Maksova maksimala

nedjelja, 10.07.2011.

LEŽEĆI POLICAJCI PO OGULINU


Ne znam zašto, ali ako već moram, više se volim kretati u društvu lijevo orijentiranih ljudi, mada me život gura u drugom smjeru. Moguće je da su ovi drugi jači, brojniji ili vlastniji. Ovo „vlastniji“ odnosi se po onomu; vlastan, vlastniji, najvlastniji. Pragmatična semantika dozvoljava da se hrvatske riječi još više pohrvate, naročito kada je to počeo Otac domovine još negdje početkom devedesetih godina prošloga stoljeća, a pripuzi ga slijede još i danas stvarajući nove riječi ili koristeći stare u pogrešnom smislu. Recimo: svakodnevno slušate na radiju i televiziji nekakvu tobožnju sintagmu „no, međutim“, ili potrebito u značenju potrebno, što je spcifikum ogulinskih političara. Tako ispadaju učevniji i sigurniji u svoju diplomu visoko stručne spreme, a i za dom su tako spremniji.
Tako je nastala i riječ vlastan. To je onaj koji ima vlast, vlastniji se odnosi na onoga koji ima više vlasti, a najvlastniji – zna se. Eto, to je osnova našega duštveno političkog tkanja, a potkom bi se moglo nazvati gostovanje elite Socijal demokratske partije Hrvatske s tandemom Opačić-Stazić u srijedu, 6. srpnja. Zašto je izabran baš taj kontra-tandem s Milankom Opačić onako mladom, zgodnom i nasmijanom, premda nešto nižega rasta. Nenad Stazić ipak je viši.
Baš na taj dan gostovanja SDP-ovih lidera sreo sam nekoliko domaćih članova te Partije i više njihovih simpatizera pa sam mogao čuti i primjedbe na račun vodstva ogulinske „ćelije“ stranke. Stekao sam dojam da ti simpatizeri isto primjećuju da se vodstvo ogulinskog SDP-a nedovoljno i s neadekvatnim ljudima trudi da sutra preuzmu vlast u Ogulinu. Da budu vlastni! Čak su dvojica simpatizera naglasila da im je sumnjiv odnos čelnika stranke s današnjom vlašću!? Ma što to značilo. Možda je to iz pragmatičnih razloga, tko će ga znati, ali o nekoj sprezi ne bi smjelo biti ni „s“. Ovaj je narod, ogulinski, izigravan je već dvadeset godina, nemojte o sprezi tako razmišljati, molim vas.
No dobro, morao sam malo pohvaliti sam vrh SDP-a koji je kao zaboravio na svoje glasače u Ogulinu, a posebno iz razloga što se primijetilo izvjesno zbližavanje te Partije s čelnikom Srpske narodne stranke koji je i sam blizu Ogulina, a šalje im lukave informacije i hvale vrijedne upute o stanju u ogulinskoj podružnici i šire. Moguće je i to razlog da gost u Ogulinu nije bio i Josip Leko.
Htio sam se danas zapravo osvrnuti na razmišljanja čelnih ljudi Policijske stanice (nepravilno je „postaja“) Ogulin nakon svrgavanja načelnika te Policijske stanice. Novo čelništvo na sreću nije uspjelo postići neke političke rezultate prije nego su preuzeli Stanicu iako su se kandidirali na lokalnim izborima pa sada mogu razmišljati o boljem standardu građana u segmentu koji osigurava policija kao aparat koji brine o uspostavi javnog reda i mira, a napose o sigurnosti svojih građana.
Naime, na sjednici „Vijeća za prevenciju“ Grada Ogulina održanoj u ponedjeljak, još 30. svibnja ove godine načelnik Policijske stanice iznio je prijedlog da se u Ogulinu; u Lomošćanskoj cesti i Bolničkoj ulici postave „ležeći policajci“ kao bi se moglo uspostaviti ograničenje brzine vozila. Ležeće policajce financirao bi UNDP! UNDP je UN-ova globalna razvojna mreža, organizacija koja zagovara promjene i povezivanje država sa znanjem, iskustvom i sredstvima kako bi pomogli ljudima da izgrade bolji život. Svaka čast što će nam oni isfinancirati četiri ležeća policajca, to je ipak lakše nego financirati ove stojeće.
Očito je Vijeća za prevenciju i u političkoj funkciji gradske vlasti, jer tko bi se normalan mogao sjetiti tako cinične ideje da u Bolničku ulicu postavi ograničenje brzine, kada u toj ulici već četrdeset godina ni pješak ne može razviti veću brzinu od 5 km/sat, a da se ne spotakne i slomi nešto!?
Ta ulica sramota je grada i države; ona je gradska ulica, ali i državna cesta D-42. Ona je još neke 1970. projektirana kao moderna prometnica, ali nije uspjela biti tako izgrađena. Ako se nije moglo „od šuba“ zašto se nije htjela urediti u dogovoru s Hrvatskim cestama? Ona je ruglo ovoga grada, ona je ulica kojom se ova vlast ruga njenim stanarima, pljuje im u lice i neće ju popraviti jer, kažu upućeni, tu je Vijenac Ive Marinkovića, oveći gradski kvart koji nikada nije davao odgovarajući broj glasova HDZ-u na lokalnim i parlamentarnim izborima.
A inicijativa Policijske stanice o ležećim policajcima neka se pretopi u discipliniranje samih policajaca koji parkiraju na nedopuštenim mjestima, koji nezainteresirano promatraju kako mimo njihove Stanice vozači voze preko 50 km/sat, nevezani, s ćikom u ustima i mobitelom na uhu! Stanite kraj policijske stanice i promatrajte sami!!!


10.07.2011. u 06:00 • 11 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2011 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Kolumna o gradu pod Klekom i šire.

Kontakt adresa

maksimala943@gmail.com





DRŽAVNI PRAZNICI I BLAGDANI

1. siječnja Nova godina
6. siječnja Sveta tri kralja
? Uskrsni ponedjeljak
1. svibnja Praznik rada
? četvrtak Tijelovo
22. lipnja Dan antifašističke borbe
25. lipnja Dan državnosti
5. kolovoza Dan domovinske zahvalnosti
15. kolovoza Velika Gospa
8. listopada Dan neovisnosti
1. studenoga Dan svih svetih
25. prosinca Božić
26. prosinca Sveti Stjepan