oh,man!....Oman

28.11.2015., subota

Postovani citatelji!
drago mi vas je vidjeti u tolikom broju :)))
Da, kao prvo,komentiram komentare...
gospon sultan je, slutite, ovdje ljubljena licnost. Niti jedan taksist s kojim smo pricali, a pricali smo uglavnom samo sa taksistima, ne preskace napomenuti da svoje blagostanje i mir u drzavi te ugodan zivot zahvaljuju upravo njemu. Skole i zdravstvo su besplatni, netko je pricao da i onim najsiromasnijjma,koji zbog nekog razloga ne mogu raditi (tipa bolest), bivaju dodijeljene kuce,koje navodno izvana slice na one hoto vile,vozili su se,naime, uz njih. Politika je jedna obitelj,jedna kuca,jedan auto. Taksist je rekao (jedan drugi) da ce sad kad otplati kucu,u ovoj tekucoj godini,morati kupiti novu,vecu,jer mu se obitelj povecava. Tu novu ce otplatiti u iducih 5 godina. I da,rekao je da pola godine vozi taksi, a pola je medicinski tehnicar. Ovdje ima jako puno indijaca, zaposlenih posvuda. Navodno da je od zadnjeg naseg posjeta ovdje rial ojacao, zato su cijene skocile gore , ne mogu reci da to bas kuzim, ali lani je taksi kostao 5 novcica i mogao si ga spustiti na 2, a sad kosta 7 i nema majci da ga spustis ispod4. Jedino nama je to uspjelo u prvoj prvcatoj voznji ovdje, spustiti cijenu voznje na 3 riala, a kasnije nam drugi taksisti nisu vjerovali......i

nesto puno spominjem taksiste.

:)))
odlazi baterija, nastavit cu kasnije.


ustekala sam se u adaoter za adapter adaptera.tu je ista struja, samo tri rupice.:D

Jos o sultanu,
prije neki dan proslavili su jubilarnu 45 godisnjicu njegove vladavine. Jedna kolegica je napravila zgodan mali gaf upitavsi zna li se vec tko ce ga zamijeniti (boze dragi, nista ne traje vjecno,jelte).Odgovorili su joj ,snebiti pitanjem, da oni o tome ne razmisljaju.
Onda se izvukla rekavsi da ce, naravo,jasno, i kako joj to odmah nije palo na pamet, o tome sam sutan donjeti odluku, pa se svi odahnuli,svesrdno se slozivsi.
- 21:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

opis bloga

18.11.15.
Ovo je blog posvećen putu u Oman koji će se dogoditi kroz koji dan.
Nije to ništa spektakularno, ali nije niti sasvim uobičajeno i zato
bilježim detalje sebi za pomoć.
Kasnije, biti će slika, nadam se :)


Savjet za bolju preglednost bloga:
otvorite ga putem Chrome-a.
Tako će se sve slike
(postavljene velike ili male)
otvarati cijele.
I skrolajte stranicu na desno.
To bi trebalo omogućiti nesmetano gledanje fotki.
:)





















































































































web counter
web counter