je napravio Luffyju. Blueno koristi svoja vrata kako bi se mogao slobodno kretati okolinom, dok se priprema za zasjede . Ima 'Douriki' 820, što ga po jačini svrstava na četvrto mjesto CP9 ljestvice.

Image Hosted by ImageShack.us

Bluenov 'Tekkai' je jedan od najjačih 'Tekkai' tehnika među CP9, i uz Kumdorija je jedini pokazao varijaciju te tehnike (Tekkai Gou). Unatoč jakoj obrani koju mu daje 'Tekkai' tehnika, njega je uspio pobijediti Luffi, koristeći svoju novu tehniku (transformaciju) zvanu Gear Second.Fukurou

Fukurou je okrugao, čudno oblikovan čovjek sa patentnim zatvaračem na ustima, kojeg mora otvoriti kako bi pričao. Unatoč tome što mora otvoriti patentni zatvarač, njegov najsmješniji karakter je to što ima velika usta (i u prenesenom značenju i doslovno). Također ima i naviku govoriti "chapapa" na kraju skoro svake svoje rečenice. On vrlo često nepromišljeno izbrblja stvari. Npr, kad je sa svojim timom bio na tajnoj misiji, nekome je izbrbljao sve ciljeve njihove misije, i na kraju je zbog toga morao ubiti 23 ljudi, umjesto troje, kako im je bilo rečeno. Kad je Luffy napao Enies Lobby, Fukurou je slučajno spomenuo da je Jyaburu ostavila cura, i da je Spandam nevjerojatno slab. Sam sebe naziva "tihim Fukurouom" (što u ovom slučaju može značiti i tiha sova). Fukurou sa svojom specijalnom sposobnosti zvanom te-awase može izmjeriti nečiji 'Douriki'. On je taj koji poredao CP9 po snazi. Fukurou ima 'Douriki' 800.

Image Hosted by ImageShack.us

Fukurou tvrdi da je majstor 'Soru' tehnike, i da je prvi član CP9 koji je upotrijebio varijaciju te tehnike. Koristeći 'Soru', može se kretati tako brzo, da ga se ne može vidjeti golim okom. Kaže da je takav kao sova: nevidljiv i nečujan, dok ne zaskoči protivnika, a onda je prekasno. Fukurou na japanski znači sova, i vjerojatno mu ime dolazi iz te riječi. Na japanskom riječ 'fukuro' znači vreća, pa je moguće da je i ta riječ izvor njegovog imena, jer ima patentni zatvarač i okruglo tijelo.

Image Hosted by ImageShack.us

Fukurouov se najčešće za borbu koristi šakama ('Jugon' tehnikom), te zbog svog čudnog tijela drukčije izvodi 'Rokushiki' sposobnosti, za razliku od drugih članova CP9. U borbi u Enies Lobbyju, Franky se borio protiv Fukuroua i pobijedio ga svojom tehnikom: 'Coup de Vent'.<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.