o'blog

< siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Lipanj 2013 (1)
Studeni 2012 (1)
Travanj 2012 (1)
Veljača 2012 (1)
Listopad 2011 (1)
Rujan 2011 (1)
Lipanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Studeni 2010 (1)
Rujan 2010 (1)
Srpanj 2010 (1)
Lipanj 2010 (1)
Svibanj 2010 (1)
Travanj 2010 (2)
Siječanj 2010 (1)
Listopad 2009 (2)
Rujan 2009 (1)
Kolovoz 2009 (2)
Srpanj 2009 (2)
Lipanj 2009 (1)
Travanj 2009 (4)
Ožujak 2009 (4)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (2)
Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (3)
Listopad 2008 (4)
Rujan 2008 (5)
Kolovoz 2008 (2)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (5)
Travanj 2008 (2)
Ožujak 2008 (4)
Veljača 2008 (3)
Siječanj 2008 (4)
Prosinac 2007 (6)
Studeni 2007 (7)
Listopad 2007 (6)
Rujan 2007 (7)
Kolovoz 2007 (5)
Srpanj 2007 (3)
Lipanj 2007 (7)
Svibanj 2007 (6)
Travanj 2007 (11)
Veljača 2007 (10)
Siječanj 2007 (11)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
- obitelj ,posao i ostalo
- odnosi sa ženom ,djecom,
drugim obiteljima i drugima
- to može meni biti kao
jedna terapija - lijek -
oblog ,
a i onima koji čitaju
i u sličnoj su situaciji

glazba












Linkovi
http://humani.blog.hr/

Blog.hr

Monitor.hr

kršćanstvo

www.god.tv
kalvinizam
karizmatizam+
www.obiteljskizivot.com
www.cce.hr
www.imanade.com
www.tcmi.org

abdc
alkion
anđeo s ružom
baća iva
carica
darkwolf
estrogena
feby
goldy
gogoo
helix
lolina
malika
miris dunje
morenade
pjesma...
planinar
ribarnica
sofija
stereo
trill


vakum

Jeruzalem

filmovi
Free Hit Counter
Free Hit Counter

The Thin Red Line





Apocalypse now



The Passion






29.01.2007., ponedjeljak

Hrvatska-dobra zemlja za dobar život

Proučavanja ,predviđanja, proroštva …

Ne volim biti zloguki prorok, crna ptica zlosutnica. Grci su ubijali glasnike koji donesu loš glas , a ni danas ih nitko ne voli. Pogotovo ako se ne zna prepoznati ono dobro u nekoj lošoj poruci, projekciji ili proroštvu . Više volim donositi radosnu i dobru vijest i volim da mi postovi zrače optimizmom. To nije uvijek moguće, pogotovo ako ide protiv nekih najdubljih osobnih uvjerenja i vjerovanja .

No, opet na vijestima ( jedna od onih '5 me' je da sam 'news man' ) dadoše rezultate jednog proučavanja , po kojem je Hrvatska na 18, mjestu , kao zemlja za dobar život. Nisam siguran koji su sve faktori u to bili uključeni i kakva je to bila anketa, ali po tome , bolje nam je nego Englezima, Kanađanima i još mnogima, u njihovim domajama! 'Uračunali' su u to i stupanj slobode , i čistoću okoliša , ekonomiju ,..i mi među prvih dvadeset zemalja svijeta !? Naravno Ameri su negdje ispred nas , kao i mnogi iz Europe.
Mnoštvo naroda i zemalja Azije , Afrike… su po svemu tome u nepovoljnijem položaju.


Pa ni kataklizmičko proroštvo, koje sam prenio neki dan, nigdje po lošem ne spominje Hrvatsku. Po tom strašnom proroštvo 'Pet anđela ' , još je Europa i dobro prošla. Druge dijelove , bar tako skoro , ne želim prenositi, ni post i čitatelje i čitateljice, opterećivati s tim fragmentima. Tražim 'second opinion' , uspoređujem to proroštvo , to predviđanje, sa drugim tekstovima slične tematike.

A i po tim drugim predviđanjima ; Hrvatska se ne spominje u lošem kontekstu !
Postoje čak naznaka da ćemo biti napredni , uspješni …da će nam biti dobro u Lijepoj Našoj ! Ne donosi li to optimizam? Nije li to razlog da nam onda kroz crnilo vijesti iz Iraka i Izraela , bar malo zasja svjetlo i nada , i da kažemo ' Hvala Bože za sve to!' ?

- 20:50 - Komentari (8) - Isprintaj - #

27.01.2007., subota

Međunarodni dan Holokausta

Danas je Dan , čini mi se , međunarodni , Holokausta. U vrijeme kad neki državnci nekih zemalja negiraju to , valja se prisjetiti da je to doista bilo . Ako ništa drugo zbog istine, one povjesne . A pošto je povjest učiteljica života ( ili bi to trebala biti ) , važno je to spomenuti i iz toga nešto naučiti , DA SE TO NE BI DOGODILO PONOVO !!!

Na današnji dan su ( čini mi se -tko zna bolje nek' komentira )pobjegli zatvorenici iz logora ( sad ne znam da li iz Jasenovca ili iz Aušvica ). Tu sam vijest evo sad čuo na TV ! Ima još dana tijekom kalendarske godine, kada se sjećamo tih događaja . No , nikad dosta, zar ne? Neki bi , rekli da je to previše. Za neke je i jedan dan sjećanja godišnje previše . Za neke je sve to , o Holokaustu, mit i laž.

Laž je da je današnji čovjek o svojoj biti samo dobar, i laž je da nije u stanju činiti zlo. Laž je da nije bilo i da još danas u ovim tenutcima nema genocida i krvoprolića negdje na ovoj planeti. Laž je da nema progonstava zbog razlike u vjeri , naciji ili nekoj drugoj razlici . To je laž.

A istina je da su mnoge žrtve utkane u osnovu i tkanje svake države i nacije. Istina je da su žrtve samo oni koji žrtvuju sebe a ne i druge. Istina je da je bio Holokaust i na tlu Hrvatske. Istina je da
Bog prašta grijehe kada ih priznamo i ostavljamo ih.

Stoga, sestre i braćo Židovi , sestre i braćo Srbi, oprostite nama Hrvatima zlo koje doje smo vam nanjeli za vrijeme Drugog svjetskog rata? I neka nama Bog pomogne da možemo da oprostimo zlo koje sti vi nanjeli nama, sve do ovog Domovinskog rata. I neka nam se svima smiluje i oprosti nam naše grijehe ! Ne poziva li nas na to ovaj dan ?

- 14:57 - Komentari (7) - Isprintaj - #

25.01.2007., četvrtak

Koliko je sati ?


To je pitanje ovih dana aktualno . Jučer su Premjera upravo to pitali ( mislim da ga je to pitao Kapraljević). Vesna Škare O. mu je rekla , da je ,usprkos kolekcije satova koju ima , izgubljen i da ne zna koliko je sati.


Znamo li mi koliko je sati? Proroštvo koje sam dao u zadnjem postu , itekako je vezano za poznavanje znakova vremena. I taj fragment tog proroštva i mnoštvo drugih sličnih proroštava ( na mnogim kršćanskim webovima -uglavnom na engleskom jeziku ) , zapravo ukazuju na to koliko je sati u 'duhovnom smislu'.

Kršćani vjeruju u Drugi Kristov dolazak. Proroštva rečenog tipa , naglašavaju da je to skoro , brzo, te da se treba trgnuti i obaviti neke pripreme prije nego Krist dođe. Prije svega treba se prestati griješiti , ispovjediti se i tražiti oprost za učinjene grijehe. Tko se ne odvoji od grijeha , morat će trpiti kaznu. Bog je ljubav i praštanje , ali samo za one koji se ostavljaju grijeha i mijenjaju svoj život u skladu sa Božjim standardima. Za sve takve Bog je milostiv. Za sve druge Bog je pravedna kazna i osuda . Ta dvojnost Božje prirode često zbunjuje ljude-kao medalja sa dvije strane. Bog je doista i jedno i drugo.

Proroštva koje Bog šalje po svojim službenicima i glasnicima ( anđelima i prorocima ) imaju upravo tu svrhu ; opomene i buđenja. Svrha im je da se ljudi probude iz duhovnog sna i spremni dočekaju događaje koji neminovno dolaze, i tako izbjegnu kaznu. Na taj način su proroštva još jedan pokazatelj i izraz Božje ljubavi.

Bog želi da se svi spase i ostave svog grijeha. To je Božja volja . Što je naša? To ćemo pokazati u danima i godinama koji dolaze. U njima i Krist dolazi. Prije njegovog slavnog dolaska , bit će nevolja i uništenja , a proroštva su nam dana da nas vode i sačuvaju kroz sve to. Imamo li interesa za proroštva ? Znamo li mi koliko je sati?

- 11:48 - Komentari (2) - Isprintaj - #

22.01.2007., ponedjeljak

...s drugih blogova...

Preuzeto sa bloga karizmatizam ('rktkarizma') i 'katekizam'

Proroštvo

U karizmatskom kršćanstvu dobro je poznata karizma ( Duhovni dar) proroštva / proricanja. U protestantskoj grani se to smatra i posebnom službom : službom proroka ( naglašava se svećeništvo svih , a pojedinci mogu imati službe kao što su ; prorok , apostol , učitelj , evanđelist i pastor – EF 4 :11…)

Jedan od takvih proroka je i slijedeći službenik Božji.
Dr. Samuel Doctorian ( mnoštvo webova se može naći na interentu) kaže:
' 20.06 1998. godine , u 3.50 ujutro na Patmosu , iznenada je moja soba bila puna svjetla , a to je bila soba bez svjetla, odvojena od manastira. Kad sam otvorio oči vidio sam pet prekrasnih anđela . Njihova lica su bila perfektna i slična ljudskima, ali puna svjetla. …
…Tada dođe poruka od anđela ' Što vidiš i čuješ reci nacijama , a ne da zadržiš za sebe !'

PRVI ANĐEO

Prvi anđeo reče …

DRUGI ANĐEO


TREĆI ANĐEO

Jedan od anđela pokaže mi Europu s jednog kraja sve do drugog – od sjevera Španjolske i Portugala. U ruci je imao tezulju ( vagu) , i vidjeh ga kako leti nad Europom i čuh riječi :' Ja sam tužan, ja sam žalostan' . Nepravednost , nečistoća, nepobožnost - preko cijele Europe . Grijeh se uzdigao do neba.
Sveti Duh je žalostan !
Vidio sam da rijeke Europe poplavljuju i prekrivaju milijune kuća. Milijuni se utapaju . Iznenada čuh zemljotres preko cijele Europe . Zemlje koje nisu imale zemljotresa , bit će potresene. Iznenada u duhu vidjeh Eiffelov toranj u Parizu kako se ruši i pada. Veliki dio Njemačke uništen . London - svuda uništenje, vidjeh poplave svuda u Skandinaviji. Pogledah jug i vidjeh Španjolsku i Portugal kako prolaze gladovanje i veliko uništenje. Mnogi će umrijeti od gladi širom Španjolske i Portugala. Bio sam potresen sa svim tim vijestima i zapitah :' Gospode , što sa tvojom djecom?' Anđeo reče :'Ja ću ih pripremiti , oni će gledati na pojavu Gospodina sa velikom željom u srcu. Mnogi će u tim danima pozivati na mene i ja ću ih spasiti . Ja ću raditi ogromna čudesa za njih i pokazat ću ih svoju moć.'
U središtu velikog uništenja bit će milosrđe Gospodnje u tim zemljama . Bio sam radostan što Bog ima svoju zaštitu nad svojom djecom...



P.S. Ovih dana su baš nad tim zemljama vile velike oluje i uništenja . Zadjih godina bilo je i poplava. Možda je to sve uvod u ovo proroštvo...
- 00:37 - Komentari (4) - Isprintaj - #

20.01.2007., subota

Lopovi

Godinama radim s kradljivcima-malim kradljivcima. Nažalost socijala i bijeda su pogodan milje za odlazak u delikvenciju i kriminal. Vrlo često sam s policijom na poslu - ili oni kod mene ili ja kod njih . Danas je policija bila kod mene u stanu, a prije toga i kradljivci.
Nisu nam nešto prevrijedno ukrali ,Radi se o običnom biciklu. Vrijedan manje od tisuću kuna. Dvoumio sam se da li to uopće i prijaviti , ali ipak nazvah 92. Ukrali ga iz zgrade , iz spremišta i predviđenog za bicikle. Problem je u tome , što je to spremište na samim ulazim vratima, i kroz prozor se moglo 'šacovati' –mjerkati - bicikle i planirati.
Uglavnom, nakon poziva na 92, najaviše gospoda da će doći do nas. I , doista evo ih brzo, pa u stan i onda se pravi zapisnik. Gospoda plavci nisu bili voljni ni za iće i za piće. Brzo mi to napravismo. Potpisah to na kraju.
Kroz razgovor se dotakosmo nekih delikvenata i delikventica koji su zajednički posao i meni i njima i koje dobro znamo tu iz grada. Malo mi je to ipak drugačije , ovako biti kao oštećeni, pokradeni građanin , nego kao što sam , obično, službena osoba , koja najčešće , ipak brani svoje štićenike .
Rekoše mi plavci da ljudi najčešće ni ne prijavljuju takve krađe. Kod mene je to , izgleda, već profesionalna deforamcija.


- 18:33 - Komentari (3) - Isprintaj - #

17.01.2007., srijeda

Posao

Da nam živi , živi rad

Dane poslije Nove godine sam uglavnom proveo u ljenčarenju. Odmarao sam i više no što treba. Praznici su bili i za nas , servisne službe prosvjete. Imao sam vremena za filozofirati, blogirati , piskarati…
No , ovaj tjedan je počela škola, naši štićenici se vratili sa dopusta, jednom riječju - radi se punom parom.
Djeca se raspustila. Nije to samo ono bezazleno zanemarivanje discipline ,gdje onda ustrajnošću neke stvari dovodiš ponovo u red.
Imam slučaj momka , kojeg su nam doveli iz bolnice u njegovom mjestu , a mi ga smjestili u bolnicu kod nas , jer mu je narušeno zdravlje . Po njegovim riječima, od proslave Nove godine nije prestajao piti svaki dan. U igri su one dvolitarske boce piva. Trgovci im uredno to prodaju , iako po zakonu ne bi smjeli jer su to maloljetnici ! Kaže da je dnevno praznio par takvih boca !

Da ga socijalna radnica nije smjestila u bolnicu, a onda dovela kod nas , mogao je tako da se ubije pićem u lošem društvu i kraj svoje majke, koja je - takva kakva je.

Bože dragi !Znam reći , da bih ja bio deset puta gori od njih da sam odrastao u takvi obiteljskim i inim uvjetima, u kakvim većina njih odrasta.
Tada se sjetim biti zahvalan za sve što sam dobio u životu a mnogi nisu. Tada zaboravim na nezadovoljstvo zbog onoga što nisam dobio ili još nemam.




- 21:46 - Komentari (4) - Isprintaj - #

14.01.2007., nedjelja

Umjesto zaključka

'Kad bi Bog bio vaš otac , mene biste ljubili, jer ja sam od Boga izišao i došao . Nisam došao sam od sebe , već me on poslao. Zašto ne razumijete govora moga ? Jer niste kadri slušati moju riječ. Vi imate đavla za oca i hoćete da vršite želju svog oca. On bijaše ubojica ljudi od početka i nije stajao čvrsto u istini, jer u njemu nema istine. Kad god govori laž govori , govori svoje vlastito, jer je lažac i otac laži.' (IV 8 : 42-44

Naš narod zna reći; ' Čist posao duga ljubav!' To bi mogli primijeniti i na istinu i pravdu. Prije dva stoljeća Francuzi su zavapili ;' Jednakost, bratstvo , sloboda !' Pod 'jednakost' su vjerojatno mislili na jednakost pred zakonom; ukidali su plemstvo koje je bilo privilegirano u svakom pogledu. Taj usklik je još u temeljima demokracije, ali ne postiže se lako. Najgori ratovi su se vodili upravo u ova zadnja dva stoljeća ! Nije dovoljno istaknuti bratstvo i druge ideale kao cilj , i očekivati da će se olako doći do njih.

Realnosti je bio svjestan i najveći učitelj svih vremena. Ne možeš biti u slozi s nekim , a pogotovo ne u bratskoj slozi , ako je on ' drugog duha'. Ako netko ima druge interese , drugi moral , drugu istinu , drugu volju …kako s njim biti brat !?

Bratstva po oružju su snažna , ne samo zbog toga što su ljudi dijelili život i smrt , hranu i piće u nekom ratu; nego su ih nosili i objedinjavali isti ideali , misli - isti duh.
Tu je snaga 'duhovnih' bratstava .

Budimo istih vrijednosti , misli , prioriteta , nastojanja ...–biti ćemo time i braća i sestre !

- 23:20 - Komentari (5) - Isprintaj - #

12.01.2007., petak

Razni krugovi ...

# Ma nisam ja mislila ništa loše o tvojim krugovima (ovo me podsjeća na Cicerona :)) Naravno da se slažem s tobom. Treba razjasniti da smo braća po onome što nas povezuje. Ali je moguće da je jedan krug dio drugoga. A ne treba se vrijeđati ako se mi unutar manjeg kruga s vremena na vrijeme volimo bratski. Ne smeta nam niti što se redovnici međusobno nazivaju braćom, a nas u tom kontekstu ne nazivaju, zar ne? (rain or shine 10.01.2007. 22:16)
# slažem se rain... (sitke 10.01.2007. 23:25)
# nedirajte moje krugove! (s cillitbangom do zivotnog sjaja 11.01.2007. 15:21)

Sa Srbima smo vezani u slavenskom porijeklu i spadamo i mi Hrvati i oni ( i Srbi i još neki …) u Slavene. Sa Židovima opet nismo toliko , na toj nacionalnoj , genetskoj , razini povezani. Židovi su Semiti ( zar ne Malika ?), i naša veza s njima čvršća je po vjerskoj liniji ; židovstvo , kao vjera , je u temelju kršćanstva ( a mi , Hrvati , smo 90% kršćani- bar po statistikama )

Mogli bi po ovoj ili onoj osnovi pronaći i vezu sa muslimanima. Naravno i tu je jača ta vjerska linija. I muslimani su vjernici , koji vjeruju u jednog Stvoritelja, a Abraham ( Ibrahim ) je ona zajednička osoba i onaj zajednički nazivnik koji povezuje te tri osnovne monoteističke religije.

Najšire gledano , najširi krug je , zapravo , u Adamu ( i Evi ). Biblijsko gledano svi smo mi potomci tih prvih ljudi i svi smo , na taj način ,braća i sestre.

No u praksi života , oni s kojima imaš zajedništvo , s kim se družiš s kim provodiš vrijeme, može biti važniji od braće ili sestara. U realnosti života , a pogotovo ovog
našeg slavonskog i hrvatskog, bolje je imati dobrog prijatelja i susjeda u blizini , nego neke rođake tko zna gdje . Pogotovo ako s tim rođacima ( braćom i sestrama ) imaš neriješene ostavinske rasprave i nejasne međe gruntovne i katastarske. Tad poželiš da uopće nemaš tu braću i sestre ( Bože oprosti nam i na tome).

- 16:44 - Komentari (8) - Isprintaj - #

09.01.2007., utorak

Koncentrični krugovi

Krugovi bratstva

Potaknut donjim komentarima , odlučih se za ovaj , a i slijedeće postove. Prvo sam razmišljao da na te komentare dodam samo i svoj komentar ( možda malo veći ) , no iskrsla tema mi se
učini prevažnom , da je samo tako popratim . Goldy i Malika su slijedećim komentarima 'odabrali ' temu :

· @ goldeneye, procitavsi ovaj tvoj komentar kao vjernik, vjernik druge vjere od one kojoj ti pripadas, pitam se da li je tvoj pozdrav braci po Kristu, nas ostale, a ima nas 62.3% (bez da (malika 08.01.2007. 15:55)
· @malika - dopusti mi pravo izbora da mi je netko brat, a netko prijatelj drag. (Goldeneye 08.01.2007. 17:42)
· @goldeneye, dopustam ti pravo izbora! a uzimam si i pravo da ti skrenem paznju kao vjernik vjerniku, da smo svi braca jer nam je jedan Kreator (pa odredjujes li na religijskoj osnovi bracu grijesis) (malika 08.01.2007. 18:10)

Tema je bratstvo ljudi. Zapravo je to još jedan ‚muškošovinizam’ u našem leksiku , jer zašto ne bi govorili os sestrinstvu? Doista , u kojoj mjeri su , i da li su , svi ljudi braća i sestre ? Zašto neke zovemo braćom a neke ne?

Mislim da se radi o uobičajenoj navici da samo one najbliže oslovljavamo s tim : brate ili sestro. Već oni malo dalje su bratići, ili samo rođaci ( To je ilustracija iz rodbinskih odnosa )

Stoga razumijem Maliku , koja se osjeća pomalo povrijeđeno i odbačeno jer Goldy
nije došao u ‘kušnju ‘ ,i oslovio je sa -sestro. No i Goldy je u pravu jer ( nažalost ) uobičajeno je samo one iz nekog najužeg kruga oslovljavati kao braću I/ili sestre.

Radi se , dakle , o krugovima , gotovo bih rekao koncentičnim krugovima , veza i odnosa u kojima smo u nekom supnju ‘bratstva’.

- 12:39 - Komentari (14) - Isprintaj - #

06.01.2007., subota

Hristos se rodi

MIR BOŽJI ! HRISTOS SE RODI !

Pravoslavni je Badnjak. Točnije, ili bar drugačije rečeno; Badnjak je po julijanskom kalendaru. Onako ' po narodski ', rekli bi , u ovim našim hrvatskim krajevima – srpski Božić. Tu su Srbi manjina , pa je to onda manjinski praznik. Zbog nedavnog rata , možda imamo i neke averzije i odbojnosti .

Kod nas je već prošao 'katolički ' Božić ( on ' već hodi '), a evo tu se ' tek rodi '. No bitno je da se ipak rodio i da se u neki dan sjećamo da se rodio . To nije rođendan. ali dan sjećanja na rođenje jeste !
Ne samo kod nas , nego je tendencija u cijelom ovom našem globalnom selu , prihvaćanja kalendara i praznika koji su po gregorijanskom kalendaru i koji dolaze iz anglo -američke kulture. Jedan od razloga je engleski jezik , koji je jedan od najuticajnijih svjetskih jezika, a tu je snaga njihovih medija , filmova, pa i ekonomska i vojna snaga.
A taj naš svijet je sve samo ne jedinstven i miran. Valjda onda iz nekog straha zbog tog i takvog svijeta, srca i umovi ljudi i žena postaju plodno tlo za sva nastojanja koja obećavaju mir i jedinstvo ( jer odista nejedinstvo vrlo često vodi do nemira , svađe pa i rata).
Upravo je 1054. god. bila jedna od godina koja je naglasila tu nejedinstvenost svijeta, na 'svjetskom' nivou . Ekumenizam pokušava 'zakrpiti' i pokriti tu kršćansku 'sramotu' . Bar to zna biti jedan od argumenata zagovornika Ekumenizma. Da li je 1054. god . godina sramote ? Da li je Ekumenizam moguć ; tj. kakav ekumenizam i u kojoj mjeri je moguć ? Na ta pitanja u ovom postu sigurno neću u cjelini odgovoriti , ali se ona nameću.
Odgovor koji ću ponuditi vezan je za demokraciju , a temelj demokracije je sloboda izbora. Povijesno gledano prethodnici demokracije su bili Reformacija te Humanizam i Renesansa. Shizma 1054 . je vrsta preteče Reformacije i demokracije, i oblik kršćanske demokracije –slobode izbora i slobode razmišljanja . Shizma nije sramota, sramota su inkvizicije i zatucanosti koje su slijedile u vjekovima iza .
Da li kršćanstvo mora imati jedan centar ? Da li taj centar mora biti onaj koji će nas ponovo 'objediniti'? Tolerancija , dijalog , izgrađivanje odnosa , zajedništvo ( do neke mjere ), to su svakako vrijednosti koje su za prihvatiti u 'Ekumenizmu ', no da li je za očekivati da će netko 'objediniti ' kršćanstvo osim samog osnivača ? Možda će biti pokušaja.

Mi očekujemo Drugi Kristov dolazak , vjerujemo da je On Mesija koji će doći, i kojeg će prepoznati i Židovi . Stupanj jedinstva , kakav On želi , On će i ostvariti neposredno prije, a svakako samim svojim Drugim dolaskom i poslije. Do tada uživajmo i živimo u šarenilu i ljepoti svijeta i svakog cvijeta sa svojom bojom i oblikom ; uživajmo u šarenilu i ljepoti vjerskih zajednica , crkava , kršćanstva, a i drugih religija. To šarenilo nas čuva od jednoumlja i garant je i slobode i demokracije.

Stoga iz dubine srca i prosvijetljena uma odgovaram na gornji pozdrav ;

VAISTINU SE RODI ! AMIN !




- 00:47 - Komentari (11) - Isprintaj - #

02.01.2007., utorak

Moj izbor za novi početak

Ma koliko , gotovo , podsmjeh znaju mamiti nove odluke i želje na početcima , a pogotovo na početku svake nove godine, toliko ipak nitko od nas ne odustaje od toga. Iako iz godine u godinu
sami sebe razočaramo , jer nismo ostvarili odluke , ipak i sebi i drugima iznova zaželimo dobre želje i donosimo nove ( stare ?) odluke . To je sve dokaz da se još nismo predali , već da u životnoj borbi samo tražimo bolje motive, metode i saveznike !
Evo kratkog izbora iz komentara dolje ,sa željama , na kojima najtoplije zahvaljujem i isto tako uzvraćam;

# Neka ti san postane stvarnost, ljubav putokaz, smijeh muzika kroz zivot...Neka ti se ostvare sve one male i velike zelje koje nosis u sebi. Sretna i uspjesna 2007 godina, mnogo zdravlja i pregrst zagrljaja tebi i tvojim najmilijima...Topli pozdrav u sjevernom vjetru. (ledynada 31.12.2006. 14:33)
# Nova godina je na pragu, Stara polako izmiče... i neka izmiče. Mogla je biti i bolja, ali zato vam svima od srca želim da u ovoj, nadolazećoj, 2007. godini doživite puno više zdravlja, sreće, zadovoljstva, ljubavi, blagostanja i vedrine. I neka vam se sve želje ispune, neka tuga nestane, a sreća zakorači na velika vrata u vaš život i život vaše obitelji. Želim vam to, od sveg srca. (miris dunje 31.12.2006. 21:00)
# Stigla je i Nova godina, u sjaju i lepršavosti, obećavajući puno više i ljepše od Stare. Vidjet ćemo hoće li održati obećanje, ili je bila samo slatkorječiva, ali ja želim od srca da bude i ljepša i uspješnija i veselija i radosnija i da donese zdravlje, blagostanje i ispunjenje svih želja, pa i onih najskrivenijih. (miris dunje 01.01.2007. 09:12)
# Sretna i blagoslovljena nova.. čvrstim korakom naprijed u zdravlju i veselju:) (Blue pearl 01.01.2007. 10:28)
# Ostavljam osmijeh u ovo prvo novogodišnje jutro uz želje da će se svi snovi ostvariti,sretna nova godina (BUKET CRVENIH RUŽA 01.01.2007. 10:39)
# Neka ti se snovi ostvare, želje ispune, a nada ne ugasne! Svako dobro u Novoj! (FOTO Fotko 01.01.2007. 15:57)
# Povrh svega Njegovu Ljubav po kojoj ljubimo druge, idemo naprijed, imamo zdravlje... Svako dobro tebi i tvojoj obitelji! :)...(mirta)

Blagoslov iz BR 6 : 24-26

Neka te blagoslovi Jahve
i neka te čuva !
Neka te Jahve licem svojim obasja,
milostiv ti bude !
Neka pogled svoj Jahve svrati na te
i mir ti donese ( dade ti mir ) !

- 17:14 - Komentari (9) - Isprintaj - #