UHODANE NEČASNE RADNJE komDIP-a

07.12.2015.

Karte na stol (HRVATSKO SLOVO)

DORH-u, DIP-u, Ministarstvu uprave, ministru Arsenu Bauku, HDZ-u i političkim strankama koje su sudjelovale na parlamentarnim izborima

Jeste li provjerili prebrojavanje glasova na parlamentarnim izborima i je li istina da su se glasovi prebrojavali u Apisu, gdje je zaposleno 200 mladih SDP-ovaca? Tko ih je nadzirao? Kako to da GONG prvi put nije nadgledao izbore i da o tome šute, iako primaju velika sredstva iz državnog proračuna?

I članovi Živog zida pretpostavljaju da su rezultati namještani, jer su u Matuljima u smeću pronašli kutiju s biračkog mjesta, te smatraju da su oštećeni za 100 glasova u 1. izbornoj jedinici? Je li moguće da su pojedinci na biračka mjesta dolazili s nekoliko osobnih iskaznica i glasovali u njihovo ime, a promatrače Živog zida tjerali? Dr. Stjepan Šterc tvrdi da je Arsen Bauk tijekom cijele izborne noći bio na linku s Apisom i apisovcima, te da se manipulacijom s biračkim popisima stvorio prostor za 200.000 glasova, s kojima se moglo manipulirati? Zoran Grgić, koji je u Hrvatskom saboru zadužen za nadzor sigurnosnih službi, sumnja da su i drugima nešto uzeli i Bandiću, Kajinu, ORAH-u i naravno HDZ-u. Pripremali su se prije izbora, odjavom ljudi koje ne bi našli na kućnim vratima? Ti su odjavljeni i s biračkog mjesta? Može li se to uopće provjeriti? Mogu li se prekontrolirati sve odjave s kućnih adresa u vremenu od mjesec dana prije izbora npr.? Mogu li to sami glasači prekontrolirati? Mogu li se ti popisi odjavljenih javno objaviti, kako bi se znalo o kojem se broju radi i je li to ispravno? Zašto DIP nije reagirao na prijavu Živog zida? Može li biti istina da su u DIP-u sitnim jutarnjim satima prepravljali zapisnike s biračkih mjesta?

Šećer na kraju: Apis je tvrtka u većinskom vlasništvu Vlade, koju kontrolira SDP i kojoj je Arsenije Bauk povjerio čuvanje podataka s biračkim popisima, kao i izračun rezultata za DIP! S mladim SDP-ovcima zaposlenim tamo već godinu dana upravlja Darko Parić, koji je iz Ministarstva uprave otišao nekoliko mjeseci prije izbora da bi se na izborima pojavio na 4. mjestu na listi SDP-a, a i u 10. izbornoj jedinici! K tome, on je radio software za izbore? Ako to nije sukob interesa, nečega je sukob? Je li istina da je Apis rezultate u javnosti objavljivao i prije no što su glasovi mogli biti prebrojeni? Hoćete li reagirati ako budu podnesene kaznene prijave, a vjerojatno će biti?

Zašto HDZ nije imao promatrače na svim glasačkim mjestima?

Čemu tako iritantan naziv koji podsjeća na Dimitrijevića Apisa! Atentatora.

Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatske, Orsatu Miljeniću, ministru pravosuđa

Dr. Dragi Prgometu

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.