Ono što ne znate o meni
možda nikad nećete saznati,
a ono što znate
vjerojatno ćete zaboraviti

Ako netko ima volju može se javiti na gmail ili hotmail. Iskreno, veselim se svakom mailu.






Pomozimo maloj Anji

Radinoca Snova - Humanitarne akcije


ljubavje.com

free web counter


Online Users



Ocijeni moj blog


www.blog385.com

Sasvim običan blog jedne (ne)obične klinke

ponedjeljak, 31.12.2007.

Malo o staroj i novoj!



Prošla je još jedna godina. Danas se opraštamo od nje i pomalo svi razmišljamo je li nam ostvarila sva naša očekivanja i nadanja.

Mnogi od nas baš danas povlače nekakve crte, ispisuju nove odluke i nadaju se kako će im nova godina donjeti baš ono što si žele. No, je li baš toliko bitno da se odluka donese na početku godine, nije li za pozitivnu i čvrstu odluku ionako svejedno. Za nove odluke nikad nije pogrešno vrijeme, svaki trenutak u godini može biti upravo onaj pravi za donošenje nove odluke ili povlačenje nekakvih crta.

Kakva će biti godina u koju ćemo zakoračiti moći ćemo reči tek na njenom kraju, no naposlijetku sve osvisi o nama samima koliko smo spremni i želimo ostvariti sve ono što smo si zacrtali.

Kakva je bila ova protekla godina, najbolje zna svatko od nas za sebe osobno. Nadam se da nitko od vas nije razočarala i da ste ostvarili barem djelomično onoga što ste željeli.

Već nekoliko godina ne donosim nikakve novogodišnje odluke. Odluke donosim kako mi se nameću tokom godine i ostvarujem ih isto tako ovisno o njihovoj težini i zahtjevnosti i naravno volji kojima im pristupim. Tako ću i ove godine.

I za kraj da ne duljim, neka vam ova godina donese zdravlja, uspjeha, mira, sreće i svega onoga što si želite.

Nek vam je svima Sretna Godina Nova!

- 16:54 - 26 komentara - Isprintaj - # - On/Off

Prethodni postovi

utorak, 25.12.2007.

Sretan Božić



Dragi moji blogeri, svi oni koji posjećujete moj blog ili koji su ikad bili ovdje, a i svi oni ostali,

želim Vam svima Sretan i Blagoslovljen Božić s puno radosti, mira i sreće.

Kako ovih dana želim biti sa onim svojim najbližima kojima zbog posla i raznih drugih stvari tijekom godine uskraćujem svoju prisutnost, ovih dana ću je uskratiti Vama dragi moji pa ne stignem svima čestitati na vašim blogvima. Ovom prilikom čestitam svima i za koji dan se vračam.

Molim bez zamjere i još jednom svako dobro.

Veliki pozdrav.


p.s. možda je malo s zakašnjenjem ovaj post, no bolje ikad nekog nikad

- 21:19 - 35 komentara - Isprintaj - # - On/Off

Prethodni postovi

četvrtak, 20.12.2007.

Sedan svjetskih čuda

Grupu studenata su zamolili da nabroje ono što misle da je danas "Sedam svjetskih čuda". Iako je bilo nekih razlika, najčešći odgovori su bili:

1. Egipatske piramide
2. Taj Mahal
3. Veliki kanjon (Grand Canyon)
4. Panamski kanal
5. Empire State Building
6. Bazilika sv.Petra
7. Kineski zid

Za vrijeme prikupljanja glasova, učiteljica je primijetila da jedna studentica još nije završila.

Upitala ju je ima li problema sa svojom listom. Djevojka je rekla:
"Da. Ne mogu se odlučiti jer ih ima toliko."

Učiteljica joj je rekla:
"Pročitaj ono što si napisala, možda ti mi pomognemo."

Djevojka oklijevajući pročita:

"Mislim da 7 svetskih čuda jesu:


1. Vidjeti...



2. Čuti...



3. Doditnuti...



4. Okusiti...



5. Osjećati...



6. Smijati se...



7. Voljeti."



U sobi je nastala grobna tišina.

Stvari koje mi vidimo kao jednostavne i svakodnevne, su stvarno čudesne!

Najvrednije stvari u životu ne mogu se napraviti ili kupiti.

- 09:40 - 49 komentara - Isprintaj - # - On/Off

Prethodni postovi

ponedjeljak, 17.12.2007.

Kakve kolače napraviti za Božić?

Pošto krajem prošlog tjedna nije bilo mogućnosti za uređivanjem bloga i komentiranje umorna od stalnih pokušaja i vraćenih poruka "...pokušajte ponovo kasnije" bacila sam se na pripremu za Božić.

Naime odlučila sam ove godine da ću sama peći kolače. Obožavam peči kolače samo je žalosno da baš za Božić ja moram kupovati kolače jer je to vrijeme kad sam najviše zaposlena, bilo na poslu, bilo doma. Ove godine sam rekla dosta je toga. Ja spremam kolače, ostale pripreme ću podijeliti na ostale ukućane.

Tako sam vikend provela tražeći razne recepte po Internetu, u knjigama s kolačima (kojih hvala Bogu imam na tone) i u raznim časopisima koje sam u proteklih godina nakupovala (rekoh ove godine više ne kupujem, no već sam se nebrojno puta na kiosku ulovila za slične, još nisam kupila).
Ispisala sam si mnogo naslova, međutim slagat ću samo neke pošto ipak ne mogu i ne stignem složiti sve. Izbor ću ipak prepustiti svojim mlađim članovima obitelji, a počinjem peći od petka, najprije one suhe kolačiće, ono s kremom ću pripremiti na badnjak.

Evo za sve one koji vole raditi kolačiće (a slućajno imaju i vremena) stavit ću vam neke linkove do recepata na Internetu (jer mi se neda pisati svoje). Izbor je velik pa ja izdvajam tek neke.

Zvjedice s marmeladom

Išleri

Čokoladna salama

Božićna linzer torta

Capice (ili šape ili modlice)

Medena srca by schwartau

Breskvice

Domaći kolači

Također imate puno Božićnih recepata na Collinarka.com, Dr.Oetker, Posluh i još mnoge druge.

Naravno, ako vam se neda pripremati kolačiće danas ima na tržištu veliki izbor kolača, samo meni se nekako gubi taj čar Božića dok su kolači iz dučana. U bilo koje drugo doba godine odem kupiti kolač, no za Božić mi je nekako draže da su kolači pečeni doma. Kako je kod vas? Planirate li peći doma ili kupiti?

- 17:58 - 33 komentara - Isprintaj - # - On/Off

Prethodni postovi

utorak, 11.12.2007.

Čudovište iz jezera Loch Nessa

Nedugo sam pisala o zmajevima. Nije da me takve teme zaokupljaju no kako sam igrom slučaja ponovo naletjela na nekoliko sličnih članaka nisam mogla da ne napišem nešto o tome.


Jeste li čuli za čudovište iz Loch Nessa?
Legenda o čudovištu iz jezera prvi put se spominje 565.godine u životopisu Svetog Columba, koji je ukrotio zvijer. Navodi se da je od te godine pa sve do 1930. zabilježeno preko 4000 vidioca. Te je godine po nekim navodima ta neman prvi puta i snimljena, a također se mora spomenuti da se mnogi slučajevi viđenja čudovišta pripisuju čašici viskija.

U lipnju ove godine je britanska kladioničarska kuća Villiam Hill ponudila milijun funti nagrade osobi koja će dokazati da legenda čudovišta iz škotskog jezera Loch Ness uistinu postoji. Gordon Holmes je snimio video (koji ja nisam mogla pregledati jer izgleda da ga je već netko maknuo) no on opisuje čudovište iz jezera kao „crnu stvar, dugu oko 14 metara, koja se brzo kreće po jezeru“. Stručnjaci za Nessie tvrde da video prikazuje čudovište međutim moraju detaljno sve analizirati kako bi mogli potvrditi. Što su kasnije ti stručnjaci zaključili ne znam jer kasnije (osim što je izbrisan video) nije pisalo niti slovo.


Isto tako neki su znanstvenici došli na ideju da možda neka velika životinja stvarno postoji u tom jezeru kad toliko ljudi tvrdi da ju je vidjelo. Povezali su to s morskim reptilom koji je živio prije 160 milijuna godina, a ne nalikuje ničem što danas postoji na Zemlji. Imao je vrat dugačak dva metra, isto tako su mu kombinirano bili dugački tijelo i rep. Nikome nije bilo jasno zašto je imao tako dugačak vrat, no Leslie Noe iz Muzeja Sedgwick u Cambridgeu se dosjetio rješenja. Tvrdi da mu je dugi vrat bio potreban kako bi plutajući površinom mogao posezati za mekušcima koji su živjeli na dnu. Proučavao je fosile i osteološki je sasvim siguran da pleziosaur nije mogao dignuti glavu iznad vode poput labuda. Time je sigurno da taj reptil nije čudovište iz Loch Nessa.

No kako bilo, postoji li čudovište iz Loch Nessa ili je ono još samo jedna legenda koja živi i danas nikad nećemo moći sa sigurnošću potvrditi. Međutim, ljubitelji čudovišta zabrinuti su za njegov život.


Stanovnici iz okolice škotskog jezera vrlo su zabrinuti jer se Nessie u zadnje vrijeme vrlo rijetko viđa, a neki se čak boje da je uginula.
Kako tvrde godine 1995. viđena je čak 18 puta, a ove godine pojavila se samo dva puta. Zabrinjavajuća je činjenica da se više ne pojavljuje u redovitim razmacima u kojima se pojavljivala kako je zabilježeno još od 7.stoljeća.

Optimisti smatraju da se tajanstveno stvorenje prisiljeno kriti u dubljim vodama zbog niskih letova aviona britanskog ratnog zrakoplovstva, drugi krive zagađenja, a ima i onih koji se boje da je Nessie uginula.


Nitko nikada nije uspio dokazati postojanje podvodnog čudovišta, postoje samo glasine, neke slike koje mogu biti i fotomontaža, brojne priče onih koji su je navodno vidjeli i ništa više. Činjenica da od mnogih znanstvenika koji su istraživali dubine jezera nitko nije uspio otkriti ništa, no ipak postoje još neki koji vjeruju u legende više od znanstvenika. Možda je i to na neki način utješno, jer lijepo je znati da ima još onih koji su zadržali ono dijete u sebi i vide svijet kroz ružičaste naočale.

- 23:29 - 35 komentara - Isprintaj - # - On/Off

Prethodni postovi

ponedjeljak, 10.12.2007.

Zašto imamo dvije ruke?

Najprije evo zadataka koje sam vam ostala dužna u prošlom postu.
Naime meni je Anchi zadala zadatak, pa bi i ja morala najmanje petorici zadati neke zadatke.
Zadaci su sljedeći:
kisica - Sjećam se prvog poljupca kiss
Champs-Elysees - U noći punog mjeseca wink
Lady Gladden - Intervju s Hello Kitty smijeh
djevojcice - Škorpionski pogled na svijet nut
povuci potegni - Zašto baš meni? rofl

Svi ste odabrani napamet i ako netko ne želi, ne prisiljavam da radi zadatak, mada bih voljela. A ako pak netko drugi želi da mu zadam neku "pametnu" temu nek se javi zubo.

Sad kad sam podijelila zadatke evo vam još dokaza kako se već od najranijih dana naših života vide razlike između muškaraca i žena.

Zašto žene imaju dvije ruke? rolleyes


A zašto muškarci imaju dvije ruke? nut



Do idućeg posta mah-mah wave

- 10:29 - 31 komentara - Isprintaj - # - On/Off

Prethodni postovi

četvrtak, 06.12.2007.

Muškarci su s Marsa, žene su s Venere

Ne znamo odakle smo došli, pa tako niti ne znamo jesu li muškarci i žene stigli baš s istog planeta. Zanimljivu teoriju je napisao dr. John Graya u knjizi Muškarci su s Marsa, žene su s Venere. Ako ste čitali znate o čemu govorim. Ja vam je neću prepričavati jer ruku na srce nisam je niti ja pročitala, već sam samo malo istraživala na netu pa znam o čemu se radi u toj knjizi. Ako vas interesira morat ćete ju pročitati ili malo proguglati pa nađite sadržaj negdje drugdje, a ja krećem dalje s postom.

Uglavnom kaj ja mislim o svemu tome od kuda su došli muškarci, a od kuda žene?
Činjenica je da smo svi svjesni razlike među spolovima. Htjeli mi to priznati ili ne neke stvari su jednostavno takve i ne možemo ih mijenjati. Sad zašto su takve o tome ne bih raspravljala, no muškarci i žene su različiti. Navodno znanstvenici otkrivaju da se već i prilikom rođenja muški i ženski mozgovi razlikuju. Pa mislim si što je tu čudno, ako nam se i tijela razlikuju. No nešto očito ne štima kad se i znanstvenici brinu oko tih mozgova dead. Jel su tome krive plavuše ili muškarci? Morat ću to pitati nekog znanstvenika koji se time bavi.

Dolazimo li s Marsa i Venere kako mnogi od nas tvrde ne znam, no jasno je da smo s različitih planeta.
Ne tako davno dok sam bila još veoma mlada nisam vjerovala u sve ove pričice kojima sam danas i sama svjedok.
Na početku svoje veze sa svojim sadašnjim dragim bila sam uvjerena da je on nešto drugačiji od svih drugih. Nismo li sve žene na početku u to uvjerene?yes Ni sama ne znam kad se je počelo događati to da sam postajala svjesna sve više stvari koje on radi baš na način kako sam čula da se žale druge žene. Da li sam postala svjesna tih stvari baš radi toga jer mi je stalno netko drugi žalio na to pa mi je počelo smetati ili mi je to smetalo oduvijek no na početku neke stvari ne želimo vidjeti pa ih preskačemo.
Ne znam jesam li se i ja na taj način promijenila u njegovim očima. Možda jesam, no ja po sebi ne vidim da sam se promijenila.

Mnogo puta si mislim da li bi na taj način razmišljali o suprotnom spolu da nismo sa svih strana suočeni s činjenicama da smo različiti. Je li postao trend da nas se takvima prikazuje i da na posljetku takvi i postajemo?

Mnogo puta si isto tako mislim, kako to da se stalno žene žale na svoje muževe i muževi na žene a opet oni ostaju zajedno u zajednici i trpe jedni druge unatoč tome što nisu zadovoljni. Ako ti netko ne paše zašto ga moraš trpjeti. Mislim da mnogo puta se mnogo više žalimo nego to uistinu je. Možda ustvari nam niti ne smetaju mnoge od stvari ali smo čuli nekog kako to kritizira pa onda i nama počne smetati.

Ova tema je dosta opširna. I muškarci i žene imali bi dosta toga za reći. Ja pošto sam žensko znate što bih još sve dodala u ovom tekstu.

A da vam svima odgovorim na naslov: za Veneru ne znam kaj se tamo nalazi, no na Marsu nema nikakvih muškaraca, ima samo vještica, a ako su nekad bili tamo ne znam nije zapisano u nikakvim povijesnim knjigama.rofl

Temu za post mi je zadala Anchi pa ju sad pitam kak sam prošla smijeh

Svima ostalima mah-mah wave i pamet u glavu lud (hihi tak uvijek moj tata govori naughty)

- 17:29 - 33 komentara - Isprintaj - # - On/Off

Prethodni postovi

srijeda, 05.12.2007.

Smijeh i suze...

Probudim se danas sa nekom zebnjom u srcu. Nešto me stišće i ne da mi mira... srce mi se steže i stalno nešto me kopka, a ne mogu da se sjetim što bi to moglo biti.

Previše je boli u posljednje vrijeme. Premalo smijeha. Previše zaokupljanja s nevažnim stvarima, onim važnim pridaje se tek usputni pogled. Sve mi više fale neki davni trenuci, nešto iz djetinjstva, ona bezbrižna igra, smijeh od srca i mnogo ljubavi.

Ostala sam zarobljena u ovom vremenu, ne snalažuči se u svijetu u kojem sam se našla. Iako sam tako polako ulazila, misleći da pratim događaje, da privikavam se na novu sredinu, da učim nove stvari... prevarila sam se, ne mogu se priviknuti na ovo, na takav svijet, prepun obveza, a premalo ljubavi i topline. Boli me spoznaja da ću se možda svako jutro buditi sa stezanjem u srcu, s neugodnim osjećajem da nisam doma...

Možda se priviknem, možda, mada ne vjerujem... morat ću bježati u svoj vrt mašte, u svoje suncem obasjane trenutke sreće i ljubavi...



Evo, dragi moji, vratila sam se. Ovaj kratki tok mojih misli napisan je bio prije nekoliko dana. Trebalo je biti odmah objavljeno no nisam imala snage, bila sam u nekom čudnom raspoloženju cijeli tjedan.
Jučer je nešto puklo u meni i smijala sam se možda pola sata ali onako od srca. Kažu da smijh liječi, istina koju sam već više puta dokazala. Već dugo se nisam smijala, vjerojatno sam zato pod teretom raznih problema pala u neko tmurno raspoloženje.

No, rekla sam dosta je toga, idemo dalje. Anchi mi je zadala domaću zadaću, bude već sljedeći post koji pišem dok vas sve obiđem i pročitam sve što sam propustila.

Pusam vas sve kiss

p.s. Jeste si očistili čizme?

- 08:49 - 22 komentara - Isprintaj - # - On/Off

Prethodni postovi

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Misao dana
Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova.
Elonor Roosevelt