one love one life

srijeda, 16.04.2008.

Primit ćeš tijelo...

Image and video hosting by TinyPic

Možeš ga voljeti ili mrziti, ali ono će biti tvoje tijekom tvojeg života na zemlji.

U trenutku kada si stigla na ovu zemlju dano ti je tijelo koje je kuća tvojem duhu. Prava "ti" je uskladištena unutar tog tijela – sve nade, snovi, strahovi, misli, očekivanja, i uvjerenja koje te čine tako jedinstvenom kakva jesi su unutra. Međutim iako ćete vas dvoje putovati kroz cijeli život zajedno, ti i tvoje tijelo uvijek ćete ostati dva odvojena i zasebna entiteta.

Image and video hosting by TinyPic

Svrha ovog tijela je da se ponaša kao zaštitnik između tebe I vanjskog svijeta I da ti služi kao prevozno sredstvo kroz ovu igru koju zovemo životom. Također se ponaša I kao učitelj nekih inicijalnih I osnovnih lekcija o tome kako biti čovjek. Ako si otvorena za sve lekcije I darove koje ti tvoje tijelo može ponuditi, ono će ti otkriti dragocjene komadiće mudrosti I čar koji će te voditi cijelim putem tijekom tvojeg duhovnog razvoja. Ono te može opskrbiti sa osnovnim znanjem I razumijevanjem kojim trebaš biti potkrepljena prije nego možeš napredovati na svom putu.
Tijelo koje ti je dano će biti tvoje koliko god si ti tu.
Voljela ga ili mrzila, prihvaćala ga ili ne, ono je jedino tijelo koje ćeš primiti u ovom životu. Biti će s tobom od trenutka kada prvi put udahneš do zadnjeg otkucaja tvojeg srca.
S obzirom da ne postoji mogućnost povratka, nadoknade, zamjene niti ičeg sličnog od najveće je važnosti da naučiš gledati na njega kao na voljenog partnera I saveznika kroz život. Odnos između tebe I tvojeg tijela je najosnovniji I najvažniji odnos u tvom životu. On je uzorak po kojem će se graditi svi tvoji drugi odnosi.

Svatko od nas ima drukčiji odnos sa svojim tijelom. On je kao I svaki drugi odnos osoban. Možeš gledati na svoje tijelo kao na savršeno dizajniran dom, idealono prilagođen tvome duhu I duši. Ali možeš I imati osjećaj da ono nije dobro usklađeno sa tvojim bićem, a to te uvlači u zamku. Možda imaš jaku vezu sa svojim tijelom, I osjećaš da imaš jednu laganu, zadovoljavajuću I intimnu vezu s njim. A opet možda ti nije ugodno s njim I osjećaš da bi željela da bude drukčije – jače, mršavije, zdravije, privlačnije, ili manje nespretno. A možda se čak osjećaš kao alien unutar njega. No bez obzira što osjećaš prema njemu, ono je tvoje I odnos koji uspostaviš s njim ima ite kakve veze sa kvalitetom tvojeg života I tvojim iskustvima u životu.

Dakle prvo što mi je za činiti je pomiriti se sa svojim tijelom.. Evo mi lekcija za danas!!

Image and video hosting by TinyPic

- 08:52 - Komentari (12) - Isprintaj - #