Dejvid Berg


”Porodica” seksualnih izopačenika

“Prorok poslednjeg vremena”, nekadašnji metodistički pastor - Dejvid Berg (David Berg, 1919.- g. ne.), poznat i kao Mojsije David, osnivač je američke sekte ‘Božija deca’, kasnije prozvana i ‘Porodica Ljubavi’ (1978. g.), poznata i kao “Svetski Servis”. I jeku navale hipi pokreta i početka globalnog širenja narkomanije – 1968. godine, ‘Isusove ljude’, odnosno potom ‘Božiju decu’ Berg je ustanovio sa svojom ljubavnicom Karen Zerbi (Zerby), da bi sa “božanskim” pokrićem mogao da udovoljava svojoj bolesnoj i napasničkoj seksualnosti, koja je uključivala i snošaje sa decom, od kojih su neka bila kidnapovana. Praktikovanje seksualnih izopačenosti i prostitucije “za Hrista” u Bergovoj “crkvi” povuklo je brojna samoubistva njenih pripadnika. – ‘Božija deca’ kao svetski kult zapravo su nakon 1971. g. izrasli iz komune ‘Klinika za dušu’ koju je Berg osnovao na ranču evangeliste Freda Đžordana (Fred Jordan) u Teksasu.

Od 1987. g. ‘Porodica Ljubavi’, po vlastitom saopštenju, navodno više ne praktikuje incestuozni seks i seksualni proselitizam.


Bog i Božiji Zakon po meri “novog Mojsija”

Čovek kome je najviša vrednost njegovo ljudsko “ja” i ljudska shvatanja, projekciono pravi Boga po svojoj meri i svome liku. Tako je i poremećeni i raskalašeni Berg Boga prikazao kao “izopačenika”. Isus, koji je “začet” u snošaju između arhanđela Gavriela i blažene Marije, kao Pomazanik “bludničio” je sa ženama iz svoje pratnje, pa tako “dobio” i veneričnu bolest.Dejvid Berg

Ogrezao u bezakonjima Berg je učio da je Božiji Zakon ukinut (koji između ostalog kaže i “Ne čini preljube”), i da je zamenjen zapovestima ljubavi; Bog je večan i Njegov Zakon je večan, a Isusov Kraljevski Zakon, zakon ljubavi za Boga i bližnje, je stožer celog Zakona: jer ko istinski voli boga i bližnje kao deo sebe, taj će iz ljubavi prema vrlini i činiti Božije Zapovesti, živeti pravednički; Isus upozorava i ukazuje u Besedi na Gori da je istinski Božiji Zakon večan: »Ko dakle razreši jednu od ovih najmanjih zapovesti i nauči tako ljude, najmanji će se nazvati u Kraljevstvu Nebeskom; a ko izvrši i nauči, taj će se velik nazvati u Kraljevstvu Nebeskom.« (‘Matej’, 5:19) Bergov “duhovni zakon” daje legitimitet izopačenostima razne vrste (bludu, brakolomstvu, grupnom seksu, incestu, ...), jer je on postavljen na temelju ljudskih pretpostavki, naime, ako je neko u svojoj aktivnosti motivisan ljubavlju i nikog ne povređuje, onda je i ono što on radi prihvatljivo za Boga. Gde čovek sam po sebi može oceniti da njegova delatnost nikomu duhovno i fizički ne nauđuje?! I o kakvoj “ljubavi” govore oni koji poznaju samo sebičnu i izvrnutu ljubav, koji su zaljubljeni u svoje ljudske zablude i izopačene ugođaje?!

Pokornošću ljudskom autoritetu “Porodice” Berg opravdava i činjenjenje razno-raznih negativnosti: »Ako vam neki od naših rukovodilaca naredi da učinite nešto rđavo, vi to bezrezervno prihvatite i svojom poslušnošću bićete opravdani kod Boga.«

Nije ništa čudno što se u vreme posletka pojavljuju mnogi lažni proroci i lažni učitelji; čudno je samo što toliko puno ljudi poklanja svoju dušu slepim i poremećenim vodičima, koji ih vode u očiglednu propast.


“Novi Danilo” proriče Hristov Dolazak

“Proroka” Berga, koji je primio “Danilovo razumevanje”, potvrdila su i njegova “proricanja”; tako je najavio da će Kalifornija biti razorena u zemljotresu (o čemu su i ranije naučnici spekulisali), a da će Sjedinjene Američke Države u januaru 1974. g. biti opustošene kometom Kohoutek. Nije zaboravio ni Hristov Dolazak: najavio ga je za 1993. godinu. Ti promašaji mu nisu pomogli da se otrezni i shvati da su njegovi duhovni vodiči i inspiratori zapravo sile Tame.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se