"AKTUALNA POLITIČKA KLATEŽ"

11.04.2015.

BOZANIĆ U OFENZIVI


U Velikom se tjednu zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić odlučio reći popu pop, a bobu bob, to jest razgoliti hrvatsku zbilju točnim, razumljivim riječima. Učinio je to u tri navrata s konačnim udarcem u uskrsnoj propovijedi u kojoj se bez ikakve sumnje prepoznala aktualna politička klatež, protuhrvatska, protunarodna i protuljudska pa naravno i protukršćanska „izvršna vlast" koja iza sebe ostavlja pustoš i ništavilo, nekompetentna ekipa žalosnih, diletantskih likova iz arhaičnog crvenog bunara koja protukršćanski, osobito protukatolički komunistički svjetonazor kombinira s najordinarnijim divljim kapitalizmom, ubojicom svakoga socijalnog osjećaja i običnoga milosrđa, u besmrtnoj lopovskoj svezi sa stranim bankama i bankarima koji nisu drugo do lihvari, naravno.

Kada se svemu tomu pridodaju potezi kojima izvršna vlast pakosti hrvatskoj državi i hrvatstvu u cjelini, izvršavajući obećanje svojim očevima da će odmazda biti potpuna, kada izvršna vlast ne izvršuje nego ovršuje kuće , dobra i živote Hrvata predajući ih lihvarima, kada u Hrvatskoj vlada očaj i muk (štono reče Bozanić), kultura isključivanja iz općega dobra i crno siromaštvo – tada je ljudska, građanska dužnost svakoga čovjeka u zemlji Hrvatskoj da se suprotstavi kulturi uništenja života u našoj domovini, da pomete ništarije rođene iz ništavila, kamo trebaju biti vraćeni.

Bozanićev Veliki tjedan usporediv je s vremenom u kojemu je Crkva u Hrvata pod vodstvom Franje Kuharića u Branimirovoj godini „potegnula" tako snažno i odlučno da poslije toga događaja ništa više nije bilo isto, godinu potom umro je komunistički diktator i zločinac Tito, nastavila se doduše represija, ali bijaše to zenit i početak agonije odvratnoga sustava i odurne naddržave Jugoslavije za kojom cmizdri ova „hrvatska „izvršna vlast godine Gospodnje 2015. No hvala Bogu, na Uskrs smo se približili uskrsu hrvatske volje nakon dugog i neshvatljivog muka, zabuna i pogrješnih izbora, pa se može reći da su zadnje tri godine bile jedan jedini Veliki petak hrvatskoga naroda čiji je zbunjeni dio i sam pridonio ovoj sablazni, a onaj svjesniji morao proživjeti muku i umirati na križu isključenosti, marginaliziranosti i blokiranosti.


SPALJENA HEVATSKA ZASTAVA, OČUVANA TRADICIJA


Da Veliki tjedan ne bude malen po svjetovnim zbivanjima pobrinuo se zločinac Vojislav Šešelj koji je u vrijeme srpske agresije ubijao Hrvate u Slavoniji. U duhu srbijanske tradicije spalio je hrvatsku zastavu i nije to bila prva koja je gorjela nakon svršetka rata – kad god bi Srbijanci bili nečim nezadovoljni, Amerikancima ili Albancima, palili su usput hrvatsku zastavu. Ma kako samo imaju toliko hrvatskih barjaka i gdje ih drže, u stanovima? Oprosti mi Bože, ali kad za vrijeme neodredljivih hrvatskih državnih blagdana vidim malo i premalo zastava po hrvatskim kućama, dolazim do nevjerojatnoga zaključka da Srbijanci imaju više hrvatskih zastava nego Hrvati. I trebaju imati, za svaku zgodu.

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Zalizani Vučić koji je na Banovini u vrijeme srpske agresije Hrvatsku proglašavao Srbijom, upitao je zašto Hrvati ne hvale i slave srpske generale, što nije tek cinizam nego odraz sveopće naravi i bizantinske tradicije. U zajedničkoj europskoj ili bilo kakvoj budućnosti (glavno da je zajednička) bit će valjda proglašen i Dan srpskih i hrvatskih generala kao zajednički blagdan, s bistama Kadijevića i Gotovine na binama ukrašenim zajedničkim zastavama.

Hrvatska službena vlast dosjetila se da bi mogla reagirati (što do sada nije jer nije bila izborna godina), pozvala na raport otpravnicu poslova Bosu Prodanović (!), čak povukla veleposlanika iz Beograda koji je ionako namjeravao Uskrs provesti u Zagrebu, a onda između redaka poručila Srbiji da je u stvari stvari sve O.K., neka se ne brinu, predstava je odigrana i slučaj ne će nauditi ljubavi i prijateljstvu te usrdnoj pomoći Srbiji na putu prema EU.

VUKOVAR

U duhu gornjih poruka, istodobno u Vukovaru protuteroristička valjda služba hrvatskoga Ministarstva unutarnjih poslova terorizira branitelje Vukovara i Hrvatske u cjelini, poziva ih na obavijesne razgovore poradi hrvatskom zastavom prelijepljenih nelegalno postavljenih ćiriličnih ploča. Kako se samo usuđuju lijepiti hrvatske zastave u Hrvatskoj i odakle im one? Možda su išli po njih u Srbiju gdje se mogu jeftino nabaviti jer ih ima puno (kao što je rečeno). U pomoć hrvatskom MUP-u koji je zaboravio koliko je pripadnika MUP-a stradalo u Vukovaru 1991., u pomoć ideji o srpskom Vukovaru pridružili su se i Ujedinjeni narodi odnosno neki njihov odbor pa prozvali Hrvatsku da se ne brine dovoljno o ćirilici u Vukovaru.

Srbijanski lobi očito dobro radi i u UN, a ako sestra Pusić nedajbože postane tajnica UN, bit će toga i više. Umjesto da se u svezi s Vukovarom za vječna vremena posipaju pepelom i ispričavaju, UN-ovci postaju drski i miješaju se u ono što ne razumiju. Ono što mi razumijemo i pamtimo jest da UN nije prstom maknuo dok su Srbija, srbizirana JNA i četnici razarali Vukovar i pobili ili odveli u srbijanske logore sve što je bilo hrvatsko. UN i njegova Povelja kao da u to vrijeme nisu postojali. A kada su njihove nebeskoplave „snage" 1992. ušle u Hrvatsku, nisu stale na hrvatske granice nego na granice srpske paratvorbe u Hrvatskoj, da ju zaštite, a usput se i dobro omastili švercom te lijepo razvijenom mrežom prostitucije kao i potom u Bosni.


PLOČICE

I dok se u Beogradu spaljuje hrvatska zastava, u Zagrebu se spaljuje hrvatski grb na registarskim pločicama automobila jer grb iritira Ranka Ostojića i političke Hrvate. „Definitivan" izbor nove pločice predstavljen je kao prvotravanjska šala premda nije, na tomu se radi pa su i zato potrebni prijevremeni izbori da klatež ne provede svoje i u zadnji tren prije odlaska s vlasti zagadi i na taj način hrvatski život i hrvatske simbole. Objašnjenje je (da se ipak zadovolje Hrvati) da ploče nisu dvojezične i dvopismene nego jednobrojčane i nacionalno neutralne i da pružaju užitak lokalpatriotima pa će svaki grad imati svoju pločicu.


PRILOG HTV

Potpiruje se i s HTV-a gdje u jednoj estradnoj emisiji s društvenim temama nastupi i neki cirkusant sa zelenom kapuljačom i crvenom zvijezdom na njezinu vrhu – i ništa. Da se pojavio s kukastim križem, recimo, vrištali bi svi mediji. U emisiji se natječu po tri kandidata, a u rečenoj je „pobijedio" tko? Cirkusant s crvenom zvijezdom. Zove se Kurspahić, vrijeđa hrvatski narod, a plaćena publika u studiju mu plješće. Koliko se moglo razbrati, i taj je od onih cirkusanata koji su poput Frljića i sličnih došli u Hrvatsku svojedobno iz ratom zahvaćene Bosne, Hrvatska im je dala sve a oni joj vraćaju uvredama. No, i tomu dolazi kraj.

U istoj je emisiji nastupio Denis Kuljiš te uspio reći nešto o nepredvidljivosti ljudske prirode a ilustrirao slučajem „filmskog redatelja koji je bio simpatičan i tko bi pomislio da će srušiti Stari most u Mostaru." Tako provokatori i dalje plasiraju tezu da su Hrvati i Slobodan Praljak osobito, srušili Stari most, premda su u Haagu tu potvoru izbacili iz optužnice ili se most barem više ne spominje nakon što su eksperti dokazali da Hrvati i Praljak – nisu srušili taj kameni prijelaz preko Neretve. Ali eto, na prvom programu HTV-a gostujući provokator koristi priliku da naudi hercegbosanskim Hrvatima. I ne radi to besplatno.

Hrvoje Hitrec

(Portal HKV)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.