Nova Politika

30.03.2011., srijeda

Kako tehnologija može unaprijediti demokraciju

Prenosi : Transformacija Svijesti

Naprosto je smiješno, da u današnje doba tehnologije, kada svaki zakon, odredba ili propis, može biti izglasan, donesen putem referenduma, od strane samoga naroda, na kojeg se isti i odnose, donosi vladajuća saborska većina, stranačka mašinerija, hrpa podobnika, marionete, koje nikako ne predstavljaju narod, volju naroda, već volju kapitala, služe kapitalu, korumpiranim moćnicima, kojima je jedini cilj, profit i brza zarada.

Umjesto da biramo, a ujedno i plaćamo saborske marionete, vrijeme je da pomoću tehnologije, koja bi trebala služiti za dobrobit čovječanstva, jednim pritiskom na gumb, odlučujemo o vlastitoj sudbini, sudbini vlastite djece, obitelji, bližnjih a samim time i dobrobiti čitavoga naroda.

Tehnologija može značajno pomoći demokraciji da postane pošteniji sustav za sve ljude. Da li vam je ikada bilo čudno što je razlika između izbora koji su se održavali prije 100 godina i izbora kakve poznajemo danas relativno mala? Općenito, da li je nešto čudno u činjenici da se demokracija kao sustav nije previše mijenjala od kad je nastala? Kako je moguće da su tehnologija i znanost toliko napredovale, a istovremeno naš društveni sustav nije pratio taj napredak?

Danas nije potrebno ograničavati demokraciju upotrebom zastarjelih metoda odlučivanja putem parlamenta kojeg sačinjava određeni broj političkih stranaka.
Demokracija ne postoji zbog političara već zbog naroda, to jest državljana. Zašto bi morali birati “profesionalne političare” da odlučuju umjesto nas ako možemo odluke donositi i sami?

Za početak valja shvatiti da nam informatička tehnologija i internet već danas omogućuju da unaprijedimo postojeći sustav donošenja odluka. Kada se danas spominju referendumi vezani za bitne odluke često se kao razlog protiv njihovog održavanja navodi kompliciranost održavanja i veliki troškovi. To je istina ako se referendum održava kao i klasični izbori. Ali zašto se referendumi ne bi održavali putem interneta? Zašto se općenito procesi odlučivanja u državi ne bi vodili preko interneta? Ako svaka iole ozbiljnija banka ima internet bankarstvo kojim se uz gotovo potpunu sigurnost svakodnevno koristi velik broj građana, zašto onda sličan sustav ne bi imala i država? Naravno da postoji problem mogućih malverzacija, ali zar nam već i danas na izborima ne “glasaju” mrtvaci? Malverzacija će vjerojatno biti uvijek, ali u ovom novom sustavu koji bi bio potpomognut tehnologijom i internetom može ih biti samo manje nego danas.

Nadalje, danas je velik problem u politici korupcija. Do korupcije dolazi iz jednog jedinog razloga, a to je taj što se na položaje na kojima se odlučuje dovode pojedinci koji zatim nikome ne odgovaraju za svoje postupke, niti su ih ikome dužni objasniti. Zašto to mora biti tako kada se sve i jedna odluka danas može na neki način dokumentirati i pratiti, a da ne govorimo o tome da ne postoji apsolutno nikakva prepreka da se sankcionira svaki ne transparentan postupak prilikom donošenja te iste odluke. Ovo ne mora vrijediti samo za državu, već može biti primjenjeno na svako poduzeće, ulicu, zgradu, grad, itd. Sustav koji predlažem nije savršen i sigurno mu se može pronaći nekoliko zamjerki na prvi pogled, ali nitko ne može reći da je bolji postojeći sistem u kojem se pitanja korupcije rješavaju tako da skupina političara koja je optuženog za korupciju postavila na položaj, a čiji je on i sam član, formira određenu komisiju ili odbor koji zatim odluči da nikakva istraga nije niti potrebna. Imajte na umu da bi ta komisija u teoriji trebala reprezentirati narod, a ukoliko istu odluku zaista prepustite narodu ne vjerujem da bi svi u velikoj većini odlučili reći kako ne postoji nikakva potreba da se istraži gdje je nestao njihov novac.

Još jedna stvar koja me muči je i učestalost izbora. Jedan poznatiji hrvatski političar nedavno je zaključio kako je na nama da samo svake četiri godine izađemo na izbore i glasamo, a da zatim političarima prepustimo da rade što treba. Ne znam da li je time želio izraziti svoje mišljenje da su ljudi preglupi da bi učinili išta više ili je jednostavno mislio istaknuti kako nam političari u biti čine uslugu kad nam skidaju taj silni teret odlučivanja s leđa, ali to nije ni bitno. Ukoliko je političar nešto obećao i zatim to nije učinio, a ne želi to i dalje učiniti niti nakon što ga prozovete zbog lažnog obećanja, tada nema nikakvog razloga da se istog trenutka njegov bezobrazluk ne kazni. Nove izbore uz današnje tehnološke mogućnosti slobodno možemo održavati svaki dan ako treba. Nema razloga da nekolicina pojedinaca od cijelog pučanstva jedne države radi budale svojim lažima. To sigurno nije smisao demokracije.

Kada bi narod uz pomoć današnje nam tehnologije, putem referenduma, donosio zakone, odredbe, propise, odluke, ..itd., koje se odnose na sam narod, tiču naroda, danas ne bi imali potrebe za parlamentom, vladom, strankama, već bismo imali nekolicinu “predstavnika naroda” koji bi raspisivao referendum, odnosno provodio volju naroda.

Da je tome danas, odnosno posljednjih dvadesetak godina bilo tako, danas bi Pliva, Ina, HT, banke, … bile u vlasništvu države, naroda.

Dio članka prenesen je sa: http://novisvijet.blogspot.com

- 22:58 - Komentari (33) - Isprintaj - Zasebno

27.03.2011., nedjelja

Psihotronička kontrola uma





Napisao : mag. Božidar Kemić ; prosinac 2010.

Nedavno sam primio neobičan e-mail pod naslovom ˝Nadzor, napad, mučenje i sakaćenje putem satelita i moždanog oružja˝, od pošiljatelja koji se predstavio kao jedna od žrtava iz Australije naprednih militarističko-obavještajnih tehnika za kontrolu uma i mučenje na daljinu.
Pretpostavio sam da se radi o ˝junk˝-mailu , jednom od onih kakvi vam mogu stići ako neka treća strana dođe do vaše e-mail adrese. Sama poruka činila mi se prilično otkačenom i gotovo nevjerojatnom. Međutim, pošiljatelj je u drugom dijelu poruke poslao mnoštvo linkova na članke, svjedočanstva i web-stranice od kojih neki zaista upućuju na zaključak da se zbiva nešto strašno i nedopušteno sa stanovišta osnovnih ljudskih prava i sloboda. Štoviše, pošiljatelj je izlistao stotine imena navodnih žrtava iz čitavog svijeta.
Među ostalim, pošiljatelj tvrdi sljedeće. Tvrdi da neke agencije vezane uz Vladu SAD-a provode stravične kriminalne radnje mentalne torture putem naprednih tehnologija, obavijene velom tajnovitosti i nepoznate većini ljudi. Kao jedna od navodnih žrtava, pošiljatelj moli da se žrtvama takvog nasilja omogući pristup ˝sigurnim kućama˝, gdje bi bili zaštićeni od satelitskog i moždanog oružja . Tvrdi da su laboratoriji, bolnice i znanstvena/vojna središta takve ˝sigurne kuće˝.
Da autor ovog e-maila nije naveo intrigantne linkove i da još ranije nisam primio poruke od jedne australske aktivistice kineskog podrijetla koja je također tvrdila da je žrtva ˝psihotroničke˝ kontrole uma – potkrijepivši realnost fenomena znanstvenim studijama o tome – čitavu stvar bih odbacio kao kuriozitet. Međutim, kad sam počeo tražiti autentične studije i izjave o takvoj vrsti militarističko-obavještajnih projekata i kad sam naišao na prve rezultate, shvatio sam da su ti podaci ´vrh ledenog brijega´.

Misteriozni dokumentarac

Da se zaista radi o nečem stravičnom i nedopuštenom, potvrdio mi je i nedavni razgovor s prijateljem koji se prisjetio jednog dokumentarca Discovery Channela u tri nastavka, od kojih se prvi bavio upravo kontrolom uma, drugi fenomenom sakaćenja stoke i treći fenomenom NLO-a. Prijatelj je bio toliko šokiran onime što je vidio u prvom dijelu da je CD-kopiju dokumentarca proslijedio jednom svom prijatelju željevši vidjeti njegovu reakciju. S vremenom je zaboravio naziv dokumentarca, a i kopiji se izgubio trag. Nakon našeg nedavnog razgovora, pokušao je ponovo ući u trag dokumentarcu, no bez uspjeha. Ono što je, prema njemu, bilo šokantno jesu izjave žrtava projekata kontrole uma , poput projekta MKULTRA, koji se provodio u Americi. Još šokantnije, predsjednik SAD-a Bill Clinton javno se ispričao, u ime Vlade SAD-a svim tim žrtvama. Clintonova isprika od 3. listopada 1995. doslovno glasi :
˝ Tisuće eksperimenata sponzoriranih od strane Američke vlade odvijalo se u bolnicama, univerzitetima i vojnim bazama naše nacije, neki od njih neetički ne samo prema današnjim standardima, već i prema standardima vremena u kojem su provođeni. Oni su pali na testu naših nacionalnih vrijednosti i na testu čovječnosti. Sjedinjene Američke Države nude iskrenu ispriku onim našim građanima koji su bili podvrgnuti tim eksperimentima, njihovim obiteljima i njihovim zajednicama. ˝
Spomenuti prijatelj pokušao je putem Interneta saznati nešto više o Discoveryjevom dokumentarcu i naišao je na neobičnu raspravu o njemu na web-stranici foruma ˝Above Top Secret˝ (ATS), na http://www.abovetopsecret.com/forum/thread543380/pg1.
Naime, raspravu je počeo, 13. veljače 2010., korisnik iz Švedske s nadimkom ˝Raud˝. On je tvrdio da je pred stanoviti broj godina (˝moglo je to čak biti u 20. stoljeću˝) vidio dokumentarac na Disvovery Channelu o projektu MKULTRA. Od tada, pokušao mu je ući u trag, ali bez uspjeha. Putem ATS-foruma, on je zamolio da mu bilo tko tko zna nešto više o tom dokumentarcu pomogne oko njegovog nalaženja. Kao trag, naveo je sljedeće:
˝ -- Prikazan je dio o Kampu Hero, Montauk.
-- Na kraju emisije , prikazan je sastanak skupine u kojoj su svi članovi tvrdili da su
bili žrtve MK-Ultra eksperimenata, a (zatim) predsjednik Bill Clinton [sa
spomenutom izjavom isprike].
-- Emitiran je početkom 2000-tih (ili , možda, kasnih 1990-tih).
-- Trajao je oko jedan sat.
-- Bio je 100% na Discovery Channelu, a ne sličan dokumentarac sa History Channela
( molim, imajte to u vidu).
-- Nije se radilo o Ultra oružju. ˝
14. veljače, ˝Raud˝ piše da je čak poslao on-line upit Discovery Channelu o tom dokumentarcu, pod rubrikom Comments:
˝ Pozdrav! Tražim jedan dokumentarac. Prikazivao je sastanak između MK-Ultra žrtava
i bivšeg predsjednika Billa Clintona. Molim vas da uzmete u obzir da ne mislim na sličan dokumentarac od History Channela. Unaprijed vam zahvaljujem!˝
Raud je dobio sljedeći odgovor (nalik standardnoj poruci, tipa ´copy/paste´):
˝ Hvala vam za kontaktiranje službe za odnose s gledateljima Discovery Networks Europe-a .
Na žalost, u skorijoj budućnosti ne planiramo ponoviti emitiranje tog programa.
Molim vas da imate u vidu da u našem sustavu možemo najaviti samo mjesec dana unaprijed.
Međutim, proslijedit ćemo radi razmatranja vaš zahtjev odjelu za planiranje programa.
Većinu programa koje emitiramo dobivamo od nezavisnih producentskih kompanija , kao gotove proizvode koji nisu komercijalno dostupni.
Molim vas da imate u vidu da je ponekad dostupan DVD u prodavaonicama snimki s velikim izborom.
Za sve novije informacije o programu, obratite se na : www.discoverychannel.co.uk˝
Raud je odgovorio sljedećom porukom:
˝ Pozdrav i hvala vam za vaš odgovor.
Međutim, jednostavno sam vas molio za naslov spomenutog dokumentarca. Bio je emitiran
na onome što se tada zvalo Discovery Channel Europe (ili možda Discovery Channel Scandinavia) ranih 2000-tih. Također je uključivao kratko spominjanje Kampa Hero, Montauk SAD.
Bilo bi mi vrlo drago da mi se uskoro javite.˝
10. travnja 2010., Raud je javio da se ništa nije dogodilo. Isto pitanje poslao je i na internetski forum Discovery Channela . Nije primio niti slovce odgovora, komentirajući:
˝ Možda je taj dokumentarac bio previše ´osjetljiv´?
Možda sam ja sada na nekakvoj ´listi´?
Čudno…˝
15. kolovoza 2010., Raud je javio da je uspio naći video-clip spomenutog Clintonovog obraćanja javnosti. (Snimka je stavljena na YouTube, na http://www.youtube.com/watch?v=Mx-2hFVu5XE i vrlo je loše kvalitete.)
Na stranicama organizacije Freedom FCHS našao je isti video materijal i tim povodom im se obratio. Inače, Freedom FCHS , sa web stranicom http://www.freedomfchs.com/id30.html, se deklarira kao organizacija za ljudska prava ˝koja je osnovana kako bi otkrila i povezala se sa žrtvama zločina˝. Počela je kao konferencijska grupa, 26. veljače 2005. Sada ima članove u SAD-u, Kanadi, Južnoj Americi, Indiji, Kini i Australiji. U Freedom FCHS tvrde:
˝Cilj nam je dovesti u svijest lokalnim i državnim službenicima, Kongresu, medijima i široj javnosti o agresivnim grupnim aktivnostima , koje se većinom sastoje od organiziranog praćenja i elektromagnetskog mučenja , tako da se donesu zakoni i poduzmu druge mjere kako bi se oslobodili oni koji su uhvaćeni u ono što nam je poznato kao ˝tajni holokaust˝.

Raud se obratio Freedom FCHS-u izravno i primio sljedeću poruku:
˝ Poruka koju ste poslali ne može biti dostavljena jednom ili više njenih primatelja.
Ovo je permanentna greška. Sljedeća adresa(e) nije prošla:
info_freedomfchs_if@pop.startlogic.com
(generirano iz info@freedomfchs.com)
Poštanski sandučić je pun: stanka za ponovni pokušaj je istekla.˝

Što je ovo?! Radi li se o novoj tehnici odvraćanja u psihološko-medijskom ratovanju u kojem se , možda, koriste lažne organizacije za zaštitu ljudskih prava…?Jer, istina je možda suviše bolna…
U poruci od 15. kolovoza 2010., Raud je komentirao: ˝To nije [dokumentarac] ˝Zavjera šutnje ˝. Premda preporučujem svakome da ga pogleda. Ljudi moraju biti svjesni onoga što je razotkriveno u tom dokumentarcu. Neke zaista grozne stvari.˝
˝Natgeov dokumentarac je slične vrste , ali je bio više ˝pročišćen˝ nego Discoveryjev program kojeg ja tražim.
Taj kojeg pokušavam naći manje-više prikazuje MK-projekte kao tekuće . Možda je to razlog zašto je ˝izgubljen˝. Čak niti Discovery Network ne želi znati o tome.
Nastavite tražiti!
Ne može biti da sam ja jedini koji je vidio taj dokumentarac.
Mogli biste se pitati kako sam siguran da on postoji?
Pa, upravo kroz taj program postao sam svjestan MK projekata po prvi puta ! ˝
Na ATS-forumu o MK-dokumentarcu do sada još nije bilo nikakvih novih rezultata niti poruka.
Osobno sam se uključio u potragu za podacima o tom dokumentarcu i ukoliko su vam poznati podaci o njemu ili znate kako doći do njegove snimke, molim vas da kontaktirate uredništvo ovog magazina. ( časopis Nexus )

Psihotroničke manipulacije

˝Psihotronika˝ je češki izraz za parapsihologiju, disciplinu koja se bavi graničnim područjima psihologije i ´anomalnim´ pojavama vezanima uz promijenjena stanja svijesti. Češki parapsiholozi (i njihovi kolege iz razdoblja hladnog rata) bavili su se i fenomenima koji se sada obično ne svrstavaju u područje parapsihologije. Parapsihologinja Larissa Vilenskaya (poginula u prometnoj nesreći 2001.) kaže da je taj izraz bio prvi puta predložen po analogiji s ˝bionikom˝ , u značenju ˝područja koje se bavi konstruiranjem uređaja koji mogu poboljšati i/ili reproducirati izvjesne psi-fenomene (kao što je psihokineza u slučaju ´psihotroničkih generatora´ koje je razvio Robert Pavlita) , a kasnije je uključivala i neke druge fenomene˝. Psihotronika uključuje proučavanje kako tehnologija međudjeluje s ljudskim umom, ´suptilnom´ fiziologijom i tjelesnim procesima. Pošto se bavi i višim aspektima i područjima realnosti, psihotronika je interdisciplinarno područje koje uključuje konvencionalne znanostvene discipline, matematiku, filozofiju, metafiziku i ezoteričke studije. Prva psihotronička konferencija održana je u Pragu, u lipnju 1973.
1980-tih , psihotronika je u Čehoslovačkoj ušla u vojna učilišta. S raspadom istočnog političkog bloka i SSSR-a, psihotronička istraživanja su prešla u privatno područje.

U užem smislu, psihotronikom se nazivaju sve napredne tehnologije koje mogu utjecati na stanja svijesti, posebno putem elektromagnetskih valova i poljima koja interferiraju s moždanim procesima. To također može uključivati primjenu psihoaktivnih tvari.
U listopadu 2001., američki kongresmen hrvatskog podrijetla Denis Kucinich uveo je u Kongres prijedlog zakona koji bi obvezao američkog predsjednika da se uključi u pregovore oko zabrane oružja stacioniranog u svemiru (orbiti). U njegovom prijedlogu, definicija takvog sustava naoružanja uključivala je bilo kakva nepriznata ili još uvijek nedovoljno razvijena sredstva kojima bi se mogla uzrokovati smrt ili ozljeda ljudi , ili oštećivanje i razaranje biološkog života , tjelesnog zdravlja, mentalnog zdravlja ili nečije fizičke i ekonomske dobrobiti. Takva sredstva uključuju sustave smještene na kopnu, moru ili u svemiru, koji koriste elektromagnetsko zračenje, lasere, psihotroničke tehnologije, zvukovne tehnologije ili energije usmjerene prema pojedinim osobama ili prema ciljanoj populaciji u svrhu informacijskog ratovanja, manipuliranja raspoloženjem, ili za kontrolu uma pojedinih osoba ili skupina.
Unatoč tome, prošlog mjeseca je u američkim javnim medijima objavljeno da se Američko zrakoplovstvo (USAF) sprema prijeći na novu fazu razvijanja oružja za kontrolu uma.
Militaristički birokrati traže od znanstvenika da im pomognu ˝degradirati neprijateljevu učinkovitost˝ napadanjem moždanih ˝kemijskih puteva˝. Konkretno, 711. Krilo za ljudsku učinkovitost, Istraživačkog laboratorija Američkog zrakoplovstva (AFRL), obnovilo je poziv na istraživačke projekte za ˝napredak u bioznanosti za učinkovitost zrakoplovaca˝. Radi se o šestogodišnjem programu s budžetom od 49 milijuna USD za ekstremnu neuroznanost i biotehnologiju u službi ratovanja.
Jedan od smjerova istraživanja u tom programu tiče se kontrole uma onosno ˝degradiranja neprijateljeve učinkovitosti i umjetnog svladavanja neprijateljevih kognitivnih sposobnosti˝.Spomenuti poziv spominje i ˝razvoj tehnologija za predusretanje, nalaženje, fiksiranje, praćenje, identificiranje, karakteriziranje ljudskih namjera i psihološkog statusa bilo gdje i u bilo koje vrijeme.˝ Ovo već zaista zvuči orwellovski!
Dokle su u Americi spremni ići u frankensteinovskoj ´znanosti´ i tehnologiji, svjedoči i projekt daljinske kontrole moždane aktivnosti korištenjem ultrazvučnih signala. Radi se o tehnologijama za stimuliranje moždanih funkcija putem ultrazvuka. Koristi se i transkranijalna magnetska stimulacija (TMS) – fokusirana primjena magnetskih polja za djelovanje na moždane centre. Za razliku od TMS-a, kod transkranijalnih ultrazvučnih pulseva mogu se izravno, na daljinu stimulirati i središta koja su duboko ispod kore velikog mozga. Rad na takvim monstruoznim tehnologijama financijski podupiru američka Vojna komanda za istraživanje, razvoj i inženjering (RDECOM) i Vojni istraživački laboratorij (ARL) , za koje radi dr William J.Tyler, profesor Škole za znanosti o životu na Arizona State univerzitetu. On je suosnivač i CSO SynSonix Inc. korporacije i član organizacije za novačenje mladih Frankensteina za potrebe militarističko-obavještajno-korporacijskog kompleksa, 2010 DARPA Young Faculty Award.
Sustave proizašle iz ovakvih istraživanja namjeravaju ugrađivati u vojne šljemove kako bi utjecali na moždane aktivnosti i raspoloženje marinaca. Vjerojatno pokušavaju tehnološki korigirati činjenicu da je svaki peti marinac kojeg su poslali u irački rat bio alkoholičar, činjenica zbog koje je vjerojatno Bush mlađi (zapravo podpredsjednik Cheney sa svojom klikom) slao na teren privatnu vojsku koja je ´efikasnije´ trebala ´obaviti posao´ (poput masakra civila).
No, dok se u ovim ´službenim´ projektima radi o metodama bliskima konvencionalnoj ´znanosti´, postoje i napredniji projekti koji graniče sa znanstvenom fantastikom, o kojima se ništa ne govori i koji su vrhunska tajna.
O tome svjedoči američki istraživač Richard Sauder, aktivist koji je ove godine bio zatvoren tri mjeseca zbog miroljubivog prosvjeda protiv oružja za masovni genocid, kod jedne baze s nuklearnim projektilima u SAD-u.( O tome se može pročitati u hrvatskom izdanju NEXUS-a od rujna 2010., br.51.) U svojoj knjizi Priče o kundalini, u kojoj se bavi dubljim aspektima ljudskog uma i stvarnosti, dio knjige je posvetio prikazu sadašnjih američkih patenata za tehnologije koje omogućavaju mentalne manipulacije na daljinu. Navodi web-stranicu http://www.trufax.org/research/projects.html na kojoj se nalazi popis različitih programa za kontrolu uma ˝koje provodi ´alfabetska juha´ tajnih agencija˝. Stranica više nije dostupna, no spomenuti popis vodećih 10 (međunarodnih) projekata može se naći na http://www.clubconspiracy.com/forum/f30/10-mind-control-projects-deadly-electronic-3791.html.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
TEKST ZA OKVIR

Glavni projekti za elektromagnetsku kontrolu uma
(prema http://www.trufax.org/research/projects.html)

Projekt Moonstruck, 1952., CIA:
Elektronski implanti u mozgu i zubima
Ciljanje: velikog dometa
Ugrađeno tijekom operacije ili kradom tijekom otmice
Raspon frekvencija: HF - ELF (visokofrekventni – ekstremno-niskofrekventni) primopredajnički implantati
Namjena: Praćenje, kontrola uma i ponašanja, uvjetovanje, programiranje, tajne operacije
Funkcionalna osnova: Elektronska stimulacija mozga, E.S.B.
~~~~~~~~~~
Projekt MK-ULTRA, 1953., CIA:
Droge, elektronika i elektrošokovi
Ciljanje: Kratkog dosega
Frekvencije: VHF HF UHF (modulirano kod ELF)
Slanje i primanje: Lokalno proizvedeno
Namjena: Programiranje ponašanja, stvaranje "cyborg" mentaliteta
Učinci: narkoleptični trans, programiranje sugestijom
Podprojekti: Mnogi.
Pseudonim: Projekt Artičoka
Functionalna osnova: Elektronsko rastvaranje memorije, E.D.O.M.
~~~~~~~~~~
Projekt Orion, 1958., U.S.A.F:
Droge, hipnoza i ESB
Ciljanje: Kratkog dosega, osobno
Frekvencije: ELF modulacija
Slanje i primanje: Radarom, mikrovalovima, modulirano na ELF frekvencijama
Namjena: Preslušavanje vrhovnog osoblja za sigurnost, programiranje, osiguravanje sigurnosti i lojalnosti
Pseudonim: "Dreamland" (˝Zemlja iz snova˝)
~~~~~~~~~~
MK-DELTA, 1960., CIA:
Fino-ugođeno elektromagnetsko subliminalno programiranje
Ciljanje: Dugog dosega
Frekvencije: VHF HF UHF modulirane na ELF
Slanje i primanje: Televizijske antene, radio antene, vodovi za struju, opruge za madrace, modulacija na 60 Hz ožičenju.
Namjena: programiranje ponašanja i stavova u širokoj populaciji
Efekti: umor, promjene raspoloženja, disfunkcija ponašanja i društvena kriminalnost
Pseudonim: "Deep Sleep", R.H.I.C.
~~~~~~~~~~
PHOENIX II, 1983., U.S.A.F, NSA:
Lokacija: Montauk, Long Island
Elektronsko višesmjerno ciljanje odabranih skupina populacije
Ciljanje: Srednjeg dosega
Frekvencije: Radarske, mikrovalovi. EHF UHF modulirano
Snaga: Gigawatti do Terawatta
Namjena: Punjenje sa Zemljinih mreža, planetarna sonombulescencija za spriječavanje geološke aktivnosti, stvaranje potresa na specifičnim točkama, programiranje populacije za senzibiliziranje
Pseudonim: "Rainbow" (˝Duga˝), ZAP
~~~~~~~~~~
TRIDENT, 1989., ONR, NSA:
Elektronski usmjereno ciljanje pojedinaca ili populacija
Ciljanje: Velike skupine okupljenih ljudi
Pojava: Crni helikopteri koji lete u trostrukoj formaciji od po tri
Snaga: 100,000 watta
Frekvencija: UHF
Namjena: Upravljanje velikim skupinama i kontrola ponašanja, kontrola građanskih nereda
Pridružene agencije: FEMA
Pseudonim: "Black Triad" (˝Crna trijada˝) A.E.M.C
~~~~~~~~~~
RF MEDIA, 1990., CIA:
Elektronsko višesmjerno subliminalno sugeriranje i programiranje
Lokacija: Boulder, Colorado (Lokacija glavnog čvora mobilne telefonije, sinkronizacijski čvor nacionalne televizije)
Ciljanje: nacionalna populacija Sjedinjenih Država
Frekvencije: ULF VHF HF fazna modulacija
Snaga: Gigawatti
Implementiranje: Televizijske i radio komunikacije, "videodromni" signali
Namjena: Programiranje i poticanje želje u ponašanju, subverzija psihičkih sposobnosti populacije, pripremno procesiranje za masovnu elektromagnetsku kontrolu
Pseudonim: "Buzz Saw" E.E.M.C.
~~~~~~~~~~
TOWER, 1990., CIA, NSA:
Elektronsko, diljem zemlje, subliminalno programiranje i sugeriranje
Ciljanje: Mase ljudi, kratkotrajni intervali, dugog dosega kumulativno
Frekvencije: Mikrovalovi, EHF SHF
Metodologija: Sustav bežičnih telefona, ELF modulacija
Namjena: Programiranje kroz neuralnu rezonanciju i kodiranje informacije
Učinak: Neuralna degeneracija, DNA rezonantno modificiranje, psihičko zatomljavanje
Pseudonim: "Wedding Bells" (˝Vjenčana zvona˝)
~~~~~~~~~~
HAARP, 1995., CIA, NSA, ONR:
Elektromagnetska rezonantna indukcija i masovna kontrola stanovništva
Lokacija: Gakona, Aljaska
Frekvencije: Atmosferski fazno-zakačeni rezonantni UHF VHF
Potencijal: izmjena DNK koda u populaciji i masovno modificiranje ponašanja
Snaga: Giga-watti do Tera-watta
Korak-niže reflektivne frekvencije: Približno 1.1 GHz, rezonantna frekvencija ljudske DNK, fazno kačenje na celularni sustav [sustav mobilne telefonije]
~~~~~~~~~~
PROJEKT CLEAN SWEEP, 1997., 1998., CIA, NSA, ONR:
Elektromagnetska rezonantna indukcija i masovna kontrola stanovništva
Lokacija: Diljem zemlje
Frekvencije: Emocionalne valne duljine, prikupljanje podataka putem helikopterskih proba koje slijedi nakon medijskih događaja – ponovno emitiranje kako bi se ponovno stimulirala emocionalna raspoloženja populacije radi rekreiranja scenarija događaja.
Ref: LE#108, Ožujak 1998.
Potencijal: Masovno modificiranje ponašanja
Snaga: Nepoznata. Moguće ponovno emitiranje putem GWEN mreže ili frekvencija mobitelnih tornjeva, koordinirano iz NBS-a u Coloradu.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Prema Sauderu, u mnogim slučajevima su umovi i mozgovi ljudi bili manipulirani bez njihovog znanja. Neki od načina mentalne manipulacije su putem psihoaktivnih droga, mikrovalova, hipnoze, ispiranja mozga i putem implantata. Kad je Sauder postao svjestan postojanja takvih egzotičnih tehnologija, odmah je shvatio da bi to moglo objasniti mnoga njegova vlastita neobična iskustva koja je godinama imao. Kao primjer, navodi neobično iskustvo iz vremena kad je istraživao tajne američke podzemne vojne baze i kad je o tome počeo javno pisati. Jednom je iznanada ´niotkuda´ začuo glas koji mu je rekao: ˝Podzemne baze su stvarne…˝ Saznao je da zaista postoji tehnologija pomoću koje se elektronski može emitirati glas izravno u unutrašnje uho ili auditorni korteks mozga . Patent takvog uređaja postoji : U.S. patent No. 4,858,612 – Uređaj za slušanje. Shvatio je da je najvjerojatnije čuo glas nekog čovjeka ( koji mu je iz nekih razloga nastojao potvrditi stvarnost onoga o čemu piše) koji je govorio kroz mikrofon elektronskog uređaja koji odašilje poruku izravno do mozga. Ovaj slučaj neodoljivo podsjeća na slučaj atentata na jednu cijenjenu švedsku političarku , koji se dogodio pred više godina. Atentator, mlađi navodno psihički neuravnotežen čovjek , tvrdio je da mu je glas (kojem je on pripisao religijski značaj) neprestano govorio da učini to nedjelo. Slične okolnosti postojale su oko ubojstva Johna Lennona, slavnog britanskog pjevača koji je zadavao mnogo glavobolja američkom militarističko-korporacijskom establišmentu.(Ubojica je bio stražar osiguranja iz Honolulua, kojeg se, s obzirom na narav njegovog posla, vjerojatno moglo prethodno ´programirati´.)
Ako se na daljinu mogu elektronski/elektromagnetski izvoditi zahvati koji mogu poremetiti moždane funkcije, na taj način mogli bi se objasniti slučajevi prometnih nesreća koje su imale dalekosežne posljedice na život čitavih naroda. U takvoj nesreći stradao je čitav politički vrh Poljske, čiji pilot je izgubio kontrolu prilikom slijetanja u Rusiju. Ako su piloti bili podvrgnuti psihotroničkom oružju, prilikom čega su izgubili kontrolu nad zrakoplovom, radilo bi se o savršenom zločinu – krivac su bile nepovoljne meteorološke prilike prilikom slijetanja.

Projekt MKULTRA i veza sa tajnošću oko NLO-a

Bivši američki obavještajac (s jakim političkim vezama u Senatu SAD-a) C.B. Scott Jones, koji je imao susrete sa kolegama iz bivšeg Sovjetskog Saveza, tvrdi da su ruski znanstvenici pridavali veliku važnost Teslinim tehnologijama, u kontekstu hladnoratovskih nadmetanja. Američki znanstvenici koji su se bavili sličnim problemima u SAD-u nailazili su na probleme ukoliko nisu bili uključeni u super-tajne vojne projekte koji su se bavili takvim tehnologijama.
Prema Scott Jonesu, godinama su američki građani izvješćivali o tome da bi ih nakon njihove interakcije s onim što se obično naziva NLO-ima , po pravilu posjećivalo ˝vladino osoblje˝ i ispitivalo ih o njihovim iskustvima. Mnogima se prijetilo da o tome javno ne govore, što upućuje na politiku tajnosti oko čitavog predmeta.

Scott-Jones je pokrenuo inicijativu da američka državna administracija iz ´90tih objavi ono što vladine službe znaju o NLOima.
Slijedi izvadak iz njegovog izlaganja pod naslovom
˝ UFOs and New Frontiers: Connecting With the Larger Reality ˝
( NLOi i nove granice: povezivanje s većom realnošću), iz 1994. godine.

˝ Vlada SADa i druge svjetske vlade mogu i trebale bi igrati pozitivnu ulogu tako da
podijele to što znaju i otvoreno surađuju u prikupljanju više informacija ... .
Taj predmet je previše važan da bi njime upravljao ... neki birokrat u nekoj
bezimenoj agenciji. Američka javnost i Kongres SADa moraju biti uključeni. ...
Taj program ismijavanja zajedno sa super-tajnošću i jednim agresivnim načinom
postupanja s osobama koje službeno nešto znaju o tim činjenicama i počinju o
tome govoriti bili su dostatni da se zadrži brana na onome što vlada stvarno zna ... .
Iz dostupne literature je poznato da su za vrijeme projekta MKULTRA
znanstvenici iz nekoliko zemalja izviješćivali o istraživanjima kod kojih se koristila
elektromagnetska energija kako bi se utjecalo na um. ... da su možda najveća
nastojanja u tom području bila prisutna u Sovjetskom Savezu i zemljama istočne
Europe.
... da postoji veza fenomena NLO i tehnologija za kontroliranje uma [ mind control
technologies ] .
... Razmišljanje o širem značenju fenomena NLO ... vodi do ozbiljnih filozofskih i
praktičnih pitanja.Dva očita su implikacije na organiziranu religiju i na sadašnju
znanstvenu paradigmu.
... Može biti da je određujući činitelj u vladinoj politici tajnosti o fenomenima NLOa
taj da nisu bili prinuđeni reći bilo što o predmetu koji bi vjerojatno bio vrlo nezgodan
da se o njemu raspravlja s američkom javnošću.Tako dugo dok mogu držati medije
neutraliziranima te uspješno ignorirati ili zastrašivati nekoliko ozbiljnih istraživača
u tom području, ne moraju se suočiti s predmetom razotkrivanja [ disclosure ].
U nekim dijelovima vlade, na primjer u obavještajnoj zajednici, vjerojatno postoji
nekakvo vrlo praktično zanimanje za opažanja fenomena NLOa.I to ondje gdje se
javlja veza između tajne tehnologije za kontroliranje uma koju je CIA možda
ispitivala ( i možda je primijenila ) i fenomena NLOa.
Jedan od glavnih fenomena o kojima su izviješćivali sudionici koji tvrde da su imali
dodire s NLOima jest komunikacija um – um . ...
Postoji jedan specifičan predmet koji bi trebao pokrenuti snažnu inicijativu za
uključivanje Kongresa.O predmetu tehnologija za kontroliranje uma Kongres je
vjerojatno bio zaveden tijekom dvaju odvojenih saslušanja o programu MKULTRA
i moguće je da je tijekom niza godina jedan djelotvoran sustav za kontroliranje
uma bio dio inventara neke vladine agencije. Kongresni odbori za obavještajne
poslove mogli bi, ili pak ne, vidjeti vezu između svjetskih tehnologija za
kontroliranje uma i kontroliranja uma povezanog s NLOima, no bio bih iznenađen
kad se ta vrsta pitanja ne bi postavljala ako bi se saslušanja održala. ˝

Psiholog Martin Cannon napisao je rad o tako zvanom ˝fenomenu izvanzemaljskih otmica˝ , u kojem je iznio hipotezu da su ti slučajevi (ili barem dio njih) rezultat projekata za kontrolu uma koje provode vladine agencije pod okriljem vrhunske tajnosti. Takvi projekti spominju se i pod skraćenim nazivom MILAB-i. Njegov članak nosi naslov ˝Kontroleri – nova hipoteza o izvanzemaljskim otmicama˝.
Da ova hipoteza nije bez osnove, mogli bi potvrđivati neki slučajevi ´otmica´ koje pokojni istraživač ovog fenomena , psihijatar i psiholog s Harvarda, John E.Mack, opisuje u svojoj posljednjoj knjizi Putovnica za Kozmos. Naime, tu se opisuju neki slučajevi izmijenjenih stanja svijesti, kakvi se obično pripisuju otmicama, kod kojih su osobe doživljavale simbole kakvi se obično vezuju uz tajna društva. Kao da se radi o nekoj vrsti simboličkog programiranja i pripremanja stanovništva za agende koje bi se trebale realizirati u budućnosti.
Osobno sam dr. Macka kontaktirao po pitanju kontroverzi oko izvora ovog fenomena, pitajući ga ima li osnove za pretpostavku da se radi o rezultatima ˝ljudskih black-ops projekata˝? Odgovorio mi je da on , na osnovi svojih dugogodišnjih istraživanja, ne misli da se radi o takvim manipulacijama, unatoč činjenici da su takva iskustva vrlo neugodna i traumatična.
Neobična je činjenica da je 2004. poginuo u prometnoj nesreći, prelazeći ulicu vraćajući se u apartman u sjevernom dijelu Londona, nakon jednog predavanja. Službena verzija govori da ga je pregazio pijani vozač, no nakon istrage i suđenja taj vozač je bio kažnjen minimalnom kaznom od dvije godine zatvora. Da li je Mack bio žrtva nesretnih okolnosti, ili je možda tijekom svojih istraživanja došao do vrlo osjetljivih saznanja…?
U svakom slučaju, ne može se isključiti mogućnost da se uz čitav arsenal egzotičnih tehnologija za kontroliranje uma mogu inscenirati i lažna iskustva ´otmica´.
Možda će čitavu stvar razjasniti konačna istraga o pozadini projekta MKULTRA i sličnih projekata koji se izvode na račun i protiv Amerikanaca i drugih ljudi iz čitavog svijeta.
Pitanjem zloupotrebe Teslinih tehnologija u svrhu kontrole uma bave se i istraživači Jeane Manning i Nick Begich u njihovoj fascinantnoj i šokantnoj knjizi ˝Anđeli ne sviraju taj HAARP˝.

- 13:42 - Komentari (26) - Isprintaj - Zasebno

24.03.2011., četvrtak

S ONU STRANU SCHENGENA

Piše: Semper contra


...ne vjeruj EU ni kada ti darove donosi.

U listu „Zarez“ broj 302 od 3. veljače 2011., kojeg već dulje vrijeme pratim zahvaljujući preporuci blogera gospon profesor-a, objavljen je tematski prilog pod naslovom „S onu stranu Schengena“. Mislim da članci objavljeni u tom prilogu zavređuju pozornost svih nas koji ne želimo ući u EU kao „guske u maglu“.

Za one koji taj „Zarez“ nisu kupili, a do njega više ne mogu doći i pročitati spomenute članke odlučih vam podastrijeti uvodni tekst iz kojeg se može razabrati intencija članaka koji su objavljeni. Na kraju citiranog teksta donosim njihove naslove i autore. U slučaju da u svojim komentarima izrazite volju da citiram i ostale članke pokušat ću udovoljiti vašoj želji u granicama mogućnosti.

Naglasci u citiranom članku su moji.

Uvod

EU – politička ekonomija i demokracija

Ulazak Hrvatske u Europsku uniju trebao bi predstavljati konačnu ovjeru demokratske zrelosti stečene kroz tranzicijski proces. Demokratska zrelost se procjenjuje kroz uspješnost dekontaminacijskog procesa obračunavanja s ostacima socijalističkog mentaliteta i nacionalističkih eskapada. Odrađena dekontaminacija ulaznica je u institucionalni poredak nadiđenih političkih antagonizama i socijalnog blagostanja garantiranog nesmetanim odvijanjem tržišnih procesa. Skicirana tranzicijska agenda konsenzualno je prihvaćena od svih parlamentarnih stranaka pod geslom nepostojanja validne alternative. Kao jedina drukčija putanja konstruirana je historijska avet parazitizma javnog sektora, korumpiranih državnih poduzeća i uvijek prijetećih nacionalističkih ratova. Tekstovi sadržani u ovom tematu pokušavaju ukazati na ideološku motivaciju i konkretne materijalne interese u pozadini navodno neutralno predstavljene alternative.

Usprkos proklamiranim demokratskim težnjama pristupanja Europskoj uniji, upravo je demokratski deficit ključna odrednica procesa pristupanja i samih ugovornih aranžmana koji konstituiraju EU. Demokratska participacija u pristupnim pregovorima u potpunosti je eliminirana i jedine informacije koje javnost dobiva sporadične su izjave državnih birokrata o zaključivanju pojedinih poglavlja vezanih uz sektore ekonomije i uprave. Izostanak demokratskog odlučivanja o političkim odlukama koje se evidentno donose na štetu većine stanovništva u službi je legitimacijskih procedure na dvije razine. Pod ideološkom aurom ekspertizma Europskih upravljača političke odluke s dalekosežnim negativnim posljedicama za poziciju rada u odnosu na kapital i funkcioniranje javnih resursa pravdaju se dijagnozom naše vlastite neučinkovitosti i nesposobnosti da sami sobom upravljamo i eklatantan su primjer rasističkog odnosa prema vlastitom narodu, vrlo raširenog u domaćim liberalnim krugovima. Druga razina je obećanje o nužnim mjerama koje će u budućnosti, nakon što uđemo u EU, rezultirati općim blagostanjem i demokratskim procvatom. Samo letimičan uvid u nedemokratski status Europske komisije i Europske centralne banke u upravljačkim strukturama EU, krizu monetarne unije kojoj se ne nazire kraj i sudbinu tranzicijskih zemalja poput baltičkih ili Madžarske nakon ulaska u EU dovoljno je ne samo za sumnju, već i za potpunu diskreditaciju ponuđenog obrasca.

Mjere štednje, fiskalna disciplina, likvidacija javnog sustava i socijalizacija efekata krize unutar Europske unije dovoljan su putokaz za nužnost reartikulacije alternative - ne bira se između uređene Europe i zaostalog Balkana, već između interesa vladajućih elita i interesa širokih narodnih masa. Interesi grčkog radnika jednaki su interesima njemačkog radnika kao što su jednaki interesima hrvatskog radnika. I ti interesi čine svako nacional-romantičarsko protivljenje ulasku u EU, kao dosad jedinu opoziciju prisutnu u javnom prostoru, izlišnom i kontraproduktivnom. Artikulacija interesa mora poći od konkretnih analiza konkretnih situacija u pojedinim ekonomskim i upravljačkim sektorima Europske unije. Detektirani gotovo potpuni izostanak analiza, osim onih kvazistručnih u apologetske svrhe, tekstovi koji slijede nastoje promijeniti.

Ostali članci
Jelena Miloš
Vodič kroz europsku demokraciju
Demontaža mita o demokratskoj legitimaciji EU

Mate Kapović
Europska unija kao neoliberalna tvorevina
Kratka povijest suvremenih eurointegracijskih procesa

Marko Kostanić
Europska monetarna politika i demokracija
Demokratski deficit je strukturalni dio ekonomske politike EU-a

Mario Kikaš
Zajednička agrarna politika nejednakosti
Iza ponavljanih egida o modernizaciji, tehnološkom i održivom razvoju kriju se, bez ustezanja – kolonizatorska rješenja, koja se prešućuju u medijskom diskursu

Ivona Grgurinović&Ruža Lukšić
Europski fondovi: što kako i za koga
Novci europske unije nemaju proklamiranu funkciju pomoći, nego vrlo jasno usmjeravaju državna sredstva prema postizanju ciljeva koji su od koristi vladajućim klasama EU-a, a ne i građanima pojedine države

Jovica Lončar
Fajrunt za hrvatsku brodogradnju
Zašto eliminirati proizvodnu granu koja je u prvih pet u Europi i prvih petnaest u svijetu?

Juraj Katalenac
Europska unija, neizvjesni rad i fleksigurnost
Službeni stavovi EU-a o reguliranju tržišta rada donose neoliberalnu politiku u socijaldemokratskom duhu

Andrea Milat
Obrazovanje u EU između tržišnog i javnog dobra
Doktrina o neupitnoj poželjnosti tržišne isplativosti Sveučilišta znači da je država spremna izdvajati sve manje sredstava za visoko obrazovanje te da se Sveučilišta usmjeravaju prema drugim izvorima sredstava koja bi trebala pronaći na tržištu

Nikola Vukobratović
Ujedinjeni u različitosti?
Nacionalne manjine i politika Europske unije

Da parafraziram Marka P. Katona Starijeg: CETERUM CENSEO EU ESSE DELENDAM!


Prenosi : neverin




- 15:16 - Komentari (13) - Isprintaj - Zasebno

22.03.2011., utorak

Voda, živi izvor Života

Povodom Svjetskog dana voda ...



Napominje : catwoman

Na HTV 1, dana 09.09.'09. u emisiji "Voda, izvorno počelo" DVA PUTA ponovljena je izjava da : " Svjetska banka ima pretenzije na hrvatske vode isto kao i na iračku naftu ! "



Piše : Drava

Koliko ja vidim, Zemlja je živi organizam. Može se regenerirati, i u tom slučaju mi smo beznačajan jedan njen dio. Neki su na duhovnom planu daleko doprli, većina nije. Druga stvar je da je duhovnost pojedinaca preslab kompenzator za ono što je neoliberalizam dosad učinio, ali ne mogu te i takve ljudske aktivnosti uništiti zemlju, tipa ledena doba, ozonski omotač, radijacija i što sve ne. Ono što će se desiti kroz desetak godina je lančana reakcija destrukcije kvalitete života.
Ja nisam doživio prirodu svog dede, a moja djeca više neće ni onu moju, prirodu, koju sam ja uživao.

Ali velim, Zemlja je živa.

Danas je dan zaštite voda. Kad pijete, vodu tepajte joj. Kroz pozitivan pristup vodi, ona sama stvara kristaliće lijepih uzoraka. Kada ste agresivni, ona se ne vezuje. Stoga, ona je živa! Poštujte ju.



Vezani sadržaji:
K. Mišak . " Dva ili više lica vode "



Piše : Gordian Knot

Dr. Leonard Horowitz - jos jedna crna ovca, odmetnuta od americke medicinske mafije, covjek koji je razotkrio stetnosti SVIH cjepiva i sve to hrabro objavio, uz niz drugih stvari i zanimljivih paralela sa Biblijom, frekvencijama, starim narodima - sve je ispred nas samo treba citati i gledati.



- 01:12 - Komentari (7) - Isprintaj - Zasebno

21.03.2011., ponedjeljak

Prvi dan proljeća ujedno je Svjetski dan bez mesa


Prenosi : catwoman


jeste li znali da:

- farmski uzgoj životinja troši VIŠE pitke vode nego se troši za potrebe SVIH ljudi (oko 6 i pol milijardi) na planetu

- se zbog farmskoga uzgoja životinja siječe 70 % svih šuma na planetu (kako bi se stvorila nova obradiva tla, buduci da postojeca ubrzano erodiraju, i postaju neplodna)

- da farmski uzgoj životinja proizvodi VIŠE stakleničkih plinova, nego SVA prometala (automobili, kamioni, busovi, vlakovi, brodovi, zrakoplovi...) na planetu uzeta zajedno

(ovo su sve službeni podatci FAO-a, agencije UN-a)

- da se s iste jedinice obradive površine može prehraniti 20 PUTA VIŠE ljudi, ako se ta obradiva površina rabi izravno za prehranu ljudi, umjesto za uzgoj zivotinja

- da SADA svake godine biva ubijano samo u farmskome uzgoju više od 50 MILIJARDI životinja (NE racunajuci lov, ribolov, klanje po kucanstvima...) - čime se se generira velika kolicina nasilja u ozračju, što se "prelijeva" na sva bića i sve odnose posvuda (te se zapaža nagli porast nasilja u svim pojavnim oblicima)

- da su ljudi koji NE jedu meso statisticki znacajno zdraviji (neusporedivo manje oboljevaju od svih bolesti)

- da su veliki zagovornici NEJEDENJA MESA bili mnogi velikani Zapada, poput Pitagore, Sokrata, Platona, Leonarda da Vincija, Sv. Franje Asiškoga, Charlesa Darwina, Thomasa Edisona, Nikole Tesle, Alberta Einsteina...

SVJETSKI DAN BEZ MESA je dan koji u svijetu obilježavaju i organiziraju potrošači, zaštitnici prirode, ekolozi i zaštitnici životinja i životinjskih prava s ciljem promoviranja bezmesne prehrane.

Cilj je da se na PRVI DAN PROLJEĆA, koji simbolizira PONOVNO ROĐENJE i obnovu prirode, potrošačima pomogne u razvitku zdrave, nenasilne prehrane zasnovane na povrću, voću, mahunarkama, žitaricama, sjemenkama, klicama.

Na prvi dan proljeća - SVJETSKI DAN BEZ MESA, potrošačima se pruža prilika RAZMISLITI O SVOJOJ PREHRANI, razmisliti žele li nastaviti sudjelovati u bezočnome nasilju nad životinjama ili žele prijeći na nenasilnu, zdravu, ekološku i etičku prehranu, BEZ MESA.



- 17:30 - Komentari (21) - Isprintaj - Zasebno

19.03.2011., subota

Bozji Gladijatori

Ovo je nekoliko glavih ideja izvucenih iz knjige "God's Gladiators" Stuarta Wildea, objavljene prije 10ak godina.
Kada sam je procitao prije nekoliko godina, nisam je bas shvacao, dok mi je sada puno jasnija i bliza:


- Bozanski plan nije fasisticka ospjednutost kontrolom, kao sto Bog, po svojoj prirodi, ne moze biti opsjednut kontrolom kao nasi umovi, Bog dozvoljava slobodu. Kontrola je ta koja je vrazja. Zakon svemira trazi od nas da prihvatimo dobro i zlo, gresku i ispravak procijene. To je razlog zasto postoji bol i pojam ‘zla’ u nasem ogranicenom svijetu. Ako je Bog dobar, kako moze dozvoliti dobro koje zahtijevamo (misleci da smo posteni i pravedni)? On mora dozvoliti zlo. On je vrhovni osloboditelj. On ne moze kontrolirati.

- Bezgranicna ljubav jedino oslobadja, ona ne kontrolira, ona ne ocjenjuje, nema osobne kritike niti ocjene.

- Kontrola je drukcija nego administracija sustava. Kontrola je nametanje tvoje volje drugima.

- Crnci su bili ti koji su organizirali trgovinu crnim robovima iz Afrike. I to tisucama godina prije nego sto se bijeli covjek pojavio na tom kontinentu. Jos jedna u nizu cinjenica koja se prigodno izostavlja iz knjiga povijesti.

- Ljudi koji upravljaju svijetom, koji kontroliraju i tiskaju novac, koji djeluju da imaju svu moc – samo DJELUJU da su mocni. Bog kontrolira svijet, ne kontrolirajuci ga. U medjuvremenu Boginja, zenski princip, drzi svijet u stanju reda, poput majke. Evolucija trazi svoj vlastiti balans. Svijet je previse dragocijen da bi ga pokvarenjaci zaista VODILI. Oni samo ostvaruju svoju svrhu. Posto je Bog sve, vrag je samo dio Boga. Vrag je pomoc, on pomaze da bi oni posteniji i pravedniji lakse nalazili put do Boga.

- Vrag je na neki nacin gladijator koji radi za Boga plaseci papke i tjerajuci ih prema pravednosti. Cudesna istina je ta da su svijetlo i tama na istoj strani – Bozjoj.

- Ljudi rade kao volovi i umiru placajuci bankarima novac koji nikada nije postojao. Naivni, jadni ljudi, ciji zivoti ne vrijede nista, uludo postoseni na iluziju o kreditu, novcu koji cak niti u fizickom obliku vise ne postoji. Bankari i nacisti su isto, osim sto nacisti imaju ljepse uniforme. Placanje poreza ti oduzima energiju i drzi te na jednom mjestu, u pokornosti. To je cijela ideja.

- Mediji plase ljude, davajuci im iluziju kontrole, i hrane ih idejom da su posebni.

- Nemojte nasjesti na ideju da ste posebni, bolji, izabrani. To je ideja kontrole, poput secera, hrane vas time, da bi vas drzali u pokornosti.

- Svjetlost nema dozvolu napadati mrak, zato je osigurano da mrak pojede sam sebe tijekom vremena. U sistemu mraka nalazi se skriveni virus, dugme za unistenje, koje sile mraka same stisnu. Ako predugo vjeruju u svoju iluziju, sile karme pritisnu to dugme za njih.


Gdje su raj i pakao?

- Oboje su u hologramu, Bog je ujedno i raj i pakao. Ako mozes voljeti zlo i tamnu stranu, bez da te je strah, tada si slobodan. To ne znaci prigrliti zlo, vec da ga mozes bez straha prepoznati, sagledati i popraviti nacin svoga zivota.

- Pakao je tamo gdje ce svi kontrolori ovoga svijeta zavrsiti. Pakao je kontrola. Raj je pustanje stvari da odu. Otpustanje moze biti strasno, um se boji pustiti stvari. On zeli potpunu moc, no svaka moc je zelja za kontrolom. A svaka kontrola kontrolira kontrolora. Zarobljenik i cuvar zatvora su u istoj zamci i kreiraju pakao za same sebe.

- Ako mislis da je zivot tu zbog tebe, tada si zarobljen u vlastitom egu i iluziji o vlastitoj vaznosti. Zivot nema nista sa tobom, niti sa tvojim umom, zivot je dio puno vece i ljepse slike. Kada se rijesis iluzija svoga uma, tek tada mozes to vidjeti.


Sfera

- Bezbrojni zakoni kojima se kontrolira svaki segment zivota, totalno neposteni porezi, I vecina dobrovoljno pristaje na to. A tko su ti, koji svjesno zarobljavaju svoje sugradjane? I zasto?

- U 15-16. stoljecu, okultni tekstovi su govorili o vibracijskoj (elektromagnestkoj) sferi koja okruzuje Zemlju i covjecanstvo i na taj nacin definira ponasanje ljudi. Ljudske misli, emocije, osjecaji, sve je unutar te sfere, i prosjecan covjek nikada nije imao neku vibraciju van toga. Sfera vibrira frekvencijom koja odgovara superiornijim bicima, i ljudi nesvjesno hrane tu sferu, i ta bica, svojim mislima, emocijama i ponasanjem. Sfera je tim vise snaznija, koliko je populacija porasla, i ljudi se i dalje ponasaju u skladu sa danom frekvencijom.

- Austrijski metafizicar, Rudolf Steiner, 1920ih je govorio o utjecaju Sfere koja okruzuje covjecanstvo. Posto su ljudska tijela eletromagnetski organizmi, kao i Zemlja, i svijet u kojem zivimo, sve je to pod utjecajem Sfere i bica koja u njoj zive, na visim nivoima, i koriste se nama kao sto se djeca igraju lutkama.

- Steiner je identificirao 6 tamnih sila svijeta, 3 Luciferove i 3 Ahrimanove.

- Ahriman je Zooroasterski izraz za tamu i negativnu silu. (Btw, praHrvati su dosli iz podrucja Irana u kojem je preovladavajuca religija bila zooroastrizam, sto bi se trebalo proucavati u skolama). Ahrimanove sile su one koje zarobljavaju ljude u svakodnevnom zivotu, a to su (1) mediji, koji kontroliraju ideje, i guse alternativne misli covjecanstva, (2) stvaranje i kontrola novca, dugovi, porezi, kojima je jedini cilj zarobljavanje ljudske kreativne energije, placanjem duga na izmisljeni novac, opterecivanje porezima itd osigurava staticnost i hrani Sferu, (3) proizvodnja i prodaja oruzja, zarobljava populaciju strahom i dugovima, izrazito hrani Sferu. Svaka institucija koja tezi nepotrebnoj kontroli gradjana je produzena ruka sfere i spada u Ahrimanovu silu.

- Luciferove sile su one koje nastoje ostetiti i kontrolirati ljudsku vezu sa Bogom. Svaka institucija ili osoba koja se postavlja kao spona izmedju covjeka i Boga je po svojoj definiciji Luciferska ili vrazja. Svaki guru, crkva (posebno KC) koji se nazivaju bozjim izaslanicima, koji koriste strah od prokletstva i kazne da bi stoku drzali u toru, su Luciferove sile. U stvari, svaka religija koja ne cijeni ljudsku individualnost i ne potice ih na slobodu, po svojoj prirodi je dio Sfere. Tibetanci, i tamna strana njihova ucenja o smrti i Bardo-u, i budisticka opsesija sa negiranjem sebe (sto je anti-spiritualno) spadaju u Luciferovu silu. Hitler je slao izaslanstva u Tibet redovito, da bi mu donosili znanje i hranili njegovu opsjednutost okultnim tamnim silama. (moja opaska - i o Dalaj Lami bi se moglo reci mnogo toga losega, koliko je taj lik sklon iskrivljavanju istine i manipulaciji). Razno razni kultovi Odabranih (duhovno), osobe koje se ponasaju poput bozanstava i postavljaju sebe kao 'Bozja usta' su jasni primjeri tih zlih sila. Guru, dozvoljavajuci ucenicima da mu se klanjaju, naposljetku kvari svoju dusu, tonuci dublje u kontrolne mehanizme Sfere. Ne cini toliko zlo ucenicima, osim sto ih oslobadja potrebe za razmisljanjem.

- Polja kojima smo okruzeni (piramide, po Ickeu) se nalaze jedna u drugima i preklapaju se. Svako polje ima identitet, kao sto i tijelo ima identitet. Priroda svakog polja je da kontrolira, kao sto je i priroda svakog tijela da kontrolira, odrzavajuci tako vlastiti zivot. Polje oko naseg planeta (sfera) je isto takva, ne smatra se zlom, vec kontrolira jer joj je to u prirodi. Kontrola joj daje sigurnost i iluziju o besmtrnosti, a svatko tko pokusava raditi nesto po svome i biti izvan te sfere, bice unisten, jer ugrozava razlog postojanja tog polja, dok su oni koji su kongruentni sa dominantnom vibracijom polja nagradjeni, polje ih hrani. Zato totalno inkompetentni, mediokriteti i moralne propalice bivaju u pozicijama moci, oni hrane polje i polje hrani njih.


Kako na nebu, tako na Zemlji.

- Svi gladni moci su motivirani odozgo, a zauzvrat, hrane Sferu odozdola. Bica koja zive u Sferi imaju iste fasisticke tendencije kakve projiciraju na ljude, limitirajuci njihov potencijal i ogranicavajuci njihovu ljudskost. Konstantno bobardiraju ljude odredjenim mislima, koje se hvataju u mozgove onih koji su na istoj frekvenciji (upravo zato im je cilj drzati covjecanstvo konstantno u frekvencijama straha, da bi im to bio vjecan izvor hrane, i da bi ta frekvencija hranila polje u kojem zive), hrane se strahom, i napravice sve da straha bude sto vise u etericnom polju u kojem mi zivimo.

- 6 godina patnje drugog svjetskog rata, nuklearne bombe, stalna prijetnja ratovima, holokaustom, nuklearnim razaranjima, ekonomske krize, sve to doprinosi konstantnom kreiranju straha, stresa I agonije, I to je samo sebi svrha. Nenormalan rast populacije je jos jedan pokazatelj nekompatibilnosti sa Zemljom i prirodom, i ogroman izvor hrane za bica koja se hrane strahom I niskim emocijama.

- Nikad se neces osloboditi utjecaja Sfere dok ne izbacis utjecaj medija iz svog zivota.

- Aktivnost - jos jedna stvar kojom se Sfera i transdimenzionalna bica hrane - akcija. Radoholicarstvo, bezglavo trcanje, to hrani Sferu, i drzi ljude odvojene od samih sebe. Navedi ih da rade od jutra do mraka, porezima uzmi pola place, ostatak neka jede inflacija i vjecni dug drzave, i dobices hrpu negativne aktivne energije kojom hranis Sferu.

- Kada jednom razvijes individualnost, i postanes samodostatan, vise se ne bojis morskih pasa i ne mogu ti nista.

- Ne mozes izaci iz sfere dok se ne vidis kako si veci od nje, kako si veci od zivota. Ne u egoisticnom smislu, vec u smislu da je sve to iluzija.

- Fasisti, kontrolori i elitisti samo predstavljaju tamnu stranu ljudskosti, i ako te uznemiruju, ti se u stvari boris protiv sama sebe. Ne mozes otplivati iza morskih pasa, ako se boris protiv njih. Mozes otplivati tako da si u tisini veci od njih. Ako ostanes i vjecno se boris protiv njih, to je ono sto oni zele, i tvoja ce dusa biti vjecno zarobljena.

- Moras dozvoliti da zelja za kontrolom ode, da bi napustio sferu. Svaki puta kada sudjelujes u opsjednutosti kontrolom, zalijepis si lice za sferu. Zastrasujuce je pustati stvari da odu, ali konstantna kontrola je jos strasnija.


Kako pobjeci iz sfere (matrixa)

- Prvi korak je izbaciti tik-tok ritam (vremensku ciklicku zarobljenost) iz svog zivota i pogledati druge nacine rjesavanja stvari. To moze traziti da pojednostavis svoj zivot i reduciras financijske potrebe. Slijedece, rijesi se svakoga u svom zivotu tko je opterecen kontrolom. Otidji iz svake situacije u kojoj ne mozes pregovarati o svom oslobodjenju, postani freelancer ako treba.

- Izbaci tv i novine iz svog zivota. Mozes gledati filmove, al budi oprezan, neki od njih su radjeni tako da izazivaju strah, komformizam i nelagodu - etericnu hranu kojima se sfera hrani. Komformizam je tu da te navede da ostanes tamo gdje jesi, da ne titras i da se nikada ne mijenjas. Planiraj kako ces pobjeci od komformizma. Cak i hippie nekonformizam je tip konformizma.

- Kad konacno uvidis da tvoj zivot nije cvrst, materijalan, kade mozes odustati od sebe i onoga sto mislis da znas, tada ce Gladijatori doci po tebe. Ili jedan od onih koji su u drugim dimenzijama, ili jedan koji je u ljudskom obliku. Sistem je savrsen - jer nitko nije ostavljen. Nikad nikoga ne ostavljaju, tome su posveceni. U svakom slucaju, nedaleko su, cijela je vjecnost za duljinu ruke udaljena od nas, i to je tesko za shvatiti. Naravno, moras slijediti bozanski plan iz minute u minutu, inace neces moci primiti uputstva.

- Bozji Gladijatori su jaki, hrabri, sveti, skromni, u njihovoj skromnosti se krije apsolutna nesebicnost, oni su puni sucuti i srce im je otvoreno. Imaju veliku etericnu brzinu zapazanja i veoma su tihi. Sami su se izabrali i kvalificirali su se desetljecima posvecenosti plemenitom cilju.

- Trebas imati veliku nostalgiju za vjecnoscu, moras voljeti Boga, i moras prigrliti covjecanstvo, koliko god ti to odbojno, cudno i neprihvatljivo bilo.

- Divi se zivotinjama i prirodi, slusaj ih i postuj ih, one ti pomazu da se procistis.

Slusaj i gledaj sve oko sebe. Svemir ti govori preko snova, vizija i znakova. Slijepa vjera, povjerenje i strpljivost su esencijalni. Pusti stvari da odu, neka te nitko ne ometa. Slusaj svoje osjecaje kad ti govore sto da ucinis, i ucini to. Slusaj zapovijedi iz svoje unutrasnjosti i izvrsavaj to u potpunosti. To je bitno, jer nikada nece pobjeci ako ne poslusaj intuiciju i ne slijedis je u trenutku. Na taj nacin, razvijas snazan osjecaj samosvijesti, ne egoistican i grub, vec tih, skroman i cvrst.

- Shvati da ne mozes nikoga povesti sa sobom. Svatko mora preci put sam. Drzi svoj zivot tajnim, koliko je to moguce, odbaci romanse i odnose, jer ce te zarobiti, osim ako ti partner nije duhovno razvijen i slobodan. Ako ti je potreban seks, ucini to sa nekim koga mozes voljeti bezuvjetno, voli ga, i otidji.

- Da bi sebe spasio, moras sebi oprostiti, moli se i pomazi ljudima oko sebe.


Jednostavna rjesenja (sa bloga Stuarta Wildea):

- Trebas razviti disciplinu da smiris um i drzis ga pod kontrolom
- Nema jurnjave - red i cistoca Zen-a su vitalne
- Nema previse razmisljanja - odlucuj osjecajima. Ako ne znas sto da ucinis, nemoj ciniti nista. Cekaj
- Hodaj polako i budi uravnotezen. Ostani hladnokrvan, bez straha i bijesa.
- Nemoj da te ljudi odgurnu iz tocke u kojoj osjecas moc, koja god ona bila u odredjenom trenutku zivota.
- Pokusaj biti sto vise vegetarijanac, jer ti pomaze u percepciji, posto ti tijelo postaje vise luznato.
- Dozvoli drugima da budu kakvi zele biti, nemoj osudjivati niti kritizirati, ako ti se ne svidjaju, izoliraj se ili idi dalje.
- Nauci patiti u tisini. Zaljenje dovodi negativne entitete. Prihvati zivot kako dolazi, i mijenjaj lagano ono sto ti se ne svidja.
- S vremena na vrijeme posti po 3 dana, zbog vlastita zdravlja i cistoce.
- Prepusti se sutnji i tisini u duljini jednog dana, jer to lijeci i cisti dusu.
- Smanjuj svoje potrebe, zeli manje, odnosno zeli nista vise od hrane i zaklona. Budi jednostavan.
- Budi hrabar. Slijedi pravi put (Tao), vjeruj, i neka te to vodi naprijed sa miloscu, znanjem i Bozjom inspiracijom.

Photobucket

- 13:24 - Komentari (26) - Isprintaj - Zasebno

14.03.2011., ponedjeljak

William Milton Cooper

pise: Gordian Knot



Kratka biografija:

Bill Cooper je rodjen u obitelji koja je radila za americko ratno zrakoplovstvo. Zivio je u nekoliko razlicitih zemalja, zavrsio je skolu u Japanu, a radio je na razlicitim poslovima u americkoj mornarici, ukljucujuci obavjestajne poslove, sudjelovanje u Vijetnamskom ratu kao zapovjednik, kao i niz drugih casnickih funkcija. Casno je otpusten iz americke vojske 1975.
U civilnom zivotu je diplomirao fotografiju, osnovao je galeriju fine fotografije u Long Beachu, bio izvrsni direktor nekoliko tehnickih instituta, napravio nekoliko dokumentaraca na temu ubojstva Kennedya i tajnih projekata gradnje letecih tanjura. Odrzavao je predavanje na londonskom Wembleyu, bio vlasnik radio programa "Hour of the time" i napisao knjigu "Behold a pale horse".
Tuzio je americku poreznu upravu (IRS) kada je shvatio njenu kriminalnu ulogu, objavio je niz dokumenata koji su dokazivali prikriveno kriminalno djelovanje americkih i svjetskih intitucija, i sva prava prodao organizaciji koja osigurava da svi ti dokumenti budu javni i dostupni na uvid javnosti.
1999. je poslao zenu, kineskinju, i djecu izvan USA, zbog njihove sigurnosti, i ostao zivjeti na farmi sa svojim psima.
2001., nekoliko tjedana nakon 9/11 (koji je predvidio iz objavljenih dokumenata jos 80ih) ubijen je na svojoj farmi od strane pripadnika ureda serifa okruga, tijekom napada na njegovu kucu.


Sazetak iz dokumenta "Sutljiva oruzja za tihi rat " Williama Coopera objavljenoj u njegovoj knjizi "Opazih blijedog konja", pored mase ostalih dokumenata Americke vojske i Protokola Cionskih mudraca.

"Pogledah, i opazih blijedog konja
i vidjeh da na njemu sjedi Smrt
i Pakao ga prati.
I moc mu je data
nad cetvrtinom Zemlje
da ubije macem i gladju
i zvijerima zemaljskim."

Biblija, Otkrivenje, 6, 8


"Jedna temeljna istina moze biti iskoristena kao temelj planine lazi, i ako kopamo dovoljno duboko u tu planinu lazi, i iznesemo istinu na povrsinu i postavimo je na vrh planine - cijela planina lazi ce se urusiti pod tezinom istine. Nista nije razornije po strukturu lazi doli otkrivanje istine na kojoj je ta struktura bazirana, zato sto sok od otkrica te istine vibrira i nastavlja vibrirati kroz Zemlju generacijama nakon toga, budeci cak i one ljude koji nemaju zelju biti probudjeni."

Delamer Duverus


"Morate znati pravila po kojima ONI igraju. Ne mozete shvatiti realnost ako zelite vjerovati u fantaziju 'to nije fer'. Morate shvatiti da se racuna jedino rezultat. Lagali su vam kad su vas naucili da "nije bitno pobijediti, bitno je sudjelovati". U stvari, eliti je jedino bitna pobjeda, bitno je imati moc.
Lagali su nam. Realnost je bitno drukcija od onoga kako je dozivljavamo. Ne mozemo prezivjeti ako se vezemo za lazi iz proslosti. Moramo se suociti sa stvarnoscu ako zelimo imati buducnost. Ako zelimo zivjeti na Zemlji, istina mora prevladati u svim segmentima, ma koliko bolna bila. Cak nije bitno sto zelimo, koliko je bitno da ucinimo sto je nuzno za nase prezivljavanje. Stari nacin zivota je siguran put u unistenje dok Novi Svjetski Poredak lupa na vrata.
Vezivanje za proslost je garantirano samoubojstvo, apatija je garantirano ropstvo, razumijevanje istine i djelovanje u skladu s njom je jedini nacin opstanka u ovom vremenu.
Ako nismo uskladjeni jedni s drugima da osiguramo da nam buducnost bude onakva kakva treba biti, tada definitivno zasluzujemo sudbinu kakva nam je namijenjena.

Vjerujem da je covjek, koji nema principe za koje bi umro u bilo kojem danom momentu, ionako vec mrtav, i kao takav, beskoristan i bez svrhe."

William Cooper, 1990.


"Sutljiva oruzja za tihi rat" je dokument usvojen od Bildenberg grupe na njihovom prvom znanom sastanku 1954. Dokument je pronadjen 1986. u IBM kompjuteru, kupljenom kada je americka vojska prodavala viskove zastarjele opreme.


Kljucni citati iz dokumenta:

UVOD:

Ova publikacija je objavljena na 25. godisnjicu pocetka Treceg Svjetskog Rata (tihog rata) vodjenog subjektivnim bioloskim oruzjima objavljenog 1954. godine od strane Bilderberg grupe prema svjetskoj populaciji.
Nemoguce je raspravljati o socijalnom inzenjeringu na nacionalnoj i svjetskoj skali bez sirokih sredstava SOCIJALNE KONTROLE i UNISTAVANJA LJUDSKIH ZIVOTA (npr ropstvo, genocid).
Rjesenja danasnjih problema zahtjevaju pristup koji je bescutan, skriven bez osvrtanja na religijske, moralne i kulturne vrijednosti.

POLITICKI UVOD:

Samo je pitanje vremena, nekoliko desetljeca (pisano 1954.) do trenutka kada ce mase shvatiti i poljuljati temelje moci, jer ce elementi tihog rata biti dostupni za kreiranje javne utopije, kao sto su sada primjenjeni za privatnu utopiju.
Problem najbitnije vaznosti je DOMINACIJA, i ona se krece oko znanosti o energiji.


ENERGIJA:

Energija je kljuc cjelokupne aktivnosti na Zemlji.
Prirodne znanosti uce o energiji prirode, socijalne znanosti o energiji drustva (ekonomija).
Obje grupe su sistemi knjigovodstva - matematika.
Matematika je, stoga, kljucna znanost o energiji. Tko razumije knjigovodstvo ima moc nad onima koji ga ne razumiju.

Znanost je jednostavno sredstvo za postizanje cilja. A cilj je KONTROLA.
CILJ UVIJEK OPRAVDAVA SREDSTVA. Samo se jedno pitanje postavlja ovdje - tko ima kontrolu.

Oni koji su omamljeni ekonomijom, moraju doci k eliti po porciju droge. Time se posudjuju enormne kolicine kredita svijetu. Na kraju se krece prema ratu da bi se balansirao racun.


TEORIJA ENERGIJE MAYERA AMSCHELA ROTHSCHILDA:

Teorija se krece iz osnovne ideje koju je Roschild primjenjivao: "Ako se ponasas kao da imas moc nad ljudima, ljudi ti je uskoro daju sami".

Roschild je posudjivao vrijednosne papire, za koje se samo pretpostavljalo da su podrzani pravom vrijednoscu pojedincima i vladama, uz njihovu pretpostavku da ce na njima zaraditi i time kreirao osjecaj samopouzdanja duznika. Tada je kreirao nedostatak novca (vrijednosnih papira) i skupljao pravu imovinu svojih duznika, jer su tako nalagali ugovori. Taj ciklus je ponavljao. Pritisak koji je time stvarao je dovodio do poticanja rata. Tada je kontrolirao dostupnost novca da bi odlucio koja ce strana pobijediti u ratu. Vlast koja je pristala da on kontrolira njen ekonomski sistem je pobijedjivala u ratu.


EKONOMSKI ŠOKOVI - pomocu namjernog dizanja cijena odredjenih proizvoda, javnost se šokira, i time postaje dobro kontrolirana zivotinja, cije se ponasanje moze predvidjeti po matematickim modelima.

Ako bi ljudi zaista brinuli o drugim ljudima, kontrolirali bi svoje apetite (mnozenje, pohlepa) i ne bi funkcionirali na kreditima, socijalnoj pomoci i djecjem doplatku, koji su pljacka radnika u korist propalice.

Posto vecina ljudi nije takva, postoje 2 nacina kontrole takve populacije:
- periodicno kreiranje ratova, koje moze dovesti do unistenja zivota na Zemlji
- koristenje sutljivih oruzja za tihe ratove i dovesti ekonomiju u takav stadij da budu prihvatljivi oblici ropstva i genocida.

Strah od neuspjeha se ocituje u neodgovornosti. Stoga ljudi biraju politicare da se suoce s realnoscu umjesto njih.
Cilj mase je:
-doci do sigurnosti, bez zalaganja za nju
-poduzeti akciju bez razmisljanja o tome sto uciniti
-nametnuti ozljede, pljacku, smrt drugima, bez preuzimanja moralne/religijske odgovornosti za to
-iskoristiti znanost i okolinu za vlastite probitke, bez ucenja, saznavanja i poduzimanja.

POLITICAR je osoba koja preuzima sve to na sebe, koja nikada nista nece uciniti, ali ce lagati da moze.


Sazetak nacina rasprsavanja energije stanovnistva:
-MEDIJI: paznja odraslih u populaciji mora biti konstantno okupirana beznacajnim stvarima, da se ne bi posvetili ozbiljnim stvarima
-SKOLE: javnost ne smije biti upoznata sa pravom matematikom, pravom ekonomijom, pravim pravom i pravom povijescu, sve mora biti lazno
-ZABAVA: - zabavni programi moraju biti ispod nivoa 6. razreda osnovne skole
-RAD: - drzi ih zaposlenima, zaposlenima, zaposlenima, da nemaju vremena o razmisljanju, da budu na farmi sa ostalim zivotinjama


POLITICKA STRUKTURA NACIJE - ovisnost:

Glavni razlog zasto individualci kreiraju politicke strukture i nacije je podsvjesna zelja za produljivanjem ovisnosti za vezama iz djetinjstva. Ta je zelja neostvariva, i zato je projicirana na politicare, koji ce obecavati sve, ali donositi nista. Ponasanje mase je predaja sastavljena od straha, lijenosti i zelje za smislom. To je temelj SOCIJALNE DRZAVE KAO STRATESKOG ORUZJA uperenog protiv pucanstva koje zasluzuje prijezir.

Vecina ljudi zeli kontrolirati/ubiti ostale ljude koji unose nemir u njihov zivot, ali se ne zele nositi sa problemima morala i religioznosti koje takva djela donose. Zato zele druge da to ucine umjesto njih (cak i vlastita djeca) da ne bi imali krv na rukama. Placaju poreze da bi placali kolektiv beskrupuloznih lopova i ubojica - politicara - i onda se cuda otkud se korupcija.

"NOVACENJE" je institucija prisilnog kolektivnog zrtvovanja i ropstva, koji odrzavaju sredovjecni i stari ljudi da bi prisilili mladu generaciju da obavi prljavi posao. Taj mehanizam se koristi da bi se mladima utisnula krivnja (generacijski stabilizator) da ne vide krivicu starih koji su ih gurnuli u to.

ZENSKI ELEMENT ima emociju na prvom, a logiku na drugom mjestu.
Zena sa bebom ne zeli dati dijete bogatasu da bude topovsko meso ili rob.
Zbog toga, obitelj mora biti pazljivo razorena, sa drzavnim skolama i vrticima da bi dijete od ranog razdoblja bilo udaljeno iz obitelji.
Oprez - zenski impulzivni bijes moze biti jaci od njena straha. Ta snaga ne smije biti zapostavljena, i snaga koju ima nad papkom od muza ("pussy-whipped" op. pr.)

MUSKARAC - odgajan tako da zena ocekuje sigurnost vise od postenog i muzevnog ponasanja, uvjeren da nece biti voljen, prihvacen ili imati seks, ako se ne povinuje. Takav beskicmen muskarac ce gurnuti oruzje sinu u ruke, da ide u rat, samo da on sam ne bi poginuo.

ZAKLJUCAK dokumenta:

STOKA - ONI KOJI NE KORISTE MOZAK NISU NISTA BOLJI OD ONIH KOJI GA NEMAJU, I STOGA BEZUMNA SKOLA BESKICMENOG OCA, MAJKE, SINA I KCERI DOVODI DO TOGA DA SE TE BESKORISNE ZIVOTINJE UPREGNU U NECIJU KORIST I DA ODGAJAJU SEBI SLICNE.


...kraj citata


DODATAK - citati iz Cooperova teksta "Majestytwelve" iz 1997. U zagradama su moje sugestije i komentari.


Nece biti individualnih prava, samo privilegija. Te privilegije ce biti dane ili zanijekane od strane svjetske nad-vlade (UN? EU?). Sva imovina ce biti u vlasnistvu drzave (nije li to ono sto vidimo na posterima grupa koje zele promijene?). Uskoro ce doci do preraspodijele bogatstva. Plan je da se reducira bogatstvo bogatih nacija poput USA i da se poveca bogatstvo zemalja takozvanog treceg svijeta, i time eliminiraju klasne razlike. Izjednacavanje standarda ce se provesti kroz globalnu ekonomsku krizu koja je u svojim pocetnim stadijima (1997.) Ekonomski kolaps ce dovesti do realizacije Marx-Engelsovskih ideja koje zahtijevaju eliminaciju srednje klase.

Sve religije ce biti iskorijenjene - jedina aktivna religija ce biti humanizam (iluminizam).

Sve nacionalne vlade ce biti eliminirane i zamijenjene regionalnim vlastima. Regionalizam je postepeno vec uveden u USA i Europu.

Nece biti gotovine. Trgovina ce biti omogucena sistemom kredita sa racunima dostupnima jedino debitnim karticama ili implantiranim mikrocipovima. Te ce karte ili implanti biti ujedno vozacke dozvole, identifikacije, Kompletna ljudska rasa ce biti vezana uz kompjuter pomocu beskonacnih kreditnih ciklusa. Ni jedna akcija ili kretanje nece biti skriveno.

Plan za socijalisticku svjetsku vlast je zasticen umjetnom opasnoscu od napada UFO-a iz svemira. Kompletan fenomen UFO-a i cijeli pokret oko UFO-a su stvoreni da se progura taj plan.

NATO ce postati policijska sila Novog Svjetskog Poretka.

.....
- 04:56 - Komentari (40) - Isprintaj - Zasebno

11.03.2011., petak

Potpuno porobljavanje

Piše: semper contra

Uvodna napomena

Post sadrži fonogram eseja pod nazivom „Potpuno ujedinjenje“ autora Milka Valenta emitiranog dvadesetog siječnja ove godine na trećem programu Hrvatskog radija u okviru emisije „Riječi i riječi“. Podaci o autoru mogu se naći na internetu. Naslov posta, podnaslovi i naglasci su moji.

Pretpostavljajući da treći program nema mnogo slušatelja, a na website-u trećeg programa nema tekstualnog opisa spomenute emisije, učinilo mi se zgodnim objaviti fonogram te emisije. Poglavito što su i moji stavovi o pitanju ujedinjavanja Europe vrlo slični autorovim. U tekstu, kako sam ga ja shvatio, autor kroz odgovor jednog izmišljenog odvjetnika stvarne bankarske grupacije „ABN Amro Bank“ (s kojom šuruje i Todorićev „Agrokor“) na pitanje koje mu postavlja radio reporter Mirko, ustvari iznosi svoj stav o razlozima ujedinjavanja Europe.

Ako netko nema dovoljno strpljenja čitati čitav tekst može preskočiti pasuse „Dolazak i upoznavanje“ i „Epilog“.

Dolazak i upoznavanje

Skini mora ugovoriti detalje posla u Nardenu što se dobro podudarilo sa zahtjevom glavnog urednika da reportažu napravim i u tom gradu. Jurimo u Toyoti kroz kišu, pljusak, bljesak i grom. Kažem Skiniju:
„Svi bicikli sad kisnu u Amsterdamu.“
Kroz kišu, pljusak, bljesak i grmljavinu jurimo k Stivenu, jednom od glavnih odvjetnika u banci „ABN Amro“. Skini, s mrvicom poštovanja u glasu ne i zavisti, ističe da su njegova mjesečna primanja 22.000 eura. To je ono što se zna službeno. A ono što je neslužbeno, recimo godišnji bonusi, plus postotci za dobro odrađeni proces i neku uspješnu poslovnu kampanju ili lukrativan ugovor malo tko zna osim Stivena, naravno i još nekoliko ljudi iz uprave. Skini procjenjuje da Stiven, što se tiče Nizozemske spada u gornju srednju klasu, a primjerice S.B. još uvijek u srednju.

Bavim se očito besmislenim mislima pa preračunavam koliko je to, ovo Stivenovo službeno, mojih reporterskih plaća. Brzi proračun, pun prvi puta zamijećenog nespokoja, izvještava me da ću u svojem reporterskom biznisu Stivenov jednomjesečni iznos zaraditi za otprilike dvije godine. Osjećam naglu slabost u koljenima, preslab sam da bih to komentirao.

Parkiramo ispred velike lijepe velike kuće s bazenom na desnoj strani dvorišta. Sve kuće su takve u Stivenovom susjedstvu. Skini iskusnim okom majstora za sve vrste kuća, procjenjuje da svaka od ovih koje vidimo stoji najmanje tri miliona eura.

Vrata otvara Stiven, opušteni četrdesetogodišnjak, smirenog izraza lica. Vrlo zgodan čovjek. Još je zgodnija Nicol, Stivenova supruga, sportski tip. Skini nas upoznaje:
„Moj prijatelj Marko, radijski reporter iz Zagreba, Hrvatska.“
Iako je njegov stisak ruke bio srdačan, Stivenovo lice prekrila je mala sjena koja nije trajala duže od stotog dijela sekunde. Vjerujem da Stiven iz razumljivih razloga ne voli novinare.

Nicol je također srdačna i njezin stisak je čvrst. Nicol je žena s jakom gestom. Zbog muževljevog posla morala je s njim i njihovo dvoje djece proputovati cijeli svijet. Živjeli su neko vrijeme čak u Južnoj Africi i na Novom Zelandu. Budući da im je hobi nautika za vrijeme jednog ljetnog odmora krstarili su i Jadranskim morem te posjetili Dubrovnik. Nicol je upravo na odlasku u fitnes, a nakon fitnesa pokupit će djecu u vrtiću. Nudi nas pićem dok navlači sportsku jaknu.

Sjedimo u dnevnoj sobi za golemim stolom od grubo tesanog drveta oko kojeg je razmješteno četrnaest stolica i pijuckamo „Jack Daniels“. Skini i Stiven razgovaraju o predstojećem poslu. Bojenje drvenine u cijeloj kući. Uglavnom o tehničkim stvarima i rokovima izvedbe. Novac ne spominju ni jednom riječju, jer su to već riješili pri prvom susretu u Amsterdamu. Kratak razgovor i posao je potpuno utanačen. Zvuk zdravice, mali gutljaji, mirni pogledi. Vrijeme je za emisiju „Europa na dlanu“.

Što može ujediniti Europu?

Znam da Stiven s obzirom na njegov položaj u bankarskom kolosu ima širok pogled na Europu dakako i na cijeli svijet, pa ga pitam je li voljan posvetiti malo svojega dragocjena vremena jednom, doista jednom, reporterskom pitanju kao uvaženi odvjetnik ugledne banke.

Naš domaćin, iskusni pravnik, mađioničar velike banke je voljan. Vadim minidisk, uključujem ga i postavljam pitanje koje svima postavljam, tj. što je to što bi potpuno i istinski moglo ujediniti Europu?
„Hm, što bi potpuno i istinski moglo ujediniti Europu?“
Stiven se jedva primjetno osmjehnuo, kucka prstima po čaši nekoliko trenutaka, polako odmjerava veliko prostranstvo svoje dnevne sobe, zatim mirno i ozbiljno obrazlaže svoje viđenje situacije. Stiven je temeljit, ne brza, nego doista razmišlja o mojem pitanju.

Osvrnuo se u kratkim crtama na povijest dosadašnjeg ujedinjavanja EU, a osobito na ugovor iz Maastricht-a, zapravo na sve ono bitno.
Stivenov zaključak je na izgled jednostavan. Europu ,može istinski ujediniti jedino osviještena politička volja većine njezinih stanovnika, dakle MNOŠTVA, kako tu većinu nazivaju filozofi politike Hard i Negri. Po njima je MNOŠTVO, a tu se u potpunosti slažem s njima, opći SUBJEKT radne snage i istovremeno OBJEKT od kojeg vladajući KAPITAL svakodnevno mijesi i stvara učinkovitu energiju GLOBALNOG RAZVITKA kapitala.

Slično, s zrncem soli, misli i Alain Badion kojeg sam upoznao na jednom domjenku u Parizu. Kad je saznao tko sam i za koga radim, rekao mi je da mrzi banke, ali da je nažalost prisiljen koristiti njihove usluge. Rekao sam mu da je sa mnom slično samo u drugom dijelu njegove rečenice, jer ja volim bankarstvo. Ne samo zbog toga što mi omogućuje dobru zaradu, već i zbog njegove manipulativne poetske moći, tj zbog toga što je u stanju proizvesti metafiziku tamo gdje je uopće nema. A što itekako diže adrenalin i moj život čini uzbudljivim. Naime u bankarstvu se radi samo o dobro uvježbanoj elementarnoj matematici koja se koristi kao glavni alat KORUPCIJE. A korištenje tog alata blisko je orgazmu. Ali vratimo se temi.

Politička i vladajuća elita

Međutim, kao zastupnik kapitala, na što nisam osobito ponosan, ali je tako i od toga ne mogu i ne želim pobjeći, dakle kao kapitalistički odvjetnik koji ima duboki i svakodnevni uvid u proizvodnju profita, razlikujem se od spomenutih teoretičara po tome što smatram da ta osviještena politička volja europske većine ili MNOŠTVA ne znači ništa ako to ne odgovara političkoj ELITI. A politička elita koja je istodobno i elita NEOLIBERALNOG kapitalizma, te usput i VLADAJUĆA struktura europske unije, što znači „cream de la cream“ vladajuće strukture profita s velikim početnim slovom u toj riječi, dakle ta elita daleko je od bilo kakvih nacionalnih i socijalnih, karitativnih i emotivnih obzira, te u DOVRŠAVANJU ujedinjenja Europe pronalazi isključivo svoju korist i zato ga jasno POTIČE.

Međutim to ne čini BRZO nego vrlo oprezno i polako, stvarajući pomoću korporacijskih banaka i tzv središnjih banaka, te uz pomoć Europske centralne banke, lažno proizvedene EKONOMSKE probleme, bolje reći MONETARNE ili još jednostavnije lažne FINANCIJSKE probleme. To čini zato da bi se većina ljudi, odnosno MNOŠTVO, postupno naviklo na ideju da BEZ europske unije više uopće nije moguće živjeti i da bez nje jednostavno ne mogu BITI i OPSTATI. Što je naravno laž koju je proizveo kapitalizam u čiju je bit, jasno je samo po sebi, upisana KORUPCIJA. Ta laž dakako za kapital je itekako produktivna ISTINA.

Dopustite mi mali privatni odmak od teme, a sažet ću ga u jednoj rečenici. Zbog te, tako reći božanske snage kapitala, da laž UZVISI do istine, mogu reći da je kapitalizam poezija koju volim, jer poput poezije pokazuje ljudski i društveni bitak u njegovoj golotinji na brutalno iskren način, ali tako da sve to izgleda kao neumoljiva nužnost a u pojedinim trenutcima izgleda i lijepo. Osobiti za vrijeme ljetovanja, zimovanja, božićnih i novogodišnjih blagdana.

Korupcija+Pohlepa=Profit

Ali da se vratimo glavnoj temi vašeg pitanja.
Tri ključne riječi vladajuće kapitalističke elite su: RACIONALNOST, KOMPETITIVNOST i UČINKOVITOST. To su ujedno riječi onoga nečega što nedovoljno educirani ili nedovoljno senzibilni marksistički teoretičari tumače kao esenciju kapitalizma mutnim izrazima poput meni najzabavnijim izrazom kognitivni kapitalizam. A zapravo se radi o dobrom starom PROFITU čiji rast već odavno omogućuje stvarni život spomenute tri riječi u svakodnevnom životu.

Ja bih dodao još jednu riječ koju sam već spomenuo i bez kojeg pravog tj velikog profita uopće ne bi ni bilo. Ta riječ je KORUPCIJA. Ta riječ ne označava običnu ljudsku pokvarenost ili sitne poslovne lukavosti ili tzv snalaženja. Ta riječ, korupcija, označava RADIKALNU POKVARENOST koja se temelji na POHLEPI i u kojoj nema ni trunke bilo kakve emocije a ponajmanje ikakvoga traga humanizmu. Korupcija je ujedno i osnovica korporativne strategije kapitala pa time i kapitalističke elite.

Nekoliko riječi o pohlepi kao temelju kapitala. Sigurno se sjećate filma „Wall Street“ Olivera Stone-a s kraja osamdesetih prošlog stoljeća. Glavni lik, kojeg odlučno glumi M. Douglas, neuvijeno i javno kaže svima znanu kapitalističku istinu 'da je pohlepa dobra'. Ali to je rečeno, po mojem mišljenju, u romantično doba početka globalnog kapitalizma. Danas je situacija potpuno drukčija. Pohlepa se više ni ne komentira u ozbiljnim poslovnim krugovima. Pohlepa je danas otvoreno institucionalizirana u korupciji bez koje je nemoguć rast i globalno funkcioniranje kapitala.

Profit – jedini razlog postojanja EU

Ali da se vratim glavnoj temi vašeg pitanja.
Ukratko: jedini razlog postojanja potpuno ujedinjene Europske unije jest PROFIT. Takva, doista potpuno ujedinjena Europa, postaje svojim ujedinjenim, elitnim kapitalističkim profitom, ravnopravni suparnik ili politički korektno rečeno, ravnopravni partner američkom profitu kao i azijskom profitu, koji je do sada predstavljao Japan i djelomično euro-azijska Rusija. A upravo dok ovo govorimo formiraju se novi profitni divovi na karti svijeta. Mislim naravno na Kinu i Indiju kao i dakako na Južnu Ameriku. Što se tiče Afrike, za sada je još samo pljačkamo, te će još prilično dugo čekati da se i ona pretvori u profitnog diva.

U slučaju potpunog ujedinjenja, u što ne sumnjam da će se dogoditi, možda već do 2030. Europa će biti ravnopravni igrač na svjetskoj karti raspodjele profita. Ovaj izraz, tj istinsko ujedinjenje Europe u vašem je pitanju pomalo romantično intoniran, ali znam na što ciljate. Ne, takvog recimo to tako, uzvišenog ujedinjenja neće biti. Nikad ga neće biti. A neće ga biti zato jer je ovaj svijet zapravo CIVILIZACIJA KAPITALIZMA koja poznaje samo jednu istinsku uzvišenost, a ona se sastoji od dviju uzvišenih riječi: Veliki Profit. Igra velikog profita, a o njemu i samo o njemu se ovdje radi, ne trpi čak ni minimalnu primjesu humanističkog pristupa koji u prijevodu na jezik kapitalizma znači neprofesionalan, amaterski pristup poslovanju.

Ujedinjavanje Europe jest vrlo ozbiljan kapitalistički projekt, vrlo ozbiljan posao. Budimo potpuno otvoreni. EU je neromantična, surova, kapitalistička profitna organizacija i kao takva će ili potpuno zaživjeti i opstati ili propasti.“

Četvrti Reich

Naravno nisam rekao Stivenu da je to pomalo romantično intonirano europsko pitanje emisije „Europa na dlanu“ osmislio glavni urednik. Taj tonski zapisnik ću pokloniti Kiki koja neprekidno iščitava „Imperij“ Michel Hart-a i Antonio Negri-a, a na Badion-u je i diplomirala, da vidi u kakvom ih je kontekstu spomenuo Stiven. Ispivši piće zahvalio sam Stivenu na odgovoru i spremio minidisk u džep od jakne.

Ispraćajući Skinija i mene do vrata, Stiven se nasmiješio i rekao:
„Sad kad ste isključili uređaj mogu vam „off the record“ reći ono što nisam mogao prije, a nisam mogao jer zvuči, kako bih rekao, radikalno i pomalo nacistički. Naime mi, europski kapitalisti, dovršavajući ujedinjenje EU radimo zapravo na čvrstoj uspostavi ČETVRTOG REICHA u kojem će MNOŠTVO biti samo učinkovita radna snaga i to u KONTINUIRANOM dužničkom ropstvu ili ljepše bankarski rečeno u kreditnim dugovima.

Da bi te radne snage bilo dovoljno za potrebe Četvrtog Reicha dopuštamo relativno elastičnu imigracijsku politiku jer pravi europljani polako izumiru pa nam treba svježa radna i dužnička krv. U tom kontekstu moram spomenuti da su našem Reichu kao trn u oku ostale još Švicarska, Norveška i Island. Ali ćemo i njih slomiti dobro tempiranim procesima kapitala, pa će Četvrti Reich napokon biti potpun. To s Četvrtim Reichom je u našim kapitalističkim krugovima interna šala, ali šala s ozbiljnim posljedicama, osobito za već spomenuto MNOŠTVO Unije. No to sve što sam vam rekao nije moje službeno mišljenje.“

Epilog

Stiven je bio u zabludi. Nisam isključio minidisk. Kad god naslutim da mogu uloviti nešto dobro i vruće za emisiju ostavim ga uključenog, iako ga stavim u džep jakne.
Kiša i dalje jako pada, pa Skini i ja sprintamo od Stivenovih vrata do auta. U autu isključim minidisk i stavim ga u ruksak. Skini i ja komentiramo ideju o EU kao Četvrtom Reichu. Ideja uopće nije smiješna.

Detalji kratkog ali značajnog dijela reportaže iz Nardena, tonskog zapisa osam minuta i dvadeset tri sekunde, intervjuirao jednu osobu. U tekstualnom dijelu reportaže promijenit ću jasno Stivenovo ime ali ću napisati da je visokopozicionirani službenik jedne ugledne banke koja posluje po cijelom svijetu. Najveći dio teksta posvetit ću Nardenu i opisu susjedstva u kojem sam napravio reportažu.

Nedostaje mi još oko sedam minuta tonskog zapisa pa kažem Skiniju da zaustavi auto ispred jednog puba. Svrnemo, naručimo piće. U pubu je desetak ljudi, neki pokisli. Predstavim se kao reporter i obilazeći pub živahno postavljam svoje europsko pitanje da potaknem umorne ljude koji su ovdje svratili poslije posla.
Tonskog zapisa deset minuta i dvije sekunde, intervjuirao sedam ljudi.

Odlazimo. Skini vozi brzo. Utrkuje se s demonima u sebi. Probijamo se kroz pljusak. Opet David Bowie i njegova pesimistično optimistična pjesma o jednodnevnim herojima praćena gustim slapovima kiše. Uskoro smo u gradu. Kiša i dalje pada. Jedno je izvjesno.
Svi bicikli kisnu u Amsterdamu, osim onih koji su sklonjeni u zatvorene prostore, a takvih je MALO u odnosu na one koji nisu sklonjeni.


- 21:17 - Komentari (20) - Isprintaj - Zasebno

06.03.2011., nedjelja

IIi oni, ili - mi !

Prenosi : unsui






Prenosi: Spin


Gospodarski program za razvoj, prosperitet i blagostanje Hrvatske

1. Poništenje pretvorbe i privatizacije te sankcioniranje svih koji su odgovorni za kriminal u tim procesima, ratno profiterstvo i devastaciju nacionalnog bogatstva.

2. Nacionalizacija banaka, prebijanje i otpis svih dugovanja privatnih i pravnih osoba, istraga i revizija prethodnog bankarskog poslovanja, povlačenje i aktivacija svih deviznih pričuva.

3. Nacionalizacija strateških gospodarskih sektora u telekomunikacijama, energetici i prometu.

4. Proglašenje gospodarskog pojasa.

5. Nacionalizacija neobrađenih poljoprivrednih površina, pravična nadoknada vlasnicima, okrupnjivanje i prikladna besplatna redistribucija zemlje svima u Domovini i dijaspori koji su voljni pokrenuti poljoprivrednu proizvodnju.

6. Bankarska potpora poljoprivrednoj proizvodnji, selu, seljaku i ribarima beskamatnim kreditima, zaštitnim carinama i garancijom otkupa s naglaskom na omasovljenju obiteljskih domaćinstava koja proizvode organsku hranu vrhunske kvalitete. Zabrana svakog oblika genetske manipulacije i proglašenje Hrvatske ''100% GMO slobodnom zonom'', kao i strogu regulaciju primjene zaštitnih sredstava i stočne hrane.

7. Bankarska potpora malom i srednjem poduzetništvu beskamatnim kreditima s prioritetima na industrijskoj proizvodnji za potporu poljoprivredi, brodogradnji i javnim radovima.

8. Izgradnja trgovačke flote, upošljavanje i razvoj svih brodograditeljskih kapaciteta za planirane domaće potrebe kao i inozemno tržište.

9. Mobilizacija sve zatečene tehničko-tehnološke operative i ljudskog kadra za pokretanje velikih javnih radova u sektorima prometa (željeznice), građevinarstva (stanogradnja) i energetike (obnovljivi izvori, domaći plin i nafta). Prioritet strateška veza Vukovar – Sisak – Rijeka, odnosno povezivanje Dunava s Jadranom.

10. Investiranje u školstvo i znanost kroz osiguravanje besplatnog školovanja za sve državljane i povezivanje visokog školstva s potrebama industrije i poljoprivrede.

11. Informatizacija i informatičko umrežavanje na nacionalnoj razini svih proizvodnih sektora od poljoprivrede do industrije.

12. Izravni financijski, materijalni i stambeni poticaji obiteljima i rađanju djece kroz davanje statusa zaposlenika i proizvođača svakoj majci i domaćici proporcionalno broju djece i ukućana.

13. Urbanistički, arhitektonski i dizajnerski standardi koji osiguravaju najbolju optimalizaciju u proizvodnji, zbrinjavanju otpada, zaštiti okoliša i izgradnji životnog prostora po mjeri čovjeka i obitelji kao temelja društva i države.

14. Osiguranje najboljih zdravstvenih usluga svim državljanima.

15. Prikladna skrb o svim socijalno ugroženim državljanima tako da nitko ne ostane gladan i bez krova nad glavom.

Autor : Marko Francišković


Komentar : Boris

1. Postoji čitav dijapazon mogućnosti u teoriji, a što će se dogoditi, to će vidjeti oni koji budu doživjeli, primjerice:

Jedan model : Nije svako zlo za zlo. Tako, ako se ovo zlo kod nas nastavi, a očito je da hoće, posljedice mogu biti da mi nećemo uči u EU zbog euroskepticizma, morat ćemo onda kroz vlastite muke doći do katarze. To što stranke lobiraju za EU ne znači da će građani odlučivati po stranačkoj pripadnosti, Parlamentarni izbori i državni referendumi odvijaju se pod potpuno drugačijim parametrima. Mi do sada nismo još ni navikli na instituciju državnog referenduma.

Drugi model: Ući u EU pod ovakovim prilikama neizgrađenost vlastitom pravnog poretka, nepostojanja političke kulture, razvijene korupcije, i onda iščekivanja da će nas netko drugi dotjerati, spasiti, pomoći, je potpuna iluzija. Društvena zajednica će se još više dezintegrirati, i to je onda plodno tlo da te "raščerupaju" ko' zaklano pile. Svatko će tražiti majku svoju ko' zec u zimi. Naravno - to se ne odnosi na one koji su već sada prigrabili financijski i ostali kapital kroz nekretnine.

Treći model: Osvijestiti se i krenuti svojim putem, to bio bi put tvog životnog iskustva. Znači, ljudi bi trebali postati svjesni da ne smiju očekivati izgradnju društvene zajednice mimo svoje vlastite izgradnje, i to unutar sebe , a ne samo izvanjski. Znači, primat se daje razvoju društvenih odnosa kroz kulturu duha, a ne kroz isključivo materijalni oblik posredovanja. Naravno, to opet vuče kao da je neka vrsta komunističke utopije. Zato je to najteži put, ali najuspješniji. Mi bi postali na taj način čudo u svijetu. Mi se s drugima ne možemo takmičiti u smislu razvoja materijalne proizvodnje ( razvoj, razvoj, razvoj... ), ali možemo pokazati svoje duhovne dosege. Svijet je toliko razvijen da mi ne trebamo kražiti " kruha nad pogačom", narodu treba mira i duhovnog blagostanja. Taj model bi bio sličan Švicarskom modelu, iako potpuno dijametralno različito, ali zato osebujno. Švicarska je utočište svijeta za materijalno blago ( novac ), a Hrvatska bi mogla postati utočište svijeta za duhovno blago, koje bi cijeli svijet uvažavao.

2. Ja sam samo naveo tri primjera, a moguće su i razne podvarijacije. Jedno je nesporno. Za razvoj narodu bi bio potreban koncept duha u skladu s Evanđeljem. Ateisti i vjernici nemaju nikakav razlog da budu na suprostavljenim stranama.

3. Ja sam apsolutno uvjeren da ti i ja ćemo zasigurno prebroditi sve buduće nedaće, ma kakve one bile - jer smo to već dokazali svojim životima. Nema te sile koja će nas zaustaviti na tom mirnom putu.


Vezani sadržaji :
prof. Joseph Stiglitz pojašnjava priču Alexa Jonesa



- 16:02 - Komentari (63) - Isprintaj - Zasebno

01.03.2011., utorak

Hrvatska ustavno već predana u EU kao unaprijed prodana utakmica

Autor : Jupi


Pitanje Pristupanja Hrvatske u EU je VRIJEDNOSNO I PRAVNO pitanje od TEMELJNE KATEGORIJE VAŽNOSTI za nas i našu državu Republiku Hrvatsku.
U takvoj kategoričkoj vrijednosti prepoznato je i u Ustavu RH i nalazi se definirano određeno u Ustavnom poglavlju – II TEMELJNE ODREDNICE.

Upravo takvu kategoričku TEMELJNU vrijednost imaju pitanja, odnosno odluke o udruživanju Hrvatske s drugim državama, pa tako i pitanje i odluka – o ulasku ili neulasku Hrvatske u članstvo EU.

No, to je pitanje o kojem aktualna vlast ne provodi organiziranu JAVNU RASPRAVU već ZAJEDNO S MEDIJIMA provodi dnevno konstantno JAVNU OBMANU s takvim rječnikom i intenzitetom, što predstavlja POMRAČENJE ZDRAVOG RAZUMA - jer o tom pitanju se stalno govori kao O VEĆ GOTOVO RIJEŠENOM - s rješenjem da je HRVATSKA NEMINOVNO ČLANICA EU !!!

Također, osim u Javnoj riječi, hrvatska politička ZASTUPNIČKA VLAST, ponaša se kao CENTRALNO-KOMITETSKA OLIGARHIJA jer je neobzirno prema narodnoj volji, zaobišavši je u svakom pogledu mogućnosti propitivanja, sama svojom voljom, otuđeno od naroda, već čak samim Ustavom ustavila Hrvatsku kao NEMINOVNU ČLANICU EU !

Na taj način je to pitanje, koje je od kategoričke temeljne važnosti za život i perspektivu cjelokupnog stanovništva Republike Hrvatske, i o kojem narod Hrvatske tek treba donijeti svoju konačnu referendumsku odluku, takvim javno-političkim djelovanjem i zakonskim ustavljenjem - riješeno jednako kao mafijaški UNAPRIJED PRODANA UTAKMICA !!!

Time je ova aktualna hrvatska vlast i politička zastupnička i stranačka oligarhija sebe sasvim jasno dokazala kao političku mafiju i čini kvislinšku izdaju Hrvatske EU interesima !!! Potpuno bezobzirno prema narodnoj volji i iscrpljenom gospodarskom stanju naroda RH.

Na našu žalost, i crkveni svećenički dostojnici crkvenog vrha izdali su ovaj narod u rasvjetljavanju javnog nemorala po tom pitanju, te skupa s tom hrvatskom mafijaškom političkom elitom šute o ovom politčkom nasilju i pristrano zagovaraju stav da Hrvatska uđe u EU.

Takvo javno političko ponašanje; zakonsko i medijsko djelovanje hrvatske politčke oligarhije potpuno jasno ima karakter zlouporabe zastupanja hrvatskog naroda koje smo im dali u dobroj vjeri, i dakle ima karakter i kvalitetu izdaje naroda Republike Hrvatske i Hrvatske države !!!

Zato takvu ovu našu vlast i političku oligarhiju, kao i medijski establishment treba razvlastiti, a medije i intelektualce, koji su dužni i plaćeni misliti i govoriti o tom i takvim pitanjima, javno prokazati kao autocenzurirane nesposobne intelektualne plaćeničke autiste što ne vide, i ne vide da ne vide, te time proizvode obmanu pomračenja zdravog razuma i volje ljudi u ovoj državi.

U ovakvim uvjetima - s ovakvim interesno izopačenim zakonodavnim, javnopolitičkim i medijskim ponašanjem, više nije moguće zdravo i produktivno živjeti jer takvo ponašanje proizvodi u nama strah i stanje bolesne nemoćne predaje EU interesima.

Zbog tih razloga, radi ponovnog uspostavljanja javnog zdravorazumskog zdravlja u ovoj državi, te izražavanja Javne Istine i povratka povjerenja u vlastite snage - nužno je javno angažirano braniti ovu našu tek uspostavljenu Republiku Hrvatsku !


Vezani sadržaj :
Saborsko apsolutističko naslije nad Republikom Hrvatskom
Što morate znati o EU - podmetanje Ustava i obespravljenje radnika
EU parlamentarac Roger Helmer o političkoj situaciji u Hrvatskoj


- 01:36 - Komentari (124) - Isprintaj - Zasebno

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Veljača 2016 (1)
Lipanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (2)
Siječanj 2015 (1)
Studeni 2014 (3)
Rujan 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Siječanj 2014 (1)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (1)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Travanj 2013 (6)
Ožujak 2013 (1)
Veljača 2013 (1)
Siječanj 2013 (2)
Prosinac 2012 (3)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (1)
Srpanj 2012 (3)
Lipanj 2012 (3)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Ožujak 2012 (2)
Veljača 2012 (7)
Siječanj 2012 (15)
Prosinac 2011 (6)
Studeni 2011 (5)
Listopad 2011 (2)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (5)
Srpanj 2011 (6)
Lipanj 2011 (9)
Svibanj 2011 (6)
Travanj 2011 (8)
Ožujak 2011 (10)
Veljača 2011 (6)
Siječanj 2011 (5)
Prosinac 2010 (5)
Studeni 2010 (1)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (5)
Kolovoz 2010 (4)
Srpanj 2010 (6)
Lipanj 2010 (6)
Svibanj 2010 (3)

Opis bloga

Linkovi

Narode probudi se!

Tekstovi