Novinar Istine

ponedjeljak, 31.03.2014.

Budučnost (ne)stabilne Europe



Budućnost (ne)stabilne Europe

Nakon nezavisnosti Kosova 2008. , te bijeg Krima od Ukrajine u Rusku Federaciju , mnoge pokrajine su vidjele slabost EU u ovim situacijama i počeli jače borit za svoju neovisnost za koju smatraju da imaju pravo. Budućnost Europe je vrlo maglovita i nepredvidljiva, neke pokrajine će vjerojatno izboriti svoju samostalnu i neovisnu državu mirno , dok druge će vjerojatno krenut težim putem, a to je ratom.

Španjolska

Španjolska je trenutno u najtežoj krizi, bilo to recesijskoj i narodnoj.Ovdje imamo Kataloniju , Baskiju , Gibraltar i još neke manje regije poput Valencije i Andaluzije koje nisu toliko raspoložene za neovisnost kao prve tri nabrojane pokrajine,ali uvijek postoji pitanje ako mogu drugi zašto nebi i mi. Katalonija je vjerojatno prva posle Krima koja će krenut putem slobode i nezavisnosti njihove nove Republike Katalonije. Baskija već desetljećima vodi svoju borbu s terorizmom za neovisnost te pokrajine, a ako se Katalonija odcijepi od Španjolske Baskija će još jače i žešće krenut u svoj naum i pokušaj slobodne i neovisne Baskije, pa čak i pod cijenu građanskog rata s Španjolskom. Gibraltar isto tako želi postat samostalan i neovisan , oni su več stolječima spor između Velike Britanije i Španjolske.
Sve ove nabrojane pokrajine imaju veliku podršku svojih građana, ima tu mnogo razloga za neovisnost i slobodu, neki su financijske prirode a drugi domoljubne prirode.

Škotska

Škotska če 18.9.2014 održati veliki Škotski referendum o nezavisnosti. Građani Škotske će odlučivati o sudbini svoje Škotske dali će krenut putem samostalne i nezavisne države ili će ostati dio Velike Britanije. Pitanje referenduma če biti :

"Da li Škotska treba da bude nezavisna država? (eng. Should Scotland be an independent country?)"

Osnovna pitanja koja se razmatraju u referendumskoj kampanji odnose se na privredne snage Škotske, njene odbrane, budućih odnosa s ostatkom Ujedinjenog Kraljevstva i članstva u međunarodnim organizacijama, posebno u EU i NATO. Vidjet čemo još kako će to sve proći , mada izgleda da su se Britanci več pomirili s činjenicom da će izgubiti Škotsku nemojmo se nadat samo da će se olako odreći Škotske.

Italija

Italija je trenutno najnestabilnija država u EU , velika recesijska kriza podijelila je Italiju na jug i sjever.Ali i nije to najveći problem trenutno, mnoge regije su polagano počele zazivati referendume bilo o svojoj neovisnosti ili večoj autonomijom unutar Italije. Zadnji takvi primjeri su bili regije Veneto(Venecija) i Sardinija , dve talijanske regije koju imaju bogatu svoju vlastitu kulturu i povijest u Europi. Naime oni su su odžali "neslužbene" internetske referendume o svojoj neovisnosti koje naravno Rim ne priznaje, a gotovo svi talijanski mediji su ignorirali ili uopće nisu pisali o toj temi. Na tim neslužbenim referendumima su obje regije glasali za neovisnost preko 70% glasova za DA. Posle ove dvije regije vjerojatno će i svoje mjesto u Italiji početi preispitati regije poput Trsta i Sicilije. Naravno Rim se neče lako odreći tih regija , jer time bi se lagano ali sigurno počela raspadati Italija na više dijelova.

Belgija

Belgija je isto jedna od zemalja EU koja živi pod velikom podjelom stanovništva.Belgija je federalna zemlja koja je dijeli na dva dijela , a to su Flandrija i Valonija. Flandrija je večinom bogata regija sa nizozemskim govornim područjem te Valonija večinom slabo nastanjena i siromašna regija sa francuskim govornim područjem. Među ta dva stanovništva oduvijek postoji velika podjela, i ako bi se kojim slučajem ikada odlučili svaka poči svojim putem to bi se dogodilo vjerojatno mirnim putem, jer su belgijanci inače vrlo kulturan i miran narod. Jedini problem bi predstavljao glavni grad Bruxelles koji je dvojezično područje, iako većina stanovnika govori francuskim jezikom. A drugi problem je taj što je Bruxelles središte i sjedište dvije svjetske organizacije, a to su EU i NATO. Kako bi se riješila ta dva problema i pitanja bilo bi teško predviđati.

Uglavnom ovaj članak danas je usmjeren na to da je EU polagano gubi svoj u svrhu i slavu , jer je sve iz godine u godinu je sve jača razlika između siromašnih i bogatih. Europa je uvijek bila korijen mnogih kultura i nacija, a i opet mnogih velikih ratova u kojima su se krojile mape i granice.

Autor: D.P

- 11:41 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 29.03.2014.

Putin- diktator ili iskreni vođa Ruskog naroda??



Putin- diktator ili iskreni vođa Ruskog naroda??

Nakon pripojenja Krima Ruskoj Federaciji podrškom stanovnika i referenduma koji je prošao očekivano lagano mnogi svjetski mediji su počeli Vladimira Putina prikazivat kao diktatora ruskog naroda.Čak su toliko daleko i bezobrazno bez srama krenuli udarat po njemu da su ga počeli uspoređivat sa Hitlerom , a ruski narod s nacističkom Njemačkom. Putin je zadnjih par tjedana u fokusu svih mass-medija i glavna tema.Kada sam malo pregledao te tzv. medije svi večinom ga uspoređivaju s Hitlerom i nazivaju ga diktatorom ruskog naroda.Kakav je to diktator, čovjek kojeg podržava više od 70% ruskog naroda.Narod pokazuje volju i mišljenje i realnu sliku Putina, a to je da je on istinski vođa Ruskog naroda.

Takvi tekstovi su velika uvreda ne samo ruskom narodu, nego i svakom zdravom i pametnom čovjeku. Uspoređivati današnju Rusiju s nacističkom Njemačkom je velika uvreda i sramota ruskom narodu koji je imao ogromne ljudske gubitke u 2.svjetskom ratu s preko 23 milijuna ljudskih života.Isti taj ruski narod je donio prevagu u tom ratu velikim bitkama u kojim su mnogi dali svoje živote ne samo za slobodu vlastite domovine nego i cijele Europe od nacističke Njemačke.

Zato pozivam sve tzv. novinare koji sebe nazivaju novinarima, a zapravo su obični lutkari da prestanu pisat takve sramotne tekstove. Jer to je uvreda za svakog pametnog i normalnog čovjeka koji zna ljudsku povijest. Redom to govorim i našim novinarima iz Index.hr i ostalih hrvatskih ali i susjednih medija u regiji da ne pišu takve sramotne usporedbe ruskog naroda i Putina sa nacističkom Njemačkom i Hitlerom.


Autor: D.P

- 13:10 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 28.03.2014.

Obama i izjava o Krimu, uspoređivanje Krima s Irakom!?



Obama i izjava o Krimu, uspoređivanje Krima s Irakom!?

Kako je čovjek koji je započeo svoj mandat s umjerenom i mirnom politikom pao na takve niske grane ovakvim pa ajmo reči glupim izjavama.Čovjek je predsjednik trenutno najjače sile na svijetu , čovjek koji je dobio (ne)zasluženo Nobelovu nagradu za mir 2009. godine. Naime nitko to nezna, dal je on sam svoj vladar ili je samo lutkar tamo nekog močnika. Ali uspoređivati rusku tzv. invaziju na Krim gorom od invazije na Irak čovjek mora biti lud ili prirodno glup. Jer ta tzv. ruska invazija na Krimu nije odnijela niti jedan ljudski život, dok je američka invazijom na Irak ubijeno preko 1,000,000 ljudi.

Citat izjave:

"Čak i u Iraku, Amerika je radila u skladu s međunarodnom sistemom. Nismo preuzeli niti aneksirali irački teritorij. Nismo ugrabili resurse za sebe. Umjesto toga, okončali smo rat i ostavili smo Irak njihovom narodu, ostavili smo im potpuno suverenu zemlju koja može sama donositi odluke o svojoj budućnosti", rekao je Obama.


Da točno je da nisu aneksirali irački teritorij, ali što sa svim onim gubicima nevinih ljudskih života?? Što je sa svim onim silnim pljačkama te ratnim zločinima od strane američkih marinaca te Al-Qaede koja pa gotovo vlada terorom i strahom s pola zapada Iraka?? Što je s onima koji svaki dan izgube život u bombaškim napadima terorista?? I opet sam sebe uhvatio u laži rečenicom "Nismo ugrabili resurse za sebe." , naravno da niste , ugrabili ste vi resurse zajedno s Velikom Britanijom i EU , temeljno ste pokrali iračane i učinili ogromnu štetu, bilo u ljudskom i materijalnom smislu. To je ta današnja demokracija!!!

Očito je Obama jako ponosan na to što je Amerika učinila i napravila od Iraka, iako je prije vladao diktator Sadam Husein, baš ti isti amerikanci su ga postavili na vlast, a sudbinom ironije oni su ga i izbacili s vlasti. Nažalost Irak se od američke invazije neče još oporavit sljedečih 100 godina, jer štetu koju su učinili amerikanci i saveznici je vrlo teška. Zemlja je vrlo nestabilna, puna vjerskih i etničkih sukoba , u kojim svakodnevno gube životi desetke civili. Gospodarstvo je totalno propalo, naftna industrija je rasprodana strancima, i to po nevjerojatno niskim i smješnim cijenama. Te Irak od toga dobiva vrlo mali postotak prihoda.

Link do izvornog teksta:
Obamin povratak na agresivnu retoriku

Autor: D.P

- 13:43 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Zašto Turska blokira YouTube i Twitter??



Zašto Turska blokira Youtube i Twitter??


Naime zadnjih dana u nezavisne medije je izašla informacija, i to vrlo ozbiljna i neugodna informacija o planovima turskog elitnog političkog vrha o pripremama plana za tzv "false flag" i invazije na Siriju. Naime na snimci koja je procurila može se čuti kako dva visoka dužnosnika turske elite pričaju o tzv namještanju "false flaga" , naime poslali bi svoja 4 čovjeka u Siriju s opremom te iz Sirije raketirali Tursku, koja bi zatim objavila rat Al-Qaede, a budimo iskreni svako pametan zna da oni podržavaju Al-Qaedu u borbama u Siriji, bilo to politički i vojno. Naime Turska podržava logistički i vojno Al-Qaedu radi borbe protiv nezavisnosti Kurda na prostoru Turske. Kako bi Turska imala povod za rat u Siriji , lakočom če dobiti odobrenje od SAD-a, dok bi s druge strane Rusija, Kina i Iran vjerojatno vrlo negativno reagirale u toj situaciji, a zapravo niko nemože biti siguran dal bi se i onda Iran i Rusija vojno uključili u Siriju kao što je primjer bio Krim ili bi samo logistički, vojnom opremom i obavještajnim sredstvima pomagali Siriji u ratu protiv militanta na prostoru Sirije, te protiv turske vojske. S obzirom na situaciju Izrael još uvijek svjesno i mudro šuti o situaciji , jer njima zapravo i odgovora scenarij rata jer bi tada vjerojatno i oni pokrenuli ofenzivu protiv libanonskog Hezbollah s istim povodom kojim je Turska pokrenula rat protiv Sirije, a to je borba protiv terorista. Naime ovaj moj tekst je neko moje osobno mišljenje, naime ima tisuču scenarija kojih bi se moglo dogodit. A zapravo mi mali ljudi nikad neznamo što imaju u planu takva elita koja se igra ne samo s ljudskim životima i sudbinama koji če ginut za njihove interese nego i svijetskom sudbinom.

Izvorni link tekstove možete nači ovde :
Snimka zbog koje je Turska blokirala youtube-a
Turska blokirala Youtube

Autor: D.P

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se