one love one life

petak, 30.05.2008.

Bio mi je tata...

Image and video hosting by TinyPic

On tako dođe na jednu noć i nestane. Radi to cijeli život. Pojavi se sa hrpom darova i smijeha.. i u jutro nestane ostavljajući za sobom prazninu. Trebala sam se naviknuti. Na sve se živ čovjek navikne. Nisam se navikla.

Image and video hosting by TinyPic

- 09:39 - Komentari (20) - Isprintaj - #

četvrtak, 29.05.2008.

Što napraviti kada ti bivši dečko kaže da čita tvoj blog.. već dugo??

Ne znam.
Čudan osjećaj.
Teško je biti prirodan i slobodan.
A što sad?
Izaći iz ormara.
A dobro. Što je tu je. Novo vrijeme novi izazovi.
Oh kako je to kao prokleto lako.
Molim sve prijatelje, poznanike i ine da ako i čitaju da mi nikada ne kažu.
Ok osim vas kokoshi koje ionako sve znate belj

Image and video hosting by TinyPic

- 09:45 - Komentari (14) - Isprintaj - #

utorak, 27.05.2008.

Marim ja, to su samo kapi vremena. Gdje su sada davni nemiri, dani zvijezda poklonjeni njemu, zauvijek...

...Nigdje. Nemam neku misao vodilju trenutno, ništa što moram izbaciti iz sebe. Vani je sunce.. sunce volim. Sretna sam. Bezrazložno. Ali to je super stanje, moj osjećaj sreće je samo moj, nije motiviran ničim izvana. Osjećam se cjelovito, a čak ne čekam da se nešto spektakularno desi. Čemu sam inače sklona. Uzbuđenje, adrenalin, noviteti...moje ovisnosti. Sada, barem na tren i od toga se osjećam oslobođeno. I čak mi je nevažno da li će to potrajati. Neće. Ništa nije stalno. Na ovom svijetu samo je promjena sigurna. I to je također dobro.
Ovo je nevezani i nepovezani post.
Image and video hosting by TinyPic

Teška vremena, a ja težak tip zujo

Vrijeme svemu nađe odgovor. Valjda sam našla odgovore..no jesam li ih prihvatila..E to je već druga stvar. Stvar odluke, reklo bi se. Odlučiti nešto. Brini se i razmišljaj prije nego doneseš bilo koju odluku, a kad se već odlučiš, onda pođi svojim putem oslobođena briga i misli..To je moj moto.. A ako pogriješim? Pa šta!!?! Ionako me čeka gomila drugih... Odluka.

Ne znaju oni što mi znamo... Ne boj se granica na putu do jutra.

Image and video hosting by TinyPic

Suviše tajni u očima.
Image and video hosting by TinyPic

"Imaš li ikoga na svijetu ili bi samnom na put mogla...Hajde da mjenjamo planetu.".....Imam.

Svi satovi vremrna žure... Mi imamo vremena.
Image and video hosting by TinyPic

Nema ljutnje. Mada ju ti možda poučen iskustvom očekuješ...A ne, ne kod mene...Rušim sva tvoja očekivanja.. I samo da znaš, boli me briga na što su te drugi navikli. Ne stavljaj me u okvir ako ga već sebi namećeš. Nema toga što ja ne mogu, a da se tiče mene osobno... znam tajni gaz... Pitam se ponekad znaš li ti uopće za gazove?! ..A tajne prolaze kroz noć?
Don`t be suprised if I love you for all that you are.

Žena je najsretnija i najljepša onda kad je jaka, te zato najviše voli osobu ogromne snage makar se izlagala opasnosti da i nju smoždi.
Image and video hosting by TinyPic

Sudbina je krenula svojim tokom...

Image and video hosting by TinyPic

- 12:26 - Komentari (14) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 26.05.2008.

1998...otad se sedam mora Dunavom slilo dok jedro mog kaputa burnim su morem terali vetri...

Ne pitaj me zašto u podne, po ljeti, u tišini, duboko dolje, ispod hridi, sunce je spokojno... i pleše!
Ne pričam to ja nego oni iz dubine. Pričaju da nema straha, a tko su, ne znam. Ne pitaj me zašto. Moli da traje zauvijek, jer dolje je san snova, a sunce je spokojno... i pleše.
Ne pitaj me ništa, znam samo jedno, duboko dolje, ispod hridi, rekli su: "čeka vas more"

Image and video hosting by TinyPic

Iz njegovog tijela su potekle sve rijeke u kojima sam se utapala i koje su me vodile moru da bih zaplivala s delfinima... Njegovo tijelo bilo je obavijeno dračom koja me porazila. I ponos nenaseljenih otoka i divljina borove šume došli su po mene. Sada mogu reći da ću se uvijek svega sjećati, jer još mu čujem korake i još se nadam da nije odrastao i da će svaki trenutak doći i pozvati me da se igramo s delfinima... Toliko je njega ostalo u meni da mi pronači njega znači pronači sebe.

Image and video hosting by TinyPic

Svaki ratnik ima mjesto na kojem umire, omiljeno mjesto natopljeno nezaboravnim sjećanjima, na koje su snažni događaji ostavili traga, mjesto na kojem je doživio čuda, na kojem su mu otkrivene tajne, mjesto na koje je pohranio svoju osobnu moć.

Image and video hosting by TinyPic

Na kraju uvijek kreću svojim putem kao ja svojim. Svaki pojedinac među njima ima svoj san, svoju želju, svoju potajnu igru u srcu, a ipak svi zajedno plove u jednoj rijeci i svi pripadaju jedni drugima, nose isto strahopoštovanje u srcu, istu vjeru, svi su položili istu zakletvu.

Image and video hosting by TinyPic

Baš ti najljepši doživljaji se zapravo mogu ispričati samo onome koji je i sam bio dodirnut, oni u svom prikazivanju zvuče jadno i budalasto.

Ono što ovdje nije moguće tamo jest. Duh vam je tako jasan. To je ugodno.

Image and video hosting by TinyPic

Nije vjerovao, naravno. Većina ne vjeruje. Nešto za ništa? Tko bi to vjerovao. Ja. Ja bih.

A kad opojnost mine te otkriješ svakidašnjicu, bit ćeš sretan, što možeš opet krenuti onamo odakle si došao. Stoga dobro pazi da ne spališ svoj brod.
Bacili smo se jedno drugom u zagrljaj kao da bez uzajamne pomoći ne možemo izdržati zajedničku radost.
"Čudan je zar ne? Kao dijete koje uči hodati."
"Dugo ga poznajete?"
"Oduvijek. Živjeli smo na istom otoku kao djeca."
Razgovor.
Image and video hosting by TinyPic

Toliko godina odlazaka i povrataka, sjećanja i zaborava. On nas je uvijek čekao, plutajući među svojim sumornim spomenicima, teškim promuklim zvonicima; starim trgovima. A mi smo očekivali da nas svaki put ponovno primi. On je bio svjedok najpresudnijeg dijela našeg života.
Piokušavala sam da se sjetim kada sam posljednji put bila u tom gradu, ali kad sam sjedila na uglu, napola usnula, činilo mi se da nikad nisam ni otišla odatle. Ili je barem jedan moj dio uvijek ostao na tim sjenovitim ulicama i tihim oronulim trgovima.

Image and video hosting by TinyPic

Kažem vam moje je zadovoljstvo mjerljivo skalama Bobotina.
Image and video hosting by TinyPic

- 17:04 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Vratila sam se...

iz raja:)

na kućici...
Image and video hosting by TinyPic

kaldanac..
Image and video hosting by TinyPic

kod Raša..
Image and video hosting by TinyPic

Pjaceta..na kojoj je Marko slavio rođendan...
Image and video hosting by TinyPic

Bilo je tu svega... Emocija najviše. Imaju novu školjku u Biseru. I Danijela...ako preživi sezonu. Kaže da bude. Kupaona se još nije preselila u podrum..kad će ne znamo. Kako se zoveš? "Es.."zemlja. "Stvarno ćete me ostaviti doma!'" Pjaceta. Svi na okupu..Svi. Toni je došao. Prijatelj.Sestra sa intuicijom? Eurosong u hotelskoj sobi 204. Čeh koji želi pobjedu grčke pjevaćice. Ja urlam: "Denmark!!!" Ne doživljavaju me.
Nafukovača...lekcija iz češkog i imamo novi, draži naziv za luftić. More je hladno. Nema veze. Srce je jako, a mamurluk se povlaći.La, hvala što postojiš. Luka i Zlivan i predivan put, povratak sa Rabom u autu.
I tik pred odlazak... taj susret...hvala Pero što si me otpratio...Divan, zauvijek divan. On je bolje, hvala Bogu on je bolje...

- 10:38 - Komentari (8) - Isprintaj - #

petak, 23.05.2008.

Putujem...

Putujem na otok. Sinoć sam napravila grešku.. i pod navalom dobrog raspoloženja, viška alkohola u krvi i emocija poslala poruku.. Da bih se osjećala bolje priznala sam Sanji svoj grijeh koja mi je sa Unija pod istom takvom dozom alkohola napisala utješnu poruku kako sam hrabra i kako ćemo se danas zapiti na otoku da zaboravim kako sam još jednom ispala kreten.
A što sad.. nedo Bog većeg zla.
A da bi se to obistinilo izbrisala sam njegov broj da mi nikad više takva idiotarija u trenucima prijatne anesteziranosti ne bi pal na pamet!!!.. koje baš i nemam puno u takvim trenucima.
Sama sa sobom mogu biti control freak.. ali alkohol i ja u kombinaciji.. sranje na pomolu.
Dakle kroz sat vremena biti ćemo nas četiri na putu prema jugu..
Otok koji liječi. Dolje su već Sanja Zoka i Hrvoje... noćas je svijet moj...
Čujem poznati glas...dugo je šutio... Otok zove.
Pssst.. Evo me, stižem.

Image and video hosting by TinyPic

- 16:50 - Komentari (10) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 19.05.2008.

La Famiglia...

Image and video hosting by TinyPic

Kako se to dogodi, ne znam... Ali samo me obuzme. Oduvijek je bilo tako.
U mojoj ulici postoji jedna obitelj. U mom prvom susretu s njima oni su bili mladi par. On, brko, crn i krupan.Nikako debel. Krupan. Ona sa trbuhom do zuba. Kupili su malenu, trošnu kućicu na uglu. Zapravo od tada pa dugo vremena nakon toga prvog susreta koji sam zapamtila po brkinom pogledu punom ljubavi kojim je pratio svaki i najmanji pokret svoje trudne supruge, nju bih rijetko viđala ali kada biih ju vidjela uvijek je bila s trbuhom, a broj djece rapidno je rastao. Jedno lijepše od drugoga, jedno drugom do uha... I tako njih osam komada... Jedno za drugim. Kuća je uvijek bila nekako čista, topla... I rasla je. Danas je to golema kuća s golemim brojem ukučana. Negdje po putu pridružila im se i brkina majka. Starica sa rupcem na glavi, u crnini. Vjerujem da joj je suprug umro, a sin ju je uzeo k sebi. Podsjeća me na moju prabaku... Uvijek taj rubac preko sjede kose, uvijek ta crnina i uvijek taj topli pogled u očima... Grbica moja. No, to je već priča druga... Ona je moja ljubav i moja bol, i moj jedini feeling obitelji.
Ali gdje tvoja obitelj zakaže tu filmovi odrade svoje...
La famiglia...Svetinja.
I vidite cijela ova priča vama možda nema smisla, ali mene guši...
Naime sve je počelo jučer dok sam šetala Dara...
Klinci, koji su sada već odrasli išli su svi zajedno kao jedan u brzoj komunikaciji isprekidanoj veselim smijehom sa jutarnje mise. Pri povratku sam primjetila da očigledno nešto slave, po gomili ljudi ispred kuće. Obitelj na okupu...

Image and video hosting by TinyPic

Da ja radim feštu bilo bi isto ovoliko ljudi... Ali tu bi bili moji prijatelji... Nikad obitelj. Ja zapravo nemam obitelj. Imam hrpu stranaca koji se zapravo ne podnose, tračaju se međusobno i sva druženja su tek zagušujući klišeji. Volim ih, da. Ima tu u meni negdje to sjeme ljubavi za obitelj, ta dugovječna čežnja... Neispunjena.

Image and video hosting by TinyPic

Tko je kriv? Mora li netko biti kriv? Možda smo se samo pogubili ne nalazeći u sebi snage da mi budemo ta promjena koju želimo, pogubljeni u nastojanjima da kontroliramo druge i da baš mi budemo u pravu. Svaki od nas, ponaosob.
Pitam se je li ta šteta nepovratna i nepopravljiva u meni?
Jer eto, jučer šetajući Dara, prolazeći pored njihove kuče začuh smijeh i viku iznutra i onda...Pjesma... Iz svega glasa, iz mnoštva glasova spojenih u jedno.. U jednu pjesmu koju su činili svi oni skupa. U cjelinu koja me obuhvatila i povukla, i privukla, i dotakla ravno u dušu... Mene, slučajnu prolaznicu ulicom, baš u tom trenu istovremeno zalio je pljusak i sakrio suze... Koje su nakon dugo vremena tekle, i tekle, i tekle bez prepreka.
Plakale smo zajedno, moja duša i ja, priznajući sebi da sam daleko... stvarno daleko od istinske čežnje moga bića... La Famiglia...

Image and video hosting by TinyPic

Dobri i tihi ljudi imaju tajne želje koje ostvaruju na neki, za nas nevidljiv način. Ne zavidimo im na željama jer su naše veće, ali im zavidimo na sreći.

- 13:07 - Komentari (12) - Isprintaj - #

petak, 16.05.2008.

Prijateljstvo

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Volim vas...volim.

- 18:28 - Komentari (7) - Isprintaj - #

utorak, 13.05.2008.

San...

Ti znaš da ja ne sanjam, ali sinoć sam sanjala kako gledamo pogreb na morskoj obali. Plakala sam na tom sprovodu. Ali ti si mi dotakao ruku i rekao:"Nemoj, u redu je. Bila je jako stara i volio ju je čitavog zivota".

Image and video hosting by TinyPic

Rado bih te utješila; Ali kako? Kada ništa više nema smisla u tvojim mislima.
Vidiš, da mogu.. bih.
Riješila bih tvoju brigu vrlo lako. Dala ti da gledaš mojim očima.Sve sto te muči,sve pred čime strepiš...ja vidim drugačije...Zamijenimo poglede.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

- 11:03 - Komentari (18) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 12.05.2008.

Bio je to najbolji rođendan..

sretanA njegov dolazak je bio najlijepši poklon.

Image and video hosting by TinyPic


Svi vaši izbori stvaraju posljedice bez obzira na to razmišljate li o njima i jeste li ih uopće svjesni. Kad izaberete, stvarate posljedice koje ćete sami doživjeti. Zato je važno shvatiti da neprestano izabirete te razviti svjesnost o vlastitim izborima. U suprotnom ćete i dalje doživljavati posljedice, no to možda neće biti one koje biste željeli.

On je izbor moje duše.. I svjesna sam mogućih posljedica.. Ali on je moj izbor.
Odlučila sam... da te volim.

D.K. ti jesi jedan moj biser.. a znaš kako biseri nastaju sretan

- 12:28 - Komentari (7) - Isprintaj - #

utorak, 06.05.2008.

A tko bi sada prepričao što se sve podogađalo... Ja ne...


Image and video hosting by TinyPic

Ostavljam buku, galamu, gužvu...
tramvajske žice, bezbrojne ulice i gomilu vlažnih laži.
Vraćam se na Otok zabave,
moje je zadovoljstvo brojivo skalama Bobotina.
Oh, da su nam neizmjerne otvorene šine
umjesto zatvorenog kruga našeg puta
pa da jurnemo.
Bijeli komandni most nad valovima.
Tko je odgovoran za ovog diva?
Na komandnom mostu broda "Moj život"
stoji kapetan Stijena.
Bura je isprevrtala pučinu,
a ona je i dalje modra, ljubičasta, bakrena..
Na nebu lebdi mjesec i kugla vatrena.

Image and video hosting by TinyPic

- 14:22 - Komentari (19) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se