NK LEGE OSIJEK

utorak, 29.06.2010.

LEGE plavi - LEGE bijeli 3:4



Kao i svake sezone bilo je samo pitanje dana kada će biti odigrana međusobna tekma Lega. Bilo je skoro pa dobro. Ustvari grah je bio fantastičan. Priznjem javno pred svima da sam maznuo jednu malu porciju i odnio kući nakon kartanja u kojem smo Kova i ja nesretno poraženi od Zlaje i Neviste. Sada već sumnjam da je tu bilo i prevara no nije više važno. Grah je u frižideru. Rapsodija za današnji ručak. Iako, poslije nogometa puno je puno slađi. Mislim nije sladak. Ljut je k'o đavo ali bolje paše nakon tekme, tuširanja a prije belota...

Imali smo malo problema sa okupljanjem pojedinaca jer su neki već otišli na more, neki radili, neki bili u poljoprivrednim radovima, neki zakasnili, neki ozljeđeni, pa smo bili primorani zamoliti naše domaćine iz Meca da nam se pridruže sa četiri igrača. Jesu i hvala im.

E sada sastavi: Plavi (kao jači)
Iga, golman: ovo mu je bila najbolja partija od kada je Lega. Obranio je dva penala i Kljunov fantastični šut sa 20 metara kojeg je isčupao iz rašlji. Odličan.
Zlaja, bočni: pošto je čuvao Jadru nije imao posla. Ono što je imao obavio je korektno.
Dumba, zadnji: zabio je po jedan gol na obje strane. Onaj autogol bio je puno ljepši.
Kolar, stoper: odigrao je očajno. Zakuhao je jedan gol kada mu je Hrco ukrao loptu na centru. Prozujio je kao bumbar kada je Kljun uletio ispred njega i zabio a da on nije ni trepnuo, potom se ozljedio pa izišao. Ali je zato bio zapažen za stolom. Naime pošto čovjek nevečera, štedi se, pazi na liniju, pojeo je samo šest tanjura graha, osam špic rebara, četiri nogice, tri para grah kobasica, jednu feferonku i četiri piva. Ladna. Potom je organizirao ekipu za kukanje "alaj se nažderašno" koji su kukali vani dok smo mi kartali. Neki su navodno i povraćali od prejedenosti. Neki su šutili i samo hranili komarce. Bože sačuvaj.
Zvone, bočni napadač... dakle, o njemu mogu samo reći HVALA što si došao. Svojim bravurama je zabavljao obje ekipe. Bio je fantastičan. Promašio je šanse koje bi i Rudež zabio. Nevjerovatno. Ipak valja naglasiti da je zabio jedan gol. Lopta je u toj prigodi već prešla gol liniju sa bar 30% svog obima i to Zvone ipak nije uspio promašit. Iako kada sad malo bolje sagledam mislim da je bio u nedozvoljenoj poziciji. No nije bitno. Toliko nas je nasmijavao da mu sve opraštamo. Čak mu se i preslatka kćerkica smijala cijelo drugo poluvrijeme. A to je ono što nam treba u ova teška vremena. Smijeh, veselje. Hvala ti Dok.
Mario je igrao centralnog veznog. I bio je dobar, ne predobar ali dobar. Zabio je jedan euro gol, jednom je asistirao. No napravio je i nekoliko pogrešaka. Prva je da se stalno kratao po terenu tako da je bio preblizu Kljunu koji je bio jednostavno – bezgrešan. I u nekoliko situacija u direktnim duelima Kljun ga je otresao s leđa ko balavca... Nije mu to trebalo, da to doživi od jednog vodozemca....
Periša je stajao kao centralni vezni. I odlično se ljutio cijelo vrijeme. Prigovarao je. Mahao rukicama. Drobio, cvilio.... Bio je odličan u tim aktivnostima. Završio je tekmu sa crvenim kartonom. Zbog prigovora. Za napraviti prekršaj bio je preljen.
Talijan je isto bio na tekmi. Donio je opremu, lopte, dovezao sinove. Malo smo popričali. Pojeo je dosta graha. Popio je pivo. Eh da, skrivio je jedanajsterac kojeg je Nevista zapucao tj. Iga obranio.
Oreč: Lola danas nije dobio niti jednu upotrebljivu loptu. Bila je ovo preneozbiljna tekma za njega. Popizdio je na neodgovornost pojedinaca. Na kraju je dobio još po člancima i ljut izišao van. Grah je iz pristojnosti tek probao i otišao na pref.

Za bijele su igrali:
Nevista, golman. Kratki rezime: popio euro gol od Maria, obranio tri četiri teške lopte, promašio penal kojeg će opet pucati na Sv. Nikada, umriao od smijeha što je Zvone promašivao, ubio jednog igrača Meca, jednom se gadnon priprjetio. Pojelo pol kotlića graha, pobjedio u beli....i to je to.
Kljun je igrao sve. I to najbolje. Iznosio loptu kao zadnji igrač, asistirao, smirivao igru, strahovito snažno i precizno pucao iz daljine, lucidno zabijao iz blizine, čvrst u duelima. Ma čudo od igrača. Pojeo graha za sebe i Alena Majića koji je na srdelama negdje pod Velebitom.
Hrco je zabio gol skoro sa centra pošto je izlevatio Kolara. Pucao je jedan slobodnjak, a djeca iz Meca još uvijek traže loptu po poljima van sela. Nije baš nešto trčao ali što i bi kada je Kljun trčao za njega.
Darac je zaradio penal kojeg je skrivio Talijan a Nevista zapucao tj. Iga obranio. Trudio se ali prigovarao je cijelo vrijeme jer se Iža nije pojavio.
Zrno je bio izuzetno rastrčan i borben. Pravi veznjak, ali bio je ljut jer je utakmica išla u nekom neozbiljnom smjeru a on to ne voli. A moralo je biti neozbiljno kada je Zvone promašivao i nebo.
Jadro se pak više uznojio dok je jeo grah nego kada je igrao.
Cvijo se dobro nosio sa svojom discus herniom. Zabio je gol, asistirao Kljunu a u trci se malo štedio što je obzirom na zdravstveno stanje uredu. Za stolom se pak pokazao kao nedostojan Legama. Jede premalo, pije nimalo, ne psuje, prvi odlazi.... ne znam što s njim.
Peterson je nastupio unatoč teškoj ozljedi lista. Nije imao nikakvih kontakata sa loptom osim kada je pucao penal. Promašio je i okvir gola, naravno. Požalio se da mu je igralište upravo preveliko. Jeo nije baš jer je jurio na pref. Nisam siguran da će proći na lječničkom.

I to je to. Slijedeća tekma mora biti puno ozbiljnija. Krivac za ovaj kaos isključivo je sudac Ferdo koji je bio katastrofalan i pokazao koliko uopće ne razumije igru. Od sada se više nećemo ljutiti na njega jer definitivno ne konta niš pa nema smisla da se ljutimo. A Zvone? :)

29.06.2010. u 12:15 • 1 KomentaraPrint#

utorak, 15.06.2010.

OSIJEK: LEGE - RADNIK (Josipovac) 3 : 2 (3:0 bb)



Unatoč ogromnom iskustvu, opet sam dozvolio da mi se potkrade greška. Doduše, bilo je to namjerno. Vjerovatno sam htio vidjeti gdje smo i koliko smo dobri ili loši. Znao sam da će Josipovčani doći u zadnji tren kako im ne bismo stigli kontrolirati iskaznice igrača, kako bi nas pobjedili s igračima koji nisu njihovi, koji su aktivni u drugim seniorskim momčadima, koji su znatno mlađi od nas i uistinu njih par dosta brži od nas, koji NEMAJU pravo nastupa u veteranskoj ligi. Sucu su rekli da će im iskaznice donjeti u poluvremenu, da čovjek kasni... Smješno.
Već tri godine susrećem se s tim da svi žele pobjediti LEGE, a neki ne biraju sredstva. I to nije dobro. Tenzije su visoke i uvijek probleme prave oni koji nisu igrači te momčadi nego došljaci, padobranci. No... sve je već rečeno.
Unatoč svemu rečenom mi smo pobjedili ekipu Radnika i na taj način dokazali samima sebi da možemo puno, jako, jako puno jer pobjediti ovakve mlade jurišnike nije šala.
A pobjedili smo kada smo počeli igrati kao ekipa, U drugom poluvremenu. To je recept.

Treće poluvrijeme odigrali smo u krčmi "Jadran" kod Želje, našeg suigrača. Dočekao nas je vreli i umjereno ljuti čobanac, A znate staru šokačku poslovicu "jebeš čobanac ako vani nije +30*C" i tako je i bilo. Znoj curi, zaljevamo prvim hrvatskim pivom... ma savršeno. A čobancem nas je počastio najmlađi veteran Hrvoje Ehman povodom njegovog 35. rođendana i u potpunosti je opravdao očekivanja.
P.S.
Nakon čobanca, Kole i Ruda izazvali su Zlaju i Kljuna na belot, no odvukli su nas u potpuno neregularne uvjete. Među komarce, u vrt gdje su nam ove krvopije potpuno smetnule pozornost sa kartanja. Kole i Ruda prije samog izlaska za stol našpricali su se svim mogućim sredstvima protiv tih krvoloka. Postavljali su si pod stolice neke elektro spravice koje štite samo njih i bili su sigurni. Zlaji i meni ostalo je samo prekomjerno konzumirati vitamin B koji navodno odbija komarce. I jesmo mi. Ali izgleda da i komarci vole prvo osječko koje je puno vitamina B. Soga je ovaj kartanac proglašen nevažećim.i odigrati će se ponovo u regularnim uvjetima.

15.06.2010. u 07:31 • 1 KomentaraPrint#

utorak, 08.06.2010.

SARVAŠ - LEGE 1 : 4 (0:2)



E sad... ovo je ipak bila tek srednje dobra tekma. Razloga je više. Definitivno je teren ličio više na oranicu nego na uređeno igralište i to je bio prvi razlog zašto nismo igrali lijepo. Drugi razlog je svakako temperatura zraka od +30°C što je većini igrača u obje ekipe smetalo. Posebno što nije bilo daška vjetra. I na kraju, solidna ekipa Sarvaša, koji su odlična klapa i divni ljudi ipak nisu motivirali LEGE da odigraju svojih 100%. No i ovo je bilo dovoljno za pobjedu. Inzistirao sam na maksimalnoj ozbiljnosti ali eto, gore navedeno je učinilo svoje. Unatoč tomu ovaj puta ću proanalizirati pojedince.
Prije svega strijelci: Ruda 22, Ilija 35, Ruda 50, Domaćin 58, Ruda 64.
Iga: golman starter. Ova utakmica trebala se igrati prošli ponedjeljak kada je bio onaj strašni potop a Nevista je tada bio u Lourdesu. Iga je bio određen za gomana i tako je i krenulo. Nije imao baš ništa posla. Nemam primjedbi.
Cvejo: lijevi bočni. On se dosta trudio, ali nije napravio ništa. Navodno ga je žena iživcirala prije tekme i eto... zamjenjen na poluvremenu da mu skratim muke.
Zvone: desni bočni. Izuzetno rastrčan po uistinu teškim uvjetima. Vrlo se često priključivao samoj završnici napada i sada me već brine što promašuje super izgledne prilike (već druga tekma za redom) no svakako će ostati upamćen i po štopanju lopte koja mu je prošla ispod noge, i to baš pred našom klupom. Kao da je lopta malo ispustila u odnosu na napad prije. i prođe :) Nedostaje mu ono po čemu je najoznatiji. Predanost i posvećenost onomu što taj tren radi ali 150% To je Zvone. On se pomalo brine za sve i još uvijek nije 150% in. Čekamo taj bljesak. Problemi na stranu i samo tekma u glavu! U ovoj tekmi skoro pa odličan.
Kole i Dumba bili su stoperski par. Gotovo bezgrešan. Čuvali su jedan drugom leđa i više nego odlično odradili svoj posao. Vrlo pouzdani, vjetar u leđa suigračima.
Kurto: zadnji vezni. Dodjelio sam mu malo defanzivniju ulogu kako bi bokovi više mogli jurišati prema naprijed. A Kurto ko Kurto gdje god ga staviš on odradi zadatak gotovo savršeno. Napravio je mali kiks koji je kažnjen primljenim golom no sve ostalo je bilo izvrsno.
Periša: vezni, Od kada je otišao na neke radničke igre čovjek je neprepoznatljiv. Nema lucidnosti, nema trika, nema trke, nema poteza odluke. No Dado će se vratiti u punom sjaju, znam to.
Zrno: vezni. Da se veliki nogomet igra na parketu naš Jole bi bio uvršten u reprezentaciju svijeta. Toliko borben, rastrčan, precizan, iz tekme u tekmu bolji. Još samo da tereni nisu tako grbavi...
Ilija: vezni. E on nije mogao disati. Nije ni inače da on nešto previše natopi dres znojem, no ovaj puta skoro ni kapi. No u fazi građenja napada i samoj završnici nezamjenjiv je. Neregularni uvjeti igranja učinili su ga nervoznim pa je pričao kao kakva baba no opraštamo mu... sunce ga ubilo.
Jadro: napadač. Napokon je imao dostojnog partnera u napadu Rudu koji se pojavio nakon tri mjeseca pauze. Jadro je odradio svoj posao vrlo dobro. Da nije bilo tri promašene stopostotne pisalo bi izvrsno, no i za njega vrijede otežavajuće okolnosti. Ne, nije ga žena iznervirala. Teren je bio grbav, žega...
Ruda: okruglasti špic. Nije ga bilo tri mjeseca i onda dođe i zabije tri gola. Šta reći?
Još su igrali:
Vinko: lijevi bok. Cijelu se tekmu trudio prebaciti aut na drugu stranu igrališta. Nije uspio. Ostalo odradio vrlo dobro.
Talijan: zadnji vezni. Pun volje i želje za igrom skoro je svaki napad završio uz Rudu. Poželio se čovjek druženja sa svojim vršnjacima.
Mario: vezni. Vrlo vrijedan, koristan no neprecizan u završnici. Nedostaju mu samo golovi koji će biti šlag na tortu.
Stane: polušpica. previše samozatajan. Nadao sam se kako će ovdje pustit kočnicu i izigrati se kao malo dijete ali nije. Vraćam ja njega u obranu, na sigurno. Puno je uvjerljiviji.
Iža: desni bočni. Tko nađe prigovora za Ižin nastup taj uistinu nema veze s nogometom. Možda to tehnički i nje bila njegova najbolja partija no taktički ispunio je sva očekivanja stručnog stožera.
Nevista: prosvjetljeni golman. Potvrdio je svoj primat u duelima 1 na 1. Tu je kralj. Primio je gol kojeg ni dva golmana ne bi obranila. A poskidao je tri mrtvaca. Svaka čast.
Nisu igrali: Darac koji je dosta nestabilna osoba (čitaj: strgano koljeno za ovu oranicu - neprimjereno), Kova koji je vječno ozljeđen i Kljun koji je virozan. I to bi bilo to. Slijedi nam tekma u ponedjeljak protiv Josipovca. Opet derbi. Pa onda za par dana repriza, zaostala tekma s Josipovcem. I to bi za ovu sezonu što se prvenstva tiče bilo sve.
O cijeloj ekipi na terenu i pored njega brinuo je naš fizio Beli. Bio je vrijedan i popio je sva piva koja igrači nisu popili poslije tekme. Ništa nije ostalo iza nas (njega).
P.S.
Nakon tekme otišli smo u krčmu "Jadran" kod našeg suigrača Želje (Gente) Perića i poklopali pečeno prase kojim nas je počastio Ferdo. Da onaj Ferdo koji nije igrao jer je bio na Plitvičkom maratonu u nedjelju. Navodno je izjavio da mu je teren bio pregrbav. Ono malo prasetine što je ostalo Beli je spakovao u prikladnu ambalažu, požalivši se pritom kako mu je treće pivo iz druge gajbe bilo pretoplo i hrabro krenuo put Makarske. Čuvajte se ljudi.
P.S.2.
A nakon svega naravno bacili smo i kartu. Neki pref, neki belu. Spomenuti ću da su briljanti na terenu Ruda i Kole satrani u belotu od odmornih Kove i Kljuna. Nemilosrdno i bez imalo milosti. Moram priznati da mi ih je na kraju ipak bilo malo žao. Ali samo jako, jako malo. Živjeli.

08.06.2010. u 09:01 • 1 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



Ožujak 2014 (2)
Rujan 2013 (5)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (5)
Kolovoz 2012 (2)
Srpanj 2012 (1)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (5)
Travanj 2012 (6)
Ožujak 2012 (4)
Studeni 2011 (3)
Listopad 2011 (6)
Rujan 2011 (8)
Kolovoz 2011 (3)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (6)
Travanj 2011 (4)
Ožujak 2011 (3)
Veljača 2011 (1)
Studeni 2010 (3)
Listopad 2010 (7)
Rujan 2010 (6)
Kolovoz 2010 (3)
Srpanj 2010 (1)
Lipanj 2010 (3)
Svibanj 2010 (3)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (3)
Veljača 2010 (1)
Studeni 2009 (2)
Listopad 2009 (7)
Rujan 2009 (5)
Kolovoz 2009 (2)
Srpanj 2009 (2)
Lipanj 2009 (3)
Svibanj 2009 (8)
Travanj 2009 (5)
Ožujak 2009 (4)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (4)
Rujan 2008 (9)
Kolovoz 2008 (2)
Lipanj 2008 (6)
Svibanj 2008 (10)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (7)
Veljača 2008 (4)
Siječanj 2008 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Osobna iskaznica & Hall of fame




Osijek, Croatia Local Weather



RASPORED LIGE 2013/2014

Veterani. U svemu. No ovdje govorimo o nogometu, onom veteranskom u kojem je treće poluvrijeme gotovo najbitnije. No to ne znači kako ne volimo pobjede. Ooo, još kako volimo...
I ono najvažnije, broj našeg računa Zaba: 2360000-1101960850 Trpaj!
OiB; 78333186194 MB: 2229552
http://nklege.blog.hr/2013/09/1631694753/pocelo-je-pocelo.html

Strijelci u sezoni 2013/14
Ilija Pranjić 4
Robert Opačak 3
Miroslav Ivančić 3
Franjo Pranjić 2
Domagoj Pavlic 2
Jadranko Čutura 2
Vinko Škrobar 2
Cvejo 1


Strijelci u sezoni 2012/13
Ilija Pranjić 10
Franjo Pranjić 6
Petar Krpan 5
Robert Opačak 3
Mario Perić 3
Jadranko Čutura 2
Miroslav Ivančić g.Brec 2
Igor Kovačević 1
Igor Mijatović 1
Dario Jagarinec 1

Strijelci u sezoni 2011/12
Pranjić Ilija 20
Miroslav Ivančić 20
Čutura Jadranko 14
Robert Opačak 12
Pranjić Franjo 9
Mario Perić 8
Ivan Oreč 8
Rudež Tihomir 7
Škrobar Vinko 7
Damir Dado Periša 6
Kovačević Mario 4
Zvonimir Mihaljević 3
Vjekoslav Kolarević 3
Josip Zrno 2
Petar Krpan 2
Damir Kurtović 1
Dario Jagarinec 1
Igor Mijatović Peđa 1

9. dvoransko prvenstvo veterana HNS Slavonski Brod 2011.
Stijelci:
Krpan 2
Zvone 1
Zrno 1
Oreč 1


Strijelci u sezoni 2010/11
Osječka liga

Igor Mijatović Peđa 5
Ivan Oreč 3
Tihomir Rudež 2
Ilija Pranjić 1



Strijelci u sezoni 2010/11
Baranjska liga

llija Pranjić16
Miroslav Ivančić Peterson 15
Igor Mijatović Peđa 13
Jadranko Čutura 11
Robert Opačak 9
Cvejo Ognjenović 7
Mario Kovčević 5
Ivan Oreč 5
Franjo Pranjić 3
Tihomir Rudež 2
Zvonimir Mihaljević 2
Mario Perić 1
Miki Borojević 1
Josip Zrno 1
Ivica Kolar 1
Damir Periša 1
Ferdo Kraljević 1
Hrvoje Ehman 1
Petar Krpan 1
Vinko Škrobar 1
Dario Jagarinec 1


Strijelci u sezoni 2009/10
Osječka liga

Tihomir Rudež 6
Ilija Pranjić 6
Jadranko Čutura 4
Vinko Škrobar 4
Mario Kovačević 3
Damir Periša 2
Damir Kurtović 2
Mario Perić 2
Ferdo Kraljević 2
Ivan Oreč 2
Cvejo Ognjenović 1
Hrvoje Ehman 1
Zvonimir Mihaljević 1
Alen Majić 1
Ivica Kolar 1


Strijelci na 11. veteranskom prvenstvu RH 2010
Igor Miajtović Peđa 2
Ilija Pranjić 1
Miki Borojević 1
Damir Periša 1

Strijelci na 10. veteranskom prvenstvu RH 2009
Tihomir Rudeš 2
Jadranko Čutura 2
Miroslav Matoković 1

Strijelci na 9. veteranskom prvenstvu RH 2008
Mario Kovačević 1
Mario Perić 1
Jadranko Čutura 1

Strijelci u sezoni 2008/09
OSJEČKA LIGA

Dario Jagarinec 10
Ferdo Kraljević 7
Ivan Oreč 4
Ilija Pranjić 4
Damir Periša 3
Miki Borojević 3
Vinko Škrobar 2
Franjo Pranjić 2
Tomislav Steinbruckner 1
Cvejo Ognjenović 1
Jadranko Čutura 1
Mario Perić 1
Zvonimir Mihaljević 1
Zoran Stanić 1

Strijelci u sezoni 2008/09
BARANJSKA LIGA
Ilija Pranjić 10
Ferdo Kraljević 10
Miroslav Matoković Pajo 9
Tihomir Rudež 7
Franjo Pranjić 6
Dario Jagarinec 6
Damir Periša 5
Ivan Oreč 4
Mario Kovačević 4
Jadranko Čutura 3
Miki Borojević 3
Vinko Škrobar 3
Zvonimir Mihaljević 2
Damir Grunbaum 1
Hrco Ehman 1
Kljun 1



Strijelci u sezoni 2007/08
Tihomir Rudež 17
Ivan Oreč 15
Ilija Pranjić 11
Miroslav Pajo Matoković 10
Cvejo Ognjenović 10
Mario Kovačević 7
Ferdo Kraljević 3
Vlado Tuličić 3
Alen Majić 2
Dario Skender 2
Damir Periša 2
Zoran Stanić 2
Damir Kurtović 1
Miki Borojević 1
Aco Mihajlović 1
Dario Jagarinac 1
Mario Perić 1




Popis igrača



Mario Perić
Hrvoje Ehman
Robert Opačak
Miroslav Nevistić
Damir Kurtović
Dario Jagarinac
Mario Kovačević
Zoran Stanić
Igor Kovačević
Darko Dumančić
Ilija Pranjić
Cvejo Ognjenović
Ivan Oreč
Zlatko Bulić
Zvonimir Mihaljević
Miroslav Matoković Pajo
Miki Borojević
Jadranko Čutura
Damir Periša
Dubravko Ižaković
Vinko Škrobar
Franjo Pranjić
Ivica Kolar
Josip Zrno
Miroslav Ivančić Brec
Zoran Lazić
Igor Mijatović
Vjekoslav Kolarević
Petar Krpan
Domagoj Pavlic
Igor Brkić

Klupski liječnici:
Neven dr. Raguž,
Vjekoslav dr. Kolarević
Zvonimir dr. Mihaljević