::LUCY FAIR::

nedjelja, 17.06.2007.

TRI MIŠKETIRA

Od samog početka tri su voluhara obitavala u atmosferi sukoba. Vlasnik pat-shopa svađao se sa ženom, koja ih je nesmotreno preuzela od lažljivog dobavljača kao hrčke, žena je ružila pomoćnicu u dućanu, jer ih nikome nije uspijevala uvaliti, a ova je tužakala vlasnikovog sina da ne želi poslušati oca i baciti male smutljivce u kanalizaciju. Umjesto da se riješi štetočina, sam se uvrstio među iste, maznuvši luksuzni kavez za glodavce sa skladišta.
Smjestio je srcu mu priraslu trojku u novo obitavalište i sve skupa povjerio na čuvanje najistaknutoj ljubiteljici životinja u svom razredu i ujedno mojoj nećakinji. No, tek što je prenijela novopečene štićenike preko praga, naše se dvorište pretvorilo u ratnu zonu. Zrak su parali urlici mačaka lutalica u borbi za prevlast na novom lovnom području, a voluhari su pokazivali simptome prijetećeg nervnog sloma. Shvativši da vape za moćnom zaštitom, a vođena krilaticom 'znanje je moć', ponijela ih je u školu.
Srećom, profesor biologije pokazao je duboko razumijevanje za problem. Taj, da će ga učenici snimiti mobitelima i staviti na internet, ako malu žgadiju zgrabi za šijice i frkne kroz prozor. Stoga je velikodušno dozvolio da ostanu u kabinetu za biologiju, koji je ionako služio za sve i svašta.
Pored poduke iz prirodoslovlja, tu su se održavali tečajevi prve pomoći i satovi vjeronauka. Sasvim logičan raspored, jer kad poznavanje prirode i medicinska skrb iscrpe svoje mogućnosti, ostaje samo vjera u čudo.
Osim toga, u ministarstvu školstva tvrde da je vjeronauk 'kičmeni stup našeg obrazovanja', pa se tim zgodnije uklapa među anatomske prikaze na zidovima kabineta. I najvažnije od svega, vjeroučitelj nije imao ništa protiv. Prirodu je doživljavao kao božju kreaciju, vrijednu divljenja. Sve dok mu se nisu ukazala tri miša u svoj svojoj gadosti.
Što se i kako desilo?
Dobronamjerni je kateheta ulagao nemali napor ne bi li pripremio učenike na teška iskušenja koja ih očekuju. Na nepravde, korupciju, mogućnost da će ih profesori rušiti zbog beznačajnih sitnica, a davati prolaz mulcima koji 'you tube' čitaju kao 'jubitu'? Ma, ne! Društvene su devijacije tek beznačajna sitnica u usporedbi sa pravim, istinskim zlom. A to je predbračni seks!
Ali, kako pubertetlije pune hormona uvjeriti da je prekrasno, zabavno i blaženo biti nevin u dvadeset sedmoj godini, dok Han, Luka i Zigi rade đigi-đigi?
Tri hahara – voluhara, premda okrštena uzvišenim nebeskim imenima: Han Solo, Luke Skywalker i Ziggy Stardust, provodili su vrijeme u najprizemnijim aktivnostima – skačući jedan na drugog i izvodeći ritmičke pokrete! Izvanbračne! Promiskuitetne i homoseksualne! A tako pune veselja! Kako je to moguće? Zašto ih bog ne ubije? Ili bar pokvari učenicima mobitele, tako da ne mogu snimiti vjeroučitelja dok puni pojilicu svetom vodicom i davi ih, jednog po jednog?
Ali, ništa od toga. Svjestan da bi se našao na internetu u roku 'ciju', vjeroučitelj se odlučio na studiozni pristup. Izvest će znanstveni eksperiment, koji će dokazati točnost njegovih teza.
U tu svrhu, o svom je trošku nabavio još dva kaveza, izolirao posrnule miševe od uzajamnih loših utjecaja i objavio učenicima da će za desetak dana biti izliječeni od nezdravih navika, pomoću molitve za okrijepu, koju će on osobno svakodnevno upućivati svevišnjem..
Odlučan u svom naumu, vjeroučitelj je uistinu molio. Ponekad, kad mu se dalo. Možda jednom tjedno. No, zato je svakodnevno obilazio kaveze i ubacivao mrvice Apaurina u hranilice.
I zaista, došlo je do promjene u ponašanju.
Od živahnih, druželjubivih životinjica preobrazili su se u letargične autiste. Posredstvom božje volje, jasno. Jer, sve na ovom svijetu zbiva se po božjem planu, pa i proizvodnja sedativa.
Napokon, kad je vjeroučitelj otvorio vratašca i smjestio male pospance u jedan kavez – što se desilo? Ništa. Novo, ni neobično. Već sasvim uvriježeni postupak. Čim su se našli na okupu, postrojili su se u veseli vlakić i krenuli punom parom naprijed, u svijetlu i ekstatičnu budućnost. Na ushićenje učenika i užas vjeroučitelja, uvjerenog da se tu upleo sam nečastivi.
A nije!
Nego je profesor biologije tog jutra zamijetio da su glodavci prilično tromi i bezvoljni, pa se sažalio nad jadničcima i dao im malo poticaja. Jedinim poticajnim sredstvom koje je imao pri ruci. Viagrom.

Lucy Fair, vaša dopisnica iz Zone sumraka

- 22:48 - Dodaj komentar (45) - Print - #
< lipanj, 2007 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Komentari On/Off

OPIS BLOGA

Svi samo tražimo svoje mjesto pod suncem.

Image and video hosting by TinyPic

Linkovi

cunterview

Forum.hr Monitor.hr

moja adresa-vedra nebesa

naruci!

svakako procitati!



BACI OKO:

FILOLOG
MOLJAC
BIGG
BUGI
BOOKALETA
SISA
JEZDI
OSVETNIK
ANE
ISPOVJEDNIK
LUCE
DOME
NYMPHEA
TEPLJUH
K***C
ZLI
STRINA
DIZAJNER
















































































































































...