Maksova maksimala

petak, 17.06.2016.

PILA NAOPAKO - 19. SJEDNICA Gradskog Vijeća


U Ogulinu se od društvenih aktivnosti mogu spomenuti samo sport i kultura. I to je dobro. Sportom se izbija klin koji podržava mnoge ljudske poroke kao što su alkohol, droga, divljaštvo po ulicama i ugostiteljskim prostorima, a kultura s mnogim manifestacijama u režiji Turističke zajednice, Društva Naša djeca, nove dramske skupine „Ex voto“, koje osvježuju kulturu i održavaju tradicionalnu nit ogulinskog specifikuma. Jedino smo ukinuli tradiciju Klečkih vještica jer se to ne sviđa novom ogulinskom župniku, a on se u Klečke vještice razumije k'o Marica u - američke dolare.
Ali imamo mi Ogulinci, pored sportske i kulturne tradicije, i gospodarsko političku. Tradicija je duga četvrt stoljeća. To je nastavak političkog jednoumlja, ali u organizaciji Hrvatske demokratske zajednice, a ona je poslije Frankopanske kule i njenih zidina, postala novi bastion kapitalističkog usmjerenja Republike Hrvatske i blagostanja ogulinskog stanovništva. Blagostanje se očituje u činjenici da se u Ogulinu nema potrebe ništa graditi i nema potrebe novog zapošljavanja. Dapače, imamo viška objekata na području lokalne jedinice pa smo prišli uklanjanju takvih građevina. Spalili smo glavni objekt Olimpijskog centra Bjelolasica u Jasenku i reprezentativni restoran na jezeru Sabljaki, srušili smo kino koji je u kontinuitetu funkcioniralo od neke 1956/57. godine, sasjekli smo gradski park star 150 godina, a izgradnjom kanalizacije uništili sve kolnike kuda prolazi kanalizacija.
Imamo mi još toga za uništiti. Nekadašnje ustanove kao Općinski sud, mirovinske i zdravstvene odjele, Opću bolnicu, centralna grijanja, ali i kulturno nasljeđe iz onoga mraka; Radio Ogulin! Iz jedne respektabilne i slušane radio stanice današnjem gradonačelniku je bilo po volji uništiti ju zato što novinare, urednike i direktoricu nije imao pod svojom kontrolom. U ideološkom smislu, naravno. Kada onaj poltron s „belom glavom“ nije zadovoljio prohtjeve politike, na scenu je stupio gradonačelnik osobno. Radio je doveo do ponora, a sebe do stupa srama. No, od srama neće imati posljedica. Naime, teško da ga ima.
Ako isključimo sportska i kulturna događanja, u Ogulinu se ne događa ništa drugo. Da zakonom o lokalnoj samoupravi nisu svaka tri mjeseca određene sjednice Gradskog vijeća ne bismo imali mogućnosti upoznati ni naše vijećnike. Mada ni to nije garancija. Naime, stječe se utisak da predsjednik Gradskog vijeća sjednice organizira samo za klub SDP-a, uz neki prirepak od HNS-a, jer se na sjednici čuje samo pet od njihovih sedam vijećnika. Ni svi ostali vijećnici ne sudjeluju u raspravi, a predsjednik koalicijskog većinskog kluba nakon svakog izvještaja gradskih poduzeća uključuje CD s jednom prostoraširenom rečenicom; da su oni dubinski proučili izvještaj i prihvaćaju ga.
Sada ću po drugi puta uputiti gradonačelniku opomenu, ne zbog laži, već nevjerodostojnosti i pomanjkanja autoriteta. Na 17. sjednici je na inzistiranje oporbe rezolutno naredio da savjetnik za gospodarstvo mora biti prisutan svakoj sjednici Gradskoga vijeća, ali se taj ne pojavljuje već drugi puta. Teško je vjerovati da se opet razbolio. Tako su na poprištu obrane svoje politike, svojega bespoštednog rada ostala samo četiri jahača ogulinske apokalipse; gradonačelnik i njegova tri zamjenika.
Gradonačelnik je po običaju na svako pitanje odgovarao „kratko“, „argumentirano“, istobojno, bez patosa i nezainteresirano. On svoje odraditi mora. Njegovim zamjenicima obraz je osvjetlao prvi zamjenik, vjerojatno i doživotni, kada je zatražio riječ zbog nekorektnog ponašanja vijećnika SDP-a. Zapravo jedinih koji su sudjelovali u raspravi. Što je prvi zamjenik namjeravao reći ostat će tajna i nakon njegova nastupa. Nabrojit ću što si je on zapisao u svoj notes: gradonačelnik je u čak četiri nastupa oporbenih vijećnika proglašen lašcem, zamjenici dva puta prozvani da su neradnici, a njemu, kao prvom zamjeniku su se čak dva vijećnika obratila mimo protokola. A svi su oni (kao što bi rekao Biće Mladinić) okrenuli pilu naopako! A njegovi su „čutali“, „ćutali“ su i nitko ga nije zaštitio. Tako je vlast u Vijećnici, ili tako nešto, ostala bez zaštite. Stoga imajte strpljenja i otvorite ovaj naslov za koji se nadam da sam pogodio postaviti ga. I zaključite sami da li smo zaslužili da nas ovaj političar zastupa već 23 godine. Pa ako je i od HDZ-a – previše je!




Oznake: pila naopako

17.06.2016. u 08:44 • 11 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2016 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Kolumna o gradu pod Klekom i šire.

Kontakt adresa

maksimala943@gmail.com





DRŽAVNI PRAZNICI I BLAGDANI

1. siječnja Nova godina
6. siječnja Sveta tri kralja
? Uskrsni ponedjeljak
1. svibnja Praznik rada
? četvrtak Tijelovo
22. lipnja Dan antifašističke borbe
25. lipnja Dan državnosti
5. kolovoza Dan domovinske zahvalnosti
15. kolovoza Velika Gospa
8. listopada Dan neovisnosti
1. studenoga Dan svih svetih
25. prosinca Božić
26. prosinca Sveti Stjepan