NK LEGE OSIJEK

ponedjeljak, 31.03.2008.

SVRŠILI SMO S PRIPREMAMA

Odigrali smo pet tekmi nakon kojih smo pojeli oko 45 kg junećeg flama, 12 kg svinjskih nogica, 6 kg bunceka, 8 kg špic rebara, 8 kg kobasica, 15 kg pilećih krila, 8 kg svinjske krmenadle, oko 4 kg "slatke" i 1 kg fest ljute paprike...
Popili smo oko 6 gajbi piva, 9 gajbi sokova, 6 kartona mineralne, i vina oko 5 litara, tek kao dodatak jelima...
I sada netko pita da li smo spremi? Naravno da jesmo. Još kako.
Nego, idem napisati pokoje slovo o današnjoj tekmi.

NK LEGE vs NK BELJE 5:3 (3:2)
Stadion: HNK Radnički Mece
Teren: težak za igru
Vrijeme: idealno za igru
Sudac: Darac S. Rebrov - čudo od suca
IGRAČ TEKME: JADRO

7' 0:1 Tomo Lepi, 9' 1:1 Jadro (as. Majić) 13' 1:2 Konan, 21' 2:2 Ilija (as. Ehman), 28' 3:2 Jadro (as. Oreč), 43' 3:3 Konan, 68' 4:3 Pajo (as. Stane), 76' 5:3 Ehman (as. Oreč)
NK LEGE
Nevista 6.5, Darac J. 7.5, Dumba 7.5, Stane 8, Talijan 7.5, Ehman 8, Pranjić 7, Majić 7, Jadro 8.5, Pajo 7, Oreč 7.5 još su igrali: Dado 7,5 i Zlaja 7,5
NK BELJE
Bajči 8, Nabijar 7, Pero 7.5, Robi 7.5, Mitar 6, Tomo Lepi 5.5, Murda 6, Šperjak 7, Čoban 4.5, Željko 7, Konan 8 još su igrali: Marđetko 7,5, Božo 3

Tekma je počela u 16.30. Dakle dva problema, nismo se skupili zbog posla i došli smo gladni. A čobanac je već krčkao njami, "čuo" se jako... ebemu. I to je to. kada je kuhar skinuo čobanac sa vatre (u 60-toj minuti tekme) mi smo počeli igrati i dotukli naše Beljce.
Zaključak: za slijedeće kolo kuhamo grah. On se manje čuje. "Čuje" se kasnije. No važna je pobjeda. Živjeli.
P.S.
Nakon tekme mafijaška klika iz valpovačkog kraja (Pajo & Stane) razbili su kuma mi i mene u belotu. Varali su. Garant. Još nismo dokučili kako ali jesu. Siguran sam. Hoćemo revanš. I snimamo sve nadzornim kamerama. Ova dvojica muljaju. Čuvajte se ljudi. Opaki tipovi.
Za drugim stolom kartala je naša vezna linija. Navodno su odbacivali karte, dobacivali ih suigraču, nisu ih držali do kraja, poput lopte na tekmi. Možda nadođu i na terenu sretan sretan

31.03.2008. u 22:11 • 6 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 24.03.2008.

BOŽE, HVALA TI ZA BLAGDANE


Kada na tekmu dođe 19 igrača spremnih kao puška, znači da je blagdan. Dva puta nam se to dogodilo. Prvi puta na prvom derbiju protiv Darde i sada na Uskrsni ponedjeljak protiv Laslovčana, ekipe koja nas je prije nepunih mjesec dana napucala 5:0 u Laslovu. Neponovilo se.
Došlo je vrijeme naplate ili po narodni "vrati koko što si pozobala". Poput nas i Laslovčani su došli u punom sastavu ali kada smo mi ovako brojni kao danas, svima je sve uzalud. Malo tko nas može dobiti. Možda tek selekcija cijele lige ili takav netko.
No kako je sve krenulo malo sam se zabrinuo. Prvo su nam još jutros mesari prodali rezervirano meso jer nisu znali da je za nas. Pa je Miki odreagirao i spasio stvar. Potom je Damba Talijan opet zaboravio popiti one tablete što mora piti da ne bi zaboravio, pa je zaboravio podići naše dresove sa pranja. No uskočili su naši dečki iz Meca i spremno nam posudili svoju bijelo plavu garnituru. Onda se nije pojavio sudac. Situaciju smo spašavali visokokvalificirani Vujić i nekvalificirani ja. Onda smo shvatili da su obilne kiše momački natopile travnjak i da jedna strana fest pliva.
No kada sam vidio 19 spremnih igrača sve me je prošlo. I briga i bijes i ... ma sve. Slatke brige.
Odlučio sam tekmu odigrati sa jačim sastavom u prvom dijelu i tek nešto slabijim sastavom u drugom dijelu.

Prvo poluvrijeme igrali su:
Iga,
Damba Talijan, Stanić, Dumba, Ehman
Kurto, Pranjić, Perić, Majić
Ruda i Oreč

i bili su odlični. Iako su napadali na strani koja je bila potopljena i nisu bili u prilici igrati svoju igru kratkih pasova pokazali su par fantastičnih poteza. Za zapamtit je vodeći pogodak Rude koji je primio dubinsku loptu na prsa na rubu šesnajsterca i volejom ju zakucao u suprotne rašlje. Mrak.
Jednako atraktivan bio je i potez Kurte za 3:0, kada je sa nekih 25 metara udaljenosti opalio loptu koja je bila u blatu i vodi, i spakovao ju u 90 stupnjeva. Golman, stari iskusni laf, pogledao ga je i zapljeskao. Strava.
Bilo je tu još odličnih poteza proigravanja ali potopljen dio terena spriječio ih je da pokažu više. Poluvrijeme je završilo rezultatom 4:1 za LEGE.
U drugom poluvremenu nastupili su:
Iga,
Bulić, Darac J, Stanić, Vujić
Jadro, Miki, Cvejo, Majić
Ferdo i Pajo
Sada ću biti iskren. Bojao sam se kako će se ova postava snaći na terenu. Čak sam im rekao da od njih očekujem da zadrže stečenu prednost. No prevario sam se za svjetlosnu godinu. Dečki su odigrali fantastično. Činjenica da su napadali na suhu stranu igrališta očigledno je bila presudna. Toliko borbenosti, trke i htjenja skoro nisam vidio na veteranskoj utakmici. Potez kao potez neću izdvajati jer su dečki odigrali svi za jednog - jedan za sve. Oduševili su me.Samim tim bili su i efikasniji od postave iz prvog dijela tako da je rezultat drugog dijela bio 6:1 za LEGE. Ukupno 10:2. Bome smo im vratili.
Iako nije najvažnije tko je zabio, zbog momka koji je u svom drugom nastupu probio led i zabio dva komada objavljujem i popis strijelaca na tekmi. Osim toga tek da vidite kako i ja nešto radim na tekmi.
Strijelci:
8. min 1:0 Ruda
11. min 2:0 Ruda (11m)
25. min 3:0 Kurto
29. min 3:1 Laslo
34. min 4:1 Ilija
43. min 5:1 Pajo
47. min 6:1 Ferdo
51. min 7:1 Cvejo
53. min 8:1 Ferdo
58. min 9:1 Cvejo
75. min 10:1 Pajo
80. min 10:2 Laslo

A poslije svega, čobanac, piva i par dobrih, dobrih partija belota. Mašala.
P.S.
Slutim da je bilo i lakših ozljeda, znam... Čekam izvješća, hajde prijavite stanje. Dumba ti prvi, pa Miki, pa Maja.... a doktor će dobiti ozbiljan ukor zbog nedolaska

24.03.2008. u 23:10 • 8 KomentaraPrint#

utorak, 18.03.2008.

RASPORED TEKMI DO KRAJA...

RASPORED NATJECANJA
Jug , Veterani, 2007/2008 – Proljeće

24.ožujak u 16.00 sati pripremna utakmica
Mece: NK "Lege" - Laslovo

Predkolo ponedjeljak, 31. ožujak 2008
Bilje : NK "Tikveš" NK "Radnički"
Darda : NK "Darda" NK "Lug"
Mece: NK "Lege" - Belje prijateljska utakmica

Predkolo ponedjeljak, 07. travanj 16:30
Bilje : NK "Tikveš" NK "Ribar"
Vardarac : NK "Vardarac" NK "Darda"
Mece : NK "Lege" - NK "Lastavica"

14. KOLO ponedjeljak, 14. travanj 17:00
SLOBODAN: NK "Ribar"
Bilje : NK "Bilje" NK "Lug" Subota 12.04.
Grabovac : NK "Lastavica" NK "Radnički"
Mece : NK "Lege" - NK "Vardarac"
Darda : NK "Darda" NK "Tikveš"

15. KOLO ponedjeljak, 21. travanj 17:00
SLOBODAN: NK "Darda"
Bilje : NK "Tikveš" - NK "Lege"
Vardarac : NK "Vardarac" NK "Lastavica"
Mirkovac : NK "Radnicki" NK "Bilje" Subota 19.04.
Lug : NK "Lug" NK "Ribar"

16. KOLO ponedjeljak, 28. travanj 17:00
SLOBODAN: NK "Lug"
Kopacevo : NK "Ribar" NK "Radnicki" Subota 26.04.
Bilje : NK "Bilje" NK "Vardarac" Subota 26.04.
Grabovac : NK "Lastavica" NK "Tikveš"
Mece : NK "Lege" - NK "Darda"

17. KOLO ponedjeljak, 5. svibanj 17:30
SLOBODAN: NK "Lege" (povratak iz Umaga sa turnira) sretan wink
Darda : NK "Darda" NK "Lastavica"
Bilje : NK "Tikveš" NK "Bilje"
Vardarac : NK "Vardarac" NK "Ribar"
Mirkovac : NK "Radnicki" NK "Lug"

18. KOLO ponedjeljak, 12. svibanj 17:30
SLOBODAN: NK "Radnicki"
Lug : NK "Lug" NK "Vardarac"
Kopacevo : NK "Ribar" NK "Tikveš" Subota 10.05.
Bilje : NK "Bilje" NK "Darda" Subota 10.05.
Grabovac : NK "Lastavica" - NK "Lege"

19. KOLO ponedjeljak, 19. svibanj 17:30
Prva finalna utakmica - izvlačenje domaćina 13. svibnja

20. KOLO ponedjeljak, 26. svibanj 17:30
Druga finalna tekma - uzvrat

30. svibnja DVORANA GLASSSER uz PASSAGE BAND 20.00 sati
Velika zabava NK LEGE i proslava naslova prvaka naughty
... e sad... pizda ko izda

18.03.2008. u 11:19 • 8 KomentaraPrint#

subota, 15.03.2008.

LEGE vs RETFALA 2 : 1

Odigrali smo napokon utakmicu sa protivnikom po mjeri. U goste nam je stigla osječka "Retfala" odlična ekipa koja je posljednje dvije godine zaredom učesnik završnice veteranskog prvenstva Hrvatske. A to je vrijedno respekta. No pogledavši njihov sastav, pogledavši naš sastav, uopće nisam bio u dilemi. Bio sam siguran u našu pobjedu, bez podcjenjivanja protivnika. Naglašavam da je njima nedostajalo nekoliko igrača baš kao i nama jer smo igrali bez standardnih napadača Rude, Oreča, Paje i Mikija, pa Cveje, Zvoneta, Bulića, Vlade.... No zato je klupa bila prava.
Podršku i potihe savjete iz drugog plana davali su mi Darac S. dr. Raguž i Keba ali i Stanetovi fantastični klinci.
Ajmo na tekmu:

Lege vs Retfala 2:1
0:1 Nevista a.g. 6 min
1:1 Majić 46. min
2:1 Majić 59. min


LEGE
Nevista 6,5 (od 40. Iga -), Vujić 6,5 (od 40. Jadro 8) Talijan 7, Dumba 7, Darac J. 7 (od 40. Kurto 7,5), Hrco E. 7, Pranjić 7, Stanić 8, Mario 7,5, Majić 9, Kova 6,5 (od 40. Ferdo 7,5)

Dakle, utakmica je sličila na onu Werdera i Glasgow Rangersa. Apsolutna dominacija domaćina i tek poneki bljesak Retfalčana kroz kontre. Imali smo problema sa probijanjem njihove čvrste i kvalitetne obrane. No ja sam isključivi krivac što u startu nisam uveo drugu špicu koja bi razvukla protivničku obranu. Definitivno se osjeti zimska stanka i nedostatak rutine koja dolazi sa brojnim tekmama.
Nevista je sam sebi zabio gol. Koma. Kao prebacit će je preko gola i ubaci je u gol. Doduše razlika je u tek desetak centimetara ali zabrljao je. No bolje sada nego u prvenstvu.
Iga ga je zamjenio u drugom poluvremenu. Nije baš ima posla jer se uglavnom igralo na polovini Retfalčana ali ono malo intervencija što je imao odradio je odlično.
Vujić je pokušavao pomoći po desnom boku svojim napadačima, odigrao par korisnih centaršuta no nakon toga nije stizao na vrijeme u obranu. Nedovoljna oporavljenost od ozljede tome je još više pridonjela.
Jadro ga je zamjenio u poluvremenu i definitivno unio i preokret u igru. Zdrav je, spreman, željan igre a danas su mu i suigrači bili raspoloženi tako da je Jadro jedan od trojice koji su prokrenuli tekmu.
Talijan je imao tek jednu malu, beznačajnu i besposljedičnu grešku u cijeloj tekmi. Nevjerovatno za njega ali istinito. Odigrao je vrlo korektno i odgovorno.
Dumba je u prvom poluvremenu bio libero i nije uspio biti zapovjednik obrane. Naime, nisu ga slušali ni Vujić, ni Hrco, ni Darac J. što je tu i tamo pravilo pomutnju u našoj obrani. Osim toga, vjerovatno zbog straha od kontri (a to će on točno objasniti u komentaru) povukao se duboko u naš 16-terac. U drugom poluvremenu prešao je na puno zahtjevnije mjesto za odigrati i bio je bezgrešan. Britak, brz, precizan, čvrst i odgovoran.
Darac J. imao je odgovoran obrambeni zadatak i izvršio ga je vrlo korektno. Može on i puno bolje.
Kurto je ušao umjesto njega na poluvremenu. Odličan, čvrst, bilo ga i u napadu i u obrani. Izveo jedan odličan slobodnjak preko zida no dugo izbivanje zbog ozljede ostavilo je traga na kondiciji. Ali takvi se brzo vraćaju. I treba nam kao suho zlato.
Hrco E. meni nije jasno kako jedan junior može biti toliko nervozan. Zbog bar šest razloga na to nema pravo. Bar ne u ovoj ekipi. Isključujući nervozu, gledajući samo igru, bio je vrlo dobar.
Pranjić je čovjek koji može skoro sve s loptom. Od njega smo navikli na bravure tako da njegovu solidnu partiju mi vidimo kao lošu. Navikao nas je na bravure i to od njega i očekujemo.
Stane je počeo u vezi, no naš presing stvorio je toliku koncentraciju ljudi u sredini da je igranje nogometa za vezni red bila nemoguća misija. U drugom poluvremenu sam ga postavio na libera gdje je apsolutno vladao našom obranom i cijeloj ekipi dao dodatnu sigurnost. U svim linijama. Odličan. Stane je drugi od trojice koji su preokrenuli tekmu.
Majić je danas bio definitivno ključni igrač Lega. Posljednji i najvažniji od trojca koji je preokrenuo tekmu. Onakav šut... čudo...
Mario danas nije imao sreće. Non-stop je imao bar jednog igrača na leđima, vrlo često i dva. Silna gužva u sredini terena onemogućila ga je u još boljoj izvedbi.
Kova danas nije briljirao. Tek je prizdravio a momci iz Retfale nisu mu dali disati. Čim bi primio loptu imao je jednog koji mu dahće za vratom i nije se baš snašao u tim hrvačkim uvjetima. Daleko je od one svoje eksplozivne faze i jurnjave od prve do zadnje minute. No kada ozdravi...
Ferdo ga je zamjenio u drugom poluvremenu. Njegov debi za Lege. I pokazao je zavidnu fizičku spremu. Trkački je izmučio protivničku zadnju liniju. No da je bio samo malo koncentriraniji u završnici, odnosno da ima pokoju tekmu na velikom nogometu više, zabio bi dva komada, još dva puta asistirao i zaradio bar jedan penal. No sve to od njega očekijemo vrlo brzo. Definitivno dobitak za nas.
P.S.
Veliko hvala sucu ovoga susreta gospodinu Hrvoju Kurtoviću (A lista Prve HNL) koji je briljantno odradio svoj posao.

Ajmo... komentari sretan


15.03.2008. u 22:48 • 7 KomentaraPrint#

nedjelja, 09.03.2008.

LEGE, LEGO, LEGIĆI....



Uvod:
Htio sam sinoć napisati post ali bi bio potpuno nerealan. Euforičan je možda bolja riječ. Nije tu riječ samo o pobjedi i odličnoj igri već o spoznaji da je ekipa NK Lege sastavljena od čestitih i moralnih ljudi. U današnje vrijeme vrijednost gore navedenog je neprocjenjiva. Štovani suigrači, oprostite što će ovo biti užasno dugačak tekst, no pošto predsjedništvo Kluba (Talijan, Mario, Darac S. Hrco E. i ja) uistinu ulaže velike napore u stvaranju prototipa Kluba koji će nam biti mjesto opuštanja i veselja, neizmjerno nas veseli činjenica da ste i sami to prepoznali kao takvo a ne kao teret ili obavezu. I zato jedno veliko HVALA od nas.
Ajmo lege... idemo dalje. Malo o tekmi...

NK BELJE vs NK LEGE 3 : 10 (0 : 6)
Robi 50. Tomo Lepi 61. 71. (11 m) za Belje
Majić 15. i 42. Oreč 17. 22. 30. 33. i 55. Pajo 25. Nevista 60. i Mario 65.

Slažemo kockice. Polako ali sigurno. Dečki se trude u ovim pripremnim tekmama izboriti svoj dres za prvrenstvo. I uspjeva im. Žao mi je što je lista ozljeđenih i dalje dugačka (Ruda, Keba, Kolar, Čajo, Kova, Kurto, Ferdo, Jadro, Cako i Kljun) i što se na nju upisao još jedan lega, Darac S. No čvrst je to momak, on se prvi vraća od svih gore navedenih. Siguran sam.
Dakle, na tekmi nas je bilo 13 spremnih, za igru naravno. I sada će mo o svakom od njih pokoju riječ. Zaslužili su definitivno.
Nevista - naš golman - prijavio ozljedu ramena i molio poštedu, no na moju zamolbu da dođe ako ikako može, čovjek je ostavio terapiju i došao na tekmu. Branio je prvo poluvrijeme, uz tek jednu malenu grešku, neznatnu. Nije primio gol i bio je vrlo, vrlo siguran. A to ekipi znači jako puno. Na poluvremenu je izišao da bi na gol stao naš drugi vratar Iga. No nevista je samo zamjenio dres, obukao igrački ako netko odustane (isključivo zbog ozljede) da ga on zamjeni. I čovjek je zabio gol u drugom poluvremenu. Lob a'la Messi. Buco, svaka čast.
Hrco E - lijevi bočni - prvi puta na toj poziciji rezerviranoj samo za Darca S. Odlično se snašao, vrijedno radio, probijao stranu, centrirao, pucao... sve. No u drugom poluvremenu vratio se smoinicijativno svojoj prirodnoj poziciji lijevokrilnog napadača malo zanemarivši obrambene zadatke. Nije mu za zamjeriti. Lijepo je imati igrača kojega možeš staviti lijevo, desno, naprijed, nazad i on svugdje odličan. Uz malo odgovorniju igru prema nazad dobio bi čistu peticu. Čestitam. Inače tek je prebolio vodene kozice. A veteran s pravom nastupa.
Cvejo - lijevi stoper - Za njega vrijedi sve kao i za Hrcu. Turbo koristan bilo gdje, polivalentan i čovjek koji obožava zabiti gol. A bez takvog u ekipi - ekipa je sakata. Njega ne dam ni za suho zlato.
Dumba - libero - nije to slučajno. Iskustvo, odgovornost, staloženost. Ček, ček... pretjerao sam. Bio je malo zločest. Gurao je neprijateljima loptu kroz noge, u zadnjoj liniji bez odobrenja. Zločesto. Jednom prilikom dvojici u roku od 5 sekundi. Prestrašno. A u zadnjih 15 minuta zamolio je Zokija da se zamjene za pozicije. Bez odobrenja. Nije pogriješio nigdje, čak i kada Nevisti nije dao loptu u mrtvoj šansi koju je sam izradio od početka do kraja (nije Nevista tu da zabija nego da brani golove) no na prvenstvenim utakmicama takve zamjene nema šanse da toleriram. Osim toga trčao je kao lud tih 15-tak minuta a samo je zalječen, mišić se drži na riječi Božijoj... neodgovorno skroz. Ali britak i odličan .
Darac J. - desni stoper - danas više nema vrijednih radnika, svi uz pomoć kojekakvih trikova ostvaruju planove i izvršavaju zadatke a da se ni ne uznoje. No Darac J. nije takav. Upravo potpuno suprotan. On me podsjeća na one Titove rudare koji su radili svoju smjenu pa ostanu kopati još jednu smjenu, pa sutrašnji slobodan dan zamjene još jednim radnim i to ne zbog slave, ne zbog značke udarnika već samo zato što to vole. Takav je i naš Darac J. Trči kao lud po svojoj strani, probija se u napad, juri svog igrača u obrani te odlazi pomoći klapi na lijevu stranu jer se tamo pojavio višak. Skroz vrijedan tip. Iz dana u dan sve bolji i bolji.
Bulić - desni bočni - Zlaja vjerovatno nikada neće biti prvi tehničar NK "Lege" no dok je njega nitko nikada neće imati toliko srce. Hrabro srce. Pored njega nema šetnje, trke, foliranja. A čovjek nije grub, tek propisno čvrst i odlučan. Odgovoran i što posebno veseli čovjek sve više sudjeluje u kreativnoj igri. Zlaja, kapa dolje.
Majić - vezni - znalac koji sa lakoćom stvara igrača više, koji jednim potezom izbacuje pola protivničke obrane. Čovjek koji zna. Postoji jedan mali problem. Naime, nije ljubitelj trke unazad i nije ljubitelj igre bez lopte. Shvativši to njegi suigrači rado mu ostavljaju problematičnu loptu od koje on svojim lucidnim potezom pravi izrazitu gol šansu. Zauzvrat, dečki otrče koji kilometar za njega unazad. Majstor.
Mario - vezni - Mario je igrao za NK Osijek davne 1992. No onda nije trčao koliko trči danas. Čovjek, iako nema niti jedno kompletirano koljeno juriša cijelu tekmu. Pomaže obrani jer u začetku protivničkog napada oduzima loptu neprijatelju, kreće se od 16-terca s jedne do 16-terca s druge strane. Kreira naše napade i gle čuda i zabija golove. Mašala. Samo da ga zdravlje posluži. Igračina u pravom smislu riječi.
Zoki - vezni - uvidjevši da mi nedostaje treći veznjak nisam imao izbora. Dumba se pokazao odličnim na liberu a Zokija sam vratio na prirodnu mu poziciju - u vezu. Odgledao sam bezbroj utakmica različitih klubova i igrača. Nikada u životu nisam vidio čovjeka koji tako zna čitati igru, koji se zna postaviti, krenuti, stati, predati loptu, otvoriti se suigraču. Doduše gledao sam jednoga igrača koji me svojim ali tek povremenim bljeskovima podsjetio na Zokija. To je mali Luka Modrić i ako nastavi ovako napredovati za nekih desetak godina moći će mo reći da imamo novog Zokija. No samo ako bude jako, jako naporno radio. Do tada... jedan je Zoki..
Pajo - napadač - kojeg možete zateći i u našem 16-tercu, apsolutno najbolji asistent cijele lige. Trkački spreman poput vrhunskog atletičara, igrački vrijedi za dvojicu jer naš fantastični vezni red bio bi nedorečen da u napadu nemamo dva vrhunska i poput otrovnih mambi opasna napadača. Paju krasi jedna vrlina zbog koje se nikada ne postaje najbolje plaćeni ili prodani igrač. Nije škrt. Na njegovu grbu prodalo se bezbroj mu suigrača koji su zabijali golove koje je on izradio. No Pajo je skroman i pošten. I zato igra u Legama. Mi to znamo cijeniti. Hvala čovjek!
Oreč Ivo - vrlo ubojiti napadač - Ivo je naš najstariji igrač. Ivo više od svih nas voli igrati nogomet. Ivo zna gdje treba biti i zna što treba raditi. Ivo to radi fantastično. Trud svojih suigrača Ivo pretvara u golove koje svi burno i s guštom proslavljamo sretni poput klinaca u pješčaniku. Nakon što je postigao peti zgoditak poslao sam ga na tuširanje, jer Ivo je ozljeđen. Ima distorziju mišića sa naznakama rupture. Zamjenio ga je Nevista golman.
I još jedna sitnica, Ivo nije propustio niti jednu tekmu! Aplauz molim! Genijalac.
Iga - pričuvni golman - odličan golman, pravi friend. Iako je dobio tri gola (pobogu, nakon 0:7 mora se ekipa i malo opustiti i izigrati, teško mi je to priznati ali je tako) niti za jedan nije niti malo kriv. Čak štoviše, opuštanje u našoj igri moglo je biti kažnjeno i sa većom razlikom da nije bilo Ige. Najbolji svjedok je Nevista, koji je na klupi sjedeći pored mene, komentirao njegovo školsko ponašanje i postupanje na golu. A Nevista nije čovjek koji često nekog hvali. Stoga smo mi sretni što imamo našeg Igu.
Miki - napadač - Bio je dečko koji obećava, poput Gatusa. Beskompromisni borac i odličan tehničar no zbog brojnih ozljeda Miki je svoje kopačke bacio na klin daleke nam '92. godine. Bilo je to u Retfali i njegovom Grafičaru.
Trebalo mi je skoro šest mjeseci da ga nagovorim da proba ponovo. Pristao je. Ovo mu je bila druga tekma nakon 16 godina pauze. Nije to malo, da se ne lažemo. A Miki je odigrao iznad mojih očekivanja. Umalo zabio, no zabilježio je jednu izvrsnu asistenciju Ivi Oreču te pokazao da se stečeno znanje ne može zaboraviti. Definitivno je sporiji nego prije no vjerujte mi na riječ, taj momak.... vrag, živi. Neprijatelji, drhtite s razlogom.

Momci ispričavam se na oduzetom Vam vremenu dok ste sve to pročitali. Tjeralo me, sorry.


09.03.2008. u 16:03 • 6 KomentaraPrint#

petak, 07.03.2008.

SASTANAK U BELOM MANASTIRU

Iako su na dnevnom redu bile četiri točke sve se vrtilo oko one najvažnije. Kada počinje odnosno završava prvenstvo i po kojem sustavu ga igramo.
Prvi prijedlog bio je odigrati trokružno do kraja što bi za nas značilo završetak 23.6. Hej 23.6. Shit. E EURO počinje 6.6. i svi ćemo naravno biti tamo. Užas. No pojavila se i otežavajuća tj. u ovom slučaju olakšavajuća okolnost. Suci su odbili suditi nam. Navodno su premalo plaćeni (dakle traže povećanje takse) za sve uvrede koje im izričemo. I u pravu su. No sve u svemu prihvaćanje ove opcije stajao bi nas dodatnih 1500 kn. Prijedlog je sa jednim glasom za i 10 protiv odbijen.
No drugi prijedlog rezultat je razuma i prihvaćen je sa deset glasova za i jednim protiv.
Dakle nastavljamo dvokružno i odigrati će mo još samo 5. kola redovnog prvenstva, jednu zaostalu kao šestu tekmu i dvije majstorice sa pobjednikom sjeverne skupine. Ukupno osam utakmica no završavamo 26.5. nadam se sa peharom u rukama. Traganje za peharom počinje 7.4.2008. na zaostaloj utakmici protiv Lastavice.
Bilo bi lijepo završiti sezonu s kantom punom šampanjca.
I polako put Austrije...

07.03.2008. u 18:07 • 2 KomentaraPrint#

subota, 01.03.2008.

SKOK BEZ PADOBRANA

Htjedoh se raspisati, onak', momački. Odustajem. Ne bi bilo fer. Reći ću tek par činjenica.
1. Odigrali smo prvu pripremnu prijateljsku utakmicu u solidnom sastavu.
2. Teren je bio jednako loš i domaćinima i nama. Neravan, tvrd i klizav od kiše koja je počela kada i tekma.
3. Lopta je bila prepumpana za što smo sami (čitaj: golman) krivi.
4. Vidjeli smo pet fantastičnih asistencija.
5. Treće poluvrijeme bilo je vrlo dobro. Definitivno bolje od prva dva.
6. Dogovorili smo revanš u Mecama. Uskoro.
7. Naši dečki iz Kneževa potvrdili termin slijedeće pripremne tekme. 08.03. u 15.00 sati u Kneževu.
8. Izuzetno mi je drago da su svi igrači shvatili koliko su pripremljeni te uvidjeli svoje prednosti i nedostatke. Možda će oni o tome napisati pokoju riječ u komentarima.
P.S.
Bila je to jedna preneozbiljna utakmica sa izuzetno ležernim pristupom. Nisam uspio promjeniti ništa.
Toliko od mene. A sada pogledajmo komentare aktera tekme, ako ih ima....
P.S.2
Ne prozivajte izbornika. Ponuđena ostavka je na stolu. Samo izaberite novog. belj

01.03.2008. u 20:51 • 7 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



Ožujak 2014 (2)
Rujan 2013 (5)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (5)
Kolovoz 2012 (2)
Srpanj 2012 (1)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (5)
Travanj 2012 (6)
Ožujak 2012 (4)
Studeni 2011 (3)
Listopad 2011 (6)
Rujan 2011 (8)
Kolovoz 2011 (3)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (6)
Travanj 2011 (4)
Ožujak 2011 (3)
Veljača 2011 (1)
Studeni 2010 (3)
Listopad 2010 (7)
Rujan 2010 (6)
Kolovoz 2010 (3)
Srpanj 2010 (1)
Lipanj 2010 (3)
Svibanj 2010 (3)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (3)
Veljača 2010 (1)
Studeni 2009 (2)
Listopad 2009 (7)
Rujan 2009 (5)
Kolovoz 2009 (2)
Srpanj 2009 (2)
Lipanj 2009 (3)
Svibanj 2009 (8)
Travanj 2009 (5)
Ožujak 2009 (4)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (4)
Rujan 2008 (9)
Kolovoz 2008 (2)
Lipanj 2008 (6)
Svibanj 2008 (10)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (7)
Veljača 2008 (4)
Siječanj 2008 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Osobna iskaznica & Hall of fame




Osijek, Croatia Local Weather



RASPORED LIGE 2013/2014

Veterani. U svemu. No ovdje govorimo o nogometu, onom veteranskom u kojem je treće poluvrijeme gotovo najbitnije. No to ne znači kako ne volimo pobjede. Ooo, još kako volimo...
I ono najvažnije, broj našeg računa Zaba: 2360000-1101960850 Trpaj!
OiB; 78333186194 MB: 2229552
http://nklege.blog.hr/2013/09/1631694753/pocelo-je-pocelo.html

Strijelci u sezoni 2013/14
Ilija Pranjić 4
Robert Opačak 3
Miroslav Ivančić 3
Franjo Pranjić 2
Domagoj Pavlic 2
Jadranko Čutura 2
Vinko Škrobar 2
Cvejo 1


Strijelci u sezoni 2012/13
Ilija Pranjić 10
Franjo Pranjić 6
Petar Krpan 5
Robert Opačak 3
Mario Perić 3
Jadranko Čutura 2
Miroslav Ivančić g.Brec 2
Igor Kovačević 1
Igor Mijatović 1
Dario Jagarinec 1

Strijelci u sezoni 2011/12
Pranjić Ilija 20
Miroslav Ivančić 20
Čutura Jadranko 14
Robert Opačak 12
Pranjić Franjo 9
Mario Perić 8
Ivan Oreč 8
Rudež Tihomir 7
Škrobar Vinko 7
Damir Dado Periša 6
Kovačević Mario 4
Zvonimir Mihaljević 3
Vjekoslav Kolarević 3
Josip Zrno 2
Petar Krpan 2
Damir Kurtović 1
Dario Jagarinec 1
Igor Mijatović Peđa 1

9. dvoransko prvenstvo veterana HNS Slavonski Brod 2011.
Stijelci:
Krpan 2
Zvone 1
Zrno 1
Oreč 1


Strijelci u sezoni 2010/11
Osječka liga

Igor Mijatović Peđa 5
Ivan Oreč 3
Tihomir Rudež 2
Ilija Pranjić 1



Strijelci u sezoni 2010/11
Baranjska liga

llija Pranjić16
Miroslav Ivančić Peterson 15
Igor Mijatović Peđa 13
Jadranko Čutura 11
Robert Opačak 9
Cvejo Ognjenović 7
Mario Kovčević 5
Ivan Oreč 5
Franjo Pranjić 3
Tihomir Rudež 2
Zvonimir Mihaljević 2
Mario Perić 1
Miki Borojević 1
Josip Zrno 1
Ivica Kolar 1
Damir Periša 1
Ferdo Kraljević 1
Hrvoje Ehman 1
Petar Krpan 1
Vinko Škrobar 1
Dario Jagarinec 1


Strijelci u sezoni 2009/10
Osječka liga

Tihomir Rudež 6
Ilija Pranjić 6
Jadranko Čutura 4
Vinko Škrobar 4
Mario Kovačević 3
Damir Periša 2
Damir Kurtović 2
Mario Perić 2
Ferdo Kraljević 2
Ivan Oreč 2
Cvejo Ognjenović 1
Hrvoje Ehman 1
Zvonimir Mihaljević 1
Alen Majić 1
Ivica Kolar 1


Strijelci na 11. veteranskom prvenstvu RH 2010
Igor Miajtović Peđa 2
Ilija Pranjić 1
Miki Borojević 1
Damir Periša 1

Strijelci na 10. veteranskom prvenstvu RH 2009
Tihomir Rudeš 2
Jadranko Čutura 2
Miroslav Matoković 1

Strijelci na 9. veteranskom prvenstvu RH 2008
Mario Kovačević 1
Mario Perić 1
Jadranko Čutura 1

Strijelci u sezoni 2008/09
OSJEČKA LIGA

Dario Jagarinec 10
Ferdo Kraljević 7
Ivan Oreč 4
Ilija Pranjić 4
Damir Periša 3
Miki Borojević 3
Vinko Škrobar 2
Franjo Pranjić 2
Tomislav Steinbruckner 1
Cvejo Ognjenović 1
Jadranko Čutura 1
Mario Perić 1
Zvonimir Mihaljević 1
Zoran Stanić 1

Strijelci u sezoni 2008/09
BARANJSKA LIGA
Ilija Pranjić 10
Ferdo Kraljević 10
Miroslav Matoković Pajo 9
Tihomir Rudež 7
Franjo Pranjić 6
Dario Jagarinec 6
Damir Periša 5
Ivan Oreč 4
Mario Kovačević 4
Jadranko Čutura 3
Miki Borojević 3
Vinko Škrobar 3
Zvonimir Mihaljević 2
Damir Grunbaum 1
Hrco Ehman 1
Kljun 1



Strijelci u sezoni 2007/08
Tihomir Rudež 17
Ivan Oreč 15
Ilija Pranjić 11
Miroslav Pajo Matoković 10
Cvejo Ognjenović 10
Mario Kovačević 7
Ferdo Kraljević 3
Vlado Tuličić 3
Alen Majić 2
Dario Skender 2
Damir Periša 2
Zoran Stanić 2
Damir Kurtović 1
Miki Borojević 1
Aco Mihajlović 1
Dario Jagarinac 1
Mario Perić 1




Popis igrača



Mario Perić
Hrvoje Ehman
Robert Opačak
Miroslav Nevistić
Damir Kurtović
Dario Jagarinac
Mario Kovačević
Zoran Stanić
Igor Kovačević
Darko Dumančić
Ilija Pranjić
Cvejo Ognjenović
Ivan Oreč
Zlatko Bulić
Zvonimir Mihaljević
Miroslav Matoković Pajo
Miki Borojević
Jadranko Čutura
Damir Periša
Dubravko Ižaković
Vinko Škrobar
Franjo Pranjić
Ivica Kolar
Josip Zrno
Miroslav Ivančić Brec
Zoran Lazić
Igor Mijatović
Vjekoslav Kolarević
Petar Krpan
Domagoj Pavlic
Igor Brkić

Klupski liječnici:
Neven dr. Raguž,
Vjekoslav dr. Kolarević
Zvonimir dr. Mihaljević