Nova Politika

25.02.2011., petak

Poziv na prosvjed, egipatska "revolucija" i jedna malo luckasta priča

Jedna malo luckasta priča

Piše : Semper Contra

Aerodrom

Otkako su počeli nemiri i krvoprolića, a na pomolu su i revolucije u zemljama sjeverne Afrike i Arapskog poluotoka, stalno se pitam: „Kako je moguća takva sinkronizacija tih događaja? Mora da netko iza zastora vuče konce.“
Naravno odmah sam pomislio na aktere teorije zavjere i to opet naravno one koji vladaju zapadnom hemisferom zemaljske kugle. A onda sam jučer pročitao tekst Denisa Kuljiša u „J.L.“ pod naslovom „Dragi putnici, vežite pojaseve, slijećemo u Potemkinovo selo!“, pa mi je na um pala „luckasta“ misao.

Tekst se odnosi na oportunost izgradnje Zagrebačkog aerodroma u svjetlu najnovijih događanja koji će sigurno izazvati drastičan pad avio prijevoza. Autor se pita je li mudro uložiti 200 milijuna eura (bez popratne infrastrukture) u vrijeme kad je vrlo upitno da li će se moći u kratkom vremenu udvostručiti promet sa sadašnjih 2 miliona na 5 miliona putnika koliko bi bilo rentabilno za tu veličinu aerodroma. No osim ovog, na što ću se još vratiti, na početku članka pažnju su mi privukle ove rečenice:

„Tko je mogao predvidjeti revoluciju u Libiji koja će neminovno ugroziti hrvatsku opskrbu plinom? Nitko, ali je bilo potpuno nelogično zamijeniti dugogodišnji sigurni izvor - ruski plin - ugovorom s talijanskim isporučiteljom, trgovačkim posrednikom koji plin slučajno dobiva iz Libije i Alžira, zemalja gdje se prilike još dugo neće stabilizirati. Jedini talijanski stabilni izvor naš je vlastiti plin koji se na Jadranu crpi po cijeni, neusporedivo nižoj od tržišne, po kojoj otplaćujemo istražne i eksploatacijske troškove zajedničkih postrojenja što ih je financirala talijanska korporacija.“

Lonac „malog od kužine“

Pročitavši to odlučio sam se igrati „malog od kužine“.
U poveći lonac stavio sam citirane rečenice izrezane na poveće komade. Tome sam dodao razgovor koji je jučer u „Paralelama“ voditeljica Morana Kasapović vodila s dr Branimir Molakom, stručnjakom za energente koji je iznio najnovije planove da se Europa preko Italije i Španjolske čvršće poveže s libijskim i alžirskim izvorima plina, a s istoka s izvorima u Kazahstanu. Točnije podvodnim nalazištima u Kaspijskom jezeru. Nakon kratkog miješanja dodao sam sitno isjeckane nemire u arapskim zemljama gdje se nalaze najveća nalazišta nafte. Ovako dobivenu mješavinu prelio sam umakom napravljenim od povećane potražnje fosilnih goriva od strane tri naglo rastućih zemalja (B.I.K.) i na kraju sve posipao prstohvatom mješavine egzotičnog začina „izvori nafte i plina ispod Arktika“. Sve sam to pustio krčkati na laganoj vatri sat vremena. Kad je sve bilo gotovo skinuo sam lonac s vatre i pustio da se malo „smiri“. Pošto se sadržaj dovoljno ohladio da ga mogu kušati zahvatio sam malo iz lonca i osjetio okus kojoj bi autor mogla biti - Rusija.
Skuhao sam pravi „ruski lonac“!

Zašto?

Pa mislim da je to dosta razvidno. Europa se prošlih nekoliko godina opekla ruskim plinom ali tako što je dobila smrzotine kad ga nije bilo. Posljedično se počela okretati prema drugim izvorima, a najbliži izvori su upravo u zemljama sjeverne Afrike i Kazahstanu. Ovaj potonji izvor doduše ne bi trebao biti meta ruske „zavjere“ jer će plin ići preko ruskog teritorija pa će se tu naći nešto novaca za račun tranzita. A po potrebi, ucjene radi, lako će, pa makar i naknadno, ugraditi specijalne ventile daljinski upravljane iz Moskve.

A da bi se otežala dobava iz Afrike treba tamo malo prodrmati režime i to naravno koristeći prokušanu zapadnjačku mantru „demokracija i ljudska prava“. Pri tome se više ne moraju slati eksperti za dizanje pobune. Dovoljne su internetske društvene mreže. Kako se to radi znate vi bolje od mene (usput: razlog što naši „facebook“ prosvjedi nemaju velikog odjeka je dokaz da u njima nema internacionalne „zavjere“)! Nastala situacija malo će ohladiti Europu da investira na tu stranu jer se pokazuje da je to još trusnije područje od rusko-ukrajinskog. Europa bi se opet mogla malo „prišmajhlati“ ruskom medvjedu!

A što se pak tiče arapskih zemalja i nafte, nije zgorega i tu pripremiti teren, učiniti ga nestabilnim kako bi cijena nafte porasla toliko da se onda isplati naftu (pa i plin) vaditi u području Arktika. Gdje je Rusija već ostavila svoje govance, pardon zabola zastavu na dnu mora ispod ledenog pokrova. Prokušana je to metoda iz sedamdesetih kad je nagli porast cijene nafte vađenje nafte iz podmorja naftnim platformama učinio profitabilnim (na čemu Norveška bazira svoj standard?).

A gdje smo mi tu?

Ako se taj scenarij obistini putovanja prijevoznim sredstvima što troše naftne derivate kad-tad će postati luksuz. Mi to naravno ne vidimo ili ne želimo vidjeti. Točnije ne mi, nego naše glavonje.

Sagradili smo (država našim novcem) autoputeve koji su koliko toliko rentabilni samo u jeku turističke sezone. Pa bi ih sada rado dali u koncesiju usput osiguravajući svjež novac za javnu potrošnju. S time što će koncesionar, radi što bržeg vraćanja uloženog cijenu cestarine najmanje udvostručiti, „mi nebumo razbijali glavu“. Tome se spremaju dodati Pelješki most. Pitanje je samo što tu preteže: politika ili ekonomija. Po mojem i jedno i drugo je na klimavim nogama.

Iskeširat ćemo 200 miliona eura (u konačnosti 400 miliona jer će se za to naravno uzeti kredit po „povoljnim kamatama“) za Zagrebački aerodrom koji će biti „najljepši u ovom dijelu Europe“ ali je pitanje koliko će biti rentabilan. Možebitno samo tijekom turističke sezone. Ako? Da je tome tako potvrđuje činjenica da dubrovački aerodrom ima veći promet i veći rast od zagrebačkog i ostalih šest-sedam međunarodnih aerodroma koliko ih Hrvatska ima.

Zaključak, sažetak, rezime

Ako se, ne daj bože, ovaj moj ludi scenarij i obistini po aerodromskim pistama će niknuti trava pa će na njih „slijetati“ stada ovaca na ispašu. Autoputevi će vjerojatno ostati u funkciji. Po njima će se kretati krda ovaca od jedne ispaše do druge tako da trava neće stići izrasti.
A naša Jaca će biti sva sretna kako je ona točno dugoročno isplanirala da nam treba puno – pastira.




EGIPATSKA "REVOLUCIJA" – manipulacija opravdanim buntom


Prenosi : Transformacija Svijesti

Piše: David Icke



Zlatno pravilo broj jedan: za razumijevanje pravila iluminatske igre - nikada ništa nije crno i bijelo. Istina uvijek leži u jednoj od nijansi sive.
Zlatno pravilo broj dva: prirodu i ciljeve neke "revolucije" možete procijeniti tek kada vidite tko će njome doći na vlast.



Ne radi se o stranama, to jest o pozitivcima i negativcima s jasno naznačenim crtama razdavajanja; niti o borcima za slobodu koji se bore protiv neprijatelja naroda gdje je kristalno jasno što je što i tko je tko. Je li velik broj Egipćana izašao na ulice zbog iskrenog suprotstavljanja i ogorčenosti naspram kužnog režima predsjednika Muhameda Hosnija Mubaraka? Da, naravno, što je i razumljivo. No, je li sve kako se čini da jest? Ne, nije.
Motivacija koja stoji iza neke pobune ili revolucije radi svrgavanja nekog vođe možemo prepoznati tek kada saznamo tko će ga i što zamijeniti. Daleko smo još od takvih spoznaja u svezi Egipta, ali postaje sve jasnije kamo bi sve to, prema nečijim zamislima, trebalo voditi.


Modus operandi ljudi iz sjene

Da bismo mogli prosuditi pravu narav bilo koje revolucije moramo poznavati sile koje djeluju iz sjene, kao i njihove ciljeve, uz metode postizanja istih. Ovih bismo dana trebali, više od bilo čega, proučavati modus operandi (načina djelovanja) isturenog čovjeka rotšildskih cionista, milijardera i financijera – Georgea Sorosa.
Na svojoj web stranici Soros sebe opisuje kai "istaknuti međunarodni pobornik demokratskoh ideja i ciljeva već više od 30 godina .... Njegova filantropska organizacija Zaklade Otvorenog društva podupire demokraciju i ljudska prava u preko 70 zemalja." Hm, kako da se izrazim? Mmmmm... istina je ipak ponešto drugačija. U skladu s orwelovskom tehnikom organizacijama se dodjeljuje naziv koji daju privid da one predstavljaju jednu stvar iako zapravo nastoje postizati suprotno.

Zaklade Otvorenog Društva Georgea Sorosa odličan su primjer budući da potiču i manipuliraju onime što izgleda poput "narodnih revolucija" s ciljem postizanja režima u službi interesa globalne klike koju Soros tako očigledno predstavlja. Mreža otvorenih društva ovog potrčka dinastije Rothschild i Mossada, a uz to i financijera Baracka Obame, poznata je po planiranji i provedbi "obojenih revolucija" u istočnoj europi poput one u Gruziji i Ukrajini.
On je također bio upleten, zajedno s ljudima kao što su suosnivači Trilateralne komisije bigniew u ustanke drugih naroda, poput "baršunaste" revolucije u republici Češkoj i "tulipanske" revolucije u Kirgistanu. Isto su pokušali u Iranu poslije zadnjih predsjedničkih izbora 2009., ali u tome nisu dokraja uspjeli. Razabiremo li i tu Egipatske nijanse?

Ovo je narančasta revolucija u Ukrajini 2004., s ciljem svrgnuća novoustaličnog predsjednika Viktora Janukovića nakon navodno namještenih izbora. Tko je Ukrajinski predsjednik danas? Viktor Januković. Neš ti revolucije. Godinu dana ranije imali smo "ružičastu revoluciju" u bivšoj sovjetskoj republici Gruziji, i opet u Sorosovoj produkciji. Na kraju, a to traje i danas, čovjek koji je postao predsjednik bio je Sorosev/Brzezinkijev klon Mihail Saakašvili. On je zamijenio Edvarda nakon "narodnog ustanka".Saakašvilija su drugi pripremali i obučavali za namijenjenu mu ulogu. Soroseva ustanova Otvoreno društvo obučavala je i financirala gruzijske studente u umijeću masovnih prosvjeda te je davala financijska sredstva oporbenoj TV postaji koja je pokrenula demostracije. Zaza Gačečiladze, glavni urednik gruzijskog lista na engleskom jeziku kaže: "Ovo je vlada općeprihvaćeno mišljenje da je g. Soros osoba koja je splanirala svrgavanje Ševardnadzea,"


Veliki Izrael

I tako danas dolazimo do zbivanja na Srednjem istoku. Prvo smo imali pobunu u Tunisu, kojom se nakon 23 godine vladavine htjelo maknuti s vlasti diktatora Zinea El Abidinea. Daleko mu lijepa kuća, is svim drugim diktatorima i tiranaijama u sjevernoj Africi i na Srednjem istoku, ali o kakvoj se igri radi, vidjet ćemo tek kada saznamo tko će ga naposljetku zamijeniti. Narodu Tunisa i šireg arapskog svijet dogrdile su korupcija, vrtoglave cijene osnovnih životnih namirnica, nezaposlenost, siromaštvo i gušenje slobode izražavanja. Njihova je pobuna sasvim razumljiva i odavno očekivana. No, upravo je zato važno dobro se upoznati s načinom na koji se svijetom upravlja i manipulira te s kakvim ciljem. Bez toga su ljudi, ne samo ljudi koji prosvjeduju, male nejake bebe.
Treba istaknuti nekoliko činjenica:

• Illuminatske, cionističke mreže održavale su te arapske tirane na vlasti pomoču političke, financijske i vojne podrške tijekom više desetljeća, između ostalog i preko svojih prvobitnih veza, Britanije i Sjedinjenih Država.
• Iste te mreže odgovorne su za svjetski ekonomski kolaps putem djelovanja njihovog bankarskog kartela koji je dramatično pogoršao razine siromaštva , nezaposlenosti i oskudice. Oni su također odgovorni za umjetno izazvane skokove cijena nafte i hrane čija je
svrha daljnje iscrpljivanje ljudi.
• Davno sam još u glavnim crtama izložio rothschildsko-iluminatsko-cionistički plan za izazivanje nereda kaosa i previranje u arapskim zemljama kako bi se potaknulo nasilje i podjele u skladu s ciljevima države Izrael, koju posjeduju Rothschildi.


Veliki stisak

Ta drama na svom nišanu ima trenutne režime, između ostalih, u Egiptu, Libanonu, Siriji, Jemenu, Alžiru, Libiji, Jordanu, Maroku, Saudiskoj Arabiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Omanu, Kuvajtu i naravno, Iranu.

Njihov je plan da stvore domino efekt nemira , previranja i građanskog rata kako bi zavadili narode i zavladali Arapskim Srednjim Istokom u korist izraela i šireg cilja, globalne tiranije. Hoće li u tome uspjeti, ostaje za vidjeti. U planu je da značajnija posljedica toga bude "naftna kriza" koja će cijenu nafte, a time i svega ostalog, podiću u stratosferu. To je onaj veliki stisak o kojem govorim i pišem a koji je otpočeo u rujnu 2008. financijskim slomom i saniranjem banaka. Time su vlade (narodi) bačeni u neviđene ponore kolektivnog duga. Veliki stisak, koji uključuje povećanje poreza, smanjivanje socijalnih naknada, visoku nezaposlenost i eksploziju cijena osnovnih potrepština kao što su hrana i energenti, osmišljen je kao korak ka bacanju ljudske rase na koljena da bi , nakon toga, rodšilska klika istupila kao "spasitelj" uz potpuni preustroj upravljanja ekonomije i društvene organizacije svijeta.

U samim pisanim dokumentima spomenute klike također se govori o Trećem svjetskom ratu kojim bi se dovršio prijelaz ka jedinstvenoj svjetskoj vladi poduprtoj jedinstvenom svjetskom vojskom. A gdje bi prema njihovom planu, rat trebao započeti? U Izraelu i srednjem istoku.

Junak američkih slobodnih zidara, Albert Pike, navodno je u 19. stoljeću detaljno opisao okolnost nastajanja tri svjetska rata, koji su bili planirani za pretvaranje svijeta u jednu centralističku tiraniju. Smatra se da je Pike, suvereni veliki zapovjednik Škodskog obreda slobodnog zidrastva i jedan od najznačajnijih iluminatskih operativaca, 1871. godine napisao pismo zloglasnom iluminatskom Giuseppeu Mazziniju u kojem daje glavne obrise tri svjetska rata koja će dovesti do vladanja svijetom. U prvom svjetskom ratu bit će svrgnuti ruski carevi nakon sukoba između britanskog i njemačkog carstva. Drugi će dovesti do takvog jačanja političkog cionizma da će omogućiti uspostave suverene države Izrael u Palestini. Evo što je Pike navodno rekao o trećem svjetskom ratu:

Treći svjetski rat mora se potpiriti iskorištavanjem razlika izazvanih "posredništvom illuminata" između političkih cionista i vođa islamskog svijeta. Taj se rat mora voditi na takav način da se islam i politički cionizam međusobno unište. U međuvremenu će druge nacije, još jednom podijeljene oko tog pitanja, biti primorane boriti se do točke posvemašne fizičke, moralne, duhovne, i ekonomske iscrpljenosti...
..pustit ćemo s lanca nihiliste i ateiste i izazvati silnu društvenu kataklizmu koja će u svoj svojoj strahoti nacijama jasno pokazati učinak posvemašnjeg ateizma, izvora divljaštva i naj krvavijih nereda. Potom će građani širom svijeta, nastojeći se obraniti od svjetske manjine koju predstavljaju revolucionari, iskorijeniti te razarače civilizacije, a monoštvo će biti razočarano kršćanstvom, čiji će deistički duh od toga trenutka biti bez kompasa ili pravoga smijera, i bit će željno nekakvog ideala, no, ne znajući gdje da iskaže svoje štovanje, primit će iskonsko svijetlo preko univerzalnog očitovanja čiste doktrine Lucifera, iznesene konačno pred oči javnosti.
Sve će to proizaći iz šireg reakcionarnog pokreta nastalog nakon uništenja kršćanstva i ateizma, koji će istodobno biti i obuzdani i iskorijenjeni
.

Obratite pažnju na rečenicu: ...taj se rat mora voditi na takav način da se islam /muslimanski arapski svijet) i politički cionizam ( država Izrael) međusobno unište. Kao što stalno naglašavam, Rothschildi i illuminati nimalo ne mare za Izrael i njegov narod, njima su oni tek puko sredstvo za postizanje cilja, svjetske prevlasti.




POZIV NA PROSVJED " STOP PROGONU HRVATSKIH BRANITELJA "


Dragi članovi i simpatizeri,

povodom subotnjeg prosvjeda, dogovor je da se članovi i simpatizeri udruge Volim Hrvatsku okupe u 12 sati kod sata na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, i tako zajednički iskažemo podršku prosvjedu "Stop progonu hrvatskih branitelja", koji su već podržali brojne braniteljske i građanske udruge. Tom prigodom će se moći nabaviti bedž udruge Volim Hrvatsku (po cijeni od 10kn).

Pozivamo sve da se priključe te na miran i dostojanstven način izraze potporu braniteljima i neslaganje s načinom na koji se danas upravlja Hrvatskom. Iako je povod okupljanja davanje podrške onima koji su u zalog Hrvatske budućnosti bili spremni dati najviše što su imali, vlastite živote, protest ima daleko šire značenje.

Hrvatska je lošom politikom SVIH PARLAMENTARNIH stranaka dovedena do ruba samo opstojnosti, a namjera im je politikom služenja svojim financijskim mecenama odreći se krvlju izborenog i ustavom zajamčenog suvereniteta. Saborski zastupnici imaju mandate da nas zastupaju, a ne da vladaju nama. Nitko im nikada nije dao ovlasti da potpisuju ugovore koji pogoduju stranim zemljama, a štete Hrvatskoj. Sadržaje potpisanih ugovora kriju, a tek povremeno u javnost izlaze posljedice onoga što su u tajnosti potpisali, a kasnije ugradili u zakone i Ustav republike Hrvatske.

Upravo zemlje današnje EU imale su ogroman negativan utjecaj na tijek Domovinskog rata. Neprimjereno je vidjeti premijerku kako se u ime Hrvatske zahvaljuje ispod zastave EU upravo onim zemljama koje su proglasile tromjesečni moratorij na priznavanje Hrvatske. Samostalnost Republike Hrvatske izglasana je 25. lipnja 1991., da bi priznanje stiglo tek 15.siječnja 1992. Moratorij je osim kroz zabranu kupovine oružja imao ogroman utjecaj na tijek Domovinskog rata, a danas smo svjedoci posljedice na procese koje pokreće Srbija, a EU svojim zakonodavstvom i pritiscima daje potporu.

Uvjereni smo da ćemo u subotu na Trgu bana Josipa Jelačića svjedočiti zajedništvu svih građana Republike Hrvatske, sjedinjenih u želji za promjenom. Očekujemo odaziv na mirni prosvjed svih društveno svjesnih pojedinaca i grupa, bez obzira na stranačka i politička opredjeljenja. Članovi i simpatizeri udruge Volim Hrvatsku - NE U EU opet će biti na mjestu na kojem se odlučuje o budućnosti Hrvatske.

Volim Hrvatsku, Tkalčićeva 33, Zagreb
01 5615 401, 091 9733 960
Radno vrijeme: četvrtkom 18-20h
jako@volim-hrvatsku.hr ,
www.volim-hrvatsku.hr


- 13:05 - Komentari (168) - Isprintaj - Zasebno

23.02.2011., srijeda

Hrvatski mentalitet

Autor : Gordian knot


Ovaj clanak govori o tome kako ja vidim grupni nacin razmisljanja koji je preovladavajuci kod nasih ljudi, niposto se ne odnosi na one osobe koje su mentalno izasle iz kulturoloskog miljea u kojem su rodjene i odrasle, a takvih ima poprilicno, kao i svuda u svijetu, sve vise individualaca, a sve manje mase. Fokusirao sam se na negativno, posto je tema procesiranje negativne strane.

Dakle, ocito je prisutan strah, strah od jacega, strah od vlasti, strah od zakona, papira itd. Cak bih rekao, odredjeno strahopostovanje prema napisanome, i nedostatak svijesti da je to napisano netko napisao, izmislio i stavio s odredjenim ciljem u opticaj (od Biblije preko zakona do novina, pa i sam novac, a da ne govorim o knjizurinama koje reprezentiraju neefikasno austrougarsko skolovanje). Neki drugi likovi vrlo dobro razumiju da se tu ne radi o reguliranju necega, koliko se radi o cistoj kontroli. Manipulatori prepoznaju manipulaciju.

Nadalje, izrazito je prisutna zelja za velikom i bitnom slikom o sebi. Vjerujem da to dolazi upravo od tog straha od suprotstavljanja jacemu, ego zeli to kompenzirati i onda se misici treniraju na slabijima (onome tko ti ne vjeruje da si vazan, zenama, djeci, zivotinjama). Otud onaj famozni sterotip hrvatskog sredovjecnog muskarca "koji lupi sakom po stolu", ozbiljna faca, i odrzava svoj "autoritet". A u stvari je prikrivena kukavica, koja se ama bas nikada nece zamjeriti jacemu, niti u ime svog ega, niti u ime postenja ili pravde. Skrivace se na ulici i pred sefovima, ali ce sijevati munje unutar 4 zida, a da ne govorim o lokalnom bircu za stolom sa istim takvima. Kao sto moj bliski frend kaze:"Jedan govori 'ja,ja,ja', a onaj drugi mu skace u rijec sa svojim 'ja,ja,ja' da bi treci vec ovome drugom skakao u rijec sa istim".

Postoji slicnost sa narodima poput Slovaka, Ceha, Poljaka, itd, zelja da se ostavi dojam na sebi slicne. Malogradjanstina, sto je smrt za ikakav pravi napredak. Nije bitna realnost, koliko je bitna dobra slika ('sta ce drugi reci','sram me susjeda, nisi pokosio travu','svi idu na faks, a ja ne','moje dijete ide na klavir, a tvoje'..), iako svi ostali znaju da je to laz ili totalno nebitno za pravi zivot. Primjetimo da je pripadnike nekih nacionalnih skupina bas briga o tudjem misljenju, a neki namjerno zele da izgledaju poput luzera, jer ih nitko nece traziti $$ niti obracati paznju na njih, dakle, lakse ce doci do pravih informacija o drugima. Cuvaj svoje karte, gledaj tudje kad ih bas pokazuju. Bas mi je svjeze iskustvo lika, talijana koji je vlasnik restorana, i koji namjerno vozi stari Holden, jer po njegovim rijecima "ne zeli da ga itko dira, niti da se po icemu vidi da ima novaca, a jos manje cime se bave i koga poznaje".

Tu je ideja da ne postoje tajne, trcanje za prvom informacijom - iz novina, nadglasavanje tko bolje zna informacije - koje su javne! Dakle, ideja da se u kaficu sklapaju poslovi i prava poznanstva, dok je istina upravo obratna - u javnosti nista ne govoris, dok u 4 oka izmjenjujes ideje, informacije i dogovaras se, trijezan, a ne pod gasom. Pogledajte malo blize nase ljude, kad su u drustvu, umorni su od dokazivanja drugima koliko su pametni, vazni, bitni ili jednostavno - u pravu. Sva energija odlazi na to, i onda eventualno zadovoljstvo zbog 'pobjede' ili nezadovoljstvo zbog 'gubitka'. Jer "nisam bio na moru ako nisam svima rekao da sam bio na moru".

Prijatelji - jako zanimljiva stavka. Brdo prijatelja, baziranih na grupiranju, zajednickoj skoli, poslu, studiranju itd, al kad dodje brodolom, samo pravi ostane, ali jako tesko mozes brzo prepoznati tko je takav. Svi se castimo i grlimo (slaveni - vole slaviti), ali onda dodje trijeznjenje kad pocne ogovaranje ili cista izdaja. To i nije lose, uci te citanju ljudi, dok u ovim anglo zemljama nema prijatelja, ali ti nepoznati stranac pomogne, kao sto i ti pomognes strancu, ne ocekujuci nista zauzvrat, i to je za mene jedan od najplemenitijih odnosa - napraviti dobro nekome koga mozda nikad neces vidjeti, niti ces imati koristi.

Postoji ideja da je Hr drustvo otvoreno, ali, u biti nije, paradoks - drustvo je otvoreno ka pomodnostima, ako su amenovane u medijima i prihvacene od okoline, sve sto ne spada u taj filter, je strano, ismijano, nebitno i - nemoguce. Dakle, individualno prihvacanje neceg novog i iz prve ruke gotovo da se ne desava, jer to nije vec neki autoritet prihvatio ili objavio. Iluzija prodana onima koji zele vjerovati.

Nadalje, postoji jedna zanimljiva karakteristika - brza i laka prodaja. Nadmena ideja da je sve za prodaju, da sve ima svoju cijenu, kao da smo majstori kapitalizma. Strpljivost gotovo da ne postoji, vec skakanje na prvu loptu, nema dugorocnog plana, samo impulsne reakcije i to za saku novca koji stalno gubi vrijednost. Odraz grube vladavine stranaca. Dok se na zapadu studenti dizu protiv placanja fakulteta (koji su ionako unisteni korporatizmom), kod nas su se uvijek znale cuti rijeci tipa "nek se uhvate posla" ili "ak nemaju novaca nek ne studiraju". Arogancija, zelja da se onog pored tebe ponizi. "Kaj je on mislil da je bolji od mene?" Isto ide i za strajkove itd. Famozna recenica "zasto bi tebi bilo bolje nego nama".

Policija, tajna policija, itd - nevjerojatno je s kolikom se hladnocom, agresivnoscu i mrznjom nasa policija odnosi prema pripadnicima vlastita naroda. Vjerojatno od zelje da se odvoje od "kmetova", da nahrane ego, da potvrde da su "elita". Takva ekipa je odlican alat za svaku vlast, jeftino ih se kupi, i po inerciji rade svoj prljavi posao. Hrvati su imali uzurpatore iz svojih redova desetljecima, a sudeci prema agilnosti i ponasanju, i u ovo vrijeme taj tip ljudi ne pokazuje velike znakove savjesti. Zar je cudno sto smo u vrijeme prevrata u Europi mi branili Bec od Madjara? Ban Jelacic govori sve o tom mentalitetu. Umjesto da pustis jadnog covjeka koji jedva prezivljava od svoje cevabzinice, ti ga zgazis porezima, umjesto da pustis bakicu da predje cestu iako nema pjesackog, ti je oderes za pola penzije, pod izlikom "zakon se mora postovati". Ali kada je netko opasniji u igri onda ne vrijede zakoni, onda podvijes rep i lizes stopalo.

Osnovno postenje - ima ga, ali samo dok nije "opasno". Razlika izmedju mentaliteta vladara i mentaliteta kmeta je u ovome - vladar (a to moze biti svaki pojedinac, o tome I Ching govori - "prirucnik za vladanje" - svatko je kralj u svom svijetu) ima na umu cijelu kreaciju, svatko ima svoje mjesto, dakle, ne zelis ici preko reda u ducanu, jer i netko drugi ima zelju poput tebe, ne zelis uzeti sve jabuke, jer su i drugi gladni, ne zelis zgaziti radnika, jer ga trebas, itd... Uvijek imas cjelokupnu sliku u glavi, i u stanju si se uziviti u tudje uloge, i time shvatiti cijeli sustav. Kmet, s druge strane, ne vidi dalje od svoje izbe, sretan je ako ima mrvu vise od drugog, svatko mu je neprijatelj, dok mu je dobro, bas ga briga, ocinkace drugog kmeta da bi bio malo veci u ocima gospodara, i nikada mu nece pasti na um da bude gospodar ("mi smo premali", "mi tu nista ne mozemo").

Imamo primjer talijana, koji nas uvijek naguze cim imaju prilike. Zasto? Zato sto oni vrlo dobro znaju da je Vatikan mafija (kao sto Grci i Rusi znaju da su Cionisti mafija), a pored sebe imaju jedan slavenski narod koji se vjerojatno najponiznije klanja upravo tom Vatikanu (jer je najblize, al taj princip je primjenjen i na druge centre moci). Da li bi to itko trebao cijeniti? Ta, oni su tijekom povijesti imali niz krvavih pohoda sa ciljem da ubiju Pape i da im oduzmu moc, a onda tu neki slaveni se guraju u klanjanju tim istima. Igra svecenika je uvijek bila prljava, posebno uz instituciju ispovijedi, i uvijek su bili slizani sa svakom vlascu, odavajuci kljucne informacije, opravdavajuci otetu imovinu i poziciju u drustvu. Kako nekada, tako i danas.

Isto tako, sjetimo se jos jednih Hr velikana - Zrinski i Frankopani. Poceli revoluciju, nije uspjelo, i onda se otisli pokloniti caru u stilu "nismo mi to mislili, bicemo dobri i ponizni". Pa gdje to ima? U biti, car nije imao izbora, takve mozes jedino pogubiti. Nitko ne voli, i svatko se rijesava izdajica kad (i ako) ih iskoristi, to je osnovno pravilo koje su primjenjivala apsolutno sva carstva ovog svijeta. Koje Hrabro Srce, koji William Wallace, koja sloboda, koja nezavisnost, samo strah i dupelistvo. Usporedimo njihovo ponasanje sa ponasanjem nekog pakistanca kad raznese sebe i 10ak americkih white trash vojnika, znajuci kakav ce strah unijeti u glave prezivjelih, jer zapadni vojnik nikamo ne ide zbog ideala, samo zbog sake dolara. A to rade i nasi.

Meni se cini da smo ipak presli taj kmetizam poprilicno, i da smo na dobrom putu, prvenstveno zato jer mi se cini da, kao i svi slaveni, volimo slobodu. Iako ne znamo sto bi s njom, ipak je volimo, zato i pricamo po kaficima kako zaraditi velike $$, al nas je sram raditi, i to nam je neki nedostizni san ;-) Al ipak, potencijal je tu ;-)

Nadalje, postoji pogresna dioba u Hrvatskoj, na jednoj strani je primitivni zalupani balkanizam, a na drugoj "finoca", koja je, u biti kukavicluk i malogradjanstina (posebno glede skolovanja i posla). Prvo nema sanse, to svi znamo, zli i primitivni ljudi nikada ne mogu dugo izdrzati, propadnu, a drustvo koje oni kreiraju propada s njima. Drugo je gradjeno na pogresnim pretpostavkama uspjeha, pa opet nema sanse. Mislim sam da ta opsjednutost skolom i pozicijom, kao i vrednovanju "rada", i ideja da se sa radom i ucenjem povezuje patnja, vjerojatno dolazi iz austrougarske, jer pravi gospodar mora uvjeriti kmeta da je dobro patiti (tome je kumovala i crkva, naravno), puno raditi (naravno, za gospodara), skolovati se za odredjeno zanimanje (naravno, sto koristi gospodaru), i da je sve to bolno i plemenito (naravno da je bolno studirati godinama predmete koji su tu samo da te isperu, a kreativnost i postavljanje pitanja gotovo zabranjeno).
Pogresna ideja (vjerojatno iz socijalizma) je - "da li ti ide staz?". To me asocira na odsluzivanje kazne u kaznionici. Pogresna ideja je i "sto ces biti?", jer nije bitno sto ces biti, nema loseg posla, ima posla koji ti donosi zadovoljstvo ili zaradu ili pak ne, a ti si dalje ti. Otud tolika opsesivna vezanost za titulu, zanimanje, prakticki vezivanje ega za zanimanje, sto je prvi korak u laznu sigurnost (plus famozni "staz"). Dam ti titulu, ne moram te platiti, jer hranim tvoj osjetljivi ego.

Princip staza se primjenjuje na sve ostalo - za sve postoji vrijeme (skole, faksovi, muzicke skole, brakovi, karijera, rodbina, rodjaci) a ti to trebas ispuniti i ne iskoraciti van toga, inace imas osudu okoline i postaces luzer. Otud dolazi i strah od promijene, jer promijena znaci i moguce remecenje takvog "sklada". Radije stabilan zatvor, nego nestabilna sloboda, kaj ne? Znam ljude koji namjerno kradu znajuci da ce biti uhvaceni, da bi se vratili u zatvor, jer im se ne da zivjeti "u sistemu", samo to mi djeluje puno profinjenije od europske "uskladjenosti".

Tu dodjemo do one cesto ponavljane fraze kako su hrvati "dobri radnici". Naravno, kad ne znas biti gospodar, a bojis se, to ti je jedina alternativa. Uz neizbjezne zalopojke, koje su odraz povrijedjena ega, kao i hranjenje ideje da si plemenit jer "patis". "Ako nama ne bude bolje, mozda ce biti nasim unucima" s jedne strane, a "kad ovi stari odu, bice bolje", a jedan te isti stav odrzan u obje recenice, a to je status quo sigurne patnje.

Inace, da li ste znali da se u mnogim kulturama prigovaranje i zaljenje na sudbinu smatra vulgarnim i da se smatra, ako vec patis, da to trebas raditi sa smjeskom na licu (posebno ako si sam sebi kriv), i da je sramota prigovarati, ako vec ne ucinis nesto da promijenis situaciju?

Kad se to sve ima na umu, pomislite sto misli neki lik, dobro potkozen, kad sve to zna, i kad sleti na Pleso, sa namjerom da nasim politicarima proda malo muda pod bubrege, da bi jos malo izmuzao od slavenske nacije? Tocno zna sto ce i kako reci, i zna kakav ce biti rezultat, naravno, njemu u korist. Zasto su glavni uvoznici u Hr neki arapi, sirijci, albanci, zasto u Hong Kongu ili Singapuru nema netko nas, a to je prakticki isti kontinent. Isto zato sto nije nekom momku iz engleske radnicke klase problem doci u Kambodju biti barmen za $5 na tjedan, od cega ce placati $2 za sobu, i tako zivjeti mjesecima, samo radi zivotnog iskustva, a kod nas je problem otici u susjedni gradic raditi, jer gubis komfor koji si imao godinama.

Budimo gospodari svog zivota, a ne kmetovi kako su nas ucili, ne trebamo zato cekati da stare generacije odapnu, nestanak penzija i "sigurnosti" ce ih dovoljno kazniti, cini mi se, a ponavljati lekcije vjecno, u danasnje vrijeme, nema bas smisla.

Kao zakljucak bih dodao, da mi se cini, da smo, obzirom na slavensku crtu koja preovladava, i dosta veliku izmjesanost - da smo genetski dosta superiorni, fizicki, intelektualno, i emotivno, i da su nas (ne samo hrvate, vec velike dijelove slavenske populacije) namjerno ubili u pojam, psihicki su nas skrsili, i to tako stoljecima, tako da fizicki ni ne moraju, to radimo sami sebi. Tolike nacije, takvi ljudi, a bakcu se majmunologijom - veliki ljudi koji zaista vjeruju da su mali i nebitni.




Vezani sadržaji :

Mentaliteti - priča iz Australije
Mentalitet kao antena za prijam ( medijskih ) manipulacija
Osobna moć


- 02:07 - Komentari (29) - Isprintaj - Zasebno

17.02.2011., četvrtak

Saborsko apsolutističko nasilje nad Ustavom Republike Hrvatske


Uvod : catwoman


16. lipnja 2010. godine Hrvatski sabor izglasao je određene promjene odredbi Ustava vezano za pitanje uvjeta vrednovanja rezultata referenduma kao načina neposrednog izjašnjavanja građana Republike Hrvatske.

Takođe je implementirano cijelo poglavlje koje se odnosi na Europsku uniju, kao da je Hrvatska već postala njenom članicom, što je ( blago rečeno ) prejudiciranje situacije i nepotreban napor odrađivanja nekog posla unaprijed, za koji se samo pretpostavlja da će moguće biti potreban.

Takva marljivost predlagatelja promjena zakonskih odredbi i zastupničkog tijela Sabora izrazito je začudna, ako uzmemo u obzir sve ostalo njihovo ponašanje ( nesudjelovanje u raspravama, neinformiranost, često izbivanje sa sjednica, etc. ). Začudno ponašnje uvijek inspirira razmišljati o uzrocima takve netipičnosti.

Tim više što Ustavni sud Republike Hrvatske na svu tu nelogičnost nije korektivno ili bilo kako drugačije reagirao.

U nastavku slijede detaljna obrazloženja tvrdnje o nelogičnim i kontradiktornim interveniranjima u Ustav od 2001., što drastično ukazuju na što hitniju potrebu njihovog upućivanja na ocjenu ustavnosti pri Ustavnom sudu Republike Hrvatske.

Prvi tekst sročen je u obliku sudskog podneska Ustavnom sudu RH.

Drugi tekst je raskrinkavanje manipulativnih, podsvjesno uvjetujućih lingvističkih rješenja za kreiranje teksta ( inače zdravorazumski gledano - potpuno nepotrebno ubačenog ) poglavlja o EU u Ustav, kao i isticanje temeljnih kontradikcija i kontroverzi unutar Ustava od 2010. , što mu tako sve više osporavaju demokratski karakter i smisao, a stvaraju sve jači predtekst / kontekst za zloporabu u apsolutističke, protunarodne svrhe.



Autor : Boris


Na temelju članka 38. Ustavnog zakona o Ustavnom sudu Republike Hrvatske ( „Narodne novine br. 99/99., 29/02., 49/02 pročišćeni tekst ) p r e d l a ž e m:

POKRETANJE POSTUPKA ZA OCJENU SUGLASNOSTI IZMJENJENIH I DOPUNJENIH ODREDBI USTAVA RH S ODREDBAMA USTAVA IZ 2001.

O b r a z l o ž e nj e:

1. Sporne odredbe odnose se na temeljne odredbe članak 2. Oba ustavna akta, i na odredbe članka 86. stavak 4. Ustava iz 2001.g. u odnosu na članak 87.stavak 4. Ustava iz 2010. g. Tako u temeljnim odredbama Ustava iz 2001 izričito stoji da „Hrvatski sabor i narod neposredno, samostalno, u skladu s Ustavom i zakonom, odlučuje: ...o udruživanju u saveze s drugim državama," a u članku 86. stavak 4.“ Na referendumu se odlučuje većinom birača koji su glasovali, uz uvjet da je referendumu pristupila većina od ukupnog broja birača u Republici Hrvatskoj.“
U izmjenjenim odredbama Ustava iz 2010. g. stoji da „Hrvatski sabor ili narod.. etc", a u članku 87. Stavak 4. „Na referendumu se odlučuje većinom birača koji su pristupili referendumu".

2. Ovim nesuglasjem izmjenjenih odredbi važečeg Ustava iz 2001., bez ijednog bitnog razloga i pravnog osnova, Hrvatski narod je izgubio svoja ustavna prava da odlučuje neposredno i na demokratski način putem referenduma o najvažnijim pitanjima svoga opstanka, kao što je udruživanje u saveze s drugim državama, i to – ignoriranjem činjenice da je za demokraciju i demokratske odnose unutar države bitno koliko birača će se odazvati na glasovanje, kao i činjenice tko može odlučivati o tome - kao da su Hrvatski sabor i narod nešto potpuno svejedno.

Dok je u Ustavu iz 2001. eksplicitno uređeno da na biralište mora pristupiti većina od ukupnog broja birača, i da o bitnim pitanjima odlučuje Hrvatski sabor i narod neposredno, u odredbama izmjenjenog Ustava iz 2010., uređuje se ( utvrđuje ) , da će to učiniti Hrvatski sabor ili narod, znači alternativno, a odlučuje se većinom birača koji su pristupili referendumu.Na taj način Hrvatski sabor kad god zaželi može preuzeti ingerencije naroda glede neposrednog odlučivanja o najvažnijim pitanjima države i društva. Radi ilustracije, primjerice, prema ovim ustavnim odredbama o referendumu, naša država može se pravno udružiti s drugim državama, ako glasovanju pristupi najmanje 3 birača, što je apsolutna besmislica.

3. Ovim promjenama Hrvatski sabor je direktno izvršio napad na pravni poredak naše države, obezvrijeđujući temeljne odredbe Ustava u smislu da vlast proizlazi iz naroda, da smo jedinstvena i nedjeljiva demokratska i socijalna država, i zajednica slobodnih i ravnopravnih državljana, i da nam je suverenitet neotuđiv, nedjeljiv, i neprenosiv.

4. Smatram da ustavne odredbe o referendumu ni u jednom slučaju nisu smijele biti predmet rasprave u svezi sa primanjem i ulaskom naše države u EU, naprotiv, ulazak u „bračnu zajednicu“ kod ovako ozbiljnih stvari mora izražavati većinsku istinsku volju naroda. Ako je netko želio mijenjati ove pravne norme, onda je to mogao učiniti samo na referendumski način, a ne samovlastno.

5. Time su povređena temeljna ustavna prava naroda i svakog pojedinačnog državljanina RH opisana u članku 2. stavak 4., a u vezi s člankom 1. stavak 2. Ustava iz 2001. godine.


Autor : Jupi


Što se Ustava od 2010. tiče, stvar je čista i jasna kao suza jer je ovaj Ustav u sebi logički kontradiktoran - odnosno pokidan !

Evo ovako :

U ovom Ustavu postoji cijelo poglavlje VIII Europska unija čijim se člancima govori o članstvu Hrvatske u EU u POTVRDNIM REČENICAMA i s GLAGOLIMA U PREZENTU i točkom na kraju. A to su u gramatici jezika rečenice i glagolsko vrijeme kojima se izriče činjenično sadašnje stanje koje jest sada kao sigurno i neupitno stanje.

citiram djelomice samo neke :

članak 143.
Republika Hrvatska na temelju članka 142. Ustava, kao država članica Europske unije sudjeluje u stvaranju Europskog zajedništva, ...

( vidite li glagole u prezentu i točku na kraju rečenice ? )

Isto tako dalje u potvrdnim rečenicama s glagolima u prezentu - sadašnje stanje / stanje koje jest sada - citiram djelomice sljedeći :

članak 144.
Građani republike Hrvatske neposredno su zastupljeni u Europskom paralametu, ...

članak 146
Državljani Republike Hrvatske su građani Europske unije, i uživaju prava koja im jamči pravna stečevina Europske Unije, ...

i tako stalno s glagolima u prezentu i s točkom na kraju izriče se potvrdnim rečenicama sadašnje stanje, koje naravno stvarno još se nije dogodilo, ali je u Ustav, zamislite stavljeno kao takvo da već jest !!!!

i na kraju Ustava u poglavlju X ZAVRŠNE ODREDBE u članku 152.

"Promjena Ustava stupa na snagu danom proglašenja, 16. lipnja. 2010. godine, osim članka 9. stavka 2. u dijelu koji se odnosi na izvršenje odluka o predaji donesenih sukladno pravnoj stečevini Europske unije, članka 133, stavka 4. i članaka 144, 145, i 146. Ustava Republike Hrvatske koji stupaju na snagu danom pristupanja Hrvatske Europskoj Uniji."

u kojem se dakle u zadnjoj rečenici eksplicite jasno određuje dan i čin kao neumitan siguran događaj pristupanja Hrvatske Europskoj uniji i tim člankom drukčiji ishod uopće nije predviđen !!!

A sad ja Vas pitam: a što ako mi na referendumu izglasujemo NE ulasku Hrvatske u EU. To onda znači da PADA OVAJ USTAV koji u sebi sadrži pravna stanja članstva Hrvatske u EU !!! Je li to normalno da građani svojim referendumskim NE o nekom pitanju sruše Ustav !!! ??? Pa kakav je to Ustav ??? Očito je da je onda takav Ustav nesukladan volji građana !!! Odnosno kontradiktorno napisan jer s dopuštenim ishodom glasovanja građana NE u EU ruši samog sebe.

I opet dalje još jedna pravna kontradikcija u Ustavu, u slijedećem:

U članku 1. poglovlja II TEMELJNE ODREDBE stoji, citiram :

"Hrvatski Sabor ili narod neposredno, samostalno, u skladu s Ustavom i zakonom odlučuje :
- ....
- ....
- o udruživanju u saveze s drugim državama"
!

izriče se dakle da narod odlučuje "u skladu s Ustavom" !!! u kojem su već potvrdnim rečenicam i glagolima u prezentu izraženo pravno stanje kao vladajuće sadašnje stanje - da je Hrvatska članica EU, a to znači da narod mora glasovati sa DA u EU jer je jedino to sukladno s Ustavom, i jedino taj rezultat refererenduma o EU ostavlja ovaj Ustav na snazi,

ali opet u tom istom Ustavu u I IZVORIŠNE ODREDBE kaže se da se građanima jamči sloboda - citiram djelomice :

" ... Republika Hrvatska oblikuje se i razvija kao suverena i demokratska država u kojoj se jamče i osiguravaju, slobode i prava čovjeka, ... "

a kakva je to sloboda glasovanja kad moraš glasovat sukladno Ustavu koji je već unio u svojim člancima članstvo u EU kao siguran ustavni događaj - dakle mi nismo slobodni da glasujemo NE, odnosno u stvarnosti jesmo pa time rušimo Ustav u kojem su unijeta pravna stanja članstava Hrvatske u EU !

Eto dakle, kako vidite ovaj Ustav je u sebi najprije ultimativan jer traži da glasujemo sukladno Ustavu - dakle DA u EU, a čime dokida opet slobodu i prava čovjeka da glasuje slobodno NE u EU !

To je čista pravno logička kontradiktornost, i samo je jedna od pravnih ludosti ovog silovanog Ustava, a da ne spominjem kako su saborski zastupnici unošenjem pravnih stanja Hrvatske kao članice EU u Ustav time prešli granice prava odlučivanja o vrijednosno temeljnim pitanjima, koje su i u Ustavu posebna temljena kategorija ( na početku samog Ustava ) i koja se ne smije unijeti u Ustav dok je ne izglasuje narod, a oni ( saborski zastupnici ) su to sami sebi dali za pravo !

Jer u - II TEMELJNE ODREDBE Ustava lijepo i jasno piše, citiram

" Vlast u republici Hrvatskoj proizlazi iz naroda, i pripada narodu "

Mislim da je sve jasno koju su pravnu ludost napravili i protučovječno preotimanje vlasti iz ruku hrvatskog naroda u svoje saborske ruke !

Nedopustivo !!! Radi se o otimačima koji nam trebaju odgovarati za pljačku našeg prava !!!

Naravno Ustavni sud je na to morao reagirati - a nije. lli su glupi, ili neće, ili im to procedura ne dopušta.


DODATAK : ( AD. 18.02.2011.)

Inicijativa, t.j. dokument vlade; rujna 2009. po kojoj je napravljena promjena Ustava zove se :

PRIJEDLOG ODLUKE O PRISTUPANJU PROMJENI USTAVA REPUBLIKE HRVATSKE, S PRIJEDLOGOM NACRTA PROMJENE USTAVA REPUBLIKE HRVATSKE

Evo odmah u prvim rečenicama dokumenta : koje razloge vlada navodi za promjenu Ustava !

Citiram :

1. Razlozi za pristupanje promjeni Ustava Republike Hrvatske

Pripreme za članstvo u Europskoj uniji podrazumijevaju sveobuhvatne prilagodbe čitavog pravnog, gospodarskog i administrativnog (upravnog) sustava Republike Hrvatske. U svrhu ispunjavanja kriterija za članstvo, Republika Hrvatska - kao i sve države kandidatkinje do sada - mora proći kroz složeni proces uskladivanja zakonodavstva i jačanja administrativnih kapaciteta te izvršiti odgovarajuce reforme koje u jednom dijelu uključuju i reformu temeljnih funkcija i nadležnosti pojedinih državnih tijela i institucija. Članstvo u Europskoj uniji ujedno podrazumijeva i prijenos odredenih ustavnih ovlasti na institucije Europske unije, izravan
pravni učinak i primjenu prava Europske unije te garanciju odredenih prava građanima Europske unije na podrucju Republike Hrvatske. Takoder, svaka država kandidatkinja prije pristupanja Europskoj uniji treba utvrditi ustavno-pravnu osnovu temeljem koje ce pristupiti Europskoj uniji, a koja može podrazumijevati i raspisivanje referenduma.

Buduci da su spomenute kategorije i relevantni pravni instituti, osim zakonom i podzakonskim propisima, uređeni i Ustavom Republike Hrvatske, pripreme za pristupanje Europskoj uniji zahtijevaju i odgovarajuće ustavno-pravne prilagodbe kojima ce se uzeti u obzir novo politicko i pravno okruženje u kojemu ce se Republika Hrvatska naći uoči i nakon pristupanja Europskoj uniji. Nužnost odredenih ustavnih promjena naznačena je i od strane Europske unije tijekom procesa pregovora o pristupanju u određenom broju pregovaračkih poglavlja, pri cemu su pojedine ustavne promjene utvrdene kao izravan uvjet (mjerilo) za
zatvaranje poglavlja. Stoga je s ciljem dovršetka pregovora o pristupanju, osiguravanja odgovarajuce ustavno-pravne osnove za pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji, te učinkovitog funkcioniranja Republike Hrvatske u Europskoj uniji, potrebno pristupiti promjenama Ustava Republike Hrvatske.
Sve države iz prošlog kruga proširenja (osim Cipra) mijenjale su svoje Ustave prije i/ili nakon pristupanja Europskoj uniji (Litva). Zbog specificnosti ustavno-pravnog uredenja svake države, opseg ustavnih promjena u navedenim državama bio je razlicit.


Završen citat.

Ostalo u naslovljenom dokumentu su eksplicitno napisane promjene i dodaje pojedinih članaka, koje možete naći ugrađene u Ustav i objašnjenja uz te promjenjene i dodane članke.

Primijetite :

- da se nigdje u citiranom tekstu koji objašnjava razloge promjene Ustava ne navodi niti jedan državni razlog i interes Republike Hrvatske koji traži promjenu Ustava, i što se želi tom promjenom postići !!!
- jedni razlog koji je dan jest : "podrazumijevanje" promjena Ustava i zakona u procesu pristupa Hrvatske EU, i doslovno "izravan uvjet (mjerilo)" Bruxellesa, kako bi se zatvorila određena poglavlja u procesu pristupa Hrvatske u EU !

Ma kakvi interes Hrvatskog naroda kao razlog ! Razlog je sasvim jasno rečen - to je dikatat Bruxellesa kojim se lomi demokratska narodna kičma naroda / nacija Europe već prije ulaska u EU !!!


Komentar : Boris

Obratite pažnju na rečenicu :..."a koja može podrazumijevati i raspisivanje referenduma" . Zamislite ovo licemijerstvo u obliku "dara" koji se može ponuditi narodu da o tome odlučuje. Zato su i promjenili ono "Sabor i narod" u "Sabor ili narod". Znači, ako tajna i iskrena istraživanja pokažu da su građani protiv ulask u EU oni će smisliti da o tome odluče sami, jer u Ustavu nalaze tu mogućnost u obliku diskrecionog prava. Narode moj, nisi svijestan što ti "elita" sprema, dok ti prolijevaš krv, suze i znoj ! Poslije ovoga, pitam se, koje je to pravo koje bi se uopće moglo tražiti da se rješava referedumom ? Što ima važnije od ovoga pitanja doli da se pita narod s kim želi živjeti ?

Komentar : Jupi

Koliko je Vladi i Saboru stalo do naroda vidljivo je i u samom Ustavu gdje su svim političkim tijelima vlasti dali svoje poglavlje; i Vladi i Saboru, i Predsjedniku republike, i Sudu, ali nisu dali narodu ni jedno poglavlje, jer ti diletanti i otimači vlasti i ne prepoznaju narod kao tijelo vlasti.
Pogledajte u Ustav pa ćete vidjeti da nema poglavlja posvećenog narodu. Također još u članku 3. poglavlja II TEMELJNE ODREDBE potpuno jasno narod kao tijelo vlasti je isključeno - citiram taj članak :

Članak 4.
U Republici Hrvatskoj državna je vlast ustrojena na načelu diobe vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudbenu a ogranicena je Ustavom zajamčenim pravomna lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu.Načelo diobe vlasti uključuje oblike medusobne suradnje i uzajamne provjere nositelja vlasti propisane Ustavom i zakonom.

i sad evo ključ svekolike vlasti u Hrvatskoj - citiram opet iz II Temeljne odredbe:

Članak 5.
U Republici Hrvatskoj zakoni moraju biti u suglasnosti s Ustavom, a ostali propisi i s Ustavom i sa zakonom. Svatko je dužan držati se Ustava i prava i poštivati pravni poredak Republike Hrvatske.

I onaj tko ima pravo mjenjati Ustav, zapravo drži svu vlast u Hrvatskoj ! A to je naravno SABORSKA ELITA, koja prema : - citiram djelomice IV USTROJSTVO DRŽAVNE VLASTI , glavu 1. Hrvatski Sabor, članak 81, gdje direktno eksplicitno piše :

članak 81.
Hrvatski sabor:
- ....
– odlučuje o donošenju i promjeni Ustava
,

pa onda dalje u istoj glavi 1. Hrvatski Sabor u članku 87. piše ono pravno pravilo "može ali ne mora" - pa onda to naravno i ne čini ! Dakle, citiram 87, stavak 1 :

članak 87.
Hrvatski sabor može raspisati referendum o prijedlogu za promjenu Ustava, o prijedlogu zakona ili o drugom pitanju iz svog djelokruga.

što naravno nisu učinili jer nisu morali !

A pravo naroda da odluči o promjenama Ustava skrili su odmah u stavku 3. istog članaka - citiram :

O pitanjima iz stavka 1. i 2. ovoga članka Hrvatski sabor ce raspisati referendum u skladu sa zakonom ako to zatraži deset posto od ukupnog broja biraca u Republici Hrvatskoj.

I to je to - tu je skrivačina i otimačina prava naroda da izvrši promjenu Ustava dovršena !!!

No, u tom Ustavu postoje ipak neki članci temeljnih odredbi, koji svoje autore i donositelje teško teško kače za vrat !!!
To je članak koji definira TEMELJNE vrijednosti prema kojima se Ustav tumači - II TEMELJNE ODREDBE, članak 3 - citiram:

članak 3.
Sloboda, jednakost, nacionalna ravnopravnost i ravnopravnost spolova, mirotvorstvo, socijalna pravda,
poštivanje prava čovjeka, nepovredivost vlasništva, očuvanje prirode i čovjekova okoliša, vladavina prava i demokratski višestranacki sustav najviše su vrednote ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.


članak 6.
Osnivanje političkih stranaka je slobodno. Unutarnje ustrojstvo političkih stranaka mora biti sukladno temeljnim ustavnim demokratskim načelima. Stranke moraju javno polagati račun o porijeklu svojih sredstava i imovine.
Protuustavne su političke stranke koje svojim programom ili nasilnim djelovanjem smjeraju podrivanju slobodnoga demokratskog poretka ili ugrožavaju opstojnost Republike Hrvatske. O protuustavnosti odlučuje Ustavni sud Republike Hrvatske.


Dakle da zaključim : te stranke u Saboru - što su izglasale ovaj silovani Ustav, koji svojim USTAVLJENJEM pristupa Hrvatske u EU vrši USTAVNI PRITISAK NA SLOBODU NARODNOG ODLUČIVANJA - protuustavne su stranke !!!




Zaključak : catwoman

Neki pravnici komentiraju kako bi Ustavni sud čak mogao izjaviti da je nenadležan za dotična pitanja, ili bi već pronašao neki nebulozni razlog za opravdanje "suvislosti" ovakvog silovanja Ustava, no : nije nam krajnja svrha postizanje korekcije Ustava u prethodno normalno stanje ( iako bi to bilo idealno ), već daljnje raskrinkavanje pred očima javnosti čime se sve ulogirani predstavnici vlasti - dakle, barem deklarativno: naroda - služe, ne bi li taj isti narod postupno obespravili doslovno do ropske razine.

Tim informacijama želimo uputiti javnost kako je presudno važno za očuvanje sjemena demokracije na ovim našim hrvatskim prostorima – što masovnije pristupiti referendumu o pitanju pristupa Republike Hrvatske Europkoj uniji, te se prethodno iznimno iscrpno i kvalitetno informirati o svim poslijedičnim prednostima i nedostacima mogućeg ulaska naše zemlje u tu državnu asocijaciju. Dakle : inzistirati na javnoj raspravi, neodloživoj potrebi da se javnosti do detalja da na uvid što je sve to, zapravo, ispregovarano u zatvorenim poglavljima pristupnih pregovora ( a za koja kaže saborski zastupnik D. Lesar da ni njemu nisu poznata !!! ), pa temeljem tih saznanja, kao i informacija o kretanjima i događanjima u drugim zemljama nakon što su već pristupile EU, odlučiti isključivo svojom glavom, a ne automatskim prihvaćanjem rješenja koje nam uporno i krajnje neargumentirano nameću političari i njima podređeni mas-mediji.

Građani Norveške već su dva puta na referendumima o pristupanju EU odgovorili da to ne žele, sada je tamo zainteresiranih za EU oko 20 %. I ljudi normalno žive u takvoj svojoj državi, koja trguje i surađuje s drugim državama, isto poput EU kompatibilne Švicarske – niti jedna niti druga nije propala živeći u " izolaciji ". Čudno je samo to što ih svako malo pitaju jedno te isto na referendumu, valjda misle da su ljudi mutavi ??? Nije mi poznato jesu li norveški političari prije tih referenduma odlučili obaviti pristupne pregovore ili ne ( što je još jedan nonsens u našem slučaju, ukoliko nije namjerna manipulativna sugestija biračima, tj. politika svršenog čina ), no ta politikantska manipulacija u našem slučaju ne može biti nikakav razlog, obaveza ili inhibicija da svatko od nas ne glasuje onako kako osobno i autonomno, krajnje svojeglavo misli da je ispravno.

AD. 18.02.2011. A ako ne bude referenduma, dame i gospodo, onda neće biti niti Vlade, niti Sabora koji bi o tome odlučivali umjesto nas !




- 01:59 - Komentari (63) - Isprintaj - Zasebno

10.02.2011., četvrtak

Manipulacije putem televizije


Izabrao : Transformacija Svijesti

Autor : Dick Sutphen ( www.freedomdomaim.com )



Što više kroz današnja napredna tehnološka istraživanja saznajemo o tome kako ljudska bića funkcioniraju, više učimo kontrolirati ljudska bića. A ono što me vjerojatno najviše plaši, je to što je medij za ovladavanje već prisutan!

Televizori u vašoj dnevnoj i spavaćoj sobi čine mnogo više od toga da vas zabavljaju.Prije nego što nastavim, dopustite da istaknem nešto drugo o jednom izmijenjenom stanju svijesti. Kad uđete u izmjenjeno stanje, prebacujete se u desnu polutku mozga , što pak dovodi do unutarnjeg oslobađanja opijata samog tijela: enkefalina i beta-endorfina, kemijskih tvari gotovo identičkih opijumu. Drugim riječima, to stvara dobar osjećaj, želite se vratiti po još.

Nedavni testovi istraživača Herbarta Krugmana pokazali su da je , dok su osobe gledale televiziju, aktivnost desnog dijela mozga prevladala nad aktivnošću lijevog dijela mozga u odnosu na dva naprema jedan. Jednostavnije rečeno - gledatelji su bili u izmjenjenom stanju svijesti, u transu, veći dio vremena.Dobivali su svoju fiks beta-endorfina.

Kako bi mjerio raspon pažnje, psihofiziolog Thomas Mulholland priključio je mlade gledatelje na EEG uređaj koji je bio spojen tako da isključi televizor svaki put kad bi mozgovi djece stvarali pretežno alfa valove. Iako su djeci govorili da se koncetriraju, svega ih je nekoliko moglo držati televizor upaljenim duže od 30 sekundi! Većina gledatelja već je hipnotizirana. Produbiti trans je lako. Jedan jenostavan način je staviti jednu praznu, crnu sliku na 32 slike u filmu koji se prikazuje. To stvara ritam od 45 otkucaja u minuti koji zapaža samo podsvjesni um, što je idealan ritam za izazivanje duboke hipnoze. Reklame ili sugestije prikazane nakon takve emisije, koja izaziva alfa stanje, imaju mnogo veću vjerojatnost da će ih gledatelji prihvatiti.

Visok postotak gledatelja koji imaju sposobnost mjesečarske dubine lako bi mogao prihvatiti te sugestije kao naredbe, sve dok te naredbe ne traže od gledatelja da učini nešto što je u suprotnosti s njegovog moralom, religijom ili samoodržavanjem.

Medij za ovladavanje je tu.

Do dobi od 16 godina, djeca provedu 10.000 do 15.000 sati gledajući televiziju, više vremena nego što provedu u školi. U prosječnom domu televizor je upaljen šest sati i 44 min. dnevno, što je povećanje od devet minuta u odnosu na prošlu godinu i trostruko više od prosječnog rasta tijekom 1970.-ih. Očigledno stvari ne idu nabolje. Ubrzano se krećemo prema svijetu alfa razine, vrlo lako moguće prema orvelovskom svijetu 1984. Krotki, staklastih očiju i pokorno slušajući zapovijedi.

Istraživački projekt Jacoba Jacobya, psihologa sa sveučilišta Purdue, pokazao je da je od 2.700 testiranih ljudi 90% pogrešno razumjelo čak i tako jednostavan materijal kao što su reklame i serija Barnaby Jones. Samo nekoliko minuta nakon gledanja, tipičan gledatelj pogrešno bi odgovorio na 23 do 36 posto pitanja o onome što je gledao. Naravno da je tako, ulazili su i izlazili iz transa. Uđete li u duboki trans mora vam se narediti da zapamtite, inače automatski zaboravite.

Dotakao sam samo vrh ledenog brijega. Kada počnete kombinirati subliminalne poruke unutar glazbe, subliminalne slike proecirane na ekran, hipnotički stvorene vizualne efekte, dugotrajne glazbene ritmove u tempu koji izaziva trans - postižete izvanredno djelotvorno pranje mozga. Sa svakim satom koji provedete gledajući televiziju postajete sve uvjetovaniji. A ako ste mislili da postoje zakoni protiv bilo koje od tih stvari, u krivu ste. Ne postoje! Mnogo je moćnih ljudi kojima očito odgovara da stvari budu upravo takve kakve jesu. Možda imaju neke planove?

Istaknuti i nezavisni autor Jordan Maxwell, koji je razotkrio jedne od največih prevara u povjesti čovječanstva, kaže:

Jedan od najvažnijih simbola u njihovu sustavu je magični štapić koji izgleda poput čarobnog štapića čarobnjaka Merlina. Možemo to usporediti sa štapićem dirigenta u orkestru gdje svi moraju pratiti ritam svog gospodara. Moćnici upravljaju s vama, što znaći da vi plešete po njihovoj glazbi. Čarobni drveni štapić uvijek se izrađuje od svetog stabla. Simbolički to znači da se izrađuje u Hollywoodu (svetoj šumi) . Hollywood, središte filmske industrije, služi kao druidska baza. Simboli, riječi, terminin i priče dizajnirani su upravo na taj način. Cijeli filmski sustav proizvodi priče o kojima razmišljate. Ljudi nakon gledanja filma razmišljaju o reakcijama glumaca. Takvo ponašanje odjednom postaje uobičajeno u stvarnim situacijama. Međuljudski odnosi narušeni su upravo zbog Hollywooda, odakle dolazi mnoštvo besmislica, nasilja, seksa i droge. Ljudi jednostavno više ne znaju kako se treba ponašati. Izgubili su svoju čovječnost.

Ljudi, probudite se! Naši životi su kopije likova iz filmova i serija, televizija nam određuje kako da se ponašamo, reagiramo, što da mislimo, kako da se oblačimo, čime da se bavimo, što da studiramo . . .
Probudite se! Ili jednostavno ugasite TV .

Vezani sadržaji :

http://metro-portal.hr/iluminati-u-glazbi-skrivene-poruke-rihanne-lady-gage-jay-zja/54089

Krešimir Mišak : Korporatisti i Gruntovčani




- 23:21 - Komentari (89) - Isprintaj - Zasebno

07.02.2011., ponedjeljak

Svijest i obrazovanje


"Our people were meant to be living gods, warrior-poets who roamed the stars bringing civilization, not cowards and bullies who pray on the weak and kill each other for sport. I never imagined they'd prove themselves so inferior. I didn't betray our people - they betrayed themselves." - Gaheris Rhade


Izbor i osvrt : catwoman




Osnovna novost u novoj politici upravo jest uočavanje neophodnosti razvoja - širenja - podizanja čovjekove svijesti / svjesnosti da bi se istinski dogodio bitno pozitivan pomak u ljudskom društvu, te održao takav njegov pozitivan razvojni smjer.

U emisiji je posebno naglašeno područje obrazovanja, koje i jest glavno mjesto mogućnosti takvog djelovanja na skladan i cjelovit razvoj svekolikog čovjekovog mentalnog, emotivnog i duhovnog potencijala – mjesto, iz kojeg dalje izviru i granaju se raznolike i brojne pozitivne promjene u sve ostale dijelove / aspekte čovjekovog života i ljudskog društva.

Jedino od čega bih se ogradila jest nešto rečeno na kraju emisije: smiješno naivna konstatacija / paralela s ujedinjavanjem europskih država u EU i poljem univerzalne svijesti - onaj "genijalni" argument putovnice cerek, na koji je nedavno i @ sagittariusclassic upozoravao. Činjenica jest da ljudi koji puno meditiraju i ufurani su u svoj " svijet " nemaju vremena kritički razmišljati i o svijetu koji dijele s drugim ljudima, pa ih se lako prevesla kojekakvim podvalama, ako i samo malo mirišu na neki idealizam.

Vezani sadržaji :

Transcendentalna meditacija ( TM )

Tehnologija razvoja svijesti za stvaranje mira u svijetu

Rezultati znanstvenih istraživanja u vezi funkcionalnosti skladotvornih skupina meditanata

- 17:06 - Komentari (37) - Isprintaj - Zasebno

03.02.2011., četvrtak

Spasimo naše šume, vode i tlo !


Prenosi : catwoman

Riječ je o akciji Hrvatskih laburista na nacionalnoj razini, koja će se odvijati od 1. veljače do okvirno 20. veljače u svim gradovima i općinama u Republici Hrvatskoj.
Cilj akcije je omogućiti građanima da na organizirani način pošalju jasnu poruku Vladi Republike Hrvatske i zatraže njezinu ostavku.

Ovdje možete pronaći popis mjesta i naznake vremena kada će u kojem gradu članovi Laburista ili građani-volonteri prikupljati potpise na dotično pismo, a možete preuzeti i tekst pisma u pdf.formatu :

http://www.laburisti.com/modules/news/article.php?storyid=429

Isprintana, potpisana i prikupljena pisma možete poslati na adresu :Hrvatski laburisti - Stranka rada, Ilica 108, 10000 Zagreb.

Tako prikupljena pisma biti će uručena Vladi zajedno sa svim pismima potpisanim po gradskim puktovima, sve evidentirano kamerama,
pa je ta varijanta ujedno efektnija i jeftinija od izravnog slanja pisma Vladi s povratnicom ( što je, naravno, takođe moguće ukoliko to želite ).


Obrazloženje:

"Gospodarski smo suverenitet izgubili kada smo uništili industriju, a tržište široke potrošnje prepustili stranim trgovačkim lancima.
Financijski smo suverenitet izgubili rasprodajom banaka, koje smo na teret naroda prije toga sanirali.
Energetski suverenitet smo izgubili prodajom dijela INE i predajom upravljačkih prava strancima.
Monetarni suverenitet gubimo deviznom kaluzulom.
Rasprodajom po najavi savjetnika premijerke gubimo ono malo suvereniteta kojeg nam je ostalo.

Upozoravamo građane RH, upozoravamo političare, upozoravamo nevladine organizacije, upozoravamo sve one kojima je na srcu dobrobit Hrvatske u službi njezinih žitelja, da im prijeti ne samo sakaćenje suvereniteta - već totalna rasprodaja svega te potpuni gubitak privrednog a onda i – dakako – političkog suvereniteta.

Nakon što se rasprodaju HEP, Hrvatske šume, Hrvatske vode, Hrvatske ceste, uz rasprodane banke, telekomunikacije i medije, zaboravite na radnička prava, zaboravite na političke slobode i demokraciju.
Tko će profitirati? U konačnici strane banke, investicijski fondovi i tajkuni te, dakako, politika koja im služi."

( iz teksta Dragutina Lesara "Rasprodaja suvereniteta Hrvatske",
http://drlesar.bloger.hr/post/rasprodaja-suvereniteta-hrvatske/6338552.aspx )


Gorenavedeni tekst primila sam kao proslijeđenu poruku, pa ju ovim putem dajemo na uvid onim čitateljima čijim e-adresama ne raspolažemo.

Zašto je bitno putem internet medija podržati ovu akciju, objašnjava nam


Laburist :

U velikoj smo medijskoj blokadi. Jedino je Novi list objavio reportažu s jednog našeg punkta, ostali ništa. Diktatura korporacija, ja to tako zovem. Hrvatska je podijeljena dogovorom; Zagreb SDP-u, ostatak zemlje HDZ-u - i svi zadovoljni. Razlika je samo u bombardiranju građana opredjeljenjima za ili protiv abortusa, za ili protiv Thompsona, za crvene ili crne, vjernike ili nevjernike - a od svega toga SE NE ŽIVI.

Jučer je na Savskom mostu prolazio policajac, pozvao sam ga da potpiše pismo, a on se gorko nasmijao: "Nemrem dečki, znate da nemrem..."

Nije tu samo apatija i nezainteresiranost, nego i strah. Ljudi se boje, a to podsjeća na ona najgora vremena. Ništa se zapravo nije promijenilo, osim ambalaže. Sadržaj još uvijek smrdi. Do neba.


- 19:08 - Komentari (34) - Isprintaj - Zasebno

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            

Veljača 2016 (1)
Lipanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (2)
Siječanj 2015 (1)
Studeni 2014 (3)
Rujan 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Siječanj 2014 (1)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (1)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Travanj 2013 (6)
Ožujak 2013 (1)
Veljača 2013 (1)
Siječanj 2013 (2)
Prosinac 2012 (3)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (1)
Srpanj 2012 (3)
Lipanj 2012 (3)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Ožujak 2012 (2)
Veljača 2012 (7)
Siječanj 2012 (15)
Prosinac 2011 (6)
Studeni 2011 (5)
Listopad 2011 (2)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (5)
Srpanj 2011 (6)
Lipanj 2011 (9)
Svibanj 2011 (6)
Travanj 2011 (8)
Ožujak 2011 (10)
Veljača 2011 (6)
Siječanj 2011 (5)
Prosinac 2010 (5)
Studeni 2010 (1)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (5)
Kolovoz 2010 (4)
Srpanj 2010 (6)
Lipanj 2010 (6)
Svibanj 2010 (3)

Opis bloga

Linkovi

Narode probudi se!

Tekstovi