KRAĐOM DO ZVIJEZDA-PA NATRAG DO TRNOBODLJIKA

srijeda , 18.10.2017.

TODORI_XIV

BLEIBURŠKA TRAGEDIJA HRVATSKOGA NARODA (5.)

nedjelja , 15.10.2017.

TRAG_29
album upload

TRAG_30
TRAG_31
TRAG_32
TRAG_33
TRAG_34
TRAG_35

(svršetak)

BLEIBURŠKA TRAGEDIJA HRVATSKOGA NARODA (4.)

četvrtak , 12.10.2017.

TRA_23
upload my pics

TRA_24
picture hosting websites free

TRA_25
TRA_26
TRA_27
TRA_28

AUTORI: FRANO NEVISTIĆ i VINKO NIKOLIĆ

(nastavak slijedi)

DAN NEOVISNOSTI

nedjelja , 08.10.2017.

HRVATSKI_BARJAK

Danas je Dan neovisnosti, blagdan kojim se obilježava 8. listopada 1991. godine, dan kad je Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama bivše SFRJ.

Sabor je tada utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ, te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više, kao takva, ne postoji.

MARANATHA

petak , 06.10.2017.

BLEIBURŠKA TRAGEDIJA HRVATSKOGA NARODA (3.)

srijeda , 04.10.2017.

TRAG_17
TRAG_18
temporary picture sharing

TRAG_19
TRAG_20
free image hosting websites

TRAG_21
upload image

TRAG_22

AUTORI: FRANO NEVISTIĆ i VINKO NIKOLIĆ

(nastavak slijedi)

NEUMRLOST NASILJA

ponedjeljak , 02.10.2017.

Konkvistadori

Konkvistador Francisco Pizarro

Konkvistadori (španj. conquistador osvajač), španjolski vojnici, istraživači i pustolovi koji su u službi svoje vlade, vršeći strahovita nasilja nad domorocima, osvojili za Španjolsku u 16. stoljeću golema područja u Srednjoj i Južnoj Americi.

Nakon Kolumbova otkrića Amerike 1492. godine španjolska je kruna pokrenula brojne ekspedicije radi konkviste (španj. conquista osvajanje) novootkrivenih područja. Krajnji je cilj bio kolonizacija Amerike, tj. Sjeverne, Srednje i Južne Amerike te karipskih otoka. Čitavo područje je nazvano Zapadnim Indijama, pošto su istraživači isprva pretpostavili da su stigli na (nepostojeću) atlantsku obalu azijsko-pacifičkog Dalekog istoka, koji je otkriven i ubrzo koloniziran pod imenom 'Istočne Indije', posebice otočja Filipina i Guama.

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Rasprava o ljudskim pravima domorodaca

Većina konkvistadora okrutno je postupala s naseljenicima regija koje su posjetili ili osvojili; ubijajući, porobljujući, silujući i na druge ih načine zlostavljajući. Neki Španjolci, kao istaknuti svećenik Bartolomé de Las Casas, branili su Indijance od zlostavljanja konkvistadora. Godine 1542. Bartolomé de las Casas je objavio Kratki prikaz o razaranju Indija (Brevísima relación de la destrucción de las Indias). Njegov prikaz je uvelike odgovoran za prolazak novih španjolskih kolonijalnih zakona poznatih kao Novi zakoni iz 1542., koji su štitili prava domorodačkog stanovništva. Godine 1615. Felipe Guamán Poma de Ayala poslao je 1200 stranica Nove kronike i dobre vlasti (El primer nueva corónica i buen gobierno) kralju Španjolske. To je bila povijest Inka, njihovog osvajanja i okrutnog postupanja koju je napisao bivši plemić Inka koji je imao grižnju savjesti u svojoj kasnijoj dobi zbog pomaganja konkvistadorima, pa je želio obavijestiti kralja o problemima. Knjiga je bila izgubljena u povijesti sve do 1908. kada je otkrivena u osobnoj knjižnici Danske kraljevske kuće.

Izvještaji o ponašanju španjolskih konkvistadora bili su dio izvornog materijala za stereotip španjolske okrutnosti koja je postala poznata kao Crna Legenda.

Wikipedija

ŠEKS: "VUČIĆ JE ČETNIK"

petak , 29.09.2017.

ŠEKS: Vučić je četnik, fućka mi se što je predsjednik.

Iako smatra da se srpski predsjednik ne bi smio miješati u donošenje zakona u RH, Milorad Pupovac stao je u Vučićevu obranu

Prepucavanja koja je u Hrvatskoj, ali i susjednoj Srbiji izazivala odredba Zakona o pravima hrvatskih branitelja po kojoj je Hrvatska 90-ih trpjela agresiju Srbije, Crne Gore i JNA uz pomoć velikog broja pripadnika srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, doživjela su jučer kulminaciju nakon što je Vladimir Šeks, pročelnik HDZ-ova Savjeta, srpskog predsjednika Aleksandra Vučića nazvao četnikom.

RUŽA TOMAŠIĆ 'Smije li Aleksandar Vučić prijetiti punopravnoj članici Europske unije?'


BULJ: 'Neka Vučić plati ratnu štetu pa će biti i za zakon o braniteljima i za sve ostale socijalne kategorije'
Izradi zakona pristupili smo kako bismo najzaslužnijima za obranu domovine pružili sveobuhvatnu skrb prilagođenu njihovim potrebama", istaknuo je ministar branitelja TOMO MEDVED.

VEČ., 29.9.17.

BLEIBURŠKA TRAGEDIJA HRVATSKOGA NARODA (2.)

utorak , 26.09.2017.

TRAG_11
TRAG_12
upload multiple image

TRAG_13
TRAG_14
TRAG_15
TRAG_16

AUTORI: FRANO NEVISTIĆ i VINKO NIKOLIĆ

(nastavak slijedi)

BLEIBURŠKA TRAGEDIJA HRVATSKOGA NARODA (1.)

subota , 23.09.2017.

TRAGEDIJA_1
image hosting services free

TRAGEDIJA_2
how to upload photos to the internet

TRAGEDIJA_3
TRAGEDIJA_4
TRAGEDIJA_5
TRAGEDIJA_6
AUTORI: FRANO NEVISTIĆ i VINKO NIKOLIĆ

(nastavak slijedi)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se