NK LEGE OSIJEK

ponedjeljak, 30.03.2009.

LEGE - VIŠNJEVAC 4 : 0UPDATE: SLIJEDEĆA UTAKMICA JE 06. travnja 2009. U 16.30 SATI NA IGRALIŠTU ELEKTRE.
Novi derbi NK "Lege" - NK Retfala-Pampas"


30.03.2009.
Stadion Gradski vrt
Teren sa umjetnom travom
Noćna utakmica (19.00 sati)
Vrijeme: jaka kiša
Sudac S. Todorović

NK LEGE: Nevista (od 60. Iga) Dumba, Perić (od 20. Talijan) Cvejo, (od 40. Zlaja) Periša, Kurto, Stane, Jadro (od 40. dr.Zvone), Ruda, Ferdo (od 45. Jagarinec) i Vinko (od 90. Kljun)

NK VIŠNJEVAC: Bošnjak, Šuto, Balikić, Liović, Brandić, Grepo, Sambol, Ivković, Zečević, Lončar, Kršćanski (još su igrali: Grgić, Šergo, Horvat, Wilhem, Ljubičić i Šafar)

Strijelci: 1: 0 Cvejo u 30; 2:0 Vinko u 55; 3:0 Jadro u 60; i 4:0 Jagarinec u 65. min.

U samoj prirpemi utakmice posebnu pozornost obratili smo na podlogu na kojoj inače ne igramo - umjetna trava. Brzo i tvrdo. "To je dobro za nas koji znamo s loptom, ostali bi mogli imati problema" rekao je Ferdo. Vojska poluzalječenih igrača (Kova, Ilija, Alen, Hrco...) utakmicu je promatrala sa klupe, toplo ušuškani mrmljajući sebi u bradu što nema kuhane rakije ili vina, bar. Ruda je znao kako će igrati od prve minute jer samo on zna gdje se pale reflektori. Čak je i prijetio ako ga izvadim prije kraja da će nam ih pogasiti.
Utakmica se odvijala predviđenim scenarijem. Neuigrani smo kao i Višnjevčani i dok su oni imali snage nismo se baš nešto naigrali. Istina, vrijeme držanja lopte bilo je drastično na našoj strani no oni su prijetili iz kontri. Kasnije kada su pali sa snagom bilo je samo pitanje s kojim razlikom će izgubiti. No svakako valja naglasiti da je utakmica bila vrlo fer i korektna.
Danas je pak obrana odradila gotovo bezgrešan posao. Nevista, Dumba, Stane i Vinko pokazali su da se sa svakom ekipom mogu nositi bez ikakvog problema. Čini mi se što je hladnije i teži uvjeti za igru - ova četvorka je savršenija. Jako dobro.Na bokovima su bili Cvejo i Jadro. Mora im se priznati po zabijeni gol ali od njih očekujem neuporedivo više. Još dvije ovakve predstave i pravac klupa. Mogli su u prvom poluvremenu svaki zabiti po tri komada. No oni po kiši izgleda nefunkcioniraju. Inače su jako slatki pa su se valjda bojali da se ne otope. Vezni red je trebao biti naša udarna snaga ali... Perišu su stalno udarali, ćokali. Nisu to bili prekršaji za kartone ali su bili brojni i totalno su mu poremetili ritam. Izgleda da Periša ne voli kada ga perjaju. Perić koji je usput s klapom danas proslavio svoj 40-ti rođendan ozljedio se vrlo rano. Naime, nezalječen je krenuo u tekmu a nakon burnog vikenda, samo zato što je slavljenik bio je u ekipi. Inače klasičan primjer nesportskog života i zaslužio je suspenziju. Ali ovo neka shvati kao rođendanski poklon od Lega. Kurto je odradio lavovski posao u sredini. I prema naprijed i prema nazad. Vidi se da je dugo igrao sa dr.Alenom i da je ponešto naučio i od svog kuma. Gotovo bez greške. Izuzetno dobar. E sada napad. Kod Rude je izuzetno primjetan nedostatak utakmica i višak kilograma. Dok je kod Ferde... (ako želite saznati kako je Ferdo odigrao nazovite dr.Alena ili Kurtu pa će vam oni objasnit. Detaljno.
E sad. Još su igrali Zlaja - pouzdan. Trebalo mu je malo vremena da shvati brzinu lopte na ovoj podlozi no kada je to preračunao sve je išlo kao po loju. Zvone je došao bolestan a otišao ozljeđen. Kako se samo pehovi ljepe na tog čovjeka to je strašno. Dok je igrao bio je odličan. Brži od svih na terenu. Imam osjećaj da bi ukoliko bi nastavili igrati na ovoj podlozi dr.Zvone postao pravi zmaj. Talijan je bio korektan no imao je isti problem kao i Jagarinec. Bili su poput šišmiša po danu. Igrali su na instikt jer ništa nisu vidjeli bez svojih oćala. Šta su oni promašili to je čudo. No bilo je presimpatično da bih im išta zamjerio. Osim toga Jagarinec je unatoč svemu ipak zabio gol. Prema tome nema ljutnje i primjedbi. Čak štoviše po toj hladnoći baš su nas dobro zagrijali. Hvala im. Iga je zamjenio mokrog i prorzlog Nevistu. Vrlo dobro. A ja sam odigrao možda najbolju partiju do sada. Bezgrešno. Apsolutno.
Naš medicinski tim, dr. Raguž i fizio prof. Beli imali su pune ruke posla, prije za vrijeme i nakon tekme. Svaka im čast. Odradili su sve bezgrešno. No ipak bi valjalo razmisliti o bar pola litre "ljute" u doktorskoj torbi. Zlu netrebalo. Za dezinfekciju. I dok se naš dok Raguž vraća u dosadnu svakodnevicu poso-kuća-birtija, naš fizio prof Beli već sutra ide za Rumunjsku pa let za Barcelonu kako bi prije tekme izmasirao naše reprezentativce. Ili bar naplatio porez. Majstor. Svaka mu čast.
P.S.
Nakon tekme klopa i cuga u klupskom restoranu na Perićevu grbu, a potom su Ruda i Nevista izazvali Zlaju i Cveju na belot. Pala je klada. Tko izgubi, ide na presvlačenje i trči dodatne krugove na stadionu. Javljaju mi ljudi da neki dečki na stadionu još trče. Kažu mršavi su. Obojica. Pa kako i ne bi bili kad toliko kartaju.
Živjeli.

30.03.2009. u 21:17 • 5 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 23.03.2009.

ODIGRANO
UPDATE:
Slijedeća utakmica je u ponedjeljak 30.03.2009. na stadionu Gradski vrt. Teren broj 4, umjetna trava, noćna utakmica. Početak utakmice u 19.00 sati. NK Lege - NK Retfala


Prijateljska nogometna utakmica
23.03.2009. Stadion HNK Radnički Mece
16:15 sati
vrijeme idealno za igru
teren vrlo dobar

NK LEGE - NK TIKVEŠ 9:2
Strijelci 1:0 Ilija, 2:0 i 3:0 Ivo, 4:0 Cvejo, 5:0 Miki, 6:0 Periša, 7:0 Jadro, 8.0 Miki, 8:1 Zelić, 8:2 Zelić i 9:2 Periša

Lege su utakmicu započele u slijedećem sastavu Nevista, Jadro, Dumba, dr. Alen, Darac S, Ilija, Kurto, Talijan, Cvejo, Darac J i Ivo u formaciji 4-4-2, koja se tijekom igre transformirala u bezbroj kombinacija od 2-1-2-5 do formacije 2-8 i tak, vrlo simpatično je to izgledalo. Primjetio se nedostatak Staneta u obrani kao i Ferde u napadu jer Ivi je bilo teško samom i jedva je zabio dva gola, ali kvalitetna vezna linija sa Talijanom kao glavnim kreatorom uspjela je donekle nadoknaditi nedolaske navedenih igrača.
Drugo poluvrijeme igru su napustili Ilija, Ivo, Dumba, Darac S, Darac J, a ušli su Zlaja, Kljun, Periša, Pajo, Franjo i Miki. Ulaskom standardnog obrambenog dvojca Zlaja&Kljun nestalo je nesigurnost i grešaka u obrani a Metalčeva škola nogometa donjela je konstantni pritisak na zadnju liniju gostiju koji je rezultirao visokim vodstvom Lega. Glavnom golgeteru Mikiju nije bilo teško zabijati pored raspoloženih metalaca. Napominjem da je oba gola zabio žmireći na asistenciju djelatnika Paje kojeg kako čujemo očekuje karijera u uredu.. Ipak gosti iz Tikveša došli su u oslabljenom sastavu no to ipak neumanjuje pobjedu Lega.

Izjave nakon tekme:
Dr. Alen: Neuporedivo je lakše igrati kada su pored tebe Zlaja&Kljun. Sve je odjednom lako.
Kurto: Vidio sam neke crnokose bivše igrače iza ograde. Tamo im je i mjesto i za ubuduće.
Nevista: Jebote, što miriše grah. Požurmo.
Dumba: Ja sam se naljutio.
Perić: Ja sam zaslužio ovaj grah.
Cvejo: Neznam zašto me izbornik forsira a došao sam iz banje.
Periša: Izborniče, jel još uvijek vrijedi pravilo: Cveji ne dodajemo?
Ferdo: Ovo se ne može gledati
Kova: Ozljeđen sam a i nije to moj nivo
Darac J: Žurim na obračun
Darac S: -
Talijan: Šta ja ono igram?
Ilija: Tu me nešto zateže (smijeh)
Ivo: ja sam svoje rekao na terenu
Pajo: Šefe, jesi vidio kako sam ti dodao?
Zlaja: Dokad ću ja morati trčati za druge?
Franjo: Prijatelju, a šta da ti kažem
Beli: šefe trebam krema i ulja, jebiga...
Miki: Zadovoljan sam količinom svoje trke
Kljun: teško je igrati kada u obrani nema Staneta i Vinka ali ipak smo odradili posao
Hrco E: Stane nije ni sjena Alenu jer Alen sjenom pokriva cijeli 16-terac
Jadro s kim kartam?

23.03.2009. u 21:05 • 4 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 16.03.2009.

OTKAZALI SMO SAVUDRIJU...

Zbog brojnih otkaza igrača, uzrokovanih opravdanim obiteljskim obvezama, ali ponešto i odurnom recesijom otkazali smo nastup u Savudriji na prvosvibanjskom turniru.
Da se ne lažemo, mogli smo mi skucati nekakvu ekipu od igrača iz drugih klubova ali to nije to. To nisu Lege. To ne bi bilo to.
Iskreno se nadam kako je ovo prvi i zadnji otkaz ovog turnira (čitaj: odličnog obiteljskog provoda sa povećim društvom)
Ništa. Idemo dalje.
Prva tekma nas čeka 23.03. sa početkom u 16.00 sati u Mecama protiv Tikveša.
Glavu gore.

16.03.2009. u 10:32 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 05.03.2009.

IDEMO SVI...

hmmm, hmmm
Dobro jutro suigrači dragi i čitatelji zalutali.
Nastavljamo sa natjecanjima. Da natjecanjima. Dakle i dalje smo jedini klub u Hrvatskoj koji istovremeno igra dvije lige. Novoformiranu Osječku ligu veterana te Baranjsku ligu veterana. Nije lako. Ali možemo mi još i više.
Prvo što valja naglasiti je kako smo dobili službeni poziv za prijateljsku utakmicu sa veteranima "Tikveša", istim onim koji su odbili igrati protiv nas prvenstvenu utakmicu. Ovaj poziv doživjeli smo kao ruku pomirenja i naravno objeručke ga prihvatili. Čak se i ponudili za domaćina. Tekma treba biti odigrana 23.3. u 16 sati kod nas u Mecama. Nakon toga 30.03. trebamo igrati zaostalu utakmicu protiv Darde, koja će vjerovatno biti odigrana na pomoćnom terenu stadiona Gradski vrt pod reflektorima. Potom valja nam odraditi zaostalu utakmicu sa Višnjevcem 04.04. na Elektri i na kraju 06.04. zaostalu utakmicu protiv osječke Retfale na Grafičaru.
I onda sve iz početka počinje Baranjsko prvenstvo 13.04. u Mecama: Radnički Mece - Lege s početkom u 16.30 sati. a 18.04. idemo u goste u Osječkoj ligi u Čepinske Martince.
Neće nam biti dosadno. Izljubite žene i djecu. Tko zna kada će vas opet vidjeti.
Živjeli

05.03.2009. u 12:13 • 1 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>Ožujak 2014 (2)
Rujan 2013 (5)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (5)
Kolovoz 2012 (2)
Srpanj 2012 (1)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (5)
Travanj 2012 (6)
Ožujak 2012 (4)
Studeni 2011 (3)
Listopad 2011 (6)
Rujan 2011 (8)
Kolovoz 2011 (3)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (6)
Travanj 2011 (4)
Ožujak 2011 (3)
Veljača 2011 (1)
Studeni 2010 (3)
Listopad 2010 (7)
Rujan 2010 (6)
Kolovoz 2010 (3)
Srpanj 2010 (1)
Lipanj 2010 (3)
Svibanj 2010 (3)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (3)
Veljača 2010 (1)
Studeni 2009 (2)
Listopad 2009 (7)
Rujan 2009 (5)
Kolovoz 2009 (2)
Srpanj 2009 (2)
Lipanj 2009 (3)
Svibanj 2009 (8)
Travanj 2009 (5)
Ožujak 2009 (4)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (4)
Rujan 2008 (9)
Kolovoz 2008 (2)
Lipanj 2008 (6)
Svibanj 2008 (10)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (7)
Veljača 2008 (4)
Siječanj 2008 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Osobna iskaznica & Hall of fame
Osijek, Croatia Local WeatherRASPORED LIGE 2013/2014

Veterani. U svemu. No ovdje govorimo o nogometu, onom veteranskom u kojem je treće poluvrijeme gotovo najbitnije. No to ne znači kako ne volimo pobjede. Ooo, još kako volimo...
I ono najvažnije, broj našeg računa Zaba: 2360000-1101960850 Trpaj!
OiB; 78333186194 MB: 2229552
http://nklege.blog.hr/2013/09/1631694753/pocelo-je-pocelo.html

Strijelci u sezoni 2013/14
Ilija Pranjić 4
Robert Opačak 3
Miroslav Ivančić 3
Franjo Pranjić 2
Domagoj Pavlic 2
Jadranko Čutura 2
Vinko Škrobar 2
Cvejo 1


Strijelci u sezoni 2012/13
Ilija Pranjić 10
Franjo Pranjić 6
Petar Krpan 5
Robert Opačak 3
Mario Perić 3
Jadranko Čutura 2
Miroslav Ivančić g.Brec 2
Igor Kovačević 1
Igor Mijatović 1
Dario Jagarinec 1

Strijelci u sezoni 2011/12
Pranjić Ilija 20
Miroslav Ivančić 20
Čutura Jadranko 14
Robert Opačak 12
Pranjić Franjo 9
Mario Perić 8
Ivan Oreč 8
Rudež Tihomir 7
Škrobar Vinko 7
Damir Dado Periša 6
Kovačević Mario 4
Zvonimir Mihaljević 3
Vjekoslav Kolarević 3
Josip Zrno 2
Petar Krpan 2
Damir Kurtović 1
Dario Jagarinec 1
Igor Mijatović Peđa 1

9. dvoransko prvenstvo veterana HNS Slavonski Brod 2011.
Stijelci:
Krpan 2
Zvone 1
Zrno 1
Oreč 1


Strijelci u sezoni 2010/11
Osječka liga

Igor Mijatović Peđa 5
Ivan Oreč 3
Tihomir Rudež 2
Ilija Pranjić 1Strijelci u sezoni 2010/11
Baranjska liga

llija Pranjić16
Miroslav Ivančić Peterson 15
Igor Mijatović Peđa 13
Jadranko Čutura 11
Robert Opačak 9
Cvejo Ognjenović 7
Mario Kovčević 5
Ivan Oreč 5
Franjo Pranjić 3
Tihomir Rudež 2
Zvonimir Mihaljević 2
Mario Perić 1
Miki Borojević 1
Josip Zrno 1
Ivica Kolar 1
Damir Periša 1
Ferdo Kraljević 1
Hrvoje Ehman 1
Petar Krpan 1
Vinko Škrobar 1
Dario Jagarinec 1


Strijelci u sezoni 2009/10
Osječka liga

Tihomir Rudež 6
Ilija Pranjić 6
Jadranko Čutura 4
Vinko Škrobar 4
Mario Kovačević 3
Damir Periša 2
Damir Kurtović 2
Mario Perić 2
Ferdo Kraljević 2
Ivan Oreč 2
Cvejo Ognjenović 1
Hrvoje Ehman 1
Zvonimir Mihaljević 1
Alen Majić 1
Ivica Kolar 1


Strijelci na 11. veteranskom prvenstvu RH 2010
Igor Miajtović Peđa 2
Ilija Pranjić 1
Miki Borojević 1
Damir Periša 1

Strijelci na 10. veteranskom prvenstvu RH 2009
Tihomir Rudeš 2
Jadranko Čutura 2
Miroslav Matoković 1

Strijelci na 9. veteranskom prvenstvu RH 2008
Mario Kovačević 1
Mario Perić 1
Jadranko Čutura 1

Strijelci u sezoni 2008/09
OSJEČKA LIGA

Dario Jagarinec 10
Ferdo Kraljević 7
Ivan Oreč 4
Ilija Pranjić 4
Damir Periša 3
Miki Borojević 3
Vinko Škrobar 2
Franjo Pranjić 2
Tomislav Steinbruckner 1
Cvejo Ognjenović 1
Jadranko Čutura 1
Mario Perić 1
Zvonimir Mihaljević 1
Zoran Stanić 1

Strijelci u sezoni 2008/09
BARANJSKA LIGA
Ilija Pranjić 10
Ferdo Kraljević 10
Miroslav Matoković Pajo 9
Tihomir Rudež 7
Franjo Pranjić 6
Dario Jagarinec 6
Damir Periša 5
Ivan Oreč 4
Mario Kovačević 4
Jadranko Čutura 3
Miki Borojević 3
Vinko Škrobar 3
Zvonimir Mihaljević 2
Damir Grunbaum 1
Hrco Ehman 1
Kljun 1Strijelci u sezoni 2007/08
Tihomir Rudež 17
Ivan Oreč 15
Ilija Pranjić 11
Miroslav Pajo Matoković 10
Cvejo Ognjenović 10
Mario Kovačević 7
Ferdo Kraljević 3
Vlado Tuličić 3
Alen Majić 2
Dario Skender 2
Damir Periša 2
Zoran Stanić 2
Damir Kurtović 1
Miki Borojević 1
Aco Mihajlović 1
Dario Jagarinac 1
Mario Perić 1
Popis igračaMario Perić
Hrvoje Ehman
Robert Opačak
Miroslav Nevistić
Damir Kurtović
Dario Jagarinac
Mario Kovačević
Zoran Stanić
Igor Kovačević
Darko Dumančić
Ilija Pranjić
Cvejo Ognjenović
Ivan Oreč
Zlatko Bulić
Zvonimir Mihaljević
Miroslav Matoković Pajo
Miki Borojević
Jadranko Čutura
Damir Periša
Dubravko Ižaković
Vinko Škrobar
Franjo Pranjić
Ivica Kolar
Josip Zrno
Miroslav Ivančić Brec
Zoran Lazić
Igor Mijatović
Vjekoslav Kolarević
Petar Krpan
Domagoj Pavlic
Igor Brkić

Klupski liječnici:
Neven dr. Raguž,
Vjekoslav dr. Kolarević
Zvonimir dr. Mihaljević
Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se