srpanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Listopad 2008 (1)
Srpanj 2008 (14)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

OPIS BLOGA...

Ovaj blog je posvećen pisanju priče "Obtaining".

Image and video hosting by TinyPic

LINKOVI...

Aart Lancethrower

Tarantacha

Draconis

Sonjecka

Watashi

Doda


Banner by Cute dizajn


TKO SAM JA?

Moje ime je Coroshi. U ovom blogu ću pisati priču "Obtaining". Priče je veoma lako napisati ako koristite maštu. Po mojemu mišljenju, mašta je jedan od navrijednijih darova kojeg smo dobili rođenjem. U razvijanju moje mašte, mnogo su mi pomogli Aart Lancethrower i Tarantacha, te njima mnogo zahvaljujem. Priča se zove "Obtaining". Neću vam govoriti o čemu se priča radi, jer ćete to saznati čitajući. Eto, to bi bilo sve. Pozdrav.

Image and video hosting by TinyPic

SPOMENUTI LIKOVI U PRIČI...

Image and video hosting by TinyPic
Gowana - Gowana je princeza podzemnog svijeta, Balnazzarova kćer. Nju je usmrtio paladin Khaeron. No kada se njezin otac, Balnazzar vratio u podzemni svijet, magijom je vratio Gowanu u život. Ona je demon, te ima moć kontrole uma. U sposobnosti je preuzeti nečiji um i kontrolirati tijelo žrtve. Fizički nije jaka, no njezine psihičke moći su mnogo veće od prosječnog ljudskog uma.

Image and video hosting by TinyPic
Khaeron - Khaeron je bio vrlo snažan paladin koji je živio 150 godina prije odvijanja radnje priče. On je bio fizički i psihički snažan. Usmrtio je Balnazzara i njegovu kčer. Za oružje je koristio ogroman čekić. Bio je veliki borac za vjeru i pravednost. Ispred Sherona je postavljen njegov kip, na kojemu su napisana njegova veličanstvena djela.

Image and video hosting by TinyPic
Balnazzar - Balnazzar je zapravo demon u obliku zmaja s četiri ruke. On je tvorac podzemnog svijeta. Prije 150 godina, ga je usmrtio Khaeron koristeći tri artifakta spomenuta u priči. No u život su ga vratili "Necromanceri" koristeći crnu magiju. Balnazzar je sada jači nego ikada, koristi zabranjene magije i trebati će mnogo truda da ga se pobjedi.

Image and video hosting by TinyPic
Andariel - Andariel je demon zarobljen u kugli. Zbog toga je kugla dobila ime Andarielova kugla. Kada je, prije 150 godina, vladao rat između Gorgona i ljudske rase, Andariel je obuzeo tijelo Sheronske princeze, te stao na stranu Balnazzara. Kada je Khaeron porazio Balnazzara, Andariel je izgubio neke svoje moći i skrio se u lokalnim špiljama. Carein je ušao u lokalne špilje, odstranio demona od Sheronske princeze i vratio ga u kuglu. Sada, kada se Balnazzar vratio na svijet, Andariel je ponovo ojačao i očekuje da će ga neko izvaditi iz kugle.

Image and video hosting by TinyPic
Geisha - Geisha je vrlo spretna šumska vilenjakinja. Kao oružje koristi svoj ubojiti luk i strijelu. Također se koristi svojom moći hipnoze, ali rijetko. Ona je vrlo jaka, ali i sentimentalna ratnica. Kada je još bila dijete, izgubila je majku u velikom požaru. O Geishi i njezinoj mlađoj sestri, brine se otac. Ima 18 godina i živi u šumskom selu Elanthia.

Image and video hosting by TinyPic
Geodarth - Geodarth je psihički veoma snažan monk. Monkovi su, često zli svećenici, ali Geodarth koristi svoju magiju u dobre svrhe. Njegov dom je hram kojeg štiti protektorica Thea. On ima 93 godine. Dok je još bio dječak, njega je otac učio koristiti crnu magiju. Otac mu je bio veoma sposoban političar. Za svojega sina je dao izgraditi sveti hram Haledron. Ponosan je na svojega sina i njegovu psihičku moć.

Image and video hosting by TinyPic
Thea - Thea je fizički sposobna protektorica. Ona štiti hram Haledron, u kojemu prebiva Geodarth. Ona je veoma popularna u cijelom Sheronskom kraljevstvu. Posebno je draga kralju. Kada je doba rata, kralj je uvijek postavlja za vođu njegove konjanice. Otac joj je, poput nje bio vrlo snažan i sposoban vitez. On joj je bio osobni trener. Majka joj je bila poznata Sheronska političarka. Thea ima 23 godine.

Image and video hosting by TinyPic
Uther - Uther je vrlo popularan paladin i borac za pravednost. On je vjerojatno najmoćniji od svih odabranih. Posjeduje mnoge magije, uglavnom svjetlosne. No često se koristi svojim ogromnim "Hammerom". On je veoma ponosan i hrabar ratnik, a isto tako i častan. Često se zauzima za ljude i staje u njihovu obranu. Njegov pradjed je bio Khaeron, koji je usmrtio Balnazzara prije 150 godina. Otac mu je također paladin, a majka proročica. Uther ima 67 godina.

Image and video hosting by TinyPic
Werther - Werther je druid koji protiv zlih sila koristi moći prirode. Carein je njegov dalji rođak. Werther vjerojatno ima najmoćnije magije u kraljevstvu. On posjeduje magiju pretvorbe. Može preuzeti oblik bilo koje divlje životinje. Otac, koji je bio rendžer, učio ga je koristiti silu prirode. Majka mu je umrla pri rođenju. Werther ima 114 godina i živi u napuštenoj šumi pokraj Sherona.

Image and video hosting by TinyPic
Stormreaver - Stormreaver je bio drevni ratnik koji je osnovao grad Sheron. Živio je prije oko 200 godina. U početku je bio jako mudar i plemenit ratnik, ali obuzela ga je želja za moći. Naime, u to doba postojala je jedna prostorija. U njoj se nalazilo tajanstveno Tigrovo oko. Tigrovo oko je vrsta dragulja. Kada bi bilo koje ljudsko biće dotaknulo Tigrovo oko, primilo bi božanstvenu moć i bio bi najmoćniji čovjek na svijetu. Stormreaver je htio primiti takvu moć i zato je iskovao čarobnu sjekiru. Takva sjekira bi mogla prepoloviti bilo što, pa čak i željezo. S tom je sjekirom Stormreaver krenuo u pohod. Ušao je u prostoriju i kada je htio uzeti Tigrovo oko, mračne sile su ga obuzele i ubile. Njegovu sjekiru su bacile u podzemni svijet, misleći da je nitko neće pronaći.














utorak, 08.07.2008.

PART I: BORN PRINCE...

U zemlji Dalhoti rođeno je dijete. Otac, koji bijaše kralj, dao mu je ime Peter. Petera su punih 7 godina odgajali najstroži učitelji i vitezovi. No jednog dana, tom bogatom kraljevstvu se počela približavati dvostruko brojnija vojska kralja Alheimera. Alheimer i njegovi preci su se stoljećima borili kako bi osvojili to područje. Nisu uspijevali, pa su im se pridružili i šumski rendžeri, koji su također mrzili to kraljevstvo zbog neprestanog krčenja njihovih šuma. Nakon 17 dana opsade, Dalhota je spaljena. Dijete je preživjelo, sakrivši se izvan kraljevstva. 7-godišnji Peter je bio umoran. Nije jeo niti pio dva dana i dvije noći. Jedne kišne noći, Peter je ugledao čovjeka kako mu se približava.

Image and video hosting by TinyPic

- 14:47 - komentiraj (8) - printaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.