Nova Politika

13.05.2013., ponedjeljak

Zahtjev građana Republike Hrvatske za odgodu i reviziju ulaska u Europsku Uniju

on-line peticija STOP RH u EU

http://www.gopetition.com/petitions/stop-rh-u-eu.html


Mi, građani RH, smo nositelji suvereniteta, vlasnici teritorija i prirodnih bogatstava Republike Hrvatske!

Iz Temeljnih odredbi Ustava, članka 1. je vidljivo da:

„U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih
državljana. Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem.“

Članak 2.

„Suverenitet Republike Hrvatske neotuđiv je, nedjeljiv i neprenosiv.
Suverenitet Republike Hrvatske prostire se nad njezinim kopnenim područjem, rijekama, jezerima,
prokopima, unutrašnjim morskim vodama, teritorijalnim morem te zračnim prostorom iznad tih
područja
...
Hrvatski sabor ili narod neposredno, samostalno, u skladu s Ustavom i zakonom, odlučuje:
– o uređivanju gospodarskih, pravnih i političkih odnosa u Republici Hrvatskoj;
– o očuvanju prirodnog i kulturnog bogatstva i korištenju njime;
– o udruživanju u saveze s drugim državama. Saveze s drugim državama Republika Hrvatska sklapa
zadržavajući suvereno pravo da sama odlučuje o prenesenim ovlastima i pravo da slobodno iz njih
istupa.“

Kao nositelji suvereniteta i vlasnici (suveren /franc. souveren= vladar/, dakle: vladar i vlasnik svog imanja), ZAHTIJEVAMO od upravitelja našeg imanja, od naših službenika u Vladi i Saboru, od Predsjednika RH, da:

odmah po primitku ovog Zahtjeva hitno obustave proces pristupanja Hrvatske Europskoj Uniji, dok se ne nađe rješenje/pravni lijek za učinjenu pravnu štetu svim
građanima Republike Hrvatske prilikom pripremanja i provođenja referenduma o pitanju pristupanja Republike Hrvatske Europskoj Uniji. Svi odgovorni za počinjenje
štete, bez obzira koliko visoku funkciju obnašali, trebaju odgovarati pred hrvatskim zakonom.

Naime, Ustavni sud neosnovano je i nepravedno odbacio tužbe u svezi nelegalnosti provedenog referenduma, a Europska Komisija na čelu s gosp. Barossom žalbu na taj postupak prebacila je ponovno na domaći teren, s tvrdnjom da se rješenje mora naći unutar državnih okvira. Postojeće pravne instance, kao i pravni okvir, dovode situaciju u stanje nepostojanja pravnog lijeka, i to se, kako od strane EU, tako i od strane domaćih upravitelja smatra podnošljivim rješenjem da mi, hrvatski državljani, već na samom početku, uskraćeni svog prava na pravdu, ulazimo u neku državnu zajednicu, gdje ćemo se, zbog suživota s još mnogo drugih naroda, naći u pravno još složenijoj (dakle, težoj) situaciji.

Stoga proces pristupanja Hrvatske Europskoj Uniji treba HITNO zaustaviti i ostaviti u stanju privremenog mirovanja, sve dok se ne nađe pravni lijek za nastalu situaciju, a to je jedino, s našeg stajališta: ponavljanje referenduma o ulasku Hrvatske u Europsku Uniju, prema pravnim standardima i normama koji su vrijedili za sve ostale zemlje pristupnice, a sada članice EU, te Ustavu i zakonima naše države iz perioda kada se krenulo u taj proces, a ne prema opet nekim novim manipulacijama Ustavom, Zakonom o referendumu ili medijskom propagandom, uz posvemašnju razvidnost i sveobuhvatnu javnu raspravu.

ZAKLJUČAK :

Mi od svog prava i statusa ni pod koju cijenu ne odustajemo, te nemamo namjeru pregovarati sa svojim zaposlenicima, koji su prekršili Ugovor o radu (Ustav i zakone) samohotnim postupanjem mimo narodne volje. Stoga naša volja BEZUVJETNO MORA biti izvršena.


Obrazloženje :

U tekstu koji slijedi nabrajamo počinjenu nam pravnu štetu, tj. napominjemo samo neke od pravnih nepravilnosti, svjesno i namjerno provedenih tijekom priprema za provođenjereferenduma i tijekom procesa pregovora i približavanja EU, a učinili su ih upravo naši službenici odnosno službeni dužnosnici:

1. mimo volje naroda i bez prethodne javne i demokratske rasprave u Saboru, te u gospodarskim i drugim strukturama, započeli su tajno pregovarati i potpisivati pregovaračka poglavlja, i to isključivo temeljem ucjena i ustupaka, sve na štetu hrvatskog naroda i građana, posve ignorirajući hrvatske nacionalne interese, a bez davanja istih na javni uvid;

2. zbog straha od volje naroda 2010. godine promijenili su dotadašnji Ustav RH koji je svojim odredbama o referendumu sprječavao mogućnost manipulacije biračkim tijelom, a sve u cilju da se RH pod svaku cijenu pridruži EU (izjava tadašnjeg potpredsjednika sabora, V. Šeksa: "Bez promjene Ustava, kojom je utvrđeno da je za prolaz referenduma dovoljna većina izašlih, današnji referendum ne bi prošao jer na njega nije izašlo više od polovice hrvatskih birača," Vjesnik " od 23.01.2012.);

3. prekršili su "Temeljne odredbe Ustava" o neotuđivosti, nedjeljivosti i neprenosivosti suvereniteta Republike Hrvatske (čl.2), te naknadno u Ustav ubacili čl. 145. čime su suverenitet RH podredili pravnim normama EU;

4. u kampanju se uključio čak i Predsjednik Republike, Ivo Josipović, koji bi po svojoj funkciji trebao biti nepristran, koji je u nametljivim reklamama zagovarao ulazak u EU, svjesno lagao o očuvanju suvereniteta RH ulaskom u EU, i koji je u novinskim izjavama (dan uoči i na sam dan referenduma) zloupotrijebio svoj položaj time što je izravno i jednostrano poticao birače da izađu na birališta i zaokruže ZA ulazak u EU;

5. u noći uoči referenduma u glavnom dnevniku državne televizije izjavom ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić, kako će "u slučaju neuspjeha referenduma o pristupanju EU doći u pitanje isplata mirovina", obmanuta je javnost. Iako se radi o laži, kažnjivoj po čl.333Kaznenog zakona zbog, citiramo:" utjecaja na slobodu odlučivanja birača", vlada RH ju ne demantira, te izmanipulirani i prestrašeni umirovljenici masovno izlaze na referendum glasujući "ZA" EU;

6. jednostrano su financirali kampanju ZA EU, iako za to nije predviđena stavku u državnom proračunu. Novcem svih poreznih obveznika plaćali su promotivne spotove o EU i uvodili uvredljivu i ponižavajuću promidžbu EU na svim tv postajama, kao da se radi o reklamnom tržišnom marketingu, a ne ozbiljnom pitanju budućnosti države i naroda, dok je glas PROTIV bio potpuno zagušen, jer su suzbijali i marginalizirali kampanju o štetnim posljedicama pridruživanja EU, a koju su organizirali i plaćali sami građani, privatnim sredstvima. Manipulaciju medija su razvili do savršenstva.

7. priznali su rezutat referenduma na koji je, prema DIP-u izašao 1.960.231 birač, što je svega 43,5 % biračkog tijela, a za legitimnu i legalnu odluku bilo je potrebno 50%+1 glas;

8. proveli referendum po Ustavu iz 2010., iako su to morali učiniti po Ustavu iz 2003., kada su zahtjev za članstvom u EU, izigravajući tako Ustavni zakon za provedbu Ustava koji nalaže usklađivanje Zakona o referendumu s Promjenom Ustava. Protuustavnost je konstatirala i sama predsjednica Ustavnog suda, Jasna Omejec, ovim riječima: "čvrsto je opće pravno pravilo prema kojem se postupak vodi po onom propisu po kojem je započet, čak i kada je riječ o Ustavu", a kada je referendum prošao, komentirala je kako "Ustav treba shvatiti ozbiljno i neka se takve pogreške nikada ne ponove."
Ove izjave jasno ukazuju da Ustavni sud nije sud, nego političko tijelo, pa postavljamo pitanje kaznene odgovornosti i naših zaposlenika u Ustavnom sudu, koji obnašaju časne funkcije sudaca.

DODATNI RAZLOZI

i još neki :

1. EU više nije zajednica ravnopravnih država, nego federacija naroda, neusporedivo represivnija od države iz koje smo se ratom izvukli. Zakoni koje EU komisija donosi pred EU parlament, a on bespogovorno usvaja, oblikuju EU kao sve snažniju diktaturu u kojoj se strogo kontroliraju svi aspekti ljudskog života, potiče raspad obitelji i moralnih vrijednosti.

2. Direktivom 2093 Republika Hrvatska prestaje biti suverena država, te postaje obična mjesna zajednica, a Hrvatska narodna banka tek jedan šalter banke EU.

3. Hrvatska je, po resursima, na samom čelu europskih zemalja (službeno na 5.mjestu), što bi trebalo osigurati blagostanje svim građanima. No, svi propisi i zakoni koje su vlade RH donosile, a pogotovo aktualna vlada, imaju za cilj uništenje hrvatske države, oduzimanje budućnosti građanima nestankom radnih mjesta, rasprodajom nacionalnog bogatstva. Rade to koordinirano, planski, na svim poljima, cinično gazeći pravdu i narod.

4. Zakonom o strateškim investicijama Vlada RH želi građane razvlastiti njihove imovine i rasprodati je stranim investitorima. Radi se o poljoprivrednom zemljištu, šumama, vodnom bogatstvu, dakle – o materijalnoj podlozi naših života!

5. Privatizacija vode je u zemljama EU već poskupjela vodu za 100, 200, 300%. Odlukom njemačkog parlamenta voda prestaje biti temeljno ljudskog pravo, postaje obična roba kojom se trguje.

6. Vlada najavljuje iskorištavanje nafte i plina u Jadranu, pogodujući stranim investitorima, što bi moglo izazvati niz ekoloških katastrofa i potpuno uništenje turizma. Istjecanje nafte iz bušotine u Meksički zaljev i potonuće tankera EXXON Valdez na obalama Aljaske živ su primjer, a incidenata na Jadranu tijekom pokusnih bušenja INE krajem 1960-tih (erupcija nafte na Dugom otoku, sumporovodika u Milni na Braču) sjećaju se stanovnici još i danas.

7. EU komisija planira zabraniti korištenje svakog sjemena izvan kontrole korporacija. Žele promijeniti tradicionalan način uzgoja, a time i života kakav poznajemo. Žele postupno nametnuti proizvodnju isključivo genetski modificiranih (GMO) biljaka, čija konzumacija (ciljanim znanstvenim eksperimentima na životinjama dokazano) izaziva teška oštećenja organa i sterilnost kod 4.generacije, potpuno mijenjajući okoliš na još nesaglediv način.

8. Građani iz nerazvijenih zemlja EU (Rumunjske, primjerice) smjet će raditi u RH, a njihove dnevnice su 30 kuna! Dnevnice, ne satnice! Dok naši građani moraju 7
godina čekati mogućnost zaposlenja u drugim EU državama, ukoliko se neka od njih ne smiluje ranije.

9. U EU Hrvatska i dalje ne bi imala pravo na zaštitni ekološko-ribolovni pojas odnosno ZERP ( kao jedina europska mediteranska država!), čime naši ribari ostaju bez velike kvote ulova ribe. (To je podatak iz pretpristupnih pregovora s EU.)

10. Ulaskom u EU domaći špediteri izgubili bi pravo prijevoza po zemljama EU, smjeli bi voziti samo domaće rute, a stranci bi preuzeli sve ostale. (Također podatak iz pretpristupnih pregovora)

Provjerite. Ovaj popis samo je vrh sante leda. Zaustavimo Zlo što nam se sprema !



Dokumenti :

ZAHTJEV NARODA https://www.box.com/s/if6e7c9lv1kngdswk0ok

ZAHTJEV GRAĐANA ZA ODGODU ULASKA U EU https://www.box.com/s/4i4ieu0q128qarb0iyeb

SPASIMO BUDUĆNOST SVOJOJ DJECI ! https://www.box.com/s/gplmrueuwp3ce7yjdcye

DEKLARACIJA O NIŠTAVNOSTI REFERENDUMA O PRISTUPANJU RH U Eu

https://www.box.com/s/ecbwcvlnmz6mavcv3ui1



- 14:50 - Komentari (89) - Isprintaj - Zasebno

01.05.2013., srijeda

Rat za vodu


Bundestag dao zeleno svjetlo za privatizaciju vode – počinje rat za vodu

Autor : mag. Božidar Kemić ; 30. travnja 2013.

U Michiganu ( SAD), švicarska korporacija Nestle , koja na području Velikih jezera operira pod nazivom Perrier, već čitavo desetljeće pod povlaštenim uvjetima crpi vodu, flašira je i skupo prodaje. Lokalna vlast u Michiganu, uz potporu korumpiranih političara i lobista u Washingtonu D.C. (jedan od ključnih igrača je lobist Michael Deane iz Minnesote , direktor Nacionalnog predstavništva za industriju vode) omogućila je Nestleu gotovo besplatno bušenje i crpljenje vode. Čitav pogon crpljenja vode je zakamufliran od pogleda javnosti.

Crpljenje se provodi punom parom, tako da su hidrolozi ustanovili poremećaje u lokalnoj razini vode, što je oslabilo i riječni tijek.

Ova Nestleova korporacijska nedjela potvrđuju i riječi njegovog bivšeg (do 2008.) izvršnog direktora (CEO), austrijanca (iz Villacha) Petera Brabecka, koju je 2005. dao za dokumentarac ˝Mi hranimo svijet˝ (dostupno na http://www.youtube.com/watch?v=nTqvBhFVdvE&feature=player_embedded) : ˝Danas ljudi vjeruju da je sve što dolazi iz prirode dobro. To predstavlja veliku promjenu, budući da smo do nedavno uvijek učili da priroda može biti nemilosrdna. Čovjek je sada u poziciji da može ponuditi nekakvu ravnotežu prirodi, ali unatoč tome prilazi nam se sa sloganom da je sve što dolazi iz prirode dobro. Dobar primjer je organski pokret. Organsko je sada najbolje. Ali organsko nije najbolje. Nakon 15 godina konzumiranja GM-proizvoda u SAD-u, nije se do sada pojavio niti jedan jedini slučaj bolesti od njihovog jedenja. Unatoč tome, svi u Europi su toliko zabrinuti oko toga , da nam se može nešto dogoditi. To je licemjerje više od bilo čega drugog.˝ Što se tiče Nestle-koncerna kao najvećeg ˝proizvođača˝ flaširane vode, vrli, lažljivi i cinični korporacionist nastavlja:˝ Postoji ljupka stara austrijska narodna pjesma: ´Draga stoka treba vode, hollera, holleri´, ako se sjećate. Voda je, naravno, najvažniji sirovi materijal koji danas imamo u svijetu. Postavlja se pitanje da li bismo trebali privatizirati normalnu opskrbu vodom za stanovništvo. Postoje dva različita mišljenja o tom predmetu. Jedno mišljenje, za koje smatram da je ekstremno, predstavljaju nevladine organizacije koje uzvikuju da je voda javno pravo. To znači da biste kao ljudsko biće trebali imati pravo na vodu. To je jedno ekstremno rješenje. Drugo gledište [za koje ne kaže da je ekstremno; Op. B.K.] kaže da je voda namirnica kao bilo koja druga i kao takva trebala bi imati tržišnu vrijednost. Osobno vjerujem da je bolje namirnicama dati vrijednost , tako da budemo svi svjesni da ima svoju cijenu i da bi trebalo poduzeti specifične mjere za dio stanovništva koji nema pristup toj vodi, a tu postoje mnoge različite [poslovne; Op. B.K.] mogućnosti.˝

Imajući u vidu ovakve korporacijske agende, postaje jasnije što se u zadnje vrijeme događa na polju EU-zakonodavstva i kamo ta birokratska mašinerija totalnog porobljavanja smjera.

U njemačkom Parlamentu (Bundestagu), 28. veljače 2013., većina zastupnika (njih 299) je odbila prijedlog inicijative ˝Pravo na vodu˝ kojom bi se zabranila privatizacija izvora pitke vode.(v. http://www.bundestag.de/bundestag/plenum/abstimmung/grafik/?id=213) EU-komisija predložila je članicama da vodene resurse i gospodarstvo učine dijelom tržišta. Tome se suprotstavila građanska inicijativa unutar EU (web stranica im je http://www.right2water.eu/) koja gospodarenje vodom nastoji zadržati unutar javnog sektora.

Da se korporacije upravo sada konsolidiraju kako bi preuzele totalnu kontrolu vode u svijetu, potvrđuje i neuspjeli prijedlog za donošenje rezolucije UN-a o ˝Vodi kao ljudskom pravu˝, 28. srpnja 2010. Naime, taj prijedlog Generalne skupštine UN-a podržale su 122 članice, dok je 41 bila suzdržana – među njima i SAD. Kao obrazloženje za ovo sabotiranje od strane Amerike, njihov predstavnik , ministar John F.Sammis je izjavio da pravo na vodu nije međunarodno priznato i prepoznato pravo! Dodao je kako se trenutno o tome vrše pregovori u Genevei (Švicarska, domovina Nestlea). (v. http://www.undispatch.com/why-the-united-states-did-not-support-water-as-a-human-right-resolution). Unatoč tome, pokrenuta je internetska peticija da se u Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima uvede 31. članak o pravu na dostupnost čiste vode za održavanje života i zdravlja, bez obzira na ekonomski status osobe. (Može se potpisati na http://article31.org/article31/. Autor ovog članka je to učinio jučer.)

Da se iza scene zbivaju velike, sulude igre dokazuje i najnoviji prijedlog donošenja EU-zakona o sjemenu, kojim bi se staro sjeme zabranilo čak i za korištenje u vrtovima i manjim posjedima. Nikakvo sjeme ne bi se moglo prodati , čak niti pokloniti na teritoriju EU, a da nije registrirano u EU-listi sjemena kao odobrena sorta. Do 6. svibnja je rok slanja primjedbi protiv prijedloga Barrosovoj EU-komisiji .(Više o tome, http://www.realseeds.co.uk/seedlaw.html).

EU-birokrati i njihovi nalogodavci su se , očito, totalno raspametili. Dokle će nas lokalni ´društveni šminkeri´ (EU-forični političari) obmanjivati? Jesu li ljudi spremni poduzeti odlučne korake da spriječe ulazak u ovu EU-ludnicu, pred čija vrata su nas gurnuli? Pošto više od 90% našeg tijela čini voda, monopoliziranje vodenih resursa znači doslovno porobljavanje ljudskih bića. Hoćemo li dopustiti korporacionistima da nas porobe?

- 23:13 - Komentari (16) - Isprintaj - Zasebno

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2013 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Veljača 2016 (1)
Lipanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (2)
Siječanj 2015 (1)
Studeni 2014 (3)
Rujan 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Siječanj 2014 (1)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (1)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Travanj 2013 (6)
Ožujak 2013 (1)
Veljača 2013 (1)
Siječanj 2013 (2)
Prosinac 2012 (3)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (1)
Srpanj 2012 (3)
Lipanj 2012 (3)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Ožujak 2012 (2)
Veljača 2012 (7)
Siječanj 2012 (15)
Prosinac 2011 (6)
Studeni 2011 (5)
Listopad 2011 (2)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (5)
Srpanj 2011 (6)
Lipanj 2011 (9)
Svibanj 2011 (6)
Travanj 2011 (8)
Ožujak 2011 (10)
Veljača 2011 (6)
Siječanj 2011 (5)
Prosinac 2010 (5)
Studeni 2010 (1)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (5)
Kolovoz 2010 (4)
Srpanj 2010 (6)
Lipanj 2010 (6)
Svibanj 2010 (3)

Opis bloga

Linkovi

Narode probudi se!

Tekstovi