o'blog

< prosinac, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Lipanj 2013 (1)
Studeni 2012 (1)
Travanj 2012 (1)
Veljača 2012 (1)
Listopad 2011 (1)
Rujan 2011 (1)
Lipanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Studeni 2010 (1)
Rujan 2010 (1)
Srpanj 2010 (1)
Lipanj 2010 (1)
Svibanj 2010 (1)
Travanj 2010 (2)
Siječanj 2010 (1)
Listopad 2009 (2)
Rujan 2009 (1)
Kolovoz 2009 (2)
Srpanj 2009 (2)
Lipanj 2009 (1)
Travanj 2009 (4)
Ožujak 2009 (4)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (2)
Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (3)
Listopad 2008 (4)
Rujan 2008 (5)
Kolovoz 2008 (2)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (5)
Travanj 2008 (2)
Ožujak 2008 (4)
Veljača 2008 (3)
Siječanj 2008 (4)
Prosinac 2007 (6)
Studeni 2007 (7)
Listopad 2007 (6)
Rujan 2007 (7)
Kolovoz 2007 (5)
Srpanj 2007 (3)
Lipanj 2007 (7)
Svibanj 2007 (6)
Travanj 2007 (11)
Veljača 2007 (10)
Siječanj 2007 (11)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
- obitelj ,posao i ostalo
- odnosi sa ženom ,djecom,
drugim obiteljima i drugima
- to može meni biti kao
jedna terapija - lijek -
oblog ,
a i onima koji čitaju
i u sličnoj su situaciji

glazba












Linkovi
http://humani.blog.hr/

Blog.hr

Monitor.hr

kršćanstvo

www.god.tv
kalvinizam
karizmatizam+
www.obiteljskizivot.com
www.cce.hr
www.imanade.com
www.tcmi.org

abdc
alkion
anđeo s ružom
baća iva
carica
darkwolf
estrogena
feby
goldy
gogoo
helix
lolina
malika
miris dunje
morenade
pjesma...
planinar
ribarnica
sofija
stereo
trill


vakum

Jeruzalem

filmovi
Free Hit Counter
Free Hit Counter

The Thin Red Line





Apocalypse now



The Passion






31.12.2007., ponedjeljak

Novi početak

Umjesto zaključka

Da sad pišem zadnju stranicu neke knjige , a ne zadnji post jednog bloga u jednoj godini , što bih napisao ? - bilo mi je lijepo biti s vama ; drago mi je što smo se čitali ?

Ili bih napisao neki tekst koji ne bi bio toliko protokolaran, nego više analitičan ? Trebao bih sagledati što sam to dobro , napravio a što ne ; vidjeti propuste i iznijeti svoja žaljenja …a ima toga …

Žao mi je da nisam više čitao tuđe postove i razmišljao o njima - i o tim postovima i blogovima, a i o osobama koje su iza svega toga i koje su to kreirale. Opet sam se previše bavio sobom i svojim ( a nije li to ono protiv čega se borimo a i trebamo cijeli život boriti –između ostaloga ?)

Žao mi je što kod drugih nisam ostavio više komentara . Nešto me u tome spriječila moja tehnološko - internetska ograničenost ( ne služim se programima dovoljno dobro ) , a nešto i moja neorganiziranost u korištenju vremena .

Žao mi je zbog svega toga , a žao mi … i zbog drugih propusta i sebičnosti …mea culpa !

Oprostit ćete mi to , dragi moji prijatelji , kao što si i ja sam to moram oprostiti , kao što si štošta moramo oprostiti , jer dragi Bog nam sve to, i mnoštvo drugoga oprašta u Isusu !

Osvojimo to oproštenje , osvojimo ga na juriš ; naučimo nešto od svih propusta , iz svega lošega , a naravno i iz dobroga , da bi imali novi početak!
Novu šansu u Novoj ! Meni to treba ! Meni to treba bar svake godine , ako ne i češće !

Oproštenje ! Novi početak !
To nam svima želim u Novoj i cijelu novu 2008 !
Sreću , oproštenje i novi početak svima nam, u novoj 2008 !

Amen !




- 00:10 - Komentari (7) - Isprintaj - #

25.12.2007., utorak

Crkve...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Posjetio sam par crkava sad na Badnjak i Božić- Tordinci , Korođ, Osijek...

U nekima sam pjevao u zboru ...

U svima smo si zaželjeli ( ono što želim i svima vama )...


SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BADNJAK I BOŽIĆ !!!
- 22:49 - Komentari (4) - Isprintaj - #

23.12.2007., nedjelja

Posoljene šetnje

Image Hosted by ImageShack.us


Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
- 23:23 - Komentari (3) - Isprintaj - #

19.12.2007., srijeda

Udruga


'Glas čovječnosti '


Udruga 'Glas čovječnosti ' je sinoć imala godišnju skupštinu i domjenak. Bio sam pozvan kao dugogodišnji poznanik , pa usudim se reći i prijatelj , nekih od članova te udruge , a i samog predsjednika i osnivača te udruge .

Udruga je osnovana prije pet godina , s ciljem da se bori za ostvarenje prava i potreba tih osoba sa posebnim potrebama . Radi se o visokim stupnjevima invalidnosti . I sam predsjednik Robert Dudnik , inače diplomirani pravnik , je vezan za kolica . To su osobe koje svoju invalidnost nisu zadobile u ratu , nego su takvi rođeni, ili su u životu zbog neke bolesti ili nesreće , zadobili taj hendikep.

Pohvalio sam ih , i rekao da idu u dobrom smjeru . Organizirali su se i aktivirali i djeluju već godinama. Rekao sam im da su time dobar primjer svima . Demokracija je jedna prilika , šansa da se nešto napravi. Mnogi ljudi samo čekaju da im netko nešto da , niti na izbore neće izaći , a onda jadikuju kad im ne 'padne s neba'. Ove su se osobe organizirale i aktivirale , povezale sa instancama i trude se . Robert D. Bi rekao da su 'fajteri'!

Kao takvi , kao borci, imaju i dobrog Saveznika . Imaju razvijenu vjeru u Isusa i surađuju sa mnogim crkvama-i katoličkim i protestantskim . Razvijaju neku svoju duhovnost i molitveni život, te sam ih i tu posebno ohrabrio .

Nije li to ono što su još stari redovnici naglašavali : 'Ora et lavora' - moliti i raditi - molitvom se ispružati Bogu i Isusu , a aktivnošću doprinositi društvu !?


Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
- 11:53 - Komentari (2) - Isprintaj - #

15.12.2007., subota

Posljedni post ( i ) o politici

Kasni se …
Kasni se i sa popravkom blog servera -dva-tri dana ne'moš mu prić!
Trebao sam već završiti i sa pretragama u srijedu. Tek sam jučer već propisane pretrage kompletirao .

Dešavalo se da kasno navečer nešto pojedem , a rano ujutro sam trebao ići dati krv. Ili dođem ujutro , ne baš najranije , a ono red i gužva 'boli glava '…Okrenem se i odem na neku drugu pretragu . Kompletiran dosje u ponedjeljak nosim svojoj liječnici .
Možda uzmem bolovanje još tjedan dana –tamo do Badnjaka. Porazgovarat ću s liječnicom i o toj mogućnosti . Ona je dobra prijateljica moje sestre. Specijalist je za obiteljsku medicinu i svi , počevši od moje sestre , smo sad kod nje prijavljeni . Promijenio sam par liječnika dok nisam došao do ove. Jednostavno , moraš biti dobar s liječnikom da bi se valjano brinuo za tebe i da dobiješ što ti zakonski pripada. S prošlom liječnicom sam imao problema da dobijem i tri dana bolovanja kad me gripa s temperaturom baci u krevet.

Trebali su i političari ranije završiti sa razgovorima , a Predsjednik je već ranije trebao potvrditi Mandatara . No , kasnilo se. Tek sada , prije pola sata, Mesić je potvrdio Sanadera. Nije Stipica imao ni lak izbor. Na trenutak sam pomislio ( pa i poželio ) da će možda i učiniti nešto revolucionarno ( možda i neustavno ? ), te dati mandat SDP-u . Razlog mojih simpatija i želja je bio u procjeni da bi neke pozitivne promjene, Hrvatska mogla bolje napraviti s tom ekipom. Milanović još u to vjeruje. Veruje da u prvih 30 dana Sanader neće formirati Vladu.

No , ostajem legalist i kršćanin –vjernik. Mislim da treba biti i realist i prihvatiti stanje , ali i vjerujem da je molitva nešto što treba biti dio naše svakodnevnice . Nije molitva samo za sahrane , smrt i crkvenu zgradu. Moliti se treba svaki dan kod kuće ili gdje se već krećemo . Molitva je djelatna sila . Molitva je i zastupničko posredovanje za bližnjeg i društvo. I tu je možda najdjelatnija - zato što je nesebična !

Stoga, molimo, kako nas uči Biblija, za '…sve ljude , za kraljeve i za sve koji su na višem položaju …'(I Tim 2 : 1-2). Molimo za novog-starog mandatara i za to da vladaju mudro i dobro
. Stoga , želim vam zdravlja, ili bar dobrog liječnika s kojim ste dobri i koji će se dobro brinuti za vas!

- 19:30 - Komentari (3) - Isprintaj - #

06.12.2007., četvrtak

Predzadnji post o politici

Politika i tlak

Tko ili što nam diže tlak ? Možda sinoćnji poraz Dinama ? Jedan u nizu ! Naravno to onim pravim , zagriženim dinamovcima , BBB-ovcima, sigurno diže tlak. Meni samo malo žao što još jedan od naših klubova nije uspio . Odavno , onako pravo , navijam samo za Reprezentaciju .

Meni , možda Friščić diže tlak ? Na kraju će još i vladu formirati sa Sanaderom !? Ili mi stresni posao i drugi životni stresovi dižu tlak ? Možda i višak kila !

U svakom slučaju , jučer mi je liječnica pronašla visok tlak i potjerala me na bolovanje. Kaže, da bih imao vremena obaviti sve pretrage koje trebam obaviti . Jutros sam već obavio neka snimanja . Potrajat će to cijeli tjedan; s uputnicama ovamo , onamo …Taman dok Mesić imenuje mandatara , ja ću obaviti sve pretrage.

Tako , lipi moji , na bolovanju sam pa mi 'držite fige '. Tko moli , nek moli i za mene, da još poživim i da se naučim nositi sa stresom . Zna li tko za neki tečaj o tzv. ' stress menagamentu' ? To još moram naučiti , a kile ću već znati skinuti . Samo da mi ovi političari ne dižu tlak !

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 10:00 - Komentari (6) - Isprintaj - #