NK LEGE OSIJEK

nedjelja, 30.09.2012.

SJAJAN VETERANSKI VIKEND U SiB


Nakon kratkih konzultacija Uprave NK LEGE još u srpnju 2012. godine odlučeno je kako će mo ove godine napraviti "trokut turnir" u našim Mecama na igralištu HNK Radnički. Datum održavanja presudio je Laki, frontman tamburaškog sastava Hrvatski sokol iz Osijeka. Naime, pitali smo ga kada je slobodan za svirku te definirali datum veteranskog turnira gdje je treće poluvrijeme najvažnije. Uz nas i naše Biličane odlučili smo pozvati i ekipu NK Romantičari iz Koprivnice. I nismo pogriješili. Sve je bilo savršeno osim rezultata za domaćine. Odnosno i to je bio dio plana sretan Ne bi bilo uredu da ih sve pobjedimo pa da nas izbjegavaju u budućim danima. Moram napomenuti kako su pravdu na našem turniru djelili vrhunski suci, naši prijatelji Željko Širić, Andrej Burilo i Domagoj Ljubičić koji su posao odradili bezgrešno, a svojim dolaskom razveselili sve nas i dali dodatni značaj našem turniru. Hvala im. A ovako, svi smo zadovoljni napustili teren i preselili se u susjedne prostorije mjesnog odbora Mece gdje smo do jutarnjih sati guštali u kulinarskim delicijama našeg majstora kuhinje Plante uz svirku definitivno najboljih Hrvatskih tamburaša TS Hrvatski sokol i druženju sa našim prijateljima iz Bilica i Koprivnice. Uistinu, veselimo se slijedećoj godini i novom turniru.
A da je tako uspješno organiziran zasluga je svih članova NK Lege koji su se potrudili i osigurali enormne količine domaće hrane (koju su pripremale naše majke, supruge i kćeri) kojom smo gostima prezentirali svoju Slavoniju i Baranju. Posebnu zahvalu moram uputiti našim najvrijednijim članovima, braći Hrvoju i Darku Ehmanu koji su fizički iznjeli najveći teret ove zabave. Bezgrešno. Hvala momci. Računamo na Vas i u slijedećim akcijama uz pomoć svih nas ostalih. Uostalom, budućnost LEGA ionako ostaje na Hrvojevoj grbi.
Što se samog turnira tiče, pomalo neočekivan pobjednik je ekipa "Bilice" koji su vođeni mudrom taktikom stratega Zdenka Mikulandre, pouzdanim zapovjednikom obrane golmanom Kikom Grandešom te vrhunskim golgeterom Josipom Ćaletom Carom ali uz potporu svih gledatelja koje su Biličani osvojili na prvi pogled, bez većih stresova upisali su se u povijest NK LEGA kao pobjednik prvog trokut turnira. Iskrene čestitke. Inače svaka ekipa ostvarila je po jednu pobjedu a pobjednika je odlučila gol razlika.

Najbolji igrač: Stipe Begić NK ROMANTIČARI Koprivnica
Najbolji vratar: Miroslav Nevistić - Nevista NK LEGE Osijek
Najbolji strijelac: Josip Ćaleta Car NK BILICE Šibenik

Rezultati:
NK ROMANTIČARI - NK LEGE 0:1
NK BILICE - NK LEGE 3:1
NK ROMANTIČARI - NK BILICE 3:2

Ukupni poredak:
1. NK BILICE 3 (gr 5:3)
2. NK ROMANTIČARI 3 (gr 3:3)
3. NK LEGE 3 (gr 2:3)

Evo i fotki te pokoji video rofl

Turnir NK LEGE Osijek







30.09.2012. u 19:43 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 24.09.2012.

MECE: LEGE vs LUG 5 : 0 (2:0)


Inzistirao sam u nogometnom središtu da nam sve utakmice do kraja prvenstva sudi Ray Charles (vidi http://nklege.blog.hr/2012/09/1631022256/prica-o-ray-charlesu.html) kako bih dao priliku čovjeku da ispravi sve greške koje je napravio u rodnom mu Petlovcu. Naravno, ništa nisam prepustio slučaju. Još u njegovu dolasku na utakmicu divezantska trojka ga je pričekala na križanju kod Darđanske obilaznice sa Švajcarnicom. Kao pukla im guma, preprečili auto i ti folovi. Navukli su marsovke, izvukli ga van vozila i razbili ko onu prostu stvar iz ženskih gaća. Odjednom je iz suprotnog smijera naišao novi auto a Ray Charles koga su moji diverzanti namjerno pustili, zatrčao im se u susret. Prva diverzantska trojka sjela je u vozilo i dala petama vjetra pobjegavši prema stadionu u Mecama. Prvotni plan je bio da spale vozilo no kasnije smo se sjetili kako je to bezpotrebno jer Ray Charles od straha nije zapamtio ništa a i bio je udaljen od auta preko tri metra tako da nije mogao vidjeti koje je boje vozilo sa te udaljenosti. No vratimo se slijedu događaja. Ona trojica koja su "slučajno" naišli na incident brzo su stavili Raya u svoje vozilo dok je treći povezao Rayov auto. Objasnili su mu da ga vode u muriju u Dardu što je Ray s radošču prihvatio, još uvijek u šoku zbog pretrpljenih batina. No ne lezi vraže. I ta trojica su ustvari moji komandosi. Stali su malu, usku ulicu prije sjedišta murije i izvukli opet Raya van. I opet, šutke bez riječi ta dvojica ga prebiše bez riječi. Mučki. Treći je odvezao Rayov auto u Mece ispred stadiona. U to, odjednom pojaviše se nova dvojica u policijskim uniformama. Ustvari Ray je mislio da su to policijske uniforme ustvari bile su to uniforme DVD Darda koje su malo nagorene pri gašenju posljednjeg požara na Čiovu ovoga ljeta. I predložiše oni Rayu da ga odvezu u bolnicu kako bi ga zakrpali jer je već dosta krvario. Više nije vjerovao, rekao je da će ići sam.... Nisu "policajci" imali milosti. Rekao sam vam da su i ovi "policajci" ustvari moji igrači?
Strpaše oni tako Raya u auto i krenuše put KBC Osijek. No pri prolasku pored stadiona HNK Radnički Mece naglo im se pokvari auto i oni stadoše. A Ray Charles, ugledavši sve nas ispred stadiona zaleti nam se u zagrljaj kao čedo majci i počme plakati, sav ušokan. Prigrlišmo mi tako izgubljenog sina, vidajući mu rane rakijom ljutom, što iznutra što izvana i uvjerišmo ga kako je najbolje da nam odsudi utakmicu kada je već tu. Bunio se. Ne bi. Ranjen je. Sve ga boli. OK, rekoh mu. Želiš li da te ovi policajci odvedu u bolnicu. Razmišljao je malo.... vrtilo mu se valjda po glavi; što ako i oni stanu? Opet? A ne, nikako.... i reče mi: Sudit ću ! Izgledao je pomalo čudno. Kao da su ga bumbari izboli, izvitoperenih usta, otečenog oka, razbijenih naočala (ali nisam primjetio razliku sa naočalama ili bez njih) a malo je i šepao... No ono bitno. Utakmica je prošla bez ijednog spornog momenta. Raya smo poslije nahranili, platili mu kotizaciju za suđenje spakovali ga u auto i poslali u rodni mu Petlovac.
Zbog ovog incindenta potvrdili smo dogovor sa nogometnim središtem da nam sve utakmice do kraja sudi Ray Charles kako bi ga zaštitili od vandala i huligana. Trudit će mo se svim silama zaštititi ga.
Eto.
Inače Ilija je zabio dva komada a Brec je ugurao jedan sa 28 cm udaljenosti. No grašina je bila fantastično fenomenalna. Stvarno neznam šta čovjek radi tom grahu da je tako dobar. Počastili smo goste, počastili smo Ray Charlesa i bilo nam je baš lijepo. Krasano popodne ponedjeljkom.
No ono najvažnije tek slijedi. Ovaj vikend nam slijedi turnir u Mecama, mi kao organizatori i domaćini, Romantičari iz Koprivnice i Ribari sa Biličkog jezera. Vidjet će nas Tvrđa, Zmajevac, Vukovar... svirati će nam najbolji tamburaši - Hrvatski Sokoli, e da igrati će mo u Mecama. Ma ono, mrak.
Vidimo se u petak navečer.
P.S.
Jučer sam kod 3:0 za nas napustio teren jer mi je bilo dosta i dosadno. Moji dečki zabili su još dva gola a nitko mi nije rekao. I tako ja napisao da je 3:0 umjesto 5:0. Eto, ispravljam grašku. Usotalom, kao da je važno koliko je ako ja nisam u igri. rofl

SLOBODAN: NK "Polet"
Višnjevac : VNK "Višnjevac" NK "Hajduk" 4 : 0
Kneževo : NK "Belje" HNK "Bilje" 4 : 5
Kopačevo : NK "Ribar" HNK "Radnički" 8 : 0
Darda : NK "Darda" NK "Hajdin" 1 : 5
Ernestinovo : NK "Sloga" NK "Međimurec" 3 : 0
Luč : NK "Luč" NK "Klas" 1 : 1
Mirkovac : NK "Radnički" NK Retfala - Pampas :
Kn.Vinogradi : NK "Borac" NK "Mursa" 4 : 7
Osijek : NK "Lege" NK "Lug" 5 : 0
Bilje : NK "Tikveš" NK "Petlovac" 1 : 1

Tablica - ukupno nakon 5 kola

1. NK "Hajdin" 5 5 0 0 25 8 17 15
2. NK "Sloga" 5 4 1 0 14 4 10 13
3. NK "Lege" 5 3 1 1 21 14 7 10
4. HNK "Bilje" 5 3 1 1 10 7 3 10
5. NK "Darda" 4 3 0 1 16 12 4 9
6. NK "Tikveš" 5 2 2 1 12 9 3 8
7. NK "Luč" 5 2 2 1 6 6 0 8
8. NK "Mursa" 5 2 1 2 20 12 8 7
9. VNK "Višnjevac" 4 2 1 1 8 4 4 7
10. NK "Petlovac" 5 2 1 2 11 15 -4 7
11. NK "Ribar" 4 2 0 2 16 9 7 6
12. NK "Belje" 4 2 0 2 16 14 2 6
13. NK "Borac" 5 2 0 3 20 19 1 6
14. NK "Međimurec" 5 2 0 3 15 15 0 6
15. NK Retfala - Pampas 4 2 0 2 10 10 0 6
16. NK "Klas" 5 1 1 3 9 14 -5 4
17. NK "Hajduk" 5 1 1 3 9 14 -5 4
18. NK "Polet" 4 1 0 3 9 20 -11 3
19. NK "Radnički" 4 1 0 3 4 17 -13 3
20. NK "Lug" 5 0 1 4 6 17 -11 1
21. HNK "Radnički" 5 0 1 4 1 18 -17 1
22. NK "Dinamo" 0 0 0 0 0 0 0 0

Osijek : NK "Mursa" - NK "Lege" : Ponedjeljak 17:00

Oznake: nogomet, klopa, triler

24.09.2012. u 21:06 • 2 KomentaraPrint#

srijeda, 19.09.2012.

PRIČA O RAY CHARLES-u


Sada će neki pomisliti da cvilim, kukam ali situacija je potpuno obrnuta. Nakon početne nevjerice, koja je nastupila oko 70. minute i trajala nekih 20-tak minuta, nastupilo je čuđenje i smijeh. Zar je to moguće? Ali je...
Dakle bio je to događaj u Petlovcu. U goste im dolaze opasne na terenu ali dobroćudne van njega, LEGE iz Osijeka. Organizirana je noćna tekma u malenom ali super uređenom selu, vrtila su se dva janjca i dva prasca, neizbježna krumpir salata, karaoke natjecanje, a na tribinama se skupilo preko 200 gledatelja. Spektakl. Činjenica da će utakmicu suditi stanoviti MINDO koji je inače mještanin Petlovca nije nas zabrinjavala. No zabrinula me činjenica da čovjek ima dioptriju +8.00, da mu naočale imaju stakla debljine birtaške reklamne pepeljare i ono najgore, da je nogometni fan ali nikada nije igrao nogomet. Bojao sam se, i na kraju se pokazalo opravdanim. Čovjek nema osjećaj za igru ali ono, nimalo, baš ni malo. Oštećivao je domaćina, oštetićao je nas i sve to iz čistog neznanja. Katastrofa. Kod vodstva 2:1 za nas protivnik je masakrirao Brku u njihovom kazenom prostoru a Mindo se nije oglasio. Kaže nije vidio. Domaćini su mudro šutili, poneki se smijali ili hihotali a mi u nevjerici pitali ga Čovječe...? Tu nam je zaprijetio sa crvenim kartonima. Nismo to shvatili ozbiljno. Brzo smo se smirili jer je došlo poluvrijeme i dogovorili se da malo dodamo gas kako bi izbjegli neizvjesnost. I tako je i bilo već u 55. minuti Franjo je sa nekih 25 metara spakovao takvu golčinu, rijetko viđenu i na utakmicama znatno većeg ranga. 3:1 i mi lagano privodimo utakmicu kraju.
A onda su ukazao Rey Charles zvani Mindo iz Petlovca. U 72. minuti nakon kornera domaćina i intervencije našeg Neviste koji je izboksao loptu iz svog peterca, Mindo je svirao penal za domaćina. Nismo se bunili jer smo mislili da svira prekršaj na golmanu, ali zajebali smo se. Penal. Šok? Pa čovječe šta sviraš? Golman boksa loptu viši od svih... Kaže Mindo: Napravio je prekršaj! Nevista je zamračio: Ja u skoku nakon kornera u svojih 5 metara da napravim prekršaj pri boksanju lopte? A Mindo će: Ne, ne... Četvorka je napravio prekršaj! A četvorka nit or'o, nit kop'o... Katastrofa. Domaćini se smiju. Publika skandira Mindo majstore, Mindo majstore. I ajde da se strasti smire domaćini će pucati penal. Očekivali smo da će ga otpucati pored gola u znak fer playa, Nevista se nije ni pomakao sa crte. Ali domaćini su ipak zabili gol. Neka. Opet smo stisli i krenuli zabiti novi gol no u jednoj kontri na nekih 25 metara Darac je napravio benigan prekršaj a Mindo, ni pet ni šest nego izravni crveni. Publika na tribinama je u deliriju. MINDO majstore, doktore... sve se ori. Mi lagano gubimo živce. Domaćini izvode slobodnjak, mi ne popratimo odbijanac i primamo gol. Na stadionu ludnica. 3:3. 10 minuta do kraja.
Potom nakon neodsviranog evidentnog prekršaja za nas na sredini igrališta, osobno prilazim stanovitom Mindi i prigovaram mu za nedosuđeni prekršaj ali i za sve dosadašnje propuste, na što će Mindo reći da nije vidio prekršaj te hladno izvadit CRVENI karton i isključiti me. Šou. A samo sam mu, nakon osnovanog prigovora, u odlasku potiho dobacio da ga nabijem na onu stvar takog ćoravog. I ako mislite da je priči kraj, zeznuli ste se. Zbog još jednog prigovora na suprotnom kraju terena od onoga gdje je bila lopta, Mindo je čuo prigovor, zaustavio igru, dotrčao i izvadio crveni karton te ga dodjelio nekomu, nije siguran komu. Umalo je došlo do prekida susreta jer je jebeno pretjerao. Mi smo se smirili. Tribine nisu. Uz salve smijeha, potoke piva veličali su svoga Mindu. Dobio je titulu doktora, princa, Sulejmana veličanstvenog i vjerujem da bi mogao postati i načelnik sela nakon ove tekme. Domaćini su iskoristili brojčanu nadmoć i doslovno ugurali još jednu loptu u našu mrežu. Pobjediše nas.
I sada, ako vi mislite da smo mi poludili i divljali, varate se. Natrčali smo se, preznojili se i nitko se nije ozljedio. Mi smo samo bili tužni što je Mindo sjebo tekmu, promjenio sve, rastužio nas no sretni smo se popeli u klupske prostorije, zajedno sa domaćinima i njihovim navijačima navalili na janjetinu i prasetinu te pripadajuću krumpir salatu. I Mindo Ray Charles je jeo. I domaćini su mu donosili najbolje komade mesa a navijači su mu nosili hladno piće po izboru i dalje ga veličali. A ja sam ga opet podsjetio na svoju izjavu zbog koje sam dobio crveni. I tražio sam od povjerenika lige da nam do kraja sezone sve tekme sudi Mindo.
I koji je zaključak nakon ove tekme?
Definitivno nam grah više paše nego janjetina i prasetina. Bez konkurencije. Može i čobanac. A Ray Charles je mrakan. Doslovno.

Slijedeća tekma: MECE: NK "Lege" - NK "Lug" : Ponedjeljak, 17.00

SLOBODAN: NK "Darda"
Popovac : NK "Hajduk" NK "Tikveš" 4 : 1
Petlovac : NK "Petlovac" NK "Lege" 4 : 3
Lug : NK "Lug" NK "Borac" 2 : 4
Osijek : NK "Mursa" NK "Radnički" 9 : 1
Osijek : NK Retfala - Pampas NK "Luč" 3 : 0
Čepin : NK "Klas" NK "Sloga" 1 : 3
Kozarac : NK "Međimurec" NK "Polet" 6 : 2
Cret : NK "Hajdin" NK "Ribar" 5 : 1
Mece : HNK "Radnički" NK "Belje" 0 : 5
Bilje : HNK "Bilje" VNK "Višnjevac" 0 : 0

1. NK "Hajdin" 4 4 0 0 20 7 13 12
2. NK "Sloga" 4 3 1 0 11 4 7 10
3. NK "Darda" 3 3 0 0 15 7 8 9
4. NK "Tikveš" 4 2 1 1 11 8 3 7
5. NK "Lege" 4 2 1 1 16 14 2 7
6. HNK "Bilje" 4 2 1 1 5 3 2 7
7. NK "Luč" 4 2 1 1 5 5 0 7
8. NK "Borac" 4 2 0 2 16 12 4 6
9. NK "Međimurec" 4 2 0 2 15 12 3 6
10. NK "Belje" 3 2 0 1 12 9 3 6
11. NK Retfala - Pampas 4 2 0 2 10 10 0 6
12. NK "Petlovac" 4 2 0 2 10 14 -4 6
13. NK "Mursa" 4 1 1 2 13 8 5 4
14. VNK "Višnjevac" 3 1 1 1 4 4 0 4
15. NK "Hajduk" 4 1 1 2 9 10 -1 4
16. NK "Ribar" 3 1 0 2 8 9 -1 3
17. NK "Klas" 4 1 0 3 8 13 -5 3
18. NK "Polet" 4 1 0 3 9 20 -11 3
19. NK "Radnički" 4 1 0 3 4 17 -13 3
20. NK "Lug" 4 0 1 3 6 12 -6 1
21. HNK "Radnički" 4 0 1 3 1 10 -9 1
22. NK "Dinamo" 0 0 0 0 0 0

19.09.2012. u 09:21 • 1 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 10.09.2012.

MECE: LEGE - TIKVEŠ 3 : 3 (3:0)


Nešto se mora mjenjati. Znam i šta. Pristup igri. Pojedinci su zakazali. Pri tom mislim samo na zalaganje i trud. Ponavljam naš postulat. Tko od lega dođe igrati će minimalno jedno poluvrijeme. To obično znači da se postave mjenjaju nakon 45 minuta. I tako funkcioniramo posljednjih 5 (pet) godina. No ove godine, prvi puta smo uočili da pojedinci odigraju ispod svojih mogućnosti. Njihovo zalaganje daleko je od onoga što mogu dati kada igraju 100%. No ostajemo pro postulatu - Svi koji dođu - igraju. E ako smo mi kao Klub korektni prema svima, onda bi i pojedinac koji nije najspremniji i nije u mogućnosti dati svojih 100% na koje mi računamo - trebao rećija ću igrati zadnjih 15 minuta, zadnjih 20 minuta ili danas ne ću igrati. U protivnom svoju ekipu dovede u nezavidan položaj. Pojedinci trče i za sebe i za njih a to nikada ne završi dobro.
Naglasit ću samo da smo u prvom poluvremenu samljeli protivnike, da se nisu vidjeli, nisu šansu imali... ustvari izišao je jedan njihov sam pred našeg golmana jedan na jedan ali pošto je to bio Cvijo to se ne može računati kao šansa. U drugom pak poluvremenu obrnuta priča - nas nigdje a oni igraju. Zato što im je izašao Cvijo...
NO grah.... ljudi moji, čudo od graha. Tri jezika priča. Spektakl. Nezaboravan osjećaj za nepce pa redom do želuca. Teško je to opisati. Treba probati. Samo zbog našeg kuhara poželim da smo svaku tekmu domaćini. Živjeli

Slijedeća utakmica: subota, 15.09.u 17.30 sati
Petlovac: NK Petlovac - NK Lege

SLOBODAN: NK "Ribar"
Bilje : HNK "Bilje" NK "Hajduk" 3 : 0
Višnjevac : VNK "Višnjevac" HNK "Radnički" 3 : 0
Kneževo : NK "Belje" NK "Hajdin" 4 : 8
Darda : NK "Darda" NK "Međimurec" 5 : 4
Karanac : NK "Polet" NK "Klas" 1 : 6
Ernestinovo : NK "Sloga" NK Retfala - Pampas 2 : 0
Luč : NK "Luč" NK "Mursa" 2 : 0
Mirkovac : NK "Radnički" NK "Lug" 2 : 1
Kn.Vinogradi : NK "Borac" NK "Petlovac" 8 : 3
Osijek : NK "Lege" NK "Tikveš" 3 : 3


1. NK "Hajdin" 3 3 0 0 15 6 9 9
2. NK "Darda" 3 3 0 0 15 7 8 9
3. NK "Tikveš" 3 2 1 0 10 4 6 7
4. NK "Sloga" 3 2 1 0 8 3 5 7
5. NK "Lege" 3 2 1 0 13 10 3 7
6. NK "Luč" 3 2 1 0 5 2 3 7
7. HNK "Bilje" 3 2 0 1 5 3 2 6
8. NK "Ribar" 2 1 0 1 7 4 3 3
9. NK "Borac" 3 1 0 2 12 10 2 3
10. VNK "Višnjevac" 2 1 0 1 4 4 0 3
11. NK "Međimurec" 3 1 0 2 9 10 -1 3
12. NK "Belje" 2 1 0 1 7 9 -2 3
13. NK "Klas" 3 1 0 2 7 10 -3 3
14. NK Retfala - Pampas 3 1 0 2 7 10 -3 3
15. NK "Petlovac" 3 1 0 2 6 11 -5 3
16. NK "Radnički" 3 1 0 2 3 8 -5 3
17. NK "Polet" 3 1 0 2 7 14 -7 3
18. NK "Mursa" 3 0 1 2 4 7 -3 1
19. NK "Hajduk" 3 0 1 2 5 9 -4 1
20. NK "Lug" 3 0 1 2 4 8 -4 1
21. HNK "Radnički" 3 0 1 2 1 5 -4 1
22. NK "Dinamo" 0 0

10.09.2012. u 20:08 • 1 KomentaraPrint#

utorak, 04.09.2012.

POPOVAC: HAJDUK vs LEGE 4 : 5 (0 : 5)



Kakav derbi. Ludilo. Došli smo u Popovac, ljutim Hajducima na megdan. Uistinu napaljeni da u sportskom smislu sredimo do kraja protivnika. I kako to obično biva baš tada su se pojavili problemi sa igračkim kadrom. Nekoliko standardnih igrača javlja da ne mogu doći. Koma. Ali nije nas to previše smetalo. Gadno smo se napalili. Silno smo željeli pobjedu. I ostvarili je. I to kako.
Odigrali smo prvo poluvrijeme snova i neviđeno razvalili protivnika. Ustvari nije bilo poluvrijeme snova jer smo promašili doslovno tri puta prazan gol, zapucali tri šanse napadač na golmana, a bilo je onih kada smo u kontri tri na jedan u kaznenom prostoru domaćina, umjesto da dodaju slobodnom suigraču u idealnoj poziciji, guraju loptu obrambenom igraču kroz noge i upropaste situaciju. Tipično veteranski. No, unatoč svemu poluvrijeme je završilo sa nevjerovatnih 5:0 za nas. Moram vam, teškom mukom, priznati da je Hajduk (groznog li imena) odlična ekipa na našem nivou, no ovaj puta bili smo svjetlosnu godinu bolji, opasniji i uvjerljiviji.
Iako smo igrali u neuobičajenoj postavi (3-5-2) što zbog respekta prema opasnom domaćinu, što zbog ozljeda koje su nas spopale sve je funkcioniralo savršeno. Nevista siguran na golu, Vinko vrhunski odigrao na korektoru. Zvone i Darac više nego korektno odradili su svoje zadaće na boku. Kljun i Kurto više nego pouzdan stopers tandem s tim da se Kurto ubacivao i u vezni red. Zrno i Mario radilice u veznom redu pretrčali su čudo kilometara, Franjo se pak ubacivao iz srednjeg reda kao polušpica i pravio popriličan nered u obrani domaćina. Jadro je zabio samo dva puta a mogao je.... A Perica? Ovo je bila njegova tekma. Pomislio sam da mu je Hajduk (onaj Splitski) ostao dužan pare a da je on pomješa tko mu je dužan pare i IZMASAKRIRAO je obranu domaćih. Igrao je lijevo, desno, u sredini napada, na centru je tražio loptu, pretrčavao obranu kad i kako je poželio. Kakav je gušt bio gledati ga... Asistirao je, zabijao je... a na poluvremenu je samo izišao jer ima trening na svojoj akademiji sa omiljenim mu limachima koji ne vole čekati. Skidam mu kapu. Fenomenalna partija. Ali kad se prisjetim posljednjeg našeg susreta u Popovcu koji je završio 1:1 pamtim da je Perica dobio batina kao nikad u životu. Možda ga ipak nisu trebali tući?
O drugom poluvremenu ne ću puno. Napravili smo puno izmjena i izgubili igru. Igrali bez motiva što je razumljivo jer kako igrati kada nakon prvog poluvremena vodiš 5:0? Sudac je malčice pomagao domaćinima odsviravši im kazneni udarac koji nije postojao, ne sviravši dva kaznena za nas (grubi prekršaj s leđa na g. Brecu na 12 m i zaustavljanje centaršuta rukom na penalu), poklanjajući domaćinu zaleđa... no nismo se bunili- Mirno smo utakmicu priveli kraju i zadovoljni sa smješkom na licu otišli za Osijek.

Slijedeća tekma: 10.09. u 17.30 MECE: LEGE vs Tikveš

NK DINAMO odustao je od daljnjeg natjecanja. Klub koji s njima po rasporedu treba igrati slobodan je to kolo.

SLOBODAN: NK "Belje"
Popovac : NK "Hajduk" - NK "Lege" 4 : 5
Bilje : NK "Tikveš" - NK "Borac" 2 : 1
Petlovac : NK "Petlovac" - NK "Radnički" 2 : 1
Lug : NK "Lug" - NK "Luč" 1 : 1
Osijek : NK "Mursa" - NK "Sloga" 1 : 1
Osijek : NK Retfala - Pampas - NK "Polet" 5 : 2
Čepin : NK "Klas" - NK "Darda" 1 : 4
Kozarac : NK "Međimurec" - NK "Ribar" 4 : 2
Cret : NK "Hajdin" - VNK "Višnjevac" 4 : 1
Mece : HNK "Radnički" - HNK "Bilje" 0 : 1

1. NK "Darda" 2 2 0 0 10 3 7 6
2. NK "Tikveš" 2 2 0 0 7 1 6 6
3. NK "Hajdin" 2 2 0 0 7 2 5 6
4. NK "Lege" 2 2 0 0 10 7 3 6
5. NK "Sloga" 2 1 1 0 6 3 3 4
6. NK "Luč" 2 1 1 0 3 2 1 4
7. NK "Ribar" 2 1 0 1 7 4 3 3
8. NK "Belje" 1 1 0 0 3 1 2 3
9. NK "Međimurec" 2 1 0 1 5 5 0 3
10. NK "Petlovac" 2 1 0 1 3 3 0 3
11. NK Retfala - Pampas 2 1 0 1 7 8 -1 3
12. HNK "Bilje" 2 1 0 1 2 3 -1 3
13. NK "Polet" 2 1 0 1 6 8 -2 3
14. NK "Hajduk" 2 0 1 1 5 6 -1 1
15. NK "Mursa" 2 0 1 1 4 5 -1 1
16. HNK "Radnički" 2 0 1 1 1 2 -1 1
17. NK "Lug" 2 0 1 1 3 6 -3 1
18. NK "Dinamo" 0 0 0 0 0 0 0 0
19. NK "Borac" 2 0 0 2 4 7 -3 0
20. VNK "Višnjevac" 1 0 0 1 1 4 -3 0
21. NK "Radnički" 2 0 0 2 1 7 -6 0
22. NK "Klas" 2 0 0 2 1 9 -8 0

04.09.2012. u 09:44 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



Ožujak 2014 (2)
Rujan 2013 (5)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (5)
Kolovoz 2012 (2)
Srpanj 2012 (1)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (5)
Travanj 2012 (6)
Ožujak 2012 (4)
Studeni 2011 (3)
Listopad 2011 (6)
Rujan 2011 (8)
Kolovoz 2011 (3)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (6)
Travanj 2011 (4)
Ožujak 2011 (3)
Veljača 2011 (1)
Studeni 2010 (3)
Listopad 2010 (7)
Rujan 2010 (6)
Kolovoz 2010 (3)
Srpanj 2010 (1)
Lipanj 2010 (3)
Svibanj 2010 (3)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (3)
Veljača 2010 (1)
Studeni 2009 (2)
Listopad 2009 (7)
Rujan 2009 (5)
Kolovoz 2009 (2)
Srpanj 2009 (2)
Lipanj 2009 (3)
Svibanj 2009 (8)
Travanj 2009 (5)
Ožujak 2009 (4)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (4)
Rujan 2008 (9)
Kolovoz 2008 (2)
Lipanj 2008 (6)
Svibanj 2008 (10)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (7)
Veljača 2008 (4)
Siječanj 2008 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Osobna iskaznica & Hall of fame




Osijek, Croatia Local Weather



RASPORED LIGE 2013/2014

Veterani. U svemu. No ovdje govorimo o nogometu, onom veteranskom u kojem je treće poluvrijeme gotovo najbitnije. No to ne znači kako ne volimo pobjede. Ooo, još kako volimo...
I ono najvažnije, broj našeg računa Zaba: 2360000-1101960850 Trpaj!
OiB; 78333186194 MB: 2229552
http://nklege.blog.hr/2013/09/1631694753/pocelo-je-pocelo.html

Strijelci u sezoni 2013/14
Ilija Pranjić 4
Robert Opačak 3
Miroslav Ivančić 3
Franjo Pranjić 2
Domagoj Pavlic 2
Jadranko Čutura 2
Vinko Škrobar 2
Cvejo 1


Strijelci u sezoni 2012/13
Ilija Pranjić 10
Franjo Pranjić 6
Petar Krpan 5
Robert Opačak 3
Mario Perić 3
Jadranko Čutura 2
Miroslav Ivančić g.Brec 2
Igor Kovačević 1
Igor Mijatović 1
Dario Jagarinec 1

Strijelci u sezoni 2011/12
Pranjić Ilija 20
Miroslav Ivančić 20
Čutura Jadranko 14
Robert Opačak 12
Pranjić Franjo 9
Mario Perić 8
Ivan Oreč 8
Rudež Tihomir 7
Škrobar Vinko 7
Damir Dado Periša 6
Kovačević Mario 4
Zvonimir Mihaljević 3
Vjekoslav Kolarević 3
Josip Zrno 2
Petar Krpan 2
Damir Kurtović 1
Dario Jagarinec 1
Igor Mijatović Peđa 1

9. dvoransko prvenstvo veterana HNS Slavonski Brod 2011.
Stijelci:
Krpan 2
Zvone 1
Zrno 1
Oreč 1


Strijelci u sezoni 2010/11
Osječka liga

Igor Mijatović Peđa 5
Ivan Oreč 3
Tihomir Rudež 2
Ilija Pranjić 1



Strijelci u sezoni 2010/11
Baranjska liga

llija Pranjić16
Miroslav Ivančić Peterson 15
Igor Mijatović Peđa 13
Jadranko Čutura 11
Robert Opačak 9
Cvejo Ognjenović 7
Mario Kovčević 5
Ivan Oreč 5
Franjo Pranjić 3
Tihomir Rudež 2
Zvonimir Mihaljević 2
Mario Perić 1
Miki Borojević 1
Josip Zrno 1
Ivica Kolar 1
Damir Periša 1
Ferdo Kraljević 1
Hrvoje Ehman 1
Petar Krpan 1
Vinko Škrobar 1
Dario Jagarinec 1


Strijelci u sezoni 2009/10
Osječka liga

Tihomir Rudež 6
Ilija Pranjić 6
Jadranko Čutura 4
Vinko Škrobar 4
Mario Kovačević 3
Damir Periša 2
Damir Kurtović 2
Mario Perić 2
Ferdo Kraljević 2
Ivan Oreč 2
Cvejo Ognjenović 1
Hrvoje Ehman 1
Zvonimir Mihaljević 1
Alen Majić 1
Ivica Kolar 1


Strijelci na 11. veteranskom prvenstvu RH 2010
Igor Miajtović Peđa 2
Ilija Pranjić 1
Miki Borojević 1
Damir Periša 1

Strijelci na 10. veteranskom prvenstvu RH 2009
Tihomir Rudeš 2
Jadranko Čutura 2
Miroslav Matoković 1

Strijelci na 9. veteranskom prvenstvu RH 2008
Mario Kovačević 1
Mario Perić 1
Jadranko Čutura 1

Strijelci u sezoni 2008/09
OSJEČKA LIGA

Dario Jagarinec 10
Ferdo Kraljević 7
Ivan Oreč 4
Ilija Pranjić 4
Damir Periša 3
Miki Borojević 3
Vinko Škrobar 2
Franjo Pranjić 2
Tomislav Steinbruckner 1
Cvejo Ognjenović 1
Jadranko Čutura 1
Mario Perić 1
Zvonimir Mihaljević 1
Zoran Stanić 1

Strijelci u sezoni 2008/09
BARANJSKA LIGA
Ilija Pranjić 10
Ferdo Kraljević 10
Miroslav Matoković Pajo 9
Tihomir Rudež 7
Franjo Pranjić 6
Dario Jagarinec 6
Damir Periša 5
Ivan Oreč 4
Mario Kovačević 4
Jadranko Čutura 3
Miki Borojević 3
Vinko Škrobar 3
Zvonimir Mihaljević 2
Damir Grunbaum 1
Hrco Ehman 1
Kljun 1



Strijelci u sezoni 2007/08
Tihomir Rudež 17
Ivan Oreč 15
Ilija Pranjić 11
Miroslav Pajo Matoković 10
Cvejo Ognjenović 10
Mario Kovačević 7
Ferdo Kraljević 3
Vlado Tuličić 3
Alen Majić 2
Dario Skender 2
Damir Periša 2
Zoran Stanić 2
Damir Kurtović 1
Miki Borojević 1
Aco Mihajlović 1
Dario Jagarinac 1
Mario Perić 1




Popis igrača



Mario Perić
Hrvoje Ehman
Robert Opačak
Miroslav Nevistić
Damir Kurtović
Dario Jagarinac
Mario Kovačević
Zoran Stanić
Igor Kovačević
Darko Dumančić
Ilija Pranjić
Cvejo Ognjenović
Ivan Oreč
Zlatko Bulić
Zvonimir Mihaljević
Miroslav Matoković Pajo
Miki Borojević
Jadranko Čutura
Damir Periša
Dubravko Ižaković
Vinko Škrobar
Franjo Pranjić
Ivica Kolar
Josip Zrno
Miroslav Ivančić Brec
Zoran Lazić
Igor Mijatović
Vjekoslav Kolarević
Petar Krpan
Domagoj Pavlic
Igor Brkić

Klupski liječnici:
Neven dr. Raguž,
Vjekoslav dr. Kolarević
Zvonimir dr. Mihaljević