B e s k u ć n i k ... :(

24 ožujak 2017

E V O stiže...S A M O šta nije ... :)

18 ožujak 2017

klik na foto za + thumbup
Ništa nije ubrano... sve je u mome vrtlu belj wave:


V R A N A

11 ožujak 2017

Prema rezultatima znanstvenih istraživanja, gavrani su najinteligentnije ptice.Tako na primjer u eksperimentima pokazuju sposobnost planiranja kompleksnih radnji. Kod skrivanja hrane pokazuju vrlo veliku sposobnost pamćenja, ali i sposobnost staviti se "u kožu" drugog. Čini se, da gavran točno zna, da je samo ono skrovište hrane sigurno, ako ga kod skrivanja nije nitko vidio. Pored toga, imaju iznenađujuću sposobnost učenja (npr. izradu alata, korištenje gradskog prometa za lomljenje ljuske orašastog voća... Opažene su i snimljene kako u prometnoj gužvi čekaju na prečki od semafora da automobili dobiju zeleno svjetlo da bace orah, a zatim, kad se otvori zeleno svjetlo za pješake, slete na cestu i kupe jestive dijelove slomljenog oraha. Nedugo nakon što je opaženo ovo ponašanje, utvrđeno je da se u polumjeru od nekoliko kilometara od tog mjesta i drugi gavrani koriste istom metodom otvaranja oraha. To je protumačeno kao dokaz nevjerojatne sposobnosti učenja ovih ptica.Često se ove ptice mogu vidjeti i kako prate vukove ili druge grabežljivce da bi im, svojom zastrašujućom drskošću, u skupinama otele lovinu.

Osim u vrijeme gniježdenja, vrane žive u manjim jatima koja se zatim, naročito u sumrak, okupljaju u velika jata ako imaju zajednička stabla na kojima spavaju. U vrijeme parenja - počevši otprilike od ožujka - okupljaju u parove koji se odvajaju od jata i zadržavaju se uglavnom u području gniježdenja, dok se istovremeno oblikuju jata ptica koje se ne pare, a čine ih, prije svega, mlade ptice. Poznate su po svom glasnom javljanju zvukom koji zvuči kao promuklo "kreeeh". Često nastanjuju šume i poljoprivredno zemljište. Neke jedinke žive u gradskim parkovima, ali i vrtovima i dvorištima. Tipični su hemerofili.

Žive do 13 godina i monogamne su, par u pravilu ostaje zajeno do kraja života. Ženka polaže 4-6 jaja, na kojima roditelji leže 18 do 20 dana. Mladunci su čučavci a letjeti mogu nakon 4 do 5 tjedana.


izvor: Wikipedija... ebga nisan ja baš tako pametan da pišen iz glave !
ima, ima stvari o kojima bi moga pisati ... oćemo i to jedanput ! :)))S a m o ć a... i prijateljstvo

07 ožujak 2017P r i j a t e l j s t v o ..... l j u b a v


Perinaaa!..... skuva san!

02 ožujak 2017

Raštika

Odma jutros krenija ja na pijacu u potragu za raštikon... kad san se već pomirija da nema uputu me... aj vidi tamo u Kate samo u nje ima, ako još ima :)
Potražin Katu i nađen u jednoj kašeti nekoliko vezova... više mi sliču na brokulu.. al ebga...
ako je to raštika .... dajte! Ma sinko moj, to ti je Dubrovačka lipa, slatka ka med !
A jel ovo iđe sa suvin meson?... ma more i tako al dosta ti je skuvat ka zeje, teke uja i diš boje!?
Kupija dva maca i krenija u avanturu pripreme... otvorija Perinin post i ajmooo. :))Raštika ... vezica


izrezana ... obarena


stavija kuvat suvo meso


prvu vodu prolija... ovo je druga


kumpir izriza na kockice


zacvrljena panceta...


ubacija poo malog važa pelata, raštiku u juhu od suvog mesa...ubacija pancetu s pomidorama
soli, papra i ostavija da još malo kuva


evo....gotovo!... ostavija malo čorbastije !.... Aj sad Perina... di san pogrišija? prvi put kuvan da se zna ! :)))<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se