Nova Politika

25.02.2011., petak

Poziv na prosvjed, egipatska "revolucija" i jedna malo luckasta priča

Jedna malo luckasta priča

Piše : Semper Contra

Aerodrom

Otkako su počeli nemiri i krvoprolića, a na pomolu su i revolucije u zemljama sjeverne Afrike i Arapskog poluotoka, stalno se pitam: „Kako je moguća takva sinkronizacija tih događaja? Mora da netko iza zastora vuče konce.“
Naravno odmah sam pomislio na aktere teorije zavjere i to opet naravno one koji vladaju zapadnom hemisferom zemaljske kugle. A onda sam jučer pročitao tekst Denisa Kuljiša u „J.L.“ pod naslovom „Dragi putnici, vežite pojaseve, slijećemo u Potemkinovo selo!“, pa mi je na um pala „luckasta“ misao.

Tekst se odnosi na oportunost izgradnje Zagrebačkog aerodroma u svjetlu najnovijih događanja koji će sigurno izazvati drastičan pad avio prijevoza. Autor se pita je li mudro uložiti 200 milijuna eura (bez popratne infrastrukture) u vrijeme kad je vrlo upitno da li će se moći u kratkom vremenu udvostručiti promet sa sadašnjih 2 miliona na 5 miliona putnika koliko bi bilo rentabilno za tu veličinu aerodroma. No osim ovog, na što ću se još vratiti, na početku članka pažnju su mi privukle ove rečenice:

„Tko je mogao predvidjeti revoluciju u Libiji koja će neminovno ugroziti hrvatsku opskrbu plinom? Nitko, ali je bilo potpuno nelogično zamijeniti dugogodišnji sigurni izvor - ruski plin - ugovorom s talijanskim isporučiteljom, trgovačkim posrednikom koji plin slučajno dobiva iz Libije i Alžira, zemalja gdje se prilike još dugo neće stabilizirati. Jedini talijanski stabilni izvor naš je vlastiti plin koji se na Jadranu crpi po cijeni, neusporedivo nižoj od tržišne, po kojoj otplaćujemo istražne i eksploatacijske troškove zajedničkih postrojenja što ih je financirala talijanska korporacija.“

Lonac „malog od kužine“

Pročitavši to odlučio sam se igrati „malog od kužine“.
U poveći lonac stavio sam citirane rečenice izrezane na poveće komade. Tome sam dodao razgovor koji je jučer u „Paralelama“ voditeljica Morana Kasapović vodila s dr Branimir Molakom, stručnjakom za energente koji je iznio najnovije planove da se Europa preko Italije i Španjolske čvršće poveže s libijskim i alžirskim izvorima plina, a s istoka s izvorima u Kazahstanu. Točnije podvodnim nalazištima u Kaspijskom jezeru. Nakon kratkog miješanja dodao sam sitno isjeckane nemire u arapskim zemljama gdje se nalaze najveća nalazišta nafte. Ovako dobivenu mješavinu prelio sam umakom napravljenim od povećane potražnje fosilnih goriva od strane tri naglo rastućih zemalja (B.I.K.) i na kraju sve posipao prstohvatom mješavine egzotičnog začina „izvori nafte i plina ispod Arktika“. Sve sam to pustio krčkati na laganoj vatri sat vremena. Kad je sve bilo gotovo skinuo sam lonac s vatre i pustio da se malo „smiri“. Pošto se sadržaj dovoljno ohladio da ga mogu kušati zahvatio sam malo iz lonca i osjetio okus kojoj bi autor mogla biti - Rusija.
Skuhao sam pravi „ruski lonac“!

Zašto?

Pa mislim da je to dosta razvidno. Europa se prošlih nekoliko godina opekla ruskim plinom ali tako što je dobila smrzotine kad ga nije bilo. Posljedično se počela okretati prema drugim izvorima, a najbliži izvori su upravo u zemljama sjeverne Afrike i Kazahstanu. Ovaj potonji izvor doduše ne bi trebao biti meta ruske „zavjere“ jer će plin ići preko ruskog teritorija pa će se tu naći nešto novaca za račun tranzita. A po potrebi, ucjene radi, lako će, pa makar i naknadno, ugraditi specijalne ventile daljinski upravljane iz Moskve.

A da bi se otežala dobava iz Afrike treba tamo malo prodrmati režime i to naravno koristeći prokušanu zapadnjačku mantru „demokracija i ljudska prava“. Pri tome se više ne moraju slati eksperti za dizanje pobune. Dovoljne su internetske društvene mreže. Kako se to radi znate vi bolje od mene (usput: razlog što naši „facebook“ prosvjedi nemaju velikog odjeka je dokaz da u njima nema internacionalne „zavjere“)! Nastala situacija malo će ohladiti Europu da investira na tu stranu jer se pokazuje da je to još trusnije područje od rusko-ukrajinskog. Europa bi se opet mogla malo „prišmajhlati“ ruskom medvjedu!

A što se pak tiče arapskih zemalja i nafte, nije zgorega i tu pripremiti teren, učiniti ga nestabilnim kako bi cijena nafte porasla toliko da se onda isplati naftu (pa i plin) vaditi u području Arktika. Gdje je Rusija već ostavila svoje govance, pardon zabola zastavu na dnu mora ispod ledenog pokrova. Prokušana je to metoda iz sedamdesetih kad je nagli porast cijene nafte vađenje nafte iz podmorja naftnim platformama učinio profitabilnim (na čemu Norveška bazira svoj standard?).

A gdje smo mi tu?

Ako se taj scenarij obistini putovanja prijevoznim sredstvima što troše naftne derivate kad-tad će postati luksuz. Mi to naravno ne vidimo ili ne želimo vidjeti. Točnije ne mi, nego naše glavonje.

Sagradili smo (država našim novcem) autoputeve koji su koliko toliko rentabilni samo u jeku turističke sezone. Pa bi ih sada rado dali u koncesiju usput osiguravajući svjež novac za javnu potrošnju. S time što će koncesionar, radi što bržeg vraćanja uloženog cijenu cestarine najmanje udvostručiti, „mi nebumo razbijali glavu“. Tome se spremaju dodati Pelješki most. Pitanje je samo što tu preteže: politika ili ekonomija. Po mojem i jedno i drugo je na klimavim nogama.

Iskeširat ćemo 200 miliona eura (u konačnosti 400 miliona jer će se za to naravno uzeti kredit po „povoljnim kamatama“) za Zagrebački aerodrom koji će biti „najljepši u ovom dijelu Europe“ ali je pitanje koliko će biti rentabilan. Možebitno samo tijekom turističke sezone. Ako? Da je tome tako potvrđuje činjenica da dubrovački aerodrom ima veći promet i veći rast od zagrebačkog i ostalih šest-sedam međunarodnih aerodroma koliko ih Hrvatska ima.

Zaključak, sažetak, rezime

Ako se, ne daj bože, ovaj moj ludi scenarij i obistini po aerodromskim pistama će niknuti trava pa će na njih „slijetati“ stada ovaca na ispašu. Autoputevi će vjerojatno ostati u funkciji. Po njima će se kretati krda ovaca od jedne ispaše do druge tako da trava neće stići izrasti.
A naša Jaca će biti sva sretna kako je ona točno dugoročno isplanirala da nam treba puno – pastira.
EGIPATSKA "REVOLUCIJA" – manipulacija opravdanim buntom


Prenosi : Transformacija Svijesti

Piše: David IckeZlatno pravilo broj jedan: za razumijevanje pravila iluminatske igre - nikada ništa nije crno i bijelo. Istina uvijek leži u jednoj od nijansi sive.
Zlatno pravilo broj dva: prirodu i ciljeve neke "revolucije" možete procijeniti tek kada vidite tko će njome doći na vlast.Ne radi se o stranama, to jest o pozitivcima i negativcima s jasno naznačenim crtama razdavajanja; niti o borcima za slobodu koji se bore protiv neprijatelja naroda gdje je kristalno jasno što je što i tko je tko. Je li velik broj Egipćana izašao na ulice zbog iskrenog suprotstavljanja i ogorčenosti naspram kužnog režima predsjednika Muhameda Hosnija Mubaraka? Da, naravno, što je i razumljivo. No, je li sve kako se čini da jest? Ne, nije.
Motivacija koja stoji iza neke pobune ili revolucije radi svrgavanja nekog vođe možemo prepoznati tek kada saznamo tko će ga i što zamijeniti. Daleko smo još od takvih spoznaja u svezi Egipta, ali postaje sve jasnije kamo bi sve to, prema nečijim zamislima, trebalo voditi.


Modus operandi ljudi iz sjene

Da bismo mogli prosuditi pravu narav bilo koje revolucije moramo poznavati sile koje djeluju iz sjene, kao i njihove ciljeve, uz metode postizanja istih. Ovih bismo dana trebali, više od bilo čega, proučavati modus operandi (načina djelovanja) isturenog čovjeka rotšildskih cionista, milijardera i financijera – Georgea Sorosa.
Na svojoj web stranici Soros sebe opisuje kai "istaknuti međunarodni pobornik demokratskoh ideja i ciljeva već više od 30 godina .... Njegova filantropska organizacija Zaklade Otvorenog društva podupire demokraciju i ljudska prava u preko 70 zemalja." Hm, kako da se izrazim? Mmmmm... istina je ipak ponešto drugačija. U skladu s orwelovskom tehnikom organizacijama se dodjeljuje naziv koji daju privid da one predstavljaju jednu stvar iako zapravo nastoje postizati suprotno.

Zaklade Otvorenog Društva Georgea Sorosa odličan su primjer budući da potiču i manipuliraju onime što izgleda poput "narodnih revolucija" s ciljem postizanja režima u službi interesa globalne klike koju Soros tako očigledno predstavlja. Mreža otvorenih društva ovog potrčka dinastije Rothschild i Mossada, a uz to i financijera Baracka Obame, poznata je po planiranji i provedbi "obojenih revolucija" u istočnoj europi poput one u Gruziji i Ukrajini.
On je također bio upleten, zajedno s ljudima kao što su suosnivači Trilateralne komisije bigniew u ustanke drugih naroda, poput "baršunaste" revolucije u republici Češkoj i "tulipanske" revolucije u Kirgistanu. Isto su pokušali u Iranu poslije zadnjih predsjedničkih izbora 2009., ali u tome nisu dokraja uspjeli. Razabiremo li i tu Egipatske nijanse?

Ovo je narančasta revolucija u Ukrajini 2004., s ciljem svrgnuća novoustaličnog predsjednika Viktora Janukovića nakon navodno namještenih izbora. Tko je Ukrajinski predsjednik danas? Viktor Januković. Neš ti revolucije. Godinu dana ranije imali smo "ružičastu revoluciju" u bivšoj sovjetskoj republici Gruziji, i opet u Sorosovoj produkciji. Na kraju, a to traje i danas, čovjek koji je postao predsjednik bio je Sorosev/Brzezinkijev klon Mihail Saakašvili. On je zamijenio Edvarda nakon "narodnog ustanka".Saakašvilija su drugi pripremali i obučavali za namijenjenu mu ulogu. Soroseva ustanova Otvoreno društvo obučavala je i financirala gruzijske studente u umijeću masovnih prosvjeda te je davala financijska sredstva oporbenoj TV postaji koja je pokrenula demostracije. Zaza Gačečiladze, glavni urednik gruzijskog lista na engleskom jeziku kaže: "Ovo je vlada općeprihvaćeno mišljenje da je g. Soros osoba koja je splanirala svrgavanje Ševardnadzea,"


Veliki Izrael

I tako danas dolazimo do zbivanja na Srednjem istoku. Prvo smo imali pobunu u Tunisu, kojom se nakon 23 godine vladavine htjelo maknuti s vlasti diktatora Zinea El Abidinea. Daleko mu lijepa kuća, is svim drugim diktatorima i tiranaijama u sjevernoj Africi i na Srednjem istoku, ali o kakvoj se igri radi, vidjet ćemo tek kada saznamo tko će ga naposljetku zamijeniti. Narodu Tunisa i šireg arapskog svijet dogrdile su korupcija, vrtoglave cijene osnovnih životnih namirnica, nezaposlenost, siromaštvo i gušenje slobode izražavanja. Njihova je pobuna sasvim razumljiva i odavno očekivana. No, upravo je zato važno dobro se upoznati s načinom na koji se svijetom upravlja i manipulira te s kakvim ciljem. Bez toga su ljudi, ne samo ljudi koji prosvjeduju, male nejake bebe.
Treba istaknuti nekoliko činjenica:

• Illuminatske, cionističke mreže održavale su te arapske tirane na vlasti pomoču političke, financijske i vojne podrške tijekom više desetljeća, između ostalog i preko svojih prvobitnih veza, Britanije i Sjedinjenih Država.
• Iste te mreže odgovorne su za svjetski ekonomski kolaps putem djelovanja njihovog bankarskog kartela koji je dramatično pogoršao razine siromaštva , nezaposlenosti i oskudice. Oni su također odgovorni za umjetno izazvane skokove cijena nafte i hrane čija je
svrha daljnje iscrpljivanje ljudi.
• Davno sam još u glavnim crtama izložio rothschildsko-iluminatsko-cionistički plan za izazivanje nereda kaosa i previranje u arapskim zemljama kako bi se potaknulo nasilje i podjele u skladu s ciljevima države Izrael, koju posjeduju Rothschildi.


Veliki stisak

Ta drama na svom nišanu ima trenutne režime, između ostalih, u Egiptu, Libanonu, Siriji, Jemenu, Alžiru, Libiji, Jordanu, Maroku, Saudiskoj Arabiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Omanu, Kuvajtu i naravno, Iranu.

Njihov je plan da stvore domino efekt nemira , previranja i građanskog rata kako bi zavadili narode i zavladali Arapskim Srednjim Istokom u korist izraela i šireg cilja, globalne tiranije. Hoće li u tome uspjeti, ostaje za vidjeti. U planu je da značajnija posljedica toga bude "naftna kriza" koja će cijenu nafte, a time i svega ostalog, podiću u stratosferu. To je onaj veliki stisak o kojem govorim i pišem a koji je otpočeo u rujnu 2008. financijskim slomom i saniranjem banaka. Time su vlade (narodi) bačeni u neviđene ponore kolektivnog duga. Veliki stisak, koji uključuje povećanje poreza, smanjivanje socijalnih naknada, visoku nezaposlenost i eksploziju cijena osnovnih potrepština kao što su hrana i energenti, osmišljen je kao korak ka bacanju ljudske rase na koljena da bi , nakon toga, rodšilska klika istupila kao "spasitelj" uz potpuni preustroj upravljanja ekonomije i društvene organizacije svijeta.

U samim pisanim dokumentima spomenute klike također se govori o Trećem svjetskom ratu kojim bi se dovršio prijelaz ka jedinstvenoj svjetskoj vladi poduprtoj jedinstvenom svjetskom vojskom. A gdje bi prema njihovom planu, rat trebao započeti? U Izraelu i srednjem istoku.

Junak američkih slobodnih zidara, Albert Pike, navodno je u 19. stoljeću detaljno opisao okolnost nastajanja tri svjetska rata, koji su bili planirani za pretvaranje svijeta u jednu centralističku tiraniju. Smatra se da je Pike, suvereni veliki zapovjednik Škodskog obreda slobodnog zidrastva i jedan od najznačajnijih iluminatskih operativaca, 1871. godine napisao pismo zloglasnom iluminatskom Giuseppeu Mazziniju u kojem daje glavne obrise tri svjetska rata koja će dovesti do vladanja svijetom. U prvom svjetskom ratu bit će svrgnuti ruski carevi nakon sukoba između britanskog i njemačkog carstva. Drugi će dovesti do takvog jačanja političkog cionizma da će omogućiti uspostave suverene države Izrael u Palestini. Evo što je Pike navodno rekao o trećem svjetskom ratu:

Treći svjetski rat mora se potpiriti iskorištavanjem razlika izazvanih "posredništvom illuminata" između političkih cionista i vođa islamskog svijeta. Taj se rat mora voditi na takav način da se islam i politički cionizam međusobno unište. U međuvremenu će druge nacije, još jednom podijeljene oko tog pitanja, biti primorane boriti se do točke posvemašne fizičke, moralne, duhovne, i ekonomske iscrpljenosti...
..pustit ćemo s lanca nihiliste i ateiste i izazvati silnu društvenu kataklizmu koja će u svoj svojoj strahoti nacijama jasno pokazati učinak posvemašnjeg ateizma, izvora divljaštva i naj krvavijih nereda. Potom će građani širom svijeta, nastojeći se obraniti od svjetske manjine koju predstavljaju revolucionari, iskorijeniti te razarače civilizacije, a monoštvo će biti razočarano kršćanstvom, čiji će deistički duh od toga trenutka biti bez kompasa ili pravoga smijera, i bit će željno nekakvog ideala, no, ne znajući gdje da iskaže svoje štovanje, primit će iskonsko svijetlo preko univerzalnog očitovanja čiste doktrine Lucifera, iznesene konačno pred oči javnosti.
Sve će to proizaći iz šireg reakcionarnog pokreta nastalog nakon uništenja kršćanstva i ateizma, koji će istodobno biti i obuzdani i iskorijenjeni
.

Obratite pažnju na rečenicu: ...taj se rat mora voditi na takav način da se islam /muslimanski arapski svijet) i politički cionizam ( država Izrael) međusobno unište. Kao što stalno naglašavam, Rothschildi i illuminati nimalo ne mare za Izrael i njegov narod, njima su oni tek puko sredstvo za postizanje cilja, svjetske prevlasti.
POZIV NA PROSVJED " STOP PROGONU HRVATSKIH BRANITELJA "


Dragi članovi i simpatizeri,

povodom subotnjeg prosvjeda, dogovor je da se članovi i simpatizeri udruge Volim Hrvatsku okupe u 12 sati kod sata na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, i tako zajednički iskažemo podršku prosvjedu "Stop progonu hrvatskih branitelja", koji su već podržali brojne braniteljske i građanske udruge. Tom prigodom će se moći nabaviti bedž udruge Volim Hrvatsku (po cijeni od 10kn).

Pozivamo sve da se priključe te na miran i dostojanstven način izraze potporu braniteljima i neslaganje s načinom na koji se danas upravlja Hrvatskom. Iako je povod okupljanja davanje podrške onima koji su u zalog Hrvatske budućnosti bili spremni dati najviše što su imali, vlastite živote, protest ima daleko šire značenje.

Hrvatska je lošom politikom SVIH PARLAMENTARNIH stranaka dovedena do ruba samo opstojnosti, a namjera im je politikom služenja svojim financijskim mecenama odreći se krvlju izborenog i ustavom zajamčenog suvereniteta. Saborski zastupnici imaju mandate da nas zastupaju, a ne da vladaju nama. Nitko im nikada nije dao ovlasti da potpisuju ugovore koji pogoduju stranim zemljama, a štete Hrvatskoj. Sadržaje potpisanih ugovora kriju, a tek povremeno u javnost izlaze posljedice onoga što su u tajnosti potpisali, a kasnije ugradili u zakone i Ustav republike Hrvatske.

Upravo zemlje današnje EU imale su ogroman negativan utjecaj na tijek Domovinskog rata. Neprimjereno je vidjeti premijerku kako se u ime Hrvatske zahvaljuje ispod zastave EU upravo onim zemljama koje su proglasile tromjesečni moratorij na priznavanje Hrvatske. Samostalnost Republike Hrvatske izglasana je 25. lipnja 1991., da bi priznanje stiglo tek 15.siječnja 1992. Moratorij je osim kroz zabranu kupovine oružja imao ogroman utjecaj na tijek Domovinskog rata, a danas smo svjedoci posljedice na procese koje pokreće Srbija, a EU svojim zakonodavstvom i pritiscima daje potporu.

Uvjereni smo da ćemo u subotu na Trgu bana Josipa Jelačića svjedočiti zajedništvu svih građana Republike Hrvatske, sjedinjenih u želji za promjenom. Očekujemo odaziv na mirni prosvjed svih društveno svjesnih pojedinaca i grupa, bez obzira na stranačka i politička opredjeljenja. Članovi i simpatizeri udruge Volim Hrvatsku - NE U EU opet će biti na mjestu na kojem se odlučuje o budućnosti Hrvatske.

Volim Hrvatsku, Tkalčićeva 33, Zagreb
01 5615 401, 091 9733 960
Radno vrijeme: četvrtkom 18-20h
jako@volim-hrvatsku.hr ,
www.volim-hrvatsku.hr


- 13:05 - Komentari (168) - Isprintaj - Zasebno

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            

Veljača 2016 (1)
Lipanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (2)
Siječanj 2015 (1)
Studeni 2014 (3)
Rujan 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Siječanj 2014 (1)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (1)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Travanj 2013 (6)
Ožujak 2013 (1)
Veljača 2013 (1)
Siječanj 2013 (2)
Prosinac 2012 (3)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (1)
Srpanj 2012 (3)
Lipanj 2012 (3)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Ožujak 2012 (2)
Veljača 2012 (7)
Siječanj 2012 (15)
Prosinac 2011 (6)
Studeni 2011 (5)
Listopad 2011 (2)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (5)
Srpanj 2011 (6)
Lipanj 2011 (9)
Svibanj 2011 (6)
Travanj 2011 (8)
Ožujak 2011 (10)
Veljača 2011 (6)
Siječanj 2011 (5)
Prosinac 2010 (5)
Studeni 2010 (1)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (5)
Kolovoz 2010 (4)
Srpanj 2010 (6)
Lipanj 2010 (6)
Svibanj 2010 (3)

Opis bloga

Linkovi

Narode probudi se!

Tekstovi

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se