Nova Politika

24.07.2012., utorak

Kemijski tragovi na hrvatskom nebu i matematički tragovi na projektu " Gornji horizonti "

Napisao : Energija Sunca

CHEMTRAILS

Ekološka udruga Eko-Eko je pokrenula inicijativu da se problem Chemtrailsa tj. kemijskih tragova na nebu u Hrvatskoj konačno riješi na odgovarajućoj razini. Kod nas ovo zaprašivanje traje nekoliko godina i njegov početak datira otprilike s ulaskom naše vlade u NATO pakt, s tim da se u svijetu isto to provodi već više od 15 godina. Istina, u hrvatskom saboru je 12.04.2010. godine bilo postavljeno pitanje na tu temu. No odgovor vlade 13.05.2010. godine bi bio smiješan da se ne radi o ozbiljnim posljedicama za pučanstvo, tako da su pokretači pitanja duboko razočarani ogromnom količinom imbecilnosti i licemjerstva iščitanog u odgovoru jednostavno digli ruke i odustali od bilo kakvog daljnjeg komentara.
Ovaj su put vladi i nadležnim ministarstvima u tri navrata, 24.06.2012., 3.07.2012. i 9.07.2012. podastrti materijali koji su samo mali dio obimne građe o kompleksnom problemu zaprašivanja s nekoliko vjerodostojnih i nezavisnih pojedinaca i institucija koji su se istakli na polju istraživanja i ispitivanja kemijskih tragova, npr. Clifford E. Carnicom, dr. Horrowitz, Michael J. Murphy, G. Edward Griffin, Dennis Kucinic ili William Thomas, pa čak i samim protagonistima poput Davida Keitha ili Johna Holdrena. Tek se temeljitim proučavanjem ovih spisa može steći cjelovita slika o onome što se dešava. Jer kako ovaj problem nije baš svaki dan prisutan po masovnim medijima, velika većina ljudi nije ga svjesna niti ga primjećuje. A one koji slučajno dignu glavu pa primijete ukoliko ne posjeduju dubinsko znanje lako je zavarati frazama o contrailsima, borbi protiv globalnog zagrijavanja ili ušutkati lijepljenjem etiketa o sumanutim teorijama urote.

No bez obzira na to jesmo li mi svjesni tih operacija i da li vjerujemo u njihovo postojanje, ima sasvim dovoljno nepobitnih dokaza da je to itekako stvarna djelatnost koja se upravo sada odvija, a nosi vrlo neugodne posljedice za stanovništvo Republike Hrvatske i živi svijet općenito. Stoga je potrebno učiniti sve što je mogućno da se u najkraćem roku zaustavi.



1. www.mojarijeka.hr/kolumna/da-li-nas-zaprasuju-moguce-pitanje-i-nemoguci-odgovori/
2. www.lightwatcher
3. www.aircrap.org
4. www.artificialclouds.com
5. www.geoengineeringwatch.org
6. www.loveforlife.com.au
7. www.willthomasonline.net
8. hrsvijet.net/index.php?option=com-content@view=article@id=9599:chemtrails-detaljna-studija-o-trovanju-naroda-
9. www.cro-chemtrails.info
10. www.mandrilo.com/index.php/chemtrails-IV-analiza
11. www.teledisk.hr/uploads/rad-o-chemtrailovima.pdf
12. www.val-znanje.com/index.php/tekstovi/manipulacije-ljudima/220-chemtrails-kemijske-mlaznice-iz-aviona
13. www.blitva.net/chemtrails-otrov-s-neba
14. www.dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/znate-li-sto-su-chemtrailovi.html#comments
15. www.skriveno.com/index.php/2011/02/chemtrails-oni-nas-spricaju-zaprasuju-nas-otrovima-a-nas-nije-briga/


HE Ombla


Usprkos svemu, vlada premijera Zorana Milanovića ustrajava na gradnji HE Ombla, iako se radi o ekonomski neisplativom i visokorizičnom projektu. Elektrana bi radila s 23% kapaciteta, jer dotok njene vode ovisi o sezonskom dotoku vode iz istočne Hercegovine. Dodatni je problem to što se ovdje radi o krškom terenu, pa ako se i izbuše tuneli, voda zbog sastava tla probija vlastite tunele što smanjuje njezin dotok. Slična akumolacija kao kod Omble sagrađena je npr. u blizini Marseille-a, no zbog nestabilnosti tih akumulacijskih voda upravo zbog krša gotovo je uništila vodoopskrbni sustav Marseillea. Navijači Omble se često pozivaju na podzemnu akumulaciju u Kini, ali ne kažu da ona ima iskoristivost od 20%. Jednostavno, te brane i zavjese kojima se pokušava zaustaviti i usmjeriti dotok vode nisu garancija zbog krša u kojem će voda samostalno naći svoje puteve. A o riziku zbog trusnog područja da se i ne govori.

Zbog toga i jesu temeljni podaci na kojima Studija utjecaja na okoliš počiva falsificirani, a sama studija desetak godina držana podalje od javnosti i izvučena na vidjelo samo na izričiti zahtjev EBOR-a (Europske banke za obnovu i razvoj), isto kao što se tajnom drži Studija o financijskoj isplativosti i kao što vlada nije htjela obznaniti rezultate revizije Studije utjecaja na okoliš.

Na žalost prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića, ostaje činjenica da su vrhunski stručnjaci utvrdili da je projekt HE Ombla prvo opasan, a drugo zanemarive iskoristivosti zbog hidrogeografije. Tu činjenicu nije moguće izbrisati nikakvim paušalnim ocjenama, uvredama ili bahatim nastupima.



Dodatak : malo matematike radi malog Radimira

Kako je projekt Gornji horizonti začet još šezdesetih godina kada dolina Neretve još nije ni bila razvijena kao poljoprivredno područje, nije na odmet malo računice da se egzaktno izmjeri ta njegova "potentnost" iz političarskih floskula i reklama.
Kako je projekt Gornji horizonti začet još šezdesetih godina kada dolina Neretve još nije ni bila razvijena kao poljoprivredno područje, nije na odmet malo računice da se egzaktno izmjeri ta njegova "potentnost" iz političarskih floskula i reklama.

Delta Neretve proizvede oko 500,000 kuna poljoprivrednih proizvoda godišnje. Dodatnim zaslanjenjem tla zbog daljnjeg smanjenja dotoka Neretve u ljetnjim mjesecima ne treba digitron da bi se moglo izračunati kako dolini prijeti trajna propast poljoprivrednih površina. HEP navodi da bi HE Dubrovnik 2 koštala oko 1.3 milijarde kuna. No ona bi se isplatila za dvadesetak godina (s proizvodnjom od oko 60-100 milijuna kuna struje godišnje). HEP također navodi da je ta hidroelektrana rješenje problema napajanja Dubrovnika strujom, no istovremeno od javnosti krije podatak da bi se takvi problemi mogli rješavati i rekonstrukcijom postojeće elektroenergetske mreže koja i pravi probleme.

Ako poljoprivreda Neretve izgubi samo 100-150 milijuna kuna godišnje zbog smanjenja količina slatke vode i zaslanjenja tla, a predviđa se da bi štete mogle iznositi i do 400 milijuna kuna godišnje, jasno je da nepoznat netko planira projekt u kojem će HEP dobivati 60-100 milijuna kuna, a dolina Neretve gubiti najmanje 100-150 milijuna kuna. Dakle projektom se pravi godišnji minus od barem 40-ak milijuna kuna.

Znači ulagati više od milijardu kuna da bi se proizvodio toliki minus izgleda kao loženje peći za grijanje čistim papirnatim novcem. Toliko o Čačićevom "super" omjeru uloženog i dobijenog.


Literatura:
- www.lijepa-nasa.bloger.hr/18.07.2012.
- www.matijevici.blog.hr/21.07.2012.


Napomene : AD 27.07. 2012.

1.

Nakon dugog valjanja preko brda, projekt "Gornji horizonti" ulazi u drugu fazu. Taj na prvi pogled hvale vrijedan zajednički projekt Republike Hrvatske i Republike Srpske o izgradnji hidroelektrane "Dubrovnik 2" ima i pozadinu koja je ostala prešućena, a koja bi mogla biti kobna za neretvansku dolinu i dovesti do ekocida. Radi se o tome da planiranoj hidroelektrani nedostaje ono najbitnije, a to je voda, što tvorcima projekta nimalo ne smeta. Kako im hidropotencijal slijeva Trebišnjice nije dostatan, jednostavno su odlučili uzeti koliko im treba iz slijeva Neretve. Tako je već realizirana prva faza projekta, izgradnja tunelsko -kanalskih kompleksa kojima će se u novosagrađene akumulacije transportirati vode manjih rijeka što se prirodno ulijevaju u Neretvu. Do sada su izgrađene 4 hidroelektrane, a rijeka gubi oko cca. 4 milijarde kubika vode godišnje. S drugom fazom zagrabiti će se još cca. 2 milijarde. Niti jedan ozbiljan i dobronamjeran znanstvenik i inženjer ne može poreći da je izravna posljedica već danas smanjenje hidropotencijala Neretve i prodor slane vode u njezino korito. Ona je već sada ljeti na biološkom minimumu. Korita Bune i Bregave su suha. Izvorima se smanjuje izdašnost i oni presušuju. Javljaju se problemi s vodoopskrbom, a u doglednoj budućnosti su ugrožene poljoprivredna proizvodnja u cijeloj dolini i uzgoj školjkaša u Malostonskom zaljevu.

Naravno, prvi potpredsjednik hrvatske vlade Radimir Čačić je ocijenio "Dubrovnik 2" kao jedan od najpotentnijih i najkvalitetnijih europskih energetskih projekata u omjeru uloženog i dobijenog, te je mišljenja da neće biti ni prepreke kada je u pitanju ekološki segment ovog projekta, što samo pokazuje njegov stručni i ljudski profil.

Zato je predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine podsjetio kako je Predsjedništvo BiH nadležno za vođenje pregovora za zaključenje međunarodnih ugovora, osporio to pravo vlastima Republike Srpske i upozorio kako je to pitanje isključivo u nadležnosti države BiH. Pritom se pozvao i na činjenicu da je BiH 2010. godine ratificirala Konvenciju o procjeni utjecaja na okoliš preko državnih granica, gdje se eksplicitno navode aktivnosti na odvođenju voda u slučajevima kada njihov godišnji volumen prelazi 10 milijuna kubnih metara, te istaknuo da je stručna javnost već argumentirano upozorila na potencijalne opasnosti koje prijete poljoprivrednom području i kompletnom ekosustavu rijeke Neretve i šireg područja neretvanske doline, dođe li do provedbe ovog projekta.


2.

Valja također napomenuti da je ovo područje energetike samo još jedan u nizu primjera muljaža i manipulacija. Neki su se mogli nazrijeti i u emisiji koja je u ponedjeljak bila na hrvatskoj dalekovidnici, a posvećena je bila baš energetici. I mnoge stvari nisu bule jasno predstavljene javnosti. Npr. Čačiću je izletilo da mi imamo 40% kapaciteta na pogon proizvoda naftne industrije, nisam siguran da li tekuće gorivo i plin ili samo tekuće gorivo, ali iz njih dobijamo samo 5% struje jer su preskupi za uključivanje. Onda trenutno iz alternativnih izvora dobijamo 1-2%, do 2020. godine trebali bi 20%. Velike su mogućnosti na području alternativnih izvora, a to se zanemaruje jer bi to značilo decentralizaciju i autonomiju. Da ne govorimo o stvarno alternativnim izvorima, kao što je svemirska energija iliti unieter, što je Tesla u praksi sprovodio još prvom polovicom prošlog stoljeća. I ne samo Tesla. I dan danas postoje ljudi kojima je shvaćanje pogrešnog pristupa ortodoksne fizike omogućilo primjenu tog principa u stvarnosti. Istina je da su moćni lobiji uspjeli mnoge takve ljude ušutkati i zataškati njihova otkrića, kao što je primjer sa Bruceom de Palmom i njegovim unihomopolatorom. Ali s druge strane također postoje ljudi poput Paula Baumanna iz švicarske zajednice Methernitha u Lindenu s kojima im to nije uspjelo.


Komentari :

Raspršivanje određenih kemikalija u atmosferu nije besplatno, njime se djelomice kontrolira vrijeme i količina oborina, a cijena za takvu rabotu je poreskim obveznicima nepoznata(besplatno sigurno nije), uz famoznih 500 milijuna kuna koliko plaćamo godišnje, mirovne misije, to je veliki pritisak na standard građana ove zemlje.
Projekt "Gornji horizonti", projekt je velike Srbije, kojim se projektom drugi narodi žele dovesti u ovisnost o kontroliranim rječnim tokovima(to je nedozvoljena radnja, kažnjiva po međunarodnom pravu o korištenju i gospodarenju rječnim slivovima).
Povezivanje projekta "Gornji horizonti" sa projektom osiguravanja energetskim potencijalima juga Hrvatske, dovođenje je tog istog juga Hrvatske u ovisnost o volji kreatora politike u drugoj državi.
Radi se o pijunima i velikim igračima, a u toj igri pijuna i velikih igrača, naš pijun nije ni svjestan kakve su namjere velikih igrača.
Veliki igrači ovim potezom izbjegavaju tužbu pred međunarodnim sudom, a time osiguravaju nesmetanu realizaciju plana i enormnu dobit koja proizlazi iz istog.
Državna politika se ne vodi na način da se postaje ovisan o potezima i odlukama u nekoj drugoj državi. Tako se ponašaju veleizdajnici.

( Blade 777 )
- 14:59 - Komentari (39) - Isprintaj - Zasebno

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2012 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Veljača 2016 (1)
Lipanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (2)
Siječanj 2015 (1)
Studeni 2014 (3)
Rujan 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Siječanj 2014 (1)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (1)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Travanj 2013 (6)
Ožujak 2013 (1)
Veljača 2013 (1)
Siječanj 2013 (2)
Prosinac 2012 (3)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (1)
Srpanj 2012 (3)
Lipanj 2012 (3)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Ožujak 2012 (2)
Veljača 2012 (7)
Siječanj 2012 (15)
Prosinac 2011 (6)
Studeni 2011 (5)
Listopad 2011 (2)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (5)
Srpanj 2011 (6)
Lipanj 2011 (9)
Svibanj 2011 (6)
Travanj 2011 (8)
Ožujak 2011 (10)
Veljača 2011 (6)
Siječanj 2011 (5)
Prosinac 2010 (5)
Studeni 2010 (1)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (5)
Kolovoz 2010 (4)
Srpanj 2010 (6)
Lipanj 2010 (6)
Svibanj 2010 (3)

Opis bloga

Linkovi

Narode probudi se!

Tekstovi