srpanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Listopad 2008 (1)
Srpanj 2008 (14)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

OPIS BLOGA...

Ovaj blog je posvećen pisanju priče "Obtaining".

Image and video hosting by TinyPic

LINKOVI...

Aart Lancethrower

Tarantacha

Draconis

Sonjecka

Watashi

Doda


Banner by Cute dizajn


TKO SAM JA?

Moje ime je Coroshi. U ovom blogu ću pisati priču "Obtaining". Priče je veoma lako napisati ako koristite maštu. Po mojemu mišljenju, mašta je jedan od navrijednijih darova kojeg smo dobili rođenjem. U razvijanju moje mašte, mnogo su mi pomogli Aart Lancethrower i Tarantacha, te njima mnogo zahvaljujem. Priča se zove "Obtaining". Neću vam govoriti o čemu se priča radi, jer ćete to saznati čitajući. Eto, to bi bilo sve. Pozdrav.

Image and video hosting by TinyPic

SPOMENUTI LIKOVI U PRIČI...

Image and video hosting by TinyPic
Gowana - Gowana je princeza podzemnog svijeta, Balnazzarova kćer. Nju je usmrtio paladin Khaeron. No kada se njezin otac, Balnazzar vratio u podzemni svijet, magijom je vratio Gowanu u život. Ona je demon, te ima moć kontrole uma. U sposobnosti je preuzeti nečiji um i kontrolirati tijelo žrtve. Fizički nije jaka, no njezine psihičke moći su mnogo veće od prosječnog ljudskog uma.

Image and video hosting by TinyPic
Khaeron - Khaeron je bio vrlo snažan paladin koji je živio 150 godina prije odvijanja radnje priče. On je bio fizički i psihički snažan. Usmrtio je Balnazzara i njegovu kčer. Za oružje je koristio ogroman čekić. Bio je veliki borac za vjeru i pravednost. Ispred Sherona je postavljen njegov kip, na kojemu su napisana njegova veličanstvena djela.

Image and video hosting by TinyPic
Balnazzar - Balnazzar je zapravo demon u obliku zmaja s četiri ruke. On je tvorac podzemnog svijeta. Prije 150 godina, ga je usmrtio Khaeron koristeći tri artifakta spomenuta u priči. No u život su ga vratili "Necromanceri" koristeći crnu magiju. Balnazzar je sada jači nego ikada, koristi zabranjene magije i trebati će mnogo truda da ga se pobjedi.

Image and video hosting by TinyPic
Andariel - Andariel je demon zarobljen u kugli. Zbog toga je kugla dobila ime Andarielova kugla. Kada je, prije 150 godina, vladao rat između Gorgona i ljudske rase, Andariel je obuzeo tijelo Sheronske princeze, te stao na stranu Balnazzara. Kada je Khaeron porazio Balnazzara, Andariel je izgubio neke svoje moći i skrio se u lokalnim špiljama. Carein je ušao u lokalne špilje, odstranio demona od Sheronske princeze i vratio ga u kuglu. Sada, kada se Balnazzar vratio na svijet, Andariel je ponovo ojačao i očekuje da će ga neko izvaditi iz kugle.

Image and video hosting by TinyPic
Geisha - Geisha je vrlo spretna šumska vilenjakinja. Kao oružje koristi svoj ubojiti luk i strijelu. Također se koristi svojom moći hipnoze, ali rijetko. Ona je vrlo jaka, ali i sentimentalna ratnica. Kada je još bila dijete, izgubila je majku u velikom požaru. O Geishi i njezinoj mlađoj sestri, brine se otac. Ima 18 godina i živi u šumskom selu Elanthia.

Image and video hosting by TinyPic
Geodarth - Geodarth je psihički veoma snažan monk. Monkovi su, često zli svećenici, ali Geodarth koristi svoju magiju u dobre svrhe. Njegov dom je hram kojeg štiti protektorica Thea. On ima 93 godine. Dok je još bio dječak, njega je otac učio koristiti crnu magiju. Otac mu je bio veoma sposoban političar. Za svojega sina je dao izgraditi sveti hram Haledron. Ponosan je na svojega sina i njegovu psihičku moć.

Image and video hosting by TinyPic
Thea - Thea je fizički sposobna protektorica. Ona štiti hram Haledron, u kojemu prebiva Geodarth. Ona je veoma popularna u cijelom Sheronskom kraljevstvu. Posebno je draga kralju. Kada je doba rata, kralj je uvijek postavlja za vođu njegove konjanice. Otac joj je, poput nje bio vrlo snažan i sposoban vitez. On joj je bio osobni trener. Majka joj je bila poznata Sheronska političarka. Thea ima 23 godine.

Image and video hosting by TinyPic
Uther - Uther je vrlo popularan paladin i borac za pravednost. On je vjerojatno najmoćniji od svih odabranih. Posjeduje mnoge magije, uglavnom svjetlosne. No često se koristi svojim ogromnim "Hammerom". On je veoma ponosan i hrabar ratnik, a isto tako i častan. Često se zauzima za ljude i staje u njihovu obranu. Njegov pradjed je bio Khaeron, koji je usmrtio Balnazzara prije 150 godina. Otac mu je također paladin, a majka proročica. Uther ima 67 godina.

Image and video hosting by TinyPic
Werther - Werther je druid koji protiv zlih sila koristi moći prirode. Carein je njegov dalji rođak. Werther vjerojatno ima najmoćnije magije u kraljevstvu. On posjeduje magiju pretvorbe. Može preuzeti oblik bilo koje divlje životinje. Otac, koji je bio rendžer, učio ga je koristiti silu prirode. Majka mu je umrla pri rođenju. Werther ima 114 godina i živi u napuštenoj šumi pokraj Sherona.

Image and video hosting by TinyPic
Stormreaver - Stormreaver je bio drevni ratnik koji je osnovao grad Sheron. Živio je prije oko 200 godina. U početku je bio jako mudar i plemenit ratnik, ali obuzela ga je želja za moći. Naime, u to doba postojala je jedna prostorija. U njoj se nalazilo tajanstveno Tigrovo oko. Tigrovo oko je vrsta dragulja. Kada bi bilo koje ljudsko biće dotaknulo Tigrovo oko, primilo bi božanstvenu moć i bio bi najmoćniji čovjek na svijetu. Stormreaver je htio primiti takvu moć i zato je iskovao čarobnu sjekiru. Takva sjekira bi mogla prepoloviti bilo što, pa čak i željezo. S tom je sjekirom Stormreaver krenuo u pohod. Ušao je u prostoriju i kada je htio uzeti Tigrovo oko, mračne sile su ga obuzele i ubile. Njegovu sjekiru su bacile u podzemni svijet, misleći da je nitko neće pronaći.














utorak, 22.07.2008.

PART XIII: LEARNING THE TACTICS...

Peter se punih 20 dana, redovito pojavljivao na treninzima, gdje bi ga Ophelius vježbao ponajviše služenje mačem. Ophelius je ustanovio da je Peter više borben nego što je vješt u korištenju magije. Svanulo je novo svježe jutro. Carein probudi Petera te mu reće: "Hajde lijenčino, diži se, ovo nam je zadnji dan u gradu, sutra polazimo. Danas nitko od nas nema trening, jer se trebamo dogovoriti za ratnu taktiku". Peter se na brzinu presvuče i ode za Careinom. Carein ga je odveo do sobe u kojoj su bili Werther, Geodarth, Uther, Thea i Geisha. "Dakle, započnimo. Prvo trebamo odabrati vođu." progovori Uther. "Mislim da bi vođa trebao biti Carein. On je najiskusniji, te je najviše puta bio u podzemnom svijetu." reće Geisha. Većina se složila sa njom. Zatim Carein napokon dođe do riječi: "Ovdje smo zbog ratne taktike. Ja sam već smislio kako bi taktika trebala izgledati. Svi oni, koji mogu usmrtiti čudovište iz daljine, dakle magijom ili strijelom, neka stanu iza, dok oni koji se bore mačem, to su Uther i Thea, neka stanu ispred. Uther i Thea su u areni uvježbavali timski rad, dakle na njih se možemo osloniti. Dok oni budu čudovište udarali mačem, dobivati će pomoć od Geishine ubojite strijele, te mojih, Wertherovih i Geodarthovih magija. Da li se netko slaže"? Svi su kimnili glavom, osim Uthera. "Što je s Peterom? On je također mačevalac." upita Uther. "Peter, iako je dječak, dosta je uvježban, te može biti naprijed s tebom i Theom. Ali trebaš strogo paziti na njega." odgovori mu Carein. Paladin Uther se zatim zakleo da će štititi dječaka do smrti. "Ima li u podzemnom svijetu većih i jakih čudovišta?" upita Peter. Carein mu odgovori pozitivno. Zatim reće da kada se budu borili protiv takvog čudovišta, Peter će se morati vratiti malo nazad. Tada će borbu trebati prepustiti jačem i iskusnijem Utheru. "Dakle sada kada smo se dogovorili za taktiku, zbog dječaka ću ponoviti još jedan put koji je zapravo naš zadatak. Naš je zadatak, u podzemnom svijetu, pronaći i prikupiti tri artifakta. To su "Stormreaverova sjekira", "Ogrlica svjetlosti" i "Plavi kristal". Svaki taj artifakt je zaštićen od strane mračnih sila. Kada ih prikupimo i ako ih prikupimo, uz pomoć njih ćemo uništiti tvorca podzemnog svijeta Balnazzara." objasni Carein. Sada, kada je Peteru bilo malo jasnije, Carein mu je dodijelio mač. Kada ga je Peter ugledao, zablistale su mu oči, te se mu ostali u sobi zapljeskali. Carein je zatim objavio otpust sa sastanka, te su odabrani krenuli prema svojim spavaonicama, odnosno domovima.

Image and video hosting by TinyPic


- 21:49 - komentiraj (4) - printaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se