srpanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Listopad 2008 (1)
Srpanj 2008 (14)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

OPIS BLOGA...

Ovaj blog je posvećen pisanju priče "Obtaining".

Image and video hosting by TinyPic

LINKOVI...

Aart Lancethrower

Tarantacha

Draconis

Sonjecka

Watashi

Doda


Banner by Cute dizajn


TKO SAM JA?

Moje ime je Coroshi. U ovom blogu ću pisati priču "Obtaining". Priče je veoma lako napisati ako koristite maštu. Po mojemu mišljenju, mašta je jedan od navrijednijih darova kojeg smo dobili rođenjem. U razvijanju moje mašte, mnogo su mi pomogli Aart Lancethrower i Tarantacha, te njima mnogo zahvaljujem. Priča se zove "Obtaining". Neću vam govoriti o čemu se priča radi, jer ćete to saznati čitajući. Eto, to bi bilo sve. Pozdrav.

Image and video hosting by TinyPic

SPOMENUTI LIKOVI U PRIČI...

Image and video hosting by TinyPic
Gowana - Gowana je princeza podzemnog svijeta, Balnazzarova kćer. Nju je usmrtio paladin Khaeron. No kada se njezin otac, Balnazzar vratio u podzemni svijet, magijom je vratio Gowanu u život. Ona je demon, te ima moć kontrole uma. U sposobnosti je preuzeti nečiji um i kontrolirati tijelo žrtve. Fizički nije jaka, no njezine psihičke moći su mnogo veće od prosječnog ljudskog uma.

Image and video hosting by TinyPic
Khaeron - Khaeron je bio vrlo snažan paladin koji je živio 150 godina prije odvijanja radnje priče. On je bio fizički i psihički snažan. Usmrtio je Balnazzara i njegovu kčer. Za oružje je koristio ogroman čekić. Bio je veliki borac za vjeru i pravednost. Ispred Sherona je postavljen njegov kip, na kojemu su napisana njegova veličanstvena djela.

Image and video hosting by TinyPic
Balnazzar - Balnazzar je zapravo demon u obliku zmaja s četiri ruke. On je tvorac podzemnog svijeta. Prije 150 godina, ga je usmrtio Khaeron koristeći tri artifakta spomenuta u priči. No u život su ga vratili "Necromanceri" koristeći crnu magiju. Balnazzar je sada jači nego ikada, koristi zabranjene magije i trebati će mnogo truda da ga se pobjedi.

Image and video hosting by TinyPic
Andariel - Andariel je demon zarobljen u kugli. Zbog toga je kugla dobila ime Andarielova kugla. Kada je, prije 150 godina, vladao rat između Gorgona i ljudske rase, Andariel je obuzeo tijelo Sheronske princeze, te stao na stranu Balnazzara. Kada je Khaeron porazio Balnazzara, Andariel je izgubio neke svoje moći i skrio se u lokalnim špiljama. Carein je ušao u lokalne špilje, odstranio demona od Sheronske princeze i vratio ga u kuglu. Sada, kada se Balnazzar vratio na svijet, Andariel je ponovo ojačao i očekuje da će ga neko izvaditi iz kugle.

Image and video hosting by TinyPic
Geisha - Geisha je vrlo spretna šumska vilenjakinja. Kao oružje koristi svoj ubojiti luk i strijelu. Također se koristi svojom moći hipnoze, ali rijetko. Ona je vrlo jaka, ali i sentimentalna ratnica. Kada je još bila dijete, izgubila je majku u velikom požaru. O Geishi i njezinoj mlađoj sestri, brine se otac. Ima 18 godina i živi u šumskom selu Elanthia.

Image and video hosting by TinyPic
Geodarth - Geodarth je psihički veoma snažan monk. Monkovi su, često zli svećenici, ali Geodarth koristi svoju magiju u dobre svrhe. Njegov dom je hram kojeg štiti protektorica Thea. On ima 93 godine. Dok je još bio dječak, njega je otac učio koristiti crnu magiju. Otac mu je bio veoma sposoban političar. Za svojega sina je dao izgraditi sveti hram Haledron. Ponosan je na svojega sina i njegovu psihičku moć.

Image and video hosting by TinyPic
Thea - Thea je fizički sposobna protektorica. Ona štiti hram Haledron, u kojemu prebiva Geodarth. Ona je veoma popularna u cijelom Sheronskom kraljevstvu. Posebno je draga kralju. Kada je doba rata, kralj je uvijek postavlja za vođu njegove konjanice. Otac joj je, poput nje bio vrlo snažan i sposoban vitez. On joj je bio osobni trener. Majka joj je bila poznata Sheronska političarka. Thea ima 23 godine.

Image and video hosting by TinyPic
Uther - Uther je vrlo popularan paladin i borac za pravednost. On je vjerojatno najmoćniji od svih odabranih. Posjeduje mnoge magije, uglavnom svjetlosne. No često se koristi svojim ogromnim "Hammerom". On je veoma ponosan i hrabar ratnik, a isto tako i častan. Često se zauzima za ljude i staje u njihovu obranu. Njegov pradjed je bio Khaeron, koji je usmrtio Balnazzara prije 150 godina. Otac mu je također paladin, a majka proročica. Uther ima 67 godina.

Image and video hosting by TinyPic
Werther - Werther je druid koji protiv zlih sila koristi moći prirode. Carein je njegov dalji rođak. Werther vjerojatno ima najmoćnije magije u kraljevstvu. On posjeduje magiju pretvorbe. Može preuzeti oblik bilo koje divlje životinje. Otac, koji je bio rendžer, učio ga je koristiti silu prirode. Majka mu je umrla pri rođenju. Werther ima 114 godina i živi u napuštenoj šumi pokraj Sherona.

Image and video hosting by TinyPic
Stormreaver - Stormreaver je bio drevni ratnik koji je osnovao grad Sheron. Živio je prije oko 200 godina. U početku je bio jako mudar i plemenit ratnik, ali obuzela ga je želja za moći. Naime, u to doba postojala je jedna prostorija. U njoj se nalazilo tajanstveno Tigrovo oko. Tigrovo oko je vrsta dragulja. Kada bi bilo koje ljudsko biće dotaknulo Tigrovo oko, primilo bi božanstvenu moć i bio bi najmoćniji čovjek na svijetu. Stormreaver je htio primiti takvu moć i zato je iskovao čarobnu sjekiru. Takva sjekira bi mogla prepoloviti bilo što, pa čak i željezo. S tom je sjekirom Stormreaver krenuo u pohod. Ušao je u prostoriju i kada je htio uzeti Tigrovo oko, mračne sile su ga obuzele i ubile. Njegovu sjekiru su bacile u podzemni svijet, misleći da je nitko neće pronaći.


petak, 18.07.2008.

PART X: THE EVIDENCE...

Sashu je bilo teško na ramenima nositi Petera i njegovu opremu. Kada je napokon stigao u Sheron, pred glavnim ulaznim vratima pojavio se Carein. "Što mu je bilo?" upita Carein. Sash mu je odgovorio da je Petera napao Gorgon. "Ajme meni, moj bože! Je li ga ogrebao?" prestrašeno upita Carein. "Na svu sreću, nije." odvrati mu Sash. Carein se tada smirio, te preuzeo Petera i odveo ga kralju. Kada je stigao u kraljevu sobu, bijesno reće kralju: "Pa jesi li ti normalan, ludi čovječe, kako si mogao dijete poslati u šumu, a znao si da šume nisu sigurne"? Kralj mu je odgovorio da je dječak morao izvršiti svoju kaznu, na koji god način je mogao. Carein zatim napusti prostoriju. Zbog pojave Gorgona, morao se održati javni sud u Sheronu. Tu će se pojaviti najpoznatiji mudraci, kraljevi najmoćnijih gradova, a glavni svjedoci će biti Sash i Peter. Sud će se održati čim se peter oporavi. Carein je sjedio ispred vrata javnog suda, a zatim se pojavi kralj. "Znam da sam učinio pogrešku, pa sam naredio da mi se sudi kao svakomu građaninu." reće kralj te uđe u sudnicu, iako sud započinje za sat vremena. Pojavio se i Peter, sa zavojem oko trbuha, te je u ruci držao ljekovitu biljku Andaru. Kada su svi bili na broju, pojavio se sudac Tom Bouchard, te je suđenje započelo. Sudac progovori: "Ovdje smo okupljeni, zbog rasprave oko pojave stvorenja, koje smo davno istjerali s našeg svijeta. Naime, većina građanstva misli da je uzrok korištenje Andarielove kugle. No, doznali smo da su glavni uzroci pojave Gorgona, neprestano otvaranje portala u podzemni svijet. Sada ćemo preći na prvog svjedoka. To je dječak kojega je Gorgon napao u šumi. Dječaka je u šumu poslao kralj "Arathorn II" bez podrške plemstva. Zbog prekršaja zakona o dobrobiti građanstva, kralj je osuđen na 40 dana u lokalnoj tamnici". Kralja zatim odvedu u gradske tamnice. Sudac nastavi: "Ova dva dječaka nam nemaju puno toga za reći, osim opisati stvorenje i mrtvo tijelo koje je Peter vidio". Peter je zatim opisao truplo, kako je bilo izgrebano po prsima, te znakove gušenja na glavi, dok je Sash opisao Gorgona. Svi na sudu su ostali bez riječi. Carein, koji je imao 147 godina, prisjetio se na koji je način ljudska rasa uništila Gorgone prije 140 godina. Zatim je rekao: "Prije 140 godina, kada su Gorgoni u potpunosti bili uništeni, postojao je paladin pod imenom Khaeron. Njegov kip je ispred gradskih vrata. On je sa skupinom ljudi uništio Gorgone tako što je usmrtio tvorca podzemnog svijeta. Tvorac je bio demon Balnazzar. Njega se ne može ubiti mačem, strijelom ili magijom. Za njegovo usmrćivanje, potrebna su tri artifakta: "Stormreaverova sjekira", "Ogrlica svjetlosti" i "Plavi kristal". Pomoću te tri stvari se priziva sila koja može uništiti Balnazzara". Careinovo propovijedanje su svi u sudnici slušali pozorno. Donesena je glavna odluka. Sudac je rekao da će se ponovo prikupiti skupina ljudi, koja će usmrtiti tvorca Balnazzara. Sud se razišao, te su svi otišli svojim kućama.

Image and video hosting by TinyPic


- 08:18 - komentiraj (6) - printaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se