Nova Politika

27.03.2011., nedjelja

Psihotronička kontrola uma





Napisao : mag. Božidar Kemić ; prosinac 2010.

Nedavno sam primio neobičan e-mail pod naslovom ˝Nadzor, napad, mučenje i sakaćenje putem satelita i moždanog oružja˝, od pošiljatelja koji se predstavio kao jedna od žrtava iz Australije naprednih militarističko-obavještajnih tehnika za kontrolu uma i mučenje na daljinu.
Pretpostavio sam da se radi o ˝junk˝-mailu , jednom od onih kakvi vam mogu stići ako neka treća strana dođe do vaše e-mail adrese. Sama poruka činila mi se prilično otkačenom i gotovo nevjerojatnom. Međutim, pošiljatelj je u drugom dijelu poruke poslao mnoštvo linkova na članke, svjedočanstva i web-stranice od kojih neki zaista upućuju na zaključak da se zbiva nešto strašno i nedopušteno sa stanovišta osnovnih ljudskih prava i sloboda. Štoviše, pošiljatelj je izlistao stotine imena navodnih žrtava iz čitavog svijeta.
Među ostalim, pošiljatelj tvrdi sljedeće. Tvrdi da neke agencije vezane uz Vladu SAD-a provode stravične kriminalne radnje mentalne torture putem naprednih tehnologija, obavijene velom tajnovitosti i nepoznate većini ljudi. Kao jedna od navodnih žrtava, pošiljatelj moli da se žrtvama takvog nasilja omogući pristup ˝sigurnim kućama˝, gdje bi bili zaštićeni od satelitskog i moždanog oružja . Tvrdi da su laboratoriji, bolnice i znanstvena/vojna središta takve ˝sigurne kuće˝.
Da autor ovog e-maila nije naveo intrigantne linkove i da još ranije nisam primio poruke od jedne australske aktivistice kineskog podrijetla koja je također tvrdila da je žrtva ˝psihotroničke˝ kontrole uma – potkrijepivši realnost fenomena znanstvenim studijama o tome – čitavu stvar bih odbacio kao kuriozitet. Međutim, kad sam počeo tražiti autentične studije i izjave o takvoj vrsti militarističko-obavještajnih projekata i kad sam naišao na prve rezultate, shvatio sam da su ti podaci ´vrh ledenog brijega´.

Misteriozni dokumentarac

Da se zaista radi o nečem stravičnom i nedopuštenom, potvrdio mi je i nedavni razgovor s prijateljem koji se prisjetio jednog dokumentarca Discovery Channela u tri nastavka, od kojih se prvi bavio upravo kontrolom uma, drugi fenomenom sakaćenja stoke i treći fenomenom NLO-a. Prijatelj je bio toliko šokiran onime što je vidio u prvom dijelu da je CD-kopiju dokumentarca proslijedio jednom svom prijatelju željevši vidjeti njegovu reakciju. S vremenom je zaboravio naziv dokumentarca, a i kopiji se izgubio trag. Nakon našeg nedavnog razgovora, pokušao je ponovo ući u trag dokumentarcu, no bez uspjeha. Ono što je, prema njemu, bilo šokantno jesu izjave žrtava projekata kontrole uma , poput projekta MKULTRA, koji se provodio u Americi. Još šokantnije, predsjednik SAD-a Bill Clinton javno se ispričao, u ime Vlade SAD-a svim tim žrtvama. Clintonova isprika od 3. listopada 1995. doslovno glasi :
˝ Tisuće eksperimenata sponzoriranih od strane Američke vlade odvijalo se u bolnicama, univerzitetima i vojnim bazama naše nacije, neki od njih neetički ne samo prema današnjim standardima, već i prema standardima vremena u kojem su provođeni. Oni su pali na testu naših nacionalnih vrijednosti i na testu čovječnosti. Sjedinjene Američke Države nude iskrenu ispriku onim našim građanima koji su bili podvrgnuti tim eksperimentima, njihovim obiteljima i njihovim zajednicama. ˝
Spomenuti prijatelj pokušao je putem Interneta saznati nešto više o Discoveryjevom dokumentarcu i naišao je na neobičnu raspravu o njemu na web-stranici foruma ˝Above Top Secret˝ (ATS), na http://www.abovetopsecret.com/forum/thread543380/pg1.
Naime, raspravu je počeo, 13. veljače 2010., korisnik iz Švedske s nadimkom ˝Raud˝. On je tvrdio da je pred stanoviti broj godina (˝moglo je to čak biti u 20. stoljeću˝) vidio dokumentarac na Disvovery Channelu o projektu MKULTRA. Od tada, pokušao mu je ući u trag, ali bez uspjeha. Putem ATS-foruma, on je zamolio da mu bilo tko tko zna nešto više o tom dokumentarcu pomogne oko njegovog nalaženja. Kao trag, naveo je sljedeće:
˝ -- Prikazan je dio o Kampu Hero, Montauk.
-- Na kraju emisije , prikazan je sastanak skupine u kojoj su svi članovi tvrdili da su
bili žrtve MK-Ultra eksperimenata, a (zatim) predsjednik Bill Clinton [sa
spomenutom izjavom isprike].
-- Emitiran je početkom 2000-tih (ili , možda, kasnih 1990-tih).
-- Trajao je oko jedan sat.
-- Bio je 100% na Discovery Channelu, a ne sličan dokumentarac sa History Channela
( molim, imajte to u vidu).
-- Nije se radilo o Ultra oružju. ˝
14. veljače, ˝Raud˝ piše da je čak poslao on-line upit Discovery Channelu o tom dokumentarcu, pod rubrikom Comments:
˝ Pozdrav! Tražim jedan dokumentarac. Prikazivao je sastanak između MK-Ultra žrtava
i bivšeg predsjednika Billa Clintona. Molim vas da uzmete u obzir da ne mislim na sličan dokumentarac od History Channela. Unaprijed vam zahvaljujem!˝
Raud je dobio sljedeći odgovor (nalik standardnoj poruci, tipa ´copy/paste´):
˝ Hvala vam za kontaktiranje službe za odnose s gledateljima Discovery Networks Europe-a .
Na žalost, u skorijoj budućnosti ne planiramo ponoviti emitiranje tog programa.
Molim vas da imate u vidu da u našem sustavu možemo najaviti samo mjesec dana unaprijed.
Međutim, proslijedit ćemo radi razmatranja vaš zahtjev odjelu za planiranje programa.
Većinu programa koje emitiramo dobivamo od nezavisnih producentskih kompanija , kao gotove proizvode koji nisu komercijalno dostupni.
Molim vas da imate u vidu da je ponekad dostupan DVD u prodavaonicama snimki s velikim izborom.
Za sve novije informacije o programu, obratite se na : www.discoverychannel.co.uk˝
Raud je odgovorio sljedećom porukom:
˝ Pozdrav i hvala vam za vaš odgovor.
Međutim, jednostavno sam vas molio za naslov spomenutog dokumentarca. Bio je emitiran
na onome što se tada zvalo Discovery Channel Europe (ili možda Discovery Channel Scandinavia) ranih 2000-tih. Također je uključivao kratko spominjanje Kampa Hero, Montauk SAD.
Bilo bi mi vrlo drago da mi se uskoro javite.˝
10. travnja 2010., Raud je javio da se ništa nije dogodilo. Isto pitanje poslao je i na internetski forum Discovery Channela . Nije primio niti slovce odgovora, komentirajući:
˝ Možda je taj dokumentarac bio previše ´osjetljiv´?
Možda sam ja sada na nekakvoj ´listi´?
Čudno…˝
15. kolovoza 2010., Raud je javio da je uspio naći video-clip spomenutog Clintonovog obraćanja javnosti. (Snimka je stavljena na YouTube, na http://www.youtube.com/watch?v=Mx-2hFVu5XE i vrlo je loše kvalitete.)
Na stranicama organizacije Freedom FCHS našao je isti video materijal i tim povodom im se obratio. Inače, Freedom FCHS , sa web stranicom http://www.freedomfchs.com/id30.html, se deklarira kao organizacija za ljudska prava ˝koja je osnovana kako bi otkrila i povezala se sa žrtvama zločina˝. Počela je kao konferencijska grupa, 26. veljače 2005. Sada ima članove u SAD-u, Kanadi, Južnoj Americi, Indiji, Kini i Australiji. U Freedom FCHS tvrde:
˝Cilj nam je dovesti u svijest lokalnim i državnim službenicima, Kongresu, medijima i široj javnosti o agresivnim grupnim aktivnostima , koje se većinom sastoje od organiziranog praćenja i elektromagnetskog mučenja , tako da se donesu zakoni i poduzmu druge mjere kako bi se oslobodili oni koji su uhvaćeni u ono što nam je poznato kao ˝tajni holokaust˝.

Raud se obratio Freedom FCHS-u izravno i primio sljedeću poruku:
˝ Poruka koju ste poslali ne može biti dostavljena jednom ili više njenih primatelja.
Ovo je permanentna greška. Sljedeća adresa(e) nije prošla:
info_freedomfchs_if@pop.startlogic.com
(generirano iz info@freedomfchs.com)
Poštanski sandučić je pun: stanka za ponovni pokušaj je istekla.˝

Što je ovo?! Radi li se o novoj tehnici odvraćanja u psihološko-medijskom ratovanju u kojem se , možda, koriste lažne organizacije za zaštitu ljudskih prava…?Jer, istina je možda suviše bolna…
U poruci od 15. kolovoza 2010., Raud je komentirao: ˝To nije [dokumentarac] ˝Zavjera šutnje ˝. Premda preporučujem svakome da ga pogleda. Ljudi moraju biti svjesni onoga što je razotkriveno u tom dokumentarcu. Neke zaista grozne stvari.˝
˝Natgeov dokumentarac je slične vrste , ali je bio više ˝pročišćen˝ nego Discoveryjev program kojeg ja tražim.
Taj kojeg pokušavam naći manje-više prikazuje MK-projekte kao tekuće . Možda je to razlog zašto je ˝izgubljen˝. Čak niti Discovery Network ne želi znati o tome.
Nastavite tražiti!
Ne može biti da sam ja jedini koji je vidio taj dokumentarac.
Mogli biste se pitati kako sam siguran da on postoji?
Pa, upravo kroz taj program postao sam svjestan MK projekata po prvi puta ! ˝
Na ATS-forumu o MK-dokumentarcu do sada još nije bilo nikakvih novih rezultata niti poruka.
Osobno sam se uključio u potragu za podacima o tom dokumentarcu i ukoliko su vam poznati podaci o njemu ili znate kako doći do njegove snimke, molim vas da kontaktirate uredništvo ovog magazina. ( časopis Nexus )

Psihotroničke manipulacije

˝Psihotronika˝ je češki izraz za parapsihologiju, disciplinu koja se bavi graničnim područjima psihologije i ´anomalnim´ pojavama vezanima uz promijenjena stanja svijesti. Češki parapsiholozi (i njihovi kolege iz razdoblja hladnog rata) bavili su se i fenomenima koji se sada obično ne svrstavaju u područje parapsihologije. Parapsihologinja Larissa Vilenskaya (poginula u prometnoj nesreći 2001.) kaže da je taj izraz bio prvi puta predložen po analogiji s ˝bionikom˝ , u značenju ˝područja koje se bavi konstruiranjem uređaja koji mogu poboljšati i/ili reproducirati izvjesne psi-fenomene (kao što je psihokineza u slučaju ´psihotroničkih generatora´ koje je razvio Robert Pavlita) , a kasnije je uključivala i neke druge fenomene˝. Psihotronika uključuje proučavanje kako tehnologija međudjeluje s ljudskim umom, ´suptilnom´ fiziologijom i tjelesnim procesima. Pošto se bavi i višim aspektima i područjima realnosti, psihotronika je interdisciplinarno područje koje uključuje konvencionalne znanostvene discipline, matematiku, filozofiju, metafiziku i ezoteričke studije. Prva psihotronička konferencija održana je u Pragu, u lipnju 1973.
1980-tih , psihotronika je u Čehoslovačkoj ušla u vojna učilišta. S raspadom istočnog političkog bloka i SSSR-a, psihotronička istraživanja su prešla u privatno područje.

U užem smislu, psihotronikom se nazivaju sve napredne tehnologije koje mogu utjecati na stanja svijesti, posebno putem elektromagnetskih valova i poljima koja interferiraju s moždanim procesima. To također može uključivati primjenu psihoaktivnih tvari.
U listopadu 2001., američki kongresmen hrvatskog podrijetla Denis Kucinich uveo je u Kongres prijedlog zakona koji bi obvezao američkog predsjednika da se uključi u pregovore oko zabrane oružja stacioniranog u svemiru (orbiti). U njegovom prijedlogu, definicija takvog sustava naoružanja uključivala je bilo kakva nepriznata ili još uvijek nedovoljno razvijena sredstva kojima bi se mogla uzrokovati smrt ili ozljeda ljudi , ili oštećivanje i razaranje biološkog života , tjelesnog zdravlja, mentalnog zdravlja ili nečije fizičke i ekonomske dobrobiti. Takva sredstva uključuju sustave smještene na kopnu, moru ili u svemiru, koji koriste elektromagnetsko zračenje, lasere, psihotroničke tehnologije, zvukovne tehnologije ili energije usmjerene prema pojedinim osobama ili prema ciljanoj populaciji u svrhu informacijskog ratovanja, manipuliranja raspoloženjem, ili za kontrolu uma pojedinih osoba ili skupina.
Unatoč tome, prošlog mjeseca je u američkim javnim medijima objavljeno da se Američko zrakoplovstvo (USAF) sprema prijeći na novu fazu razvijanja oružja za kontrolu uma.
Militaristički birokrati traže od znanstvenika da im pomognu ˝degradirati neprijateljevu učinkovitost˝ napadanjem moždanih ˝kemijskih puteva˝. Konkretno, 711. Krilo za ljudsku učinkovitost, Istraživačkog laboratorija Američkog zrakoplovstva (AFRL), obnovilo je poziv na istraživačke projekte za ˝napredak u bioznanosti za učinkovitost zrakoplovaca˝. Radi se o šestogodišnjem programu s budžetom od 49 milijuna USD za ekstremnu neuroznanost i biotehnologiju u službi ratovanja.
Jedan od smjerova istraživanja u tom programu tiče se kontrole uma onosno ˝degradiranja neprijateljeve učinkovitosti i umjetnog svladavanja neprijateljevih kognitivnih sposobnosti˝.Spomenuti poziv spominje i ˝razvoj tehnologija za predusretanje, nalaženje, fiksiranje, praćenje, identificiranje, karakteriziranje ljudskih namjera i psihološkog statusa bilo gdje i u bilo koje vrijeme.˝ Ovo već zaista zvuči orwellovski!
Dokle su u Americi spremni ići u frankensteinovskoj ´znanosti´ i tehnologiji, svjedoči i projekt daljinske kontrole moždane aktivnosti korištenjem ultrazvučnih signala. Radi se o tehnologijama za stimuliranje moždanih funkcija putem ultrazvuka. Koristi se i transkranijalna magnetska stimulacija (TMS) – fokusirana primjena magnetskih polja za djelovanje na moždane centre. Za razliku od TMS-a, kod transkranijalnih ultrazvučnih pulseva mogu se izravno, na daljinu stimulirati i središta koja su duboko ispod kore velikog mozga. Rad na takvim monstruoznim tehnologijama financijski podupiru američka Vojna komanda za istraživanje, razvoj i inženjering (RDECOM) i Vojni istraživački laboratorij (ARL) , za koje radi dr William J.Tyler, profesor Škole za znanosti o životu na Arizona State univerzitetu. On je suosnivač i CSO SynSonix Inc. korporacije i član organizacije za novačenje mladih Frankensteina za potrebe militarističko-obavještajno-korporacijskog kompleksa, 2010 DARPA Young Faculty Award.
Sustave proizašle iz ovakvih istraživanja namjeravaju ugrađivati u vojne šljemove kako bi utjecali na moždane aktivnosti i raspoloženje marinaca. Vjerojatno pokušavaju tehnološki korigirati činjenicu da je svaki peti marinac kojeg su poslali u irački rat bio alkoholičar, činjenica zbog koje je vjerojatno Bush mlađi (zapravo podpredsjednik Cheney sa svojom klikom) slao na teren privatnu vojsku koja je ´efikasnije´ trebala ´obaviti posao´ (poput masakra civila).
No, dok se u ovim ´službenim´ projektima radi o metodama bliskima konvencionalnoj ´znanosti´, postoje i napredniji projekti koji graniče sa znanstvenom fantastikom, o kojima se ništa ne govori i koji su vrhunska tajna.
O tome svjedoči američki istraživač Richard Sauder, aktivist koji je ove godine bio zatvoren tri mjeseca zbog miroljubivog prosvjeda protiv oružja za masovni genocid, kod jedne baze s nuklearnim projektilima u SAD-u.( O tome se može pročitati u hrvatskom izdanju NEXUS-a od rujna 2010., br.51.) U svojoj knjizi Priče o kundalini, u kojoj se bavi dubljim aspektima ljudskog uma i stvarnosti, dio knjige je posvetio prikazu sadašnjih američkih patenata za tehnologije koje omogućavaju mentalne manipulacije na daljinu. Navodi web-stranicu http://www.trufax.org/research/projects.html na kojoj se nalazi popis različitih programa za kontrolu uma ˝koje provodi ´alfabetska juha´ tajnih agencija˝. Stranica više nije dostupna, no spomenuti popis vodećih 10 (međunarodnih) projekata može se naći na http://www.clubconspiracy.com/forum/f30/10-mind-control-projects-deadly-electronic-3791.html.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
TEKST ZA OKVIR

Glavni projekti za elektromagnetsku kontrolu uma
(prema http://www.trufax.org/research/projects.html)

Projekt Moonstruck, 1952., CIA:
Elektronski implanti u mozgu i zubima
Ciljanje: velikog dometa
Ugrađeno tijekom operacije ili kradom tijekom otmice
Raspon frekvencija: HF - ELF (visokofrekventni – ekstremno-niskofrekventni) primopredajnički implantati
Namjena: Praćenje, kontrola uma i ponašanja, uvjetovanje, programiranje, tajne operacije
Funkcionalna osnova: Elektronska stimulacija mozga, E.S.B.
~~~~~~~~~~
Projekt MK-ULTRA, 1953., CIA:
Droge, elektronika i elektrošokovi
Ciljanje: Kratkog dosega
Frekvencije: VHF HF UHF (modulirano kod ELF)
Slanje i primanje: Lokalno proizvedeno
Namjena: Programiranje ponašanja, stvaranje "cyborg" mentaliteta
Učinci: narkoleptični trans, programiranje sugestijom
Podprojekti: Mnogi.
Pseudonim: Projekt Artičoka
Functionalna osnova: Elektronsko rastvaranje memorije, E.D.O.M.
~~~~~~~~~~
Projekt Orion, 1958., U.S.A.F:
Droge, hipnoza i ESB
Ciljanje: Kratkog dosega, osobno
Frekvencije: ELF modulacija
Slanje i primanje: Radarom, mikrovalovima, modulirano na ELF frekvencijama
Namjena: Preslušavanje vrhovnog osoblja za sigurnost, programiranje, osiguravanje sigurnosti i lojalnosti
Pseudonim: "Dreamland" (˝Zemlja iz snova˝)
~~~~~~~~~~
MK-DELTA, 1960., CIA:
Fino-ugođeno elektromagnetsko subliminalno programiranje
Ciljanje: Dugog dosega
Frekvencije: VHF HF UHF modulirane na ELF
Slanje i primanje: Televizijske antene, radio antene, vodovi za struju, opruge za madrace, modulacija na 60 Hz ožičenju.
Namjena: programiranje ponašanja i stavova u širokoj populaciji
Efekti: umor, promjene raspoloženja, disfunkcija ponašanja i društvena kriminalnost
Pseudonim: "Deep Sleep", R.H.I.C.
~~~~~~~~~~
PHOENIX II, 1983., U.S.A.F, NSA:
Lokacija: Montauk, Long Island
Elektronsko višesmjerno ciljanje odabranih skupina populacije
Ciljanje: Srednjeg dosega
Frekvencije: Radarske, mikrovalovi. EHF UHF modulirano
Snaga: Gigawatti do Terawatta
Namjena: Punjenje sa Zemljinih mreža, planetarna sonombulescencija za spriječavanje geološke aktivnosti, stvaranje potresa na specifičnim točkama, programiranje populacije za senzibiliziranje
Pseudonim: "Rainbow" (˝Duga˝), ZAP
~~~~~~~~~~
TRIDENT, 1989., ONR, NSA:
Elektronski usmjereno ciljanje pojedinaca ili populacija
Ciljanje: Velike skupine okupljenih ljudi
Pojava: Crni helikopteri koji lete u trostrukoj formaciji od po tri
Snaga: 100,000 watta
Frekvencija: UHF
Namjena: Upravljanje velikim skupinama i kontrola ponašanja, kontrola građanskih nereda
Pridružene agencije: FEMA
Pseudonim: "Black Triad" (˝Crna trijada˝) A.E.M.C
~~~~~~~~~~
RF MEDIA, 1990., CIA:
Elektronsko višesmjerno subliminalno sugeriranje i programiranje
Lokacija: Boulder, Colorado (Lokacija glavnog čvora mobilne telefonije, sinkronizacijski čvor nacionalne televizije)
Ciljanje: nacionalna populacija Sjedinjenih Država
Frekvencije: ULF VHF HF fazna modulacija
Snaga: Gigawatti
Implementiranje: Televizijske i radio komunikacije, "videodromni" signali
Namjena: Programiranje i poticanje želje u ponašanju, subverzija psihičkih sposobnosti populacije, pripremno procesiranje za masovnu elektromagnetsku kontrolu
Pseudonim: "Buzz Saw" E.E.M.C.
~~~~~~~~~~
TOWER, 1990., CIA, NSA:
Elektronsko, diljem zemlje, subliminalno programiranje i sugeriranje
Ciljanje: Mase ljudi, kratkotrajni intervali, dugog dosega kumulativno
Frekvencije: Mikrovalovi, EHF SHF
Metodologija: Sustav bežičnih telefona, ELF modulacija
Namjena: Programiranje kroz neuralnu rezonanciju i kodiranje informacije
Učinak: Neuralna degeneracija, DNA rezonantno modificiranje, psihičko zatomljavanje
Pseudonim: "Wedding Bells" (˝Vjenčana zvona˝)
~~~~~~~~~~
HAARP, 1995., CIA, NSA, ONR:
Elektromagnetska rezonantna indukcija i masovna kontrola stanovništva
Lokacija: Gakona, Aljaska
Frekvencije: Atmosferski fazno-zakačeni rezonantni UHF VHF
Potencijal: izmjena DNK koda u populaciji i masovno modificiranje ponašanja
Snaga: Giga-watti do Tera-watta
Korak-niže reflektivne frekvencije: Približno 1.1 GHz, rezonantna frekvencija ljudske DNK, fazno kačenje na celularni sustav [sustav mobilne telefonije]
~~~~~~~~~~
PROJEKT CLEAN SWEEP, 1997., 1998., CIA, NSA, ONR:
Elektromagnetska rezonantna indukcija i masovna kontrola stanovništva
Lokacija: Diljem zemlje
Frekvencije: Emocionalne valne duljine, prikupljanje podataka putem helikopterskih proba koje slijedi nakon medijskih događaja – ponovno emitiranje kako bi se ponovno stimulirala emocionalna raspoloženja populacije radi rekreiranja scenarija događaja.
Ref: LE#108, Ožujak 1998.
Potencijal: Masovno modificiranje ponašanja
Snaga: Nepoznata. Moguće ponovno emitiranje putem GWEN mreže ili frekvencija mobitelnih tornjeva, koordinirano iz NBS-a u Coloradu.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Prema Sauderu, u mnogim slučajevima su umovi i mozgovi ljudi bili manipulirani bez njihovog znanja. Neki od načina mentalne manipulacije su putem psihoaktivnih droga, mikrovalova, hipnoze, ispiranja mozga i putem implantata. Kad je Sauder postao svjestan postojanja takvih egzotičnih tehnologija, odmah je shvatio da bi to moglo objasniti mnoga njegova vlastita neobična iskustva koja je godinama imao. Kao primjer, navodi neobično iskustvo iz vremena kad je istraživao tajne američke podzemne vojne baze i kad je o tome počeo javno pisati. Jednom je iznanada ´niotkuda´ začuo glas koji mu je rekao: ˝Podzemne baze su stvarne…˝ Saznao je da zaista postoji tehnologija pomoću koje se elektronski može emitirati glas izravno u unutrašnje uho ili auditorni korteks mozga . Patent takvog uređaja postoji : U.S. patent No. 4,858,612 – Uređaj za slušanje. Shvatio je da je najvjerojatnije čuo glas nekog čovjeka ( koji mu je iz nekih razloga nastojao potvrditi stvarnost onoga o čemu piše) koji je govorio kroz mikrofon elektronskog uređaja koji odašilje poruku izravno do mozga. Ovaj slučaj neodoljivo podsjeća na slučaj atentata na jednu cijenjenu švedsku političarku , koji se dogodio pred više godina. Atentator, mlađi navodno psihički neuravnotežen čovjek , tvrdio je da mu je glas (kojem je on pripisao religijski značaj) neprestano govorio da učini to nedjelo. Slične okolnosti postojale su oko ubojstva Johna Lennona, slavnog britanskog pjevača koji je zadavao mnogo glavobolja američkom militarističko-korporacijskom establišmentu.(Ubojica je bio stražar osiguranja iz Honolulua, kojeg se, s obzirom na narav njegovog posla, vjerojatno moglo prethodno ´programirati´.)
Ako se na daljinu mogu elektronski/elektromagnetski izvoditi zahvati koji mogu poremetiti moždane funkcije, na taj način mogli bi se objasniti slučajevi prometnih nesreća koje su imale dalekosežne posljedice na život čitavih naroda. U takvoj nesreći stradao je čitav politički vrh Poljske, čiji pilot je izgubio kontrolu prilikom slijetanja u Rusiju. Ako su piloti bili podvrgnuti psihotroničkom oružju, prilikom čega su izgubili kontrolu nad zrakoplovom, radilo bi se o savršenom zločinu – krivac su bile nepovoljne meteorološke prilike prilikom slijetanja.

Projekt MKULTRA i veza sa tajnošću oko NLO-a

Bivši američki obavještajac (s jakim političkim vezama u Senatu SAD-a) C.B. Scott Jones, koji je imao susrete sa kolegama iz bivšeg Sovjetskog Saveza, tvrdi da su ruski znanstvenici pridavali veliku važnost Teslinim tehnologijama, u kontekstu hladnoratovskih nadmetanja. Američki znanstvenici koji su se bavili sličnim problemima u SAD-u nailazili su na probleme ukoliko nisu bili uključeni u super-tajne vojne projekte koji su se bavili takvim tehnologijama.
Prema Scott Jonesu, godinama su američki građani izvješćivali o tome da bi ih nakon njihove interakcije s onim što se obično naziva NLO-ima , po pravilu posjećivalo ˝vladino osoblje˝ i ispitivalo ih o njihovim iskustvima. Mnogima se prijetilo da o tome javno ne govore, što upućuje na politiku tajnosti oko čitavog predmeta.

Scott-Jones je pokrenuo inicijativu da američka državna administracija iz ´90tih objavi ono što vladine službe znaju o NLOima.
Slijedi izvadak iz njegovog izlaganja pod naslovom
˝ UFOs and New Frontiers: Connecting With the Larger Reality ˝
( NLOi i nove granice: povezivanje s većom realnošću), iz 1994. godine.

˝ Vlada SADa i druge svjetske vlade mogu i trebale bi igrati pozitivnu ulogu tako da
podijele to što znaju i otvoreno surađuju u prikupljanju više informacija ... .
Taj predmet je previše važan da bi njime upravljao ... neki birokrat u nekoj
bezimenoj agenciji. Američka javnost i Kongres SADa moraju biti uključeni. ...
Taj program ismijavanja zajedno sa super-tajnošću i jednim agresivnim načinom
postupanja s osobama koje službeno nešto znaju o tim činjenicama i počinju o
tome govoriti bili su dostatni da se zadrži brana na onome što vlada stvarno zna ... .
Iz dostupne literature je poznato da su za vrijeme projekta MKULTRA
znanstvenici iz nekoliko zemalja izviješćivali o istraživanjima kod kojih se koristila
elektromagnetska energija kako bi se utjecalo na um. ... da su možda najveća
nastojanja u tom području bila prisutna u Sovjetskom Savezu i zemljama istočne
Europe.
... da postoji veza fenomena NLO i tehnologija za kontroliranje uma [ mind control
technologies ] .
... Razmišljanje o širem značenju fenomena NLO ... vodi do ozbiljnih filozofskih i
praktičnih pitanja.Dva očita su implikacije na organiziranu religiju i na sadašnju
znanstvenu paradigmu.
... Može biti da je određujući činitelj u vladinoj politici tajnosti o fenomenima NLOa
taj da nisu bili prinuđeni reći bilo što o predmetu koji bi vjerojatno bio vrlo nezgodan
da se o njemu raspravlja s američkom javnošću.Tako dugo dok mogu držati medije
neutraliziranima te uspješno ignorirati ili zastrašivati nekoliko ozbiljnih istraživača
u tom području, ne moraju se suočiti s predmetom razotkrivanja [ disclosure ].
U nekim dijelovima vlade, na primjer u obavještajnoj zajednici, vjerojatno postoji
nekakvo vrlo praktično zanimanje za opažanja fenomena NLOa.I to ondje gdje se
javlja veza između tajne tehnologije za kontroliranje uma koju je CIA možda
ispitivala ( i možda je primijenila ) i fenomena NLOa.
Jedan od glavnih fenomena o kojima su izviješćivali sudionici koji tvrde da su imali
dodire s NLOima jest komunikacija um – um . ...
Postoji jedan specifičan predmet koji bi trebao pokrenuti snažnu inicijativu za
uključivanje Kongresa.O predmetu tehnologija za kontroliranje uma Kongres je
vjerojatno bio zaveden tijekom dvaju odvojenih saslušanja o programu MKULTRA
i moguće je da je tijekom niza godina jedan djelotvoran sustav za kontroliranje
uma bio dio inventara neke vladine agencije. Kongresni odbori za obavještajne
poslove mogli bi, ili pak ne, vidjeti vezu između svjetskih tehnologija za
kontroliranje uma i kontroliranja uma povezanog s NLOima, no bio bih iznenađen
kad se ta vrsta pitanja ne bi postavljala ako bi se saslušanja održala. ˝

Psiholog Martin Cannon napisao je rad o tako zvanom ˝fenomenu izvanzemaljskih otmica˝ , u kojem je iznio hipotezu da su ti slučajevi (ili barem dio njih) rezultat projekata za kontrolu uma koje provode vladine agencije pod okriljem vrhunske tajnosti. Takvi projekti spominju se i pod skraćenim nazivom MILAB-i. Njegov članak nosi naslov ˝Kontroleri – nova hipoteza o izvanzemaljskim otmicama˝.
Da ova hipoteza nije bez osnove, mogli bi potvrđivati neki slučajevi ´otmica´ koje pokojni istraživač ovog fenomena , psihijatar i psiholog s Harvarda, John E.Mack, opisuje u svojoj posljednjoj knjizi Putovnica za Kozmos. Naime, tu se opisuju neki slučajevi izmijenjenih stanja svijesti, kakvi se obično pripisuju otmicama, kod kojih su osobe doživljavale simbole kakvi se obično vezuju uz tajna društva. Kao da se radi o nekoj vrsti simboličkog programiranja i pripremanja stanovništva za agende koje bi se trebale realizirati u budućnosti.
Osobno sam dr. Macka kontaktirao po pitanju kontroverzi oko izvora ovog fenomena, pitajući ga ima li osnove za pretpostavku da se radi o rezultatima ˝ljudskih black-ops projekata˝? Odgovorio mi je da on , na osnovi svojih dugogodišnjih istraživanja, ne misli da se radi o takvim manipulacijama, unatoč činjenici da su takva iskustva vrlo neugodna i traumatična.
Neobična je činjenica da je 2004. poginuo u prometnoj nesreći, prelazeći ulicu vraćajući se u apartman u sjevernom dijelu Londona, nakon jednog predavanja. Službena verzija govori da ga je pregazio pijani vozač, no nakon istrage i suđenja taj vozač je bio kažnjen minimalnom kaznom od dvije godine zatvora. Da li je Mack bio žrtva nesretnih okolnosti, ili je možda tijekom svojih istraživanja došao do vrlo osjetljivih saznanja…?
U svakom slučaju, ne može se isključiti mogućnost da se uz čitav arsenal egzotičnih tehnologija za kontroliranje uma mogu inscenirati i lažna iskustva ´otmica´.
Možda će čitavu stvar razjasniti konačna istraga o pozadini projekta MKULTRA i sličnih projekata koji se izvode na račun i protiv Amerikanaca i drugih ljudi iz čitavog svijeta.
Pitanjem zloupotrebe Teslinih tehnologija u svrhu kontrole uma bave se i istraživači Jeane Manning i Nick Begich u njihovoj fascinantnoj i šokantnoj knjizi ˝Anđeli ne sviraju taj HAARP˝.

- 13:42 - Komentari (26) - Isprintaj - Zasebno

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Veljača 2016 (1)
Lipanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (2)
Siječanj 2015 (1)
Studeni 2014 (3)
Rujan 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Siječanj 2014 (1)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (1)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Travanj 2013 (6)
Ožujak 2013 (1)
Veljača 2013 (1)
Siječanj 2013 (2)
Prosinac 2012 (3)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (1)
Srpanj 2012 (3)
Lipanj 2012 (3)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Ožujak 2012 (2)
Veljača 2012 (7)
Siječanj 2012 (15)
Prosinac 2011 (6)
Studeni 2011 (5)
Listopad 2011 (2)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (5)
Srpanj 2011 (6)
Lipanj 2011 (9)
Svibanj 2011 (6)
Travanj 2011 (8)
Ožujak 2011 (10)
Veljača 2011 (6)
Siječanj 2011 (5)
Prosinac 2010 (5)
Studeni 2010 (1)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (5)
Kolovoz 2010 (4)
Srpanj 2010 (6)
Lipanj 2010 (6)
Svibanj 2010 (3)

Opis bloga

Linkovi

Narode probudi se!

Tekstovi