::LUCY FAIR::

utorak, 18.06.2013.

OČI KOJE SVE VIDE

Drage čitateljice i čitatelji, znamo da u nevjerici gledate u monitor i ne možete se načuditi ovoj iznenadnoj pojavi davno preminulog elektroničkog ženskog časopisa, koji je nekoć redovno izlazio pod cerebralno poticajnim imenom Morona. Da, vjerne nam moronke i moroni, našim sablasnim ukazanjem svjedočimo o egzistetnosti zagrobnog života i masonsko-vatikanskog gej lobija transhumanističkih ljudi-gmazova koji su putem skromne donacije omogućili izlazak ovog posthumnog broja, u cjelosti posvećenog gorućoj temi dana - hoće li opet gorjeti lomače diljem naših gradova i sela ili ne?
Nemali broj udruga sklonih taktici spaljene zemlje svjedoči u prilog prvog opciji. Oni bi spalili sve i svakoga tko im se ne sviđa, a osobito poslovne knjige, brzo, prije ulaska u EU. U vatrenim govorima naročito prednjači inicijativa DRAČ, što je milozvučna skraćenica za ‘Društvo razorno afirmativnih čimbenika’, na čijem se čelu silovito kotrlja sveprisutna koordinatorica Anomalija Bezočnik, rabijatno zaslužna za rastuće članstvo DRAČ-a.
Samo za čitateljstvo Morone s dotičnom pošasti razgovarala je zadnja budal…ovaj, želimo reći – zadnja poštena i nepotkupljiva novinarka na našim prostorima, Istinoljubiva Ines.

INES: Gospođo Bezočnik, nakon čitanja programske kupusare DRAČ-a i slušanja vaših medijskih meketanja, ne mogu se oteti dojmu da vam je u interesu uništiti sve suvremene civilizacijske dosege?

ANOMALIJA: Ni govora, mi nismo orijentirani protiv civilizacijskih dosega, nego naprotiv, za!

INES: Za povratak u Srednji vijek?

ANOMALIJA: Tako je!

INES: Ali pobogu, zašto?

ANOMALIJA: Znanstvena istraživanja pokazuju da su srednje vrijednosti uglavnom statistički dominantne i u skladu s time smatramo srednjovjekovnu uljudbu pravim kulturnim okruženjem za naš narod, pri čemu ne gubimo iz vida ni suvremene trendove cvatućeg korporativnog feudo-kapitalizma, te smo tako istovremeno u krilu tradicije i na valu napretka.

INES: Ovo ste veoma dijalektično sročili, zvučite kao partijska komesarka crvene buržoazije. No, pustimo nedavnu prošlost i vratimo se u davno prohujalu. Vaše zalaganje za srednjovjekovne vrijednosti podrazumijeva sveopće negiranje ljudskih prava kao što su prava čovjeka i građanina, prava manjina, a bome i većina. Npr. žene danas čine većinu biračkog tijela, ali u Srednjem vijeku nisu imale nikakva prava, zar ne?

ANOMALIJA: Da, i?

INES: Ali vi ste žena, zar ne?

ANOMALIJA: Da, i?

INES: I vi onda radite u korist svoje štete, što znači da ste glupa osoba!

ANOMALIJA: Ne, ja sam inteligentna, a vi ne!

INES: Što – ja ne?

ANOMALIJA: Vi ne vidite cjelovitu sliku.

INES: Dobro, hajde da pokušamo upotpuniti sliku dodatnim detaljima. Između ostalog, vi držite da se većina ima pravo zaštititi od zloćudnih djelovanja manjine. Rečena djelovanja odvijaju se na daljinu i sablažnjivo rečeno, crnomagijskog su karaktera. Što nije dokazivo, ali po vašem mišljenju, dovoljno je da većina tako smatra, pa da svojom voljom nametne zakonske uredbe protiv heretika i vještica.

ANOMALIJA: Ne, mi nismo protiv heretika i vještica. I oni su ljudi, naši bližnji i zaslužuju kršćansku ljubav i brigu sažetu u krilatici ‘ignis sanat’. Dakle, mi nismo nimalo negativno usmjereni, nego samo afirmativno, uvijek za.

INES: Za uvođenje Inkvizicije?

ANOMALIJA: Tako je!

INES: Aha, znači, vi niste protiv vještica, nego za?

ANOMALIJA: Naravno!

INES: Za spaljivanje vještica?

ANOMALIJA: Tako je!

INES: Vi ste potpuno umobolni i opsceno zatupljeni!

ANOMALIJA: Ni govora, ja sam inteligentna, a vi ne!

INES: Što – ja ne?

ANOMALIJA: Vi ne vidite jasno cjelinu.

INES: Ma koju bogovetnu cjelinu? Uz svu postojeću bijedu, siromaštvo, nezaposlenost I besperspektivnost, vi biste nas gurnuli i u srednjovjekovno blato?

ANOMALIJA: Naravno. Ako nekoga boli zub, a vi mu polomite noge, zubobolja istog trena prestaje.

INES: Aha, doktrina šoka!

ANOMALIJA: B r a v o, oteli ste mi riječ iz usta.

INES: Vama za informaciju, autorica istoimene knjige krajnja je ljevičarka.

ANOMALIJA: Vrlo važno! Znanstveno je dokazano da narodu možete naklapati bilo što, uopće nije bitno odakle vadite citate, presudno je samo da precizno označite mete na koje mogu usmjeriti svoju mržnju i bijes - heretike, vještice, protunarodne elemente, Židove i tomu slično.

INES: Drugim riječima, otvoreno poručujete svojim sljedbenicima da su bezumna stoka?

ANOMALIJA: Jasno! U politici vrijedi isto pravilo kao i u ljubavi – što ih više gazite, to vas više vole. Štoviše, redovito primanje kritika i pogrda njihova je nasušna potreba. Što mislite zašto im trebaju duhovni autoriteti?.

INES: Da bi od njih čuli radosnu vijest da su kreteni?

ANOMALIJA: Upravo tako! Oni su to što jesu, ja sam inteligentna, a vi baš i ne.

INES: Što – ja ne?

ANOMALIJA: Vi ne vidite sve.

INES: A što ja to ne vidim? Hajde, uputite me.

ANOMALIJA: Pa eto, na primjer, ne vidite financijske tokove koji živahno kolaju kroz moje tvrtke, premda biste dali sve samo da možete gurnuti nos u rečene podatke, ali ne možete, jer je njima naznačeno poslovanje tijesno vezano uz sestrinske firme u vlasništvu izvjesnog duhovnog reda, čija se zakonom zajamčena fiskalna intaktnost i neproničnost pokazuju nadasve zgodnima i unosnima.

INES: Pih, znala sam to.

ANOMALIJA: Ali to nije sve. Bude li u političkom ZOO-vrtu sve teklo po planu, namjeravam razgranati svoju djelatnost i napokon se dočepati vazda zelene grane, tako što ću otvoriti agenciju za prodavanj…ovaj za posvajanje djece. Naime, boguugodni prodor srednjovjekovnih ideja podesan je za limitiranje dostupnosti kontracepcijskih sredstava i svakako – za kriminalizaciju pobačaja. S druge strane, rastuće siromaštvo ide pod ruku s prokreacijskim aktivnostima, jer kao što netko mudar reče – ‘seks je opera za siromašne’. Dodamo li tomu i neizbježnu odgojnu zapuštenost, ubrzo imamo kao željeni rezultat – rastuću stopu neželjenih trudnoća, osobito u tinejdžerskoj populaciji. I sad, neka dobra duša morat će pomoći tim sirotama da sakriju svoju sramotu od sela, a to ću biti ja. Omogućit ću im sklonište za vrijeme trudnoće I porođaj u anonimnosti, a dječicu ću dati u dobre i nadasve situirane ruke neplodnih parova.

INES: Dakle, vođeni ste sotonski monstruoznom agendom da kreirate tuđu nesreću, ne biste li na istoj izdašno prosperirali?

ANOMALIJA: Ne, nema potrebe za prizivanjem iracionalnih entiteta, racionalno je objašnjenje dovoljno. Naime, znanstvena istraživanja s područja srednjovjekovne psihologije dokazuju da je za dijete najbolje da raste uz pobožnu majku i bogobojaznog oca. Stoga je neodgovorno spram djece da država raznim mjerama kao što su alimentacije i dječji doplatci podupire samohrano majčinstvo To će se uskoro uvidjeti i dovesti do neizbježnih restrikcija, što će rezultirati dodatnom akumulacijom raspoložive robe…ovaj djece u predmnijevanoj mi agenciji. Stoga će se moja humanitarna djelatnost veoma brzo proširiti i na inozemstvo, mnogi parovi dobit će mogućnost da ostvare svoj roditeljski san i da agenciji, za uzvrat, podare skromnu donaciju od, recimo, pedeset tisuća ojra po djetetu. A vi ćete, za to vrijeme i dalje piskarati beznadne lamentacije na temu ljudskih prava, s krajnje neizvjesnim ishodima u pogledu primanja honorara. Štoviše, nitko vam neće reći ni ‘hvala’. Vidite li sad o čemu se radi?

INES: Da, vidim sve. Vi ste inteligentni, a ja ne. Hvala na prosvjetljenju.


U ime uredništva Morone sprdačno vas pozdravlja Lucy Fair,
Vaša dopisnica iz Zone sumraka

- 20:46 - Dodaj komentar (12) - Print - #
< lipanj, 2013 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Komentari On/Off

OPIS BLOGA

Svi samo tražimo svoje mjesto pod suncem.

Image and video hosting by TinyPic

Linkovi

cunterview

Forum.hr Monitor.hr

moja adresa-vedra nebesa

naruci!

svakako procitati!



BACI OKO:

FILOLOG
MOLJAC
BIGG
BUGI
BOOKALETA
SISA
JEZDI
OSVETNIK
ANE
ISPOVJEDNIK
LUCE
DOME
NYMPHEA
TEPLJUH
K***C
ZLI
STRINA
DIZAJNER
















































































































































...