SAVEZNI IZLET U ADRENALINSKI PARK U CRIKVENICI!!

utorak , 18.10.2011.

Polazak u 9.00 sati s Trga bana Jelačića

Povratak istog dana na isto mjesto oko 18.00 sati.

Cijena izleta je 100,00 kn.

U parku nas čeka puno adrenalina, zabave i uzbuđenja, a sve pod stručnim vodstvom iskusnih instruktora...

Osim što morate doći u dogovoreno vrijeme na dogovoreno mjesto :) bilo bi dobro i da:
- obujete i obučete ugodnu sportsku obuću i odjeću (naravno, u skladu s vremenskim prilikama), pogodnu za cjelodnevno bavljenje sportom
- ponesete pune rance hrane, pića i slatkiša :)
- luuudo se provedete!

Biti će nam naaajbolje ikadd!!

..i sve vas voli..
PRIMORJE

JOTA JOTI (15. 10. 2011.)

srijeda , 12.10.2011.

Za sve izviđače, istraživače i brđane... u Kostreni (Amfora)... 9 h - 13 h... online druženje s izviđačima iz cijeeeeeeeeeeeeeeeeeloga svijeta. DOĐI, VIDI, UPOZNAJ! i zabavi se!!! :)

9. susreti brđana, Slavonski Šamac …Slavonijo tko te nije volio…

utorak , 04.10.2011.

Bio je to jedan naizgled običan petak, ali ne i nama brđanima Primorja…
Naš vozač kombija, izvjesno gunđalsretan, brđanin M.A sakupljao je 7 članova K.B. Veli Jože (S.S., V.G., N.K., P.K., S.L., Ž.M i muž M.M.) na raznim lokacijama po gradu, napet kao strijela, prvi put za upravljačem ovakvog vozila. Napokon oko 15 h krenuše brđani na put dugačak 398 km. Budemo li vozili 100 na sat, mislili su brđani, tamo smo za 4 sata + par stajanja i skupljanje brđanke LJ.C: u ZG-u, računajmo oko 6 sati do cilja. Ali ne, neki su odlučili baš da u petak popodne prevrnu kamion ili parkiraju u ogradu na auto-putu, tako da smo u Slavonski Šamac stigli u ponoć i pol. Domaćini su nas dočekali uz finu večeru. Spavalo se na udobnim madracima u dvorani osnovne škole.
U subotu je bila gastro staza, no prije staze se vezao veliki ambulantni čvor kojeg su naše sestre blizanke uspješno zavezale. Na stazi je bilo raznih zanimljivih zadataka i delicija slavonskoga kraja. Vozilo se sijeno u starim tačkama, dizao šator, gađalo lukom i strijelom, pucalo iz paintball puške, bacala potkova na štap, bacala gumena ribarska čizma u dalj itd… Posjetili smo i najveće selo u ex. Jugi, Babinu Gredu (stanovnici Babogredci), grad kojeg zovu srce Slavonije Đakovo i njegovu katedralu i ergelu sa nadaleko poznatim lipicancima, Antinu farmu i još puno raznih sela i mjesta. Smislili smo i bećarac, jedan-dva opsa –sa... Sve je bilo ravno, osim Slavonki. Nakon staze pripremali smo obroke za gastro prezentaciju, kuhali kunića na srednjovijekovni način i dagnje na rimski. Prezentirali smo hranu našega kraja po razdobljima u povijesti. Bilo je tu još i grožđa, šampita, fažola i kupusa, palačinki, štapića, i još par finih jela i napitaka kojima se nemogu sjetiti imena (jer su na latinskom, staroslavenskom, starohrvatskom, austro–ugarskom i ko zna kojim još starim jezicima… ), ali sve je bilo jako ukusno. I hrana i pića drugih ekipa bila je vrhunska, sve sami specijaliteti. Uz odličan slavonski tamburaški band fešta je trajala do kasno u noć.
U nedjelju su nas domaćini odveli na tipično slavonsko imanje sa puno vrsta peradi, pjevale su nam đakovačke Bečarine, vozili nas u kočiji i pokazali nam još neke svoje običaje. Nakon zatvaranja, proglašenja (osvojili smo neko mjesto…) i ručka, pozdravili se i uputili svojim sretangnjištima.
I tako su se završili i ovi susreti… Brđani su napunili baterije i sada su puni elana za novu izviđačku godinu i rad sa našim članovima, spremni za nove izazove, izlete, akcije i susrete..
…Hvala OIP «Mihaljevica» na lijepom i ugodnom prijemu… pravi ste domaćini… iza oblaka se mjesec skriooooo….




…i svoj odred voli…

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>